kumar bağımlısı vs bağımlısı adamlar aslında her şeye bağımlı olma eğilimi gosterebildikleri için sizi de bu yüzden bırakmak istemiyor olabilir
ayrıca siz şu an onun düzenli yasamasina yardimci oluyorsunuz resmen onun yerine hayatını harcamalarını duzenliyorsunuz
yani sizi bıraktığı zaman sadece sevgi açısından değil iddaa alışkanlığını geri döneceğini düşünüyor olabilir şu an onun yerine siz ayarladiginiz için maddi durumu o yükü kaldiramayacagini altından kalkamayacagini bildiği için de sizi bırakmak istemiyordur
şu an iddaadan dolayi sizin ödediğiniz borç var mı yani ayrildiginizda da siz ödemeye devam edecek misiniz
Bu saydiklarinizin hepsi olabilir.
Yerinde olsam ben de benim gibi birini birakmazdim. Iyi niyet, merhamet hepsi bende maşallah
Suan ayrılsam 1 buçuk yıl onun borcu için ödemem olacak evet. Maaşımın yarısı.
Bu krediyi her şeyi kapatıp sıfırdan başlamak için çektim.
Bence senin yanlışın nerede biliyor musun? Seni mutsuz edecek tavizler vermissin. Evlilik dengeyi saglamak tabii ki taviz verilir gerisi bencillik olur. Amaaaa seni mutsuz ettigin yerde taviz vermemen lazim. Mesela mac izlemeyi seviyor esin. Onunla mac izlersin bu tavizdir mesela ama bence buyutulmemeli alternatifi var çünkü. Bilgisayari alirsin yaninda dizi izlersin mesela. Aile konusu farkli ama senin ailene gitmeni kisitlarsa alternatifi yok. Mutsuz olacaksan taviz verme yada borç konusu. Istedigini alamayacaksan mutsuz olacaksin taviz verme.
Verdiğim tavizler düğün hazirligindaki harcamalar, yaşanacak şehir ve bu aptal borç için kredi çekmek.
Bunun dışında her şey için taviz veren biri değilim ama zaten yukarida saydiklarim gayet büyük tavizler bence..
Harcama yapmamak benim gönüllü tavizimdi o bunu istemedi.
Ama onun yaşadığı şehre gitmek onun isi yüzünden bu evliliğin huzuru için vermek zorunda oldugum tavizdi.
Borcu için kredi çekmek de devam edeceksem yapmak zorunda olduğum bir fedakarlıkti yine.
Bilemiyorum belki hiç birini yapmamaliydim işte. Sonuçta mutlu olamıyorum.
Saflık bizde kocalarımıza acıyoruz. Aslında acımayacaksın çalışcak ödeyecek. Valla ben son zamanlarda acımıyorum şuyum yok buyum eksik diye alıyorum bugüne kadar böyle yapmadığım hata zaten. Yapmadımda ne oldu hep eksik kaldim saftirik gibi. Elime para gecincede ondan saklıyorum valla
Çok iyi yapıyorsun bence..
Kafanı bulandırma. Her insan kendinden sorumludur. Sen iyi bir insansan her zaman iyi olmaya çalışmalısın. İyilik koşullara bağlı olmamalı.
Yani sen bana değer verirsen ben iyi olurum mantığı işin ticareti ve hoş değil. Hayat bir alışveriş değil çünkü.
Sen zaten tepkini koydun. Ailesiyle görüşmüyorsun ki bu hem eşini hemde ailesini hak ettikleri yere koyduğunu gösterir. Adam hata yaptı, kontrolü eline aldın. Sen hayatını dışarıdan izleyen bir insan değilsin. Kendine haksızlık etme.
Duruşlu ve değerlisin sorun yok.
Teşekkür ederim arkadaşım senin yorumların bana gerçekten iyi geldi.
Eşinin kumar eğilimi var. Bunla senin değerinin bir alakası yok ki.. Elma ile armutu karıştırıyorsun.
Bu kumar yüzünden sana yaşattıklarını haketmiyorsun elbette ama değersizlik hissine de kapılma.
bir noktada iradesi dışında hatalar yapmış Ancak sonuçlarına beraber katlanıyorsunuz. Sana ayrıl, ayrılma diyemem ama bu hisse de kapılma, yok yere psikolojini bozuyorsun .
Sen belki şöyle düşünüyorsun; beni yeterince sevse idi bu illete beni üzeceğini bile bile bulaşmazdı. Ama eşinin beyninde bu işler böyle yürümüyor emin ol.
Haklısınız.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Arkadaşım sen "ağır "konuşmadın emin ol
İçinin yandığı kadar konuştun.
Pişman bir insanı reddetmek her zaman zordur
Ama affetmek de çok zor biliyorum.
Sürekli sorgularsin "hatasını ,hayatını, geleceğini ,hislerini...." tabir-i caizse hem hem zanlı olursun hem hakim.
Bir bakarsın kafanda ençok "ben aptalmıyım "sorusu vardır.
Pişman olan insan hatasını terk edince temize çıkar ya kendince sorunca çok "pişmanım " der .
Yeter mi ?
Birçok zaman yetmiyor.
Konuyu kiskancliga bağlayan arkadaşlar bu kıskanma değil
Neden sorusunun cevabını arama .
Allah hakkınızda hayırlı olanı versin inşallah.
Beni çok iyi anlamissiniz gerçekten.
Tam da durumum, hissettiklerim bu.
Çok teşekkür ederim.
Umarim basarabilirim. Amin..
Aylik kazanc borca mi gidiyor, kenara para atabiliyor musunuz?
Şuan kenara her ay 500 atacak durumdayız. Onlar da bir şekilde gidiyor. Şuan tatile ailemin yanına geldim harcıyorum mesela.
yanlış anlamazsanız eğer ya kendiniz ya da eşinizle beraber psikoloğa gidin derim ben. içinizde büyüyüp büyüyüp böyle patlamalar olması normaldir belki ama size de evliliğinize de zarar verir.
bir süre sonra eşiniz "belli ki ben yetemiyorum ona, mutlu edemiyorum onu çekip gideyim hayatından" derse - ki der, erkekler bu düşünceye bizden daha çabuk girerler - o zaman öfkenin üzerine pişmanlık da eklenir ve iyice işin içinden çıkamaz duruma gelirsiniz.
belli ki bu evliliğe ve eşinize bi şans daha vermişsiniz, madem öyle tam yapın herşeyi ve kurtarın ilişkinizi, profesyonel yardım alın.
Şuan buna ayıracak bir butcemiz yok açıkçası. Borçları sayesinde! Olsa gitmek isterdim.
Kendi kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.
Her gün böyle değilim çok şükür . Bazı dönemler hircinlasiyorum.
Zaten her gün böyle olsam o da katlanamaz sanırım.
Nerde hangi esyalarla yasadiginizin ne onemi var ki.esyaniz dort dortluk olsaydi esinizin size daha cok deger vereceginimi dusunuyorsunuz...
Asla bununla ilgisi yok.
Bizde esimle borcla evlendik.ben isi biraktim.esim calisti hem eve bakti hem borclari kapatti.bi arabam vardi onuda esimin borcu icin sattim.huzurum daha onemliydi..kucuk ama yeni bir eve kirasi ucuz diye ciktim.esyalarimi az aldim.mutfak masam 120 liralik kucuk ufak bisey.bizi idare ediyomu ediyor.
Biz mutluyuz.esimde degerimi cok cok iyi biliyor.hetseferinde allah razi olsun senden der.
Bi arkadasim var.bin liraya aldigi mutfak masasi 3000 bin liraya aldigi orta sehpasi 6 bin kusure aldigi yemek masasi herkesi hayran biraktiracak cinsten.evi cok genis.arabalari var.esya dort dortluk.
Ama hergun kavga kiyamet.baba evine gitmeler.hakaretler kufurler havada ucusur.
Son aylar biraz daha iyi olsalarda mesafeliler.onlar bize cok imrenir.esi hep der "esine soyle benimkine ders versin az" diye.
Bunu niye anlattim.sandiginiz gibi hic alakasi yok gordugun gibi.
Borclarimiz hafifledi.yazin daha genis eve cikiyoruz insallah.bu yaza atanirsam( ins ) yavas yavas hersey oturacak.
Onemli olan mutlu uyumlu ve huzurlu olabilmek inanin.
Borc ne için ne uğruna gidiyor bunlar çok önemli ayrıntılar ama.
Parada mutluluk arayan biri olsam, paraya fazla önem vermiş olsam ben bu kadar büyümüşken haberdar olmazdim zaten.
Sorgulamadim, kurcalamadim çok güvendim ve şok yaşadım.
Şimdi bunu sindirme kısmı zorluyor.