Ağır mı konuştum?

Bu açıdan bakınca çok haklısın.

Ben sanırım bu hırsla ara ara silkeleyecegim onu :KK43:

Bir yandan hakkın yok bırak daha iyi diyorum ben de. Bir yandan da yok yaa hem hatayi yapacak hem de Özür dilerim pişmanımla kapanacak olay Ohh yaa diyorum ne güzel hayat :)

Çok mu kötüyüm gerçekten :KK43:

Temelde haklısınız ama bu konuyu sürekli ısıtıp ısıtıp servis etmek ikinizi de yıpratacak, yüz göz olacaksınız o zaman hiç toparlanmayacak.

Şimdi konu sahibesi aslında bu senin o arkadaşından daha az değer görmenle ilgili bir durum değil ; öncelikle bunu kabul et.

Sen istememişsin o istemiş; sen borca sokmayayım demiş; o borca girsin demiş. Sen eşinin yükünü paylaşmışsın ; o paylaşmamış.

Ben bu anlattıklarından o kadının daha talepkar olduğu sonucuna ulaştım; daha çok sevildiği sonucuna değil.

Konularını tam olarak bilmiyorum..eşin düzgün biriymiş öyle ifade ediyorsun.. Evlilige hastalıkta sağlıkta, fakirlikte zenginlikte diye başlanıyor..
Benim takıldığım arkadaşına olan hislerin.. Bunun adı kıskançlık farkindasin sanirim

Arkadaslar ben hislerimi bir durum ya da bir arkadaşımın yaşantısı üzerinden anlattım.

Bu duygular bir kişi üzerinden oluşmuyor ki bende.

Çevrem çok geniş. Arkadaşım çok.
Durumlarin hepsini yazsam okumazsiniz çok uzun gelir.

Ben arkadaşlarımı çok seviyorum hepsi çok mutlu olsa isterim.

Benim olayım o niye mutlu niye degerli değil.

Ben niye değerli olamadım?
Nerede hata yapıyorum anladınız mi?

Ben yanlış mı anladım acaba ? Değerli olmak = kapıda araba olması, borçla bile olsa alınan güzel mobilyalar ve ev mi ?

Yani psikolojim sürekli daha neyi bekleyeceksin? Kimse beklemiyor bak!

Salaksin kızım demek fedakâr olan sen olmamalisin.

Daha da iyi niyetini koru bekle bekle bakalım yıllar sonra hangi kazığı yersin?

Bir de senin eşininkine aşk diyorsun bak da aşk gör gerizekalı gibi konuşurken buluyorum kendimi.

Anlatabiliyor muyum?

Benim konum kıskançlık konusu değil arkadaşlar lütfen doğru anlamaya çalışın.

Okurum daha detaylı anlat derseniz daha detay da veririm.

Yeter ki sağlıklı yorumlar alabileyim.

Ben yanlış mı anladım acaba ? Değerli olmak = kapıda araba olması, borçla bile olsa alınan güzel mobilyalar ve ev mi ?

Yanlış anladınız. Değerli olmak sözünüzun geçmesi, hayallerinize ve isteklerinize önem verilmesi.

Ben ev araba istemedim zaten en basitinden şu şehirde yaşayalım isteğim bile bir sebeple kabul görmedi vaktinde.

Üstüne dalga geçer gibi al bir de bir ev parasini b.k yolunda yedim ama pişmanım affet bugüne dek benim istediğim oldu sıra sende söz yeter ki bırakma beni.

Şimdi her istediğin olacak yeter ki sabret dendi bana.

Tam herşey yoluna girdi derken eşinin yediği herzeler yüzünden bu durumdasınız. Ama ne yaşanırsa yaşansın sen eşini seviyorsun. Aksi olsa çoktan ayrılırdınız. Bu durumu lehine çevirebilirsin. Kol kanat ger, merhametli ve affedici ol. İyice dışlayıp uzaklaştırıp daha büyük hatalar yapmasına zemin hazırlama.

O senin eşin, siz dostsunuz. Sana düşen zor zamanda dostunun yanında olmak olmalı. Elinden geleni yap. Yalnız bir hatası daha olursa bitireceğini bildir.

Uzatma faat. Yanlış yapıyorsun.

Yanlış anladınız. Değerli olmak sözünüzun geçmesi, hayallerinize ve isteklerinize önem verilmesi.

Ben ev araba istemedim zaten en basitinden şu şehirde yaşayalım isteğim bile bir sebeple kabul görmedi vaktinde.

Üstüne dalga geçer gibi al bir de bir ev parasini b.k yolunda yedim ama pişmanım affet bugüne dek benim istediğim oldu sıra sende söz yeter ki bırakma beni.

Şimdi her istediğin olacak yeter ki sabret dendi bana.
Bak tam zamanı. Şu an bütün kontrol sende. Ama sağlam durmazsan yine laçkalaşır, haberin olsun.

Tam herşey yoluna girdi derken eşinin yediği herzeler yüzünden bu durumdasınız. Ama ne yaşanırsa yaşansın sen eşini seviyorsun. Aksi olsa çoktan ayrılırdınız. Bu durumu lehine çevirebilirsin. Kol kanat ger, merhametli ve affedici ol. İyice dışlayıp uzaklaştırıp daha büyük hatalar yapmasına zemin hazırlama.

O senin eşin, siz dostsunuz. Sana düşen zor zamanda dostunun yanında olmak olmalı. Elinden geleni yap. Yalnız bir hatası daha olursa bitireceğini bildir.

Uzatma faat. Yanlış yapıyorsun.

Böyle yorumlar vicdanıma dokunuyor.

Hakveriyorum da..

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Sanırım abartiyorum..

kumar bağımlısı vs bağımlısı adamlar aslında her şeye bağımlı olma eğilimi gosterebildikleri için sizi de bu yüzden bırakmak istemiyor olabilir
ayrıca siz şu an onun düzenli yasamasina yardimci oluyorsunuz resmen onun yerine hayatını harcamalarını duzenliyorsunuz
yani sizi bıraktığı zaman sadece sevgi açısından değil iddaa alışkanlığını geri döneceğini düşünüyor olabilir şu an onun yerine siz ayarladiginiz için maddi durumu o yükü kaldiramayacagini altından kalkamayacagini bildiği için de sizi bırakmak istemiyordur
şu an iddaadan dolayi sizin ödediğiniz borç var mı yani ayrildiginizda da siz ödemeye devam edecek misiniz

Bence senin yanlışın nerede biliyor musun? Seni mutsuz edecek tavizler vermissin. Evlilik dengeyi saglamak tabii ki taviz verilir gerisi bencillik olur. Amaaaa seni mutsuz ettigin yerde taviz vermemen lazim. Mesela mac izlemeyi seviyor esin. Onunla mac izlersin bu tavizdir mesela ama bence buyutulmemeli alternatifi var çünkü. Bilgisayari alirsin yaninda dizi izlersin mesela. Aile konusu farkli ama senin ailene gitmeni kisitlarsa alternatifi yok. Mutsuz olacaksan taviz verme yada borç konusu. Istedigini alamayacaksan mutsuz olacaksin taviz verme.

Saflık bizde kocalarımıza acıyoruz. Aslında acımayacaksın çalışcak ödeyecek. Valla ben son zamanlarda acımıyorum şuyum yok buyum eksik diye alıyorum bugüne kadar böyle yapmadığım hata zaten. Yapmadımda ne oldu hep eksik kaldim saftirik gibi. Elime para gecincede ondan saklıyorum valla :KK9:

Böyle yorumlar vicdanıma dokunuyor.

Hakveriyorum da..

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Sanırım abartiyorum..

Kafanı bulandırma. Her insan kendinden sorumludur. Sen iyi bir insansan her zaman iyi olmaya çalışmalısın. İyilik koşullara bağlı olmamalı.

Yani sen bana değer verirsen ben iyi olurum mantığı işin ticareti ve hoş değil. Hayat bir alışveriş değil çünkü.

Sen zaten tepkini koydun. Ailesiyle görüşmüyorsun ki bu hem eşini hemde ailesini hak ettikleri yere koyduğunu gösterir. Adam hata yaptı, kontrolü eline aldın. Sen hayatını dışarıdan izleyen bir insan değilsin. Kendine haksızlık etme.

Duruşlu ve değerlisin sorun yok.

Arkadaslar ben hislerimi bir durum ya da bir arkadaşımın yaşantısı üzerinden anlattım.

Bu duygular bir kişi üzerinden oluşmuyor ki bende.

Çevrem çok geniş. Arkadaşım çok.
Durumlarin hepsini yazsam okumazsiniz çok uzun gelir.

Ben arkadaşlarımı çok seviyorum hepsi çok mutlu olsa isterim.

Benim olayım o niye mutlu niye degerli değil.

Ben niye değerli olamadım?
Nerede hata yapıyorum anladınız mi?
Eşinin kumar eğilimi var. Bunla senin değerinin bir alakası yok ki.. Elma ile armutu karıştırıyorsun.
Bu kumar yüzünden sana yaşattıklarını haketmiyorsun elbette ama değersizlik hissine de kapılma.
bir noktada iradesi dışında hatalar yapmış Ancak sonuçlarına beraber katlanıyorsunuz. Sana ayrıl, ayrılma diyemem ama bu hisse de kapılma, yok yere psikolojini bozuyorsun .

Sen belki şöyle düşünüyorsun; beni yeterince sevse idi bu illete beni üzeceğini bile bile bulaşmazdı. Ama eşinin beyninde bu işler böyle yürümüyor emin ol.

Arkadaşım sen "ağır "konuşmadın emin ol
İçinin yandığı kadar konuştun.
Pişman bir insanı reddetmek her zaman zordur
Ama affetmek de çok zor biliyorum.
Sürekli sorgularsin "hatasını ,hayatını, geleceğini ,hislerini...." tabir-i caizse hem hem zanlı olursun hem hakim.
Bir bakarsın kafanda ençok "ben aptalmıyım "sorusu vardır.
Pişman olan insan hatasını terk edince temize çıkar ya kendince sorunca çok "pişmanım " der .
Yeter mi ?
Birçok zaman yetmiyor.

Konuyu kiskancliga bağlayan arkadaşlar bu kıskanma değil
Neden sorusunun cevabını arama .
Allah hakkınızda hayırlı olanı versin inşallah.

yanlış anlamazsanız eğer ya kendiniz ya da eşinizle beraber psikoloğa gidin derim ben. içinizde büyüyüp büyüyüp böyle patlamalar olması normaldir belki ama size de evliliğinize de zarar verir.
bir süre sonra eşiniz "belli ki ben yetemiyorum ona, mutlu edemiyorum onu çekip gideyim hayatından" derse - ki der, erkekler bu düşünceye bizden daha çabuk girerler - o zaman öfkenin üzerine pişmanlık da eklenir ve iyice işin içinden çıkamaz duruma gelirsiniz.
belli ki bu evliliğe ve eşinize bi şans daha vermişsiniz, madem öyle tam yapın herşeyi ve kurtarın ilişkinizi, profesyonel yardım alın.

Nerde hangi esyalarla yasadiginizin ne onemi var ki.esyaniz dort dortluk olsaydi esinizin size daha cok deger vereceginimi dusunuyorsunuz...
Asla bununla ilgisi yok.
Bizde esimle borcla evlendik.ben isi biraktim.esim calisti hem eve bakti hem borclari kapatti.bi arabam vardi onuda esimin borcu icin sattim.huzurum daha onemliydi..kucuk ama yeni bir eve kirasi ucuz diye ciktim.esyalarimi az aldim.mutfak masam 120 liralik kucuk ufak bisey.bizi idare ediyomu ediyor.
Biz mutluyuz.esimde degerimi cok cok iyi biliyor.hetseferinde allah razi olsun senden der.

Bi arkadasim var.bin liraya aldigi mutfak masasi 3000 bin liraya aldigi orta sehpasi 6 bin kusure aldigi yemek masasi herkesi hayran biraktiracak cinsten.evi cok genis.arabalari var.esya dort dortluk.
Ama hergun kavga kiyamet.baba evine gitmeler.hakaretler kufurler havada ucusur.
Son aylar biraz daha iyi olsalarda mesafeliler.onlar bize cok imrenir.esi hep der "esine soyle benimkine ders versin az" diye.

Bunu niye anlattim.sandiginiz gibi hic alakasi yok gordugun gibi.
Borclarimiz hafifledi.yazin daha genis eve cikiyoruz insallah.bu yaza atanirsam( ins ) yavas yavas hersey oturacak.

Onemli olan mutlu uyumlu ve huzurlu olabilmek inanin.

Baskasinin hayatina bende cok ozendim ,kiskanmak degil ama pazar gunleri ailesiyle birlikte olan adamlara,eslerini alip pazar gezmelerine gidenlere,ailelerle piknik,yemeklere gitmelere,duzenli evlere,her aksam ayni saatte yenen yemeklere,kibar beyefendilere,abartmadan gonlunce rahat para harcamalara ..
9 yilda hep boyle ozenmelerle gecti cok bilirim camdan diger insanlari izledigimi evde tek basina otururken .
Bak simdi yalnizim ve bu bahsettigim hayatin aynisini yasiyorum ..
Ev kirasi var ,sacimin dibi geldi,esyalar almis basini gitmis,eskden temizlikcim vardi simdi ona ayiracak param yok ,koca yok,is yok ..
Yine de sukur diyoruz napalim yapacak baska bisi yok simdilik ..
Sorunun cevabini bilmiyorum neden bazilari degerli bilmiyorum ,neden biz boyleyiz bilmiyorum..
Yuksek ihtimalle yanlis secim domino taslari gibi yuvarladi hayati ..

Back
X