Ağır depresyon

umaymisal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2025
18
8
1
35
Kızlar merhaba bu günlerde çok kötüyüm ikinci evliliğim 1 tanede çocuğum var,aklıma bazen durup dururken ayrılma korkusu yine aynı şeyleri yaşama korkusu geliyor, eşimin küçük bi sert hareketini gözümde içimde büyütüyorum,soğuk davranmaya başlamış gibi geliyor, birde tantana da çok yapıyoruz bu aralar, eşim sinirlenince ağzına geleni söylüyor, öfkeden soğudum bitti falan diyor bende kavga sırasında aynılarını diyorum 8 senelik evliyim, eşim çoğu defasında özürler dileyerek kendini affettiriyordu , şimdi azaldı tabi özürler ,bilirsiniz ki evlilik ilk senelerdeki gibi olmuyor herzaman , en son tartıştığımızda seni çok seviyorum diye yeminde etti , ama benim içim neden böyle bu duygulardan kurtulmak istiyorum gerçekten mutluluk veren bu düşüncelerden kurtulmak için bi ilaç var mı arkadaşlar eski eşimden ayrılalı çokkkk ta uzun zaman oldu acaba yaşadıklarımdan dolayımı hep bi olumsuz duygular kafamda dönüp duruyor 🥹

Bu depresyon değil anksiyete bir uzmana gidin tabii kafaya bu kadar takmazsınız belki akışına bırakın biraz da hayatı dünyanın sonu değil diye düşünün
Evet bunu yapmak istiyorum bende ama kendi kendimi toparlayamıyorum artık dediğiniz gibi bi doktora gitmek belki düzenli bi ilaç almak iyi gelecek teşekkür ediyorum

Aslında çok konuştuk ama maalesef günümüzde herşey çok zorlaştı anlaşılmak 3.sahısların destek olacağına köstek olması gibi bir çok sebep oluyor işte
Evliliğe üçüncü şahsın destek olması imkansız. Şahsen eşimle evliliğimle ilgili etrafa birşey anlatmam bile. İkiniz cozmelisiniz. Olmazsa bir uzmandan yardım alın. Ya da kendinizi anlatın kocaniza mutsuzlugunuzu ve bir süre bekleyin. Ama ikimizin bir noktada uzlaşması gerekiyor

Evliliğe üçüncü şahsın destek olması imkansız. Şahsen eşimle evliliğimle ilgili etrafa birşey anlatmam bile. İkiniz cozmelisiniz. Olmazsa bir uzmandan yardım alın. Ya da kendinizi anlatın kocaniza mutsuzlugunuzu ve bir süre bekleyin. Ama ikimizin bir noktada uzlaşması gerekiyor
doğru söylüyorsunuz bende anlatma taraftarı değilim yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum

Psikoloğa gittiğinde soracağı soru ayrılsanız en fazla ne olur? Sonra sonra diye devam ediyorlar sormaya. Korkmak yerine cevabınıza göre kendinizi güçlendirseniz. İlaç konusu da kişiye göre değişiyor sanırım. İlaç ve terapi mantıklı. Aile hekiminin çözeceği iş değil. İsmi duyulan Bir çok ilacı psikiyatristler yazıyormuş. En fazla gidip danışabilirsiniz…

Psikoloğa gittiğinde soracağı soru ayrılsanız en fazla ne olur? Sonra sonra diye devam ediyorlar sormaya. Korkmak yerine cevabınıza göre kendinizi güçlendirseniz. İlaç konusu da kişiye göre değişiyor sanırım. İlaç ve terapi mantıklı. Aile hekiminin çözeceği iş değil. İsmi duyulan Bir çok ilacı psikiyatristler yazıyormuş. En fazla gidip danışabilirsiniz…
Evet randevu bulabilirsem gidicem en yakın zamanda teşekkür ederim

Kızlar merhaba bu günlerde çok kötüyüm ikinci evliliğim 1 tanede çocuğum var,aklıma bazen durup dururken ayrılma korkusu yine aynı şeyleri yaşama korkusu geliyor, eşimin küçük bi sert hareketini gözümde içimde büyütüyorum,soğuk davranmaya başlamış gibi geliyor, birde tantana da çok yapıyoruz bu aralar, eşim sinirlenince ağzına geleni söylüyor, öfkeden soğudum bitti falan diyor bende kavga sırasında aynılarını diyorum 8 senelik evliyim, eşim çoğu defasında özürler dileyerek kendini affettiriyordu , şimdi azaldı tabi özürler ,bilirsiniz ki evlilik ilk senelerdeki gibi olmuyor herzaman , en son tartıştığımızda seni çok seviyorum diye yeminde etti , ama benim içim neden böyle bu duygulardan kurtulmak istiyorum gerçekten mutluluk veren bu düşüncelerden kurtulmak için bi ilaç var mı arkadaşlar eski eşimden ayrılalı çokkkk ta uzun zaman oldu acaba yaşadıklarımdan dolayımı hep bi olumsuz duygular kafamda dönüp duruyor 🥹
Eee kendi ağzıyla da söylüyormuş zaten soğudum falan diye yani korkunuz temelsiz değil ki.öfkelenip ağzına geleni söyleyemez size.bu şekilde devam etmesine izin vermeyin.

Bu bahsettiğiniz şey depresyon değil kaygı bozukluğu. İlk evliliğiniz bittiği icin ikinci esinize kaygılı bağlanmıssınız. Nerden biliyorsun diye sorarsanız bende aynı seyleri yaşadım. Esimle bi kez ayrıldık 6 ay boyunca ayrı kaldık bosanmadan barıstık. Bende böyle esimle en ufak tartışmada tekrsr ayrılacağız korkusuyla yüreğim ağzıma geliyordu. Sürekli neyin var bisey mi oldu diye sorardım. Her olumsuz hareketini üstüme alınırdım korkardım. Sonra kaygı bozukluğu teşhisi aldım tedavi oldum gecti şükür artık öyle düsünmüyorum. Tedavimle bakıs acım değişti. Doktorumun söylediği evlilğimin bitmesini dünyanın sonu gibi görüyor olmammış önce bu düsünceden kurtul dedi. Sizinde muhtemelen birinci bitti ikincisi de biterse korkusu.. destek alın 🙏🏻

Back
X