Ağır metaller

nilhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2010
32
2
86
İçel Mersin
kızlar 14 haftalık hamileyim ağır metaller çoçuklara büyük tehdit
ağır metallalerden korunmak için neler yapabiliriz bilen varmı
neleri yiyip içmemeliyiz

benim bildiğim kadarıyla ağır metaller olarak kurşun ve civa var. kurşun beyin hücrelerini öldürüyor ve beyinde gerilige dikkat eksikliği bozukluğuna da sebep veriyor.genelde dış çevremizde kurşunlu maddelerden uzak durmak lazım .kurşunlu boya yada depolar tanklar gibi...civa da aşılarda koruyucu olarak bulunuyor o yüzden diş tedavisini hamilelere önermiyorlar diş çekimi gibi iğne uygulanması gereken tedavi yönteminde yani.benim bildiğim bu kadar ama gıda olarak bilemiyorum..

büyük balıklardan sakınmak gerekiyor.. mesela kalkan yada ton balığı gibi en sağlıklısı somon ve sardalya onun dışında bilindik levrek cipura vs gibi balıkları yemekte sakınca yok.. sadece egzantirik balıklardan bu dönemde uzak durman gerek... bir de enerji tasarruflu ampuller kırıldığı zaman çok zehirli bir gaz çıkarıyorlarmış.. bulunduğunuz ortamı hemen havalandırıp odaya bir süre girmemek gerekiyor.. ve kesinlikle kırıklara çıplak elle müdehale etmemek lazım.. ayrıntılı bilgiyi internetten alabilirsin.. bunun dışında aklıma geldikçe yazarım..

onun neden olmuş? bilginiz var mı?

bilmiyorum doğdunda herşey normal gözüküyordu büyüdükçe kesilmeyen boş ağlamalar
takıntılı hareketler zaten bir kaç kelimeden fazlasını da konuşamıyor çok doktora gitti beyin haritaları yapıldı doktorlar ağır metal zehirlenmesi yani otizm tehşisi koydu civa kurşun ve nikel vucudunda çok çıktı sadece özel eğitime gidiyor 8 yaşına geldi ama hala okula gidemiyor çünkü normal çoçuklara ayak uyduramıyor onun için yediklerimize ve civalı olan aşılara dikkat etmeliyiz

bilmiyorum doğdunda herşey normal gözüküyordu büyüdükçe kesilmeyen boş ağlamalar
takıntılı hareketler zaten bir kaç kelimeden fazlasını da konuşamıyor çok doktora gitti beyin haritaları yapıldı doktorlar ağır metal zehirlenmesi yani otizm tehşisi koydu civa kurşun ve nikel vucudunda çok çıktı sadece özel eğitime gidiyor 8 yaşına geldi ama hala okula gidemiyor çünkü normal çoçuklara ayak uyduramıyor onun için yediklerimize ve civalı olan aşılara dikkat etmeliyiz

çok geçmiş olsun canım inşallah bebeklerimiz sağlıklı olur..

mrb acil yardım lütfen canım çok sıkılıyor oğlum aylık baba dede ve anlamsız birkeç kelime sölüyor bunun dışında konuşmuyor ismine tepki vermediği için bugün gata ya götürdüm dr psikoloğa yolladı psikologta otizm bulguları olduğunu söledi ne yapacağımı şaşırdım sadece ismine tepki vermiyor kafası çalışıyor çok hareketli çok güleryüzlü tos diyoruz kafamıza tos yapıyor çak deyince elimize çakıyor al deyince alıyor ama seslendiğimizde bakmıyor çocuk kanalını seyrediyor reklemler başlayınca nerde olursa olsun duyup koşarak geliyor bana birileri yardım etsin ne yapacağımı şaşırdım lütfen

Ağır metaller ile otizm ilişkisinde aslında tıbben herşey çok net değil. Otizme neden olan bozukluk ağır metal atılımını yavaşlatttığı için mi zehirlenme oluyor yoksa zehirlenme mi otistik tabloya yol açıyor? Bu henüz kesin değil.
Ama tabi ki ağır metal birikimi bebeğe çok zararlı elbette.
Ağır metallerden uzak kalmanın yolları arasında kabuklu deniz ürünlerinden ve dip sularda yaşayan balıklardan (kılıç gibi, kefal gibi) uzak durmak, boya kokusuna maruz kalmamak da var.

mrb acil yardım lütfen canım çok sıkılıyor oğlum aylık baba dede ve anlamsız birkeç kelime sölüyor bunun dışında konuşmuyor ismine tepki vermediği için bugün gata ya götürdüm dr psikoloğa yolladı psikologta otizm bulguları olduğunu söledi ne yapacağımı şaşırdım sadece ismine tepki vermiyor kafası çalışıyor çok hareketli çok güleryüzlü tos diyoruz kafamıza tos yapıyor çak deyince elimize çakıyor al deyince alıyor ama seslendiğimizde bakmıyor çocuk kanalını seyrediyor reklemler başlayınca nerde olursa olsun duyup koşarak geliyor bana birileri yardım etsin ne yapacağımı şaşırdım lütfen

Melodi öncelikle sakin ol. Daha tanı doğrulanmış değil. Tanı konsa bile otizm öyle çok çeşitleri olan öyle farklı derecelerde seyreden bir tablo ki. Birçoğu da çok zeki ve itinalı bir özel eğitimle yaşıtlarını yakalayabiliyorlar. Yakın arkadaşımın oğluna tani 3 yaşındayken kondu. Şimdi 4,5 yaşında ve neredeyse tamamen normal. Doktora şimdi götürseler doktor tanı koyamaz.
Sana yardımcı olabilecek bir link veriyorum. Bu dernek bu konuyu en çok ciddiye alan kurumlardan biri. Telefon edersen de mutlaka yardımcı olurlar. Senin bulunduğun ildeki doğru adrese yönlendiriler. Bir de broşürleri vardı, otizm tanısı ilk konduğundan anne ve babanın ihtiyacı olan bilgileri içeren. Onu da istersin.
Ama sakın çaresiz hissetme. En güçlü olması gereken kişi sensin. Çok iyi örnekleri de göreceksin oradaki insanlarla konuşup tanışınca.
Derneğin linki: http://www.ilgider.org/
Sevgiler.

tşk ederim ilginize salı günü işitme testi yapılacak belli olur olmaz hemen arıycam biraz okudum evet ama kafamı tam toparlayamadım hala şoktayım tam bişey anlayamadım tekra tekrar okıycam

tşk ederim ilginize salı günü işitme testi yapılacak belli olur olmaz hemen arıycam biraz okudum evet ama kafamı tam toparlayamadım hala şoktayım tam bişey anlayamadım tekra tekrar okıycam

Bak işitme kaynaklı da olabilir ufaklığın sorunları. Sakin yaklaşmaya çalışın. Bir şekilde ben sizi o yakınım ile de görüştürebilirim tanı doğrulanırsa.

Bak işitme kaynaklı da olabilir ufaklığın sorunları. Sakin yaklaşmaya çalışın. Bir şekilde ben sizi o yakınım ile de görüştürebilirim tanı doğrulanırsa.

mrb işitme testi yapıldı bir sorun yok tekrar psikolog ve çocuk dr görüştük hiperaktif dendi böyle olması iyiymiş içine kapanmaması gerekiyormuş etrafla çok ilgili kreşe verelim dedik dr onayladı yarın kreşe başlıyor hiç konuşmuyor değil özellikle o zamandan beri daha çok ilgilendiğimizdenmi nedir bugün 3 kere baba dedi küçük bir oyuncak leptop aldım anne baba gibi kelimeleri söylüyor oda biz bastıkça gülüyor göz temasımız daha sıklaştı gel mama diyorum hemen geliyor öle bişey olduğunu sanmıyorum dr ailede geç konuşma varmı diye sordu evet amcasının oğluda çok geç konuştu ve bu yüzden okula bir sene geç başladı ama şimdi üniversiteyi bitirdi bakalım kreş nasıl olacak yarın ilk günümüz benimde orada olmam gerekiyormuş ilk birkaç gün hmm ayrıca kardeşi 4 aylık birkaç gündür o yatarken başına dikiliyor eliyle başını seviyor öpüyor yanına yatıyor ama yinede içime kurt düştü bi kere cem kınacı ya göstericez haftada bi kere burda bi hastaneye geliyormuş bi tanıdığımız var o hastanede bi gösterelim yinede içimiz rahat etsin kreştede hergün psikoloğumuz var

Ağır metaller, vücut dokularına atılmalarından daha hızlı şekilde girip biriktikle*rinde, toksik bir durum gelişerek dokulara ve sinir hücrelerine zarar verebilir. Daha önceki bölümlerde vurguladığımız gibi artan sayıda doktor, araştırmacı ve aile artık, bozuk detoksifi-kasyonun ve toksik metallerin aşırı birikiminin, birçok otizm ve diğer otizm spektrum bozukluğu vakasında temel etiolojik faktör olduğuna inanmaktadır
Ağır Metal Toksikliği Mekanizması

Daha önce vurguladığımız gibi cıva ve diğer ağır metaller; mi-de-bağırsak, bağışıklık, sinir ve endokrin sistemlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Ağır metaller, hücresel fonksiyon ile mer*kezi ve peıiferal sinir sistemleri ile ilişkili olanlar dahil vücut*taki çeşitli metabolik prosesleri değiştirebilir. Ağır metallerin verdiği zararın çoğu, oksidatif serbest radikallerin çoğalmasın-dan kaynaklanır. Bir serbest radikal, eşleşmemiş bir elektro*nun bir başka molekülden bir elektron “çalması” ile oluşan, enerjik olarak dengesiz bir moleküldür. Serbest radikaller; hücre molekülleri oksijen (oksidize) ile reaksiyona girdiğinde doğal olarak meydana gelir. Bununla birlikte kişi, ağır metal*lere maruz kaldığında ya da bir yetişkin ya da çocuk, genetik ya da sonradan antioksidan yetersizliğine sahipse fazla serbest radikal üretimi olur. Kontrolsüz serbest radikaller, beyin dahil bütün vücutta doku hasarına yol açabilir. Neyse ki, laboratuar ve klinik çalışmalar A, C ve E gibi vitaminlerin serbest radikal hasara karşı koruyucu olabildiğini ve bir miktar hasarı onara-bildiğini göstermektedir

slm Melodi canını sıkma eğer otizm bulgusu varsa erken tehsiş çok önemli doktorun rehabilitasyona yönlendirdimi canını sıkmak istemem ama otizm çok ciddi bi hastalık biz bunu yaşıyoruz yeğenimdede önceden bulguları vardı şimdi tamamen otistik çoçuğa televizyon izletme olabildiğince yaşıtların arasında oyunlar oynasın kreşe yollayabilirsiniz Allah hepimizin yardımcısı olsun

bir çocuğun otizmli olması ile otistik belirtiler göstermesi aynı şey değildir normal insanlarda bile otistik belirtiler olabilir ne bileyim vücuduna dokunulmasından hoşlanmayan göz teması kuramaktan hoşlanmayan bir çok insan olabilir...çocuğunla birebir oyunlarını artırmanda sürekli konuşup ondan tepki vermesini beklemende fayda var tvden olabildiğince uzak durun

bildiğim kadarıyla bir takım balıklarda ve midyede ağır metaller bulunuyor...

Son düzenleme:
arkadaşlar benim bi tanıdığımın otistik oğlu var ben doğum anında sıkıştığı için öyle olduğunu biliyorum acaba yanlış mı biliyorum???

Ya arkadaşlar okulda fotokopisini herkes kendisi çekiyor.Fotokopi makinesinede bazen kağıt sıkışıyor.Açıyoruz falan toner kokusu okadar kötü geliyorki burnuma 2-3 kere yaşadım.toner kokusundada ağır metal vermıdır.?Bak korktum şimdi Allah2ım

Back
X