• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Agir depresyon mu bu

Artik ilac istiyorum sanırım bende baş edemiyorum çünkü :KK43:
bakin psikiyatriye karsi cok buyuk onyargi var, siz ciddi depresyon geciriyorsunuz muhtemelen, intihar dusuncesi de var. depresyon tedavisi icin tonlarca cesit ilac var, birinci ikinci ucuncu basamak tedaviler var. siz daha hic bir tedavi almamissiniz, yani 0. basamaktasiniz. hemen bir doktora gidi nve doktorun tavsioyeleri dinleyin. yuruyuslerinize baslayin, muzik dinleyin.

bakin psikiyatriye karsi cok buyuk onyargi var, siz ciddi depresyon geciriyorsunuz muhtemelen, intihar dusuncesi de var. depresyon tedavisi icin tonlarca cesit ilac var, birinci ikinci ucuncu basamak tedaviler var. siz daha hic bir tedavi almamissiniz, yani 0. basamaktasiniz. hemen bir doktora gidi nve doktorun tavsioyeleri dinleyin. yuruyuslerinize baslayin, muzik dinleyin.
Peki teşekkür ederim 😔

Kizlar 6 yıllık evliyim 4 bebek kaybettim cok sukur 1 evladım var şu an ama ben bir türlü eskisi gibi olamadım 7 aylık bebegimi kaybettim ilk üstüne dusukler filan yaptım neyse bu yaşananlar beni cok tahammülsüz birisi yapti ogluma gerekli sabrı gösteremediğim ixin surekli ağlıyorum herkese hersrye karşı bi anlamsız öfke var içimde gelecekten umudum yok gibi özellikle bu aralar normal birsey böle söyleseler saatlerce sinirleniyorum herkesten herseyden nefret ediyorum defalarca psikiyatriye gittim ama bir arpa yolu alamadım xevremde kimse bu psikolojimi anlayamıyor surekli üstüme geliyorlar cok yoruldum 😔
Lütfen bir psikolojik yardım al. Ufacık çocuğun senden ilgi ve sevgiden başka bir şeyi beklemezken lütfen sinirini ondan çıkarma. Onlar çok masum ve bu tür davranışları görmeyi haketmiyorlar. Yaramazlık da yapsa, sinirlerini de bozsa o çocuğu dünyaya getirmeye sen karar verdin ve bunun sorumluluğunu almalısın. Seni de anlıyorum tabii ki fakat sen mutlu olmazsan çocuğun da mutlu olmaz. Önce kendini mutlu etmek ile başla lütfen.

Kizlar 6 yıllık evliyim 4 bebek kaybettim cok sukur 1 evladım var şu an ama ben bir türlü eskisi gibi olamadım 7 aylık bebegimi kaybettim ilk üstüne dusukler filan yaptım neyse bu yaşananlar beni cok tahammülsüz birisi yapti ogluma gerekli sabrı gösteremediğim ixin surekli ağlıyorum herkese hersrye karşı bi anlamsız öfke var içimde gelecekten umudum yok gibi özellikle bu aralar normal birsey böle söyleseler saatlerce sinirleniyorum herkesten herseyden nefret ediyorum defalarca psikiyatriye gittim ama bir arpa yolu alamadım xevremde kimse bu psikolojimi anlayamıyor surekli üstüme geliyorlar cok yoruldum 😔
Ilac vermediler mi?

Kuzum ablam agir depresyon gecirmisti teshis buydu simdi iyi ,ilac kullan diyorlarsa kullan doktorlarina guven rahatlarsin, cocuk icin acele etme faydadan cok zarar verebilir bu dusunce sana sende cocuga ,karamsar olma ,ne hastalar var ne dertli insanlar var ki onlar intihar dusunmuyor yasamaya calisiyorlar sende birakma kendini, manevyatini guclendir (burasi cok onemli)olaylarin iyi yonlerine bak uzman videolarini izle bir de alttaki yorumlari oku cogu senin gibi insanlar ve nasil ciktiklarini neler yaptiklarini yaziyorlar iyi gelir

Hic ilac kullanmadim 😔 oglum kreşe gidiyor yürüyüş yapma imkanım var deneyeceğim kesinlikle surekli biseyleri düşünüp üzülüp başımı agritiyorum boyle içimde hic yaşama isteği yok ailemde değişik anlamiyorlar boyle artık hiçbir şeyi tasiyamiyorum hissi var sabah ailemin yanindaydim çocuğum pat pat bana vurdu cok sinirlendim neyse dedim sonra tuvaletini yapmiyor surekli tutuyor annem tuvaletini yaptırmaya çalışıyordu çığlık çığlığa duyunca gidip bağırdım o anlık öfke ile babam çocuğumun yanında üstüme yürüdü utanmasa vuracak boyle birisi kendisi neyse çocuğumu aldim okula bıraktım eve geldim yoruldum artık kimse boguldugumu görmüyor gercekten intihar gunah olmasa 1 saniye bile düşünmem ama Allahtan korkuyorum ama artık dayanamıyorum da bilmiyorum cok karışık su an bunu yazarken bile aglamamk için zor duruyorum..
öncelikle iyileşmek istiyor musun onu sor kendine. yaşama isteğim kalmadı hiçbir seye hevesim kalmadı dediğine gore, dipte oldugunu hissediyor ve o dipte kalmak istiyorsundur kimse olmadan, kimseyle konusmadan, hiçbisey yapmadan..
doktora gitmen iyileşmek icin ilk adımı atmak demektir. ama tek basına terapi sihirli bi değnek gibi hiçbir seyi değiştirmiyor. konusmakla olmadıysa ilaç sart bence.
eşin nasıl bilmiyorum, genelde eşler (hatta çoğu insan) ilaca karsı. ama onay almak zorunda degılsin. ailende ilaca anlayıs gostermeyecektir ama soylemek zorunda degılsın.
eğer dogru doktor ve ilacı bulursan 6 aylık bi tedavi yeterli olacaktır. ilaç anlatıldıgı gibi balon bi mutluluk yaratmıyor, beyinde negatif olan bölüm depresyon sırasında normalin üzerinde salgılanıyor ilaç ise o bölgedeki salgıyı normalle eşit hale getiriyor.

‘’Depresyon biyolojik bir beyin hastalığıdır. Son günlerde keyfim yok, canım sıkkın vesaire denilerek antidepresan kullanılacak bir hastalık değildir. Depresyon beyinde serotonin, dopamin, noradrenalin ya da norepinefrin dediğimiz üç nörotransmittterin arasında dengesizlik gelişmesi sonucu oluşan bir hastalıktır. Nörotransmitterler arası gelişen dengesizliğin tekrar düzene girmesi ise ilaçsız tedaviyle çok mümkün değil. Antidepresanlar düzenli olarak kullanıldığında beyindeki bozuk olan biyokimyasal mekanizmaların hepsini değiştirerek kişilere tedavi edici etki sağlıyor.Antidepresanlar sadece semptomları ortadan kaldırmaz aynı zamanda tedavi de ederler. Antidepresana başlanmasıyla beyinde değişen mekanizmalar sayesinde kişilerin iyileştiğini, toparlandığını ve yeniden hayata bağlandığını görebilirsiniz.’’

en hafif ilacı talep edebılırsın doktorunda sadece destekleyici olarak. bir ay sonra etkisini gostermeye baslar. suan yapamadıklarını mesela yürüyüs yapman gerek hergün yapamıyorsan, ilaçtan sonra hayata karsı daha mantıklı ve istekli olacagından, yürüyüse de baslayabılırsın. sonra hobiler vs.. devamı gelır. iyileşmeye basladıgını sende goreceksin. hayata dahil oldugında da ilacı bırakırsın doktor kontrolünde.

ailene gelınce iyi gelmiyorlarsa uzak dur

özellikle bu tür zor süreçlerden geçenlerde lohusa depresyonu çok görülüyormuş. çekmeyen bilmez. rabbim yardımcınız olsun. bebeğim olunca herşey çok güzel olacak sanıyor insan ama olmayabiliyor. benim oğlum da doğduğunda sürekli ağlıyordu bende bu beni istemiyor, yoksa benim bebeğim değil mi diye kafayı bozmuştum. çevrendekiler şımarıklık gibi görüyor ama insan bi kendi yaşadığını biliyor. ben halisünasyon görüyordum. yardım almadan geçmiyor emin ol. rabbim tez zamanda feraha çıkarsın inşallah.

Gecmis olsun.. ama suan nasibi olmayan cocuklarin icin Allahin sana bahsettigi sag saglim kucagina aldigin ogluna sabir gostermiyor kotu davraniyorsun belki.. onlarin nasibi yokmus, oglun ne guzel yaninda.. hic evladi olamayanlar var.. lutfen psikologa git konus rahatla ama oglundan cikarma acisinj

Back
X