Gittim. Bana dediği de “sorunlarını çöz” oldu. Ama bu konuda çabalamama rağmen hiçbir şey yapamıyorum.Depresyon bir hastalıktır. Nasıl ki ben kalp hastası oldum diyemiyorsak doktor teşhisi olmadan depresyondayım da diyemeyiz.
Aynı şekilde nasıl kalp hastası isek kendimizi tedavi edemiyor, doktorlardan, işin uzmanlarından yardım alıyorsak söz konusu depresyon olduğunda da doktor tedavisi almalıyız.
Depresyon öyle çok keyifsizim kesin depresyondayım, dışarı çıkayım sosyalleşeyim, temiz hava alayım da geçsin denilecek bir hastalık değil. İlaç tedavisi gerektirir, şiddetine göre yıllarca sürebilir bu tedavi.
Sözün kısası, doktora gidin.
Nasıl yaptınız?Ben yaşadım. Hep ağlama krizleri ve hicbirseyden zevk alamama hicbirseyi yapmak istememe yataktan bile çıkmak istemiyordum hatta ölmeyi bile düşünüyordum. Bu depresyondan çıktım şuanda sağlıklı bir şekilde hayatıma devam ediyorum inşallah sen de çıkarsın.
İş yok. Evlenemedim. Anne olamadım bazı rahasızlıklarımdan dolayı. Zaten anne olamadığım için ilk eşimle ayrışmıştık. Sonra o baba olmuş ikinci eşinden. Umarım mutludur. Hayat hep bana karşı gibi. Ne istesem elimde patlıyor. Sabah 7 den beri uyandım ama hala kalkamadım. Sizlere yazıyorum şimdi.sıkıntın iş bulamama gibi.daha başka şeylerde olabilir bilemem.
Başka doktora gidin o zaman. O da sorunlarını çöz derse depresyonda değilsinizdir fazla sorununuz var demektir.Gittim. Bana dediği de “sorunlarını çöz” oldu. Ama bu konuda çabalamama rağmen hiçbir şey yapamıyorum.
Birseylerden zevk almasanizda talmaya calisin. Her gun disari cikip yürüyüş yapin, bol su tüketin, issizlik bir sorun ama halledilebilir, bulunabilir sadece siz degil dünya kötü bir donemden geçiyor. Bu boslugun keyfini cikarin problemlerinize takinti yaparsaniz ilerleyemezsiniz. Kitap okuyun, dizi izleyin, ailenizle bol vakit gecirin, yemek yapin. Yemeyip icmezseniz depresyondan cikamazsiniz. Nefes aliyorsunuz ve o nefesin kiymetini bilerek yasamalisiniz. Bunu bilmezsenix degil 5 yil 15 yil gecse bu durumun icinden cikamazsiniz. Bol bol yazip icinizi dökün, ne istediğinizi, hayallerinizi yazin, hedeflerinizi yazin, sorunlarinizi ve çözüm yontemlerinizi yazin kendinizin farkina varin yazmak sizi size gosteren bir aynadır. Yataginizdan kalkip kendinizi silkip bu yasadiklariniza son verinHanımlar çok ağır bir depresyon dönemi yaşıyorum. Önceki konularımdan da bilirsiniz. Hiçbir şeyden zevk almıyorum. Öyle bitki gibi yaşıyorum. Yemiyorum, içmiyorum. Sürekli yatıyorum. Dışarı da çıkmak istemiyorum, çıksam da zevk almıyorum zaten. Ama bu hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor. Doktora gittim. Bana “Senin bir rahatsızlığın yok, sorunların var. Onları çözmen gerek.” dedi ve yolladı. Sorunlarımı da çözemiyorum zaten. İş arıyorum, bulamıyorum. Kötü bir dönem yani. Bu aslında 4-5 yıldır olan bir durum. Hiç düzelmiyor. Hiç iyi bir şey olmuyor. Merak ediyorum böyle bir dönemi, böyle uzun bir süre geçirip sonra düzelebilen var mı aranızda?
Psikolojik destek aldım + ilaç kullandım.Nasıl yaptınız?
öyle düşünme. herkesin hayatında olacak ,olabilecek şeyler.İş yok. Evlenemedim. Anne olamadım bazı rahasızlıklarımdan dolayı. Zaten anne olamadığım için ilk eşimle ayrışmıştık. Sonra o baba olmuş ikinci eşinden. Umarım mutludur. Hayat hep bana karşı gibi. Ne istesem elimde patlıyor. Sabah 7 den beri uyandım ama hala kalkamadım. Sizlere yazıyorum şimdi.
Bu nasıl drmuş ki. Sorunlarını çözmen gerek demiş. Kendi başına çözebilsen zaten ona gitmezdin. Yaşadığın şey bir kısr döngüdür canım. Öncelikle psikolojik hatta psikiyatrik destek alman gerek ki normal yaşantına dönebilesin. Kendi kendine zorladıkça daha da sıkıntı yaşayabilirsin. Sorunlar sadece bizim çözebileceğimiz şeyler olsa bile depresif ruh halinden çıkmadan hiçbir şey yapamayabiliriz. Başka bir dr ile görüşmeni tavsiye ederim.Hanımlar çok ağır bir depresyon dönemi yaşıyorum. Önceki konularımdan da bilirsiniz. Hiçbir şeyden zevk almıyorum. Öyle bitki gibi yaşıyorum. Yemiyorum, içmiyorum. Sürekli yatıyorum. Dışarı da çıkmak istemiyorum, çıksam da zevk almıyorum zaten. Ama bu hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor. Doktora gittim. Bana “Senin bir rahatsızlığın yok, sorunların var. Onları çözmen gerek.” dedi ve yolladı. Sorunlarımı da çözemiyorum zaten. İş arıyorum, bulamıyorum. Kötü bir dönem yani. Bu aslında 4-5 yıldır olan bir durum. Hiç düzelmiyor. Hiç iyi bir şey olmuyor. Merak ediyorum böyle bir dönemi, böyle uzun bir süre geçirip sonra düzelebilen var mı aranızda?
Doktorunuzu değiştirin o zaman. Psikolog size "git sorunlarını çöz" demez.Gittim. Bana dediği de “sorunlarını çöz” oldu. Ama bu konuda çabalamama rağmen hiçbir şey yapamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?