AĞDA

Milena81

Belki de dünya, başka bir gezegenin cehennemidir.
Kayıtlı Üye
21 Mart 2016
1.705
2.315
133
Arkadaşlar dün ağdaya gittim. 12 haftalık hamileyim bu arada. Bacaklarım ve koltuk altıma yaptıracaktım yine sadece. Yapıldı bitti. Ağdacı kadın dedi ki ben şu şekerli ağdayı ısıtıp getireyim, daha az canınızı yakar (hamilelikten dolayı iyice acıyordu) Hayır yapmayalım kasığıma, gerek yok zaten kısa dedim (jiletle almıştım birkaç gün önce). Bence deneyelim belki alır dedi, tamam dedim :kızgın:

Geldi kadın, dedim onu soğut öyle sür kasığıma, hamileyim dedim. Tamam dedi, karıştırdı biraz soğusun diye. Sonra sol kasığıma sürdü ama nasıl yandım anlatamam! Üflüyor habire ama fayda etmiyor. Kaynamış resmen ağda! Durdurdum falan ama olan oldu. Kıpkırmızı eve geldim, akşam da hafif kahverengi akıntı olmuş ilk defa. Sabah kalktıgımda da vardı, yarın zaten 12. Hafta testleri için doktora gideceğim. Ama çok korkuyorum, ne olur biri bu akıntı bundan değildir desin. Eğer birşey olmuşsa kendimi nasıl affederim, eşime nasıl izah ederim :KK17::cry:

Sakin ol.ah ya ah.benim bile icim gitti.yemin ederim okuyunca vucudum titredi.hamilelikte rahime sıcak uygulama cok tehlikeli.hamileyken sıcak duş bile yapmayin diye uyarilar var.hamileyken kışin sogugunda bile ılık suyla yikanmistim hep.panik olmani istemem.ben bile korktum.hamileyken hic agda yaptirmadim.benim agdacimda birsey olmaz.hamilelere doguma kadar agda yapiyorum demisti bana.ama ben zorla yapar diye kadina hamileyken bacagimi aldirmaya bile gitmedim.sende hayir demissin ama israr edince bosluguna gelmis.hayret bisey zorla ne yapiyo ya.üç bes fazla para alacak diye.hamilelikte agda yapan arkadaslari bekleyelim bakalim.içini rahatlatirlar simdi inşallah

Sakin ol.ah ya ah.benim bile icim gitti.yemin ederim okuyunca vucudum titredi.hamilelikte rahime sıcak uygulama cok tehlikeli.hamileyken sıcak duş bile yapmayin diye uyarilar var.hamileyken kışin sogugunda bile ılık suyla yikanmistim hep.panik olmani istemem.ben bile korktum.hamileyken hic agda yaptirmadim.benim agdacimda birsey olmaz.hamilelere doguma kadar agda yapiyorum demisti bana.ama ben zorla yapar diye kadina hamileyken bacagimi aldirmaya bile gitmedim.sende hayir demissin ama israr edince bosluguna gelmis.hayret bisey zorla ne yapiyo ya.üç bes fazla para alacak diye.hamilelikte agda yapan arkadaslari bekleyelim bakalim.içini rahatlatirlar simdi inşallah

İnanın ben üç ay ev süpürmedim, silmedim. Ilık suyla duşa sırtımı dönüp yıkandım ki karnıma tazyikli su gelmesin. Her lokmamı düşünerek attım ağzıma. Şimdi böyle bir saçmalıktan dolayı birşey olursa ne yaparım bilmem. Aslında yaptırmıyordum oraya ağda, yarın doktora gideceğim diye acaba dedim iyice soğutup da sürse birşey olmaz herhalde. Sen kalk kaynar ağdayı kasığıma sür. Sabahtan beri bi dört dönüyorum bi yatmaya çalışıyorum inanın ki. Bugün nasıl geçer bilmiyorum :KK43:

Bebek anne karnında büyürken bu tarz kanamalar olabiliyor. Bende olmadı ama birçok tanıdığım da bu aylarda oldu. İnşallah sizinde böyle bir durumdur.

Ben hamileyken ağda mı belli bir aya kadar kendim yaptım. Hazır sir ağda kutularından aldım. Kendiniz yapamazsanız, eşinizden rica edebilirsiniz. Hem daha rahat hem de daha hijyenik geliyor bana.

Bebek anne karnında büyürken bu tarz kanamalar olabiliyor. Bende olmadı ama birçok tanıdığım da bu aylarda oldu. İnşallah sizinde böyle bir durumdur.

Ben hamileyken ağda mı belli bir aya kadar kendim yaptım. Hazır sir ağda kutularından aldım. Kendiniz yapamazsanız, eşinizden rica edebilirsiniz. Hem daha rahat hem de daha hijyenik geliyor bana.

Kendim becerebilsem zaten... Tek duam yarın doktor kötü birşey söylemesin, daha 9 ay kuaförün önünden geçmem :dua:

Kahverengi akıntı bende de olmuştu doktor ilaç verdi kullandım hiç bir iş yapmadım gecti. Yat dinlen iş yapma. Ben hamileliğim boyunca o bölgeme ağda yapmadım jiletle aldım.

Yemin ederim nefret ediyorum agdacilarin su israrindan sirf bu insani bogmalari yuzunden artik agdayi evde kendim yapiyorum ne laftan anlamaz millet
Yahu uzuldum sizinde canininizin yanmasina ama bisey olmaz akintiyla ilgisi yoktur iciniz rahat olsun

Kendim becerebilsem zaten... Tek duam yarın doktor kötü birşey söylemesin, daha 9 ay kuaförün önünden geçmem :dua:
İnşallah sorun yoktur gönlünüzü ferah tutun. Siz yine de kendiniz denemeye çalışın. Küçük küçük yavaş yavaş zamanla alışırsınız.

Hamilesiniz, ağda salonlarında iç çamaşırı cikarmasaniz bu dönemde daha iyi olur hijyen açısından.

bilimsel olarak hiçbir bağlantısı yok kasık bölgesiyle yapılan ağdanın , sadece acı ve ağrının yarattığı stresten dolayı sıkıntı olabilir . sakin kalın mümkün olduğunca

yok yahu birsey olmaz içinizi ferah tutun. karniniza duşta suda gelse bisi olmaz :) bebek guvenli icerde plesanta onu korur.
sadece tahris olur gecer. bepanthol krem surun.
kahverengi akinti olabilir, kokuluysa idrar testi verin gebelikte idrar yolu enfeksiyonu sık karsilasilan bir durum..

Yemin ederim nefret ediyorum agdacilarin su israrindan sirf bu insani bogmalari yuzunden artik agdayi evde kendim yapiyorum ne laftan anlamaz millet
Yahu uzuldum sizinde canininizin yanmasina ama bisey olmaz akintiyla ilgisi yoktur iciniz rahat olsun

Canım yansın önemli değil, yeter ki bebeğime birşey olmasın. İnternette de araştırdım, doktor sitelerine girdim, buraya da baktım. Yaptıran çok var, herkes demiş ki yeter ki temiz bir yer olsun. Sıcaklıktan kimse bahsetmemiş. Ben de dedim ılık-soğuk yapabilirlerse yapsınlar. Gerzek kadına elli kere de dedim, yüzüstü bile dönmedim, hamileyim dedim. İnşallah dediğiniz gibidir ne diyeyim :cry:

Ciltteki yanikla akintinin ilgisi yoktur ama bidaha hic bulasmayin bu islere.

Yooo bir daha yapar mıyım, tövbe. Değdi mi yani şu halime bakın. Ağlamaklı yatıyorum öyle yatakta sabah beri :KK43:

bilimsel olarak hiçbir bağlantısı yok kasık bölgesiyle yapılan ağdanın , sadece acı ve ağrının yarattığı stresten dolayı sıkıntı olabilir . sakin kalın mümkün olduğunca

Tamam peki :dua:

yok yahu birsey olmaz içinizi ferah tutun. karniniza duşta suda gelse bisi olmaz :) bebek guvenli icerde plesanta onu korur.
sadece tahris olur gecer. bepanthol krem surun.
kahverengi akinti olabilir, kokuluysa idrar testi verin gebelikte idrar yolu enfeksiyonu sık karsilasilan bir durum..

Kahverengi akıntı olabiliyor evet de böyle birşeyden sonra olunca insan hemen kendini suçluyor inanın. Ama rahatlıyorum sizler yazdıkça, iyi ki var burası. İnşallah yarın güzel şeyler duyarım, sizlere de haber veririm :110:

Canım yansın önemli değil, yeter ki bebeğime birşey olmasın. İnternette de araştırdım, doktor sitelerine girdim, buraya da baktım. Yaptıran çok var, herkes demiş ki yeter ki temiz bir yer olsun. Sıcaklıktan kimse bahsetmemiş. Ben de dedim ılık-soğuk yapabilirlerse yapsınlar. Gerzek kadına elli kere de dedim, yüzüstü bile dönmedim, hamileyim dedim. İnşallah dediğiniz gibidir ne diyeyim :cry:
Bosuna endilenip de bebisini de stres yapma derim ben , icini rahat tut , saglikla gelsin minnak

Kahverengi akıntı olabiliyor evet de böyle birşeyden sonra olunca insan hemen kendini suçluyor inanın. Ama rahatlıyorum sizler yazdıkça, iyi ki var burası. İnşallah yarın güzel şeyler duyarım, sizlere de haber veririm :110:
ben 9 ay boyunca agda yaptirdim bir sikintida yasamadim.. insallah guzel haberlerle gelirsiniz. rahat olun stresinis bebeğinize gecmesin:*

Maalesef yarın sabah kürtaj oluyorum. Kanamam oldu, doktora koştuk. Ben 12 haftalık sanırken meğer daha 9 haftalıkmış. Gelişmemiş, kalbi durmuş. Söyleyecek birşey bulamıyorum artık. Ne için gidecektim, ne için gidiyorum. Sağlıklı bir çocuk doğurmak bu kadar mı zor? Ağlamaktan helak oldum. Ben kıyamazken yavrumu çöpe atacaklar. Çıldırmak üzereyim.

Back
X