Hic ilac kullanmadim

oglum kreşe gidiyor yürüyüş yapma imkanım var deneyeceğim kesinlikle surekli biseyleri düşünüp üzülüp başımı agritiyorum boyle içimde hic yaşama isteği yok ailemde değişik anlamiyorlar boyle artık hiçbir şeyi tasiyamiyorum hissi var sabah ailemin yanindaydim çocuğum pat pat bana vurdu cok sinirlendim neyse dedim sonra tuvaletini yapmiyor surekli tutuyor annem tuvaletini yaptırmaya çalışıyordu çığlık çığlığa duyunca gidip bağırdım o anlık öfke ile babam çocuğumun yanında üstüme yürüdü utanmasa vuracak boyle birisi kendisi neyse çocuğumu aldim okula bıraktım eve geldim yoruldum artık kimse boguldugumu görmüyor gercekten intihar gunah olmasa 1 saniye bile düşünmem ama Allahtan korkuyorum ama artık dayanamıyorum da bilmiyorum cok karışık su an bunu yazarken bile aglamamk için zor duruyorum..
öncelikle iyileşmek istiyor musun onu sor kendine. yaşama isteğim kalmadı hiçbir seye hevesim kalmadı dediğine gore, dipte oldugunu hissediyor ve o dipte kalmak istiyorsundur kimse olmadan, kimseyle konusmadan, hiçbisey yapmadan..
doktora gitmen iyileşmek icin ilk adımı atmak demektir. ama tek basına terapi sihirli bi değnek gibi hiçbir seyi değiştirmiyor. konusmakla olmadıysa ilaç sart bence.
eşin nasıl bilmiyorum, genelde eşler (hatta çoğu insan) ilaca karsı. ama onay almak zorunda degılsin. ailende ilaca anlayıs gostermeyecektir ama soylemek zorunda degılsın.
eğer dogru doktor ve ilacı bulursan 6 aylık bi tedavi yeterli olacaktır. ilaç anlatıldıgı gibi balon bi mutluluk yaratmıyor, beyinde negatif olan bölüm depresyon sırasında normalin üzerinde salgılanıyor ilaç ise o bölgedeki salgıyı normalle eşit hale getiriyor.
‘’Depresyon biyolojik bir beyin hastalığıdır. Son günlerde keyfim yok, canım sıkkın vesaire denilerek antidepresan kullanılacak bir hastalık değildir. Depresyon beyinde serotonin, dopamin, noradrenalin ya da norepinefrin dediğimiz üç nörotransmittterin arasında dengesizlik gelişmesi sonucu oluşan bir hastalıktır. Nörotransmitterler arası gelişen dengesizliğin tekrar düzene girmesi ise ilaçsız tedaviyle çok mümkün değil. Antidepresanlar düzenli olarak kullanıldığında beyindeki bozuk olan biyokimyasal mekanizmaların hepsini değiştirerek kişilere tedavi edici etki sağlıyor.Antidepresanlar sadece semptomları ortadan kaldırmaz aynı zamanda tedavi de ederler. Antidepresana başlanmasıyla beyinde değişen mekanizmalar sayesinde kişilerin iyileştiğini, toparlandığını ve yeniden hayata bağlandığını görebilirsiniz.’’
en hafif ilacı talep edebılırsın doktorunda sadece destekleyici olarak. bir ay sonra etkisini gostermeye baslar. suan yapamadıklarını mesela yürüyüs yapman gerek hergün yapamıyorsan, ilaçtan sonra hayata karsı daha mantıklı ve istekli olacagından, yürüyüse de baslayabılırsın. sonra hobiler vs.. devamı gelır. iyileşmeye basladıgını sende goreceksin. hayata dahil oldugında da ilacı bırakırsın doktor kontrolünde.
ailene gelınce iyi gelmiyorlarsa uzak dur