• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağır mı konuştum?

canim öyle birsey yapma illa senin eşinde yapmistir diye bisey yok belki cidden oynamiyordur adam sessizce takip et belli etmeden..arkadaslarina sorma bence ögrenirse onuru kirilir beni rezil ettin der...

Hayatını Kocanı kimseyle kıyaslama değer yargin eşya mal mülk olmasın bunlar seni yıpratmak sonunda da eşinle yollarını hiç yoktan ayirirsin yazık olur. Kalbine gelen vesveseleri dinleme. .

Borçla harçla ev alan, eşya sahibi(!) olan birine mi imreniyorsun? O borçları ödeyemeyecek noktaya geldiğinde eşya karın doyuracak mı aaba?

Hiç ağır konuşmamışsınız.

Sizin kocanız salak, binbir zorlukla kazandığınız parayı hiç etti kumarda.

Konu sahibesi bu herifin borcunu niye ben ödeyeyim enayi miyim diyecekseniz boşanın ciddiyim.

Arkadaşım :)
Öncelikle her gecenin bir sabahı var. Bunu unutma.
Eşinin yaptığı gerçekten çok yanlıştı. Ama anladı o hatasını. Para yönetimini de sana bıraktı diye biliyorum. Sözünü de dinliyor. Yine %100 güvenmesen de @obiviyante nin dediği gibi itme onu daha fazla. İçindeki öfkeyi tamamen kus gerekirse bir kere daha. Ama sonra sünger çek.

Bak ben 21 yaşında devlet memuru olarak atandım. Doğuda dağın tepesinde bir yere.
O zaman sevgiliydik eşimle.
Öğretmenlere sene başında kırtasiye ücreti veriyolar ya. Arkadaşlarımla onu almaya gittik bankaya. Ben parayı çektim tek kuruşuna dokunmadan ona gönderdim.
Borçları vardı diye.
10 gün sonra "ilk" maaşım yattı. Anneme babama kendime bişey almadan yine çektim büyük bi kısmını gönderdim.
Yetmedi, bankalarda kara listeye düşmüştü çünkü. Annesinin evine haciz gelecekmiş. Annesi durmadan öde öde diyodu. Çalıştığı işten aldığı maaş 1200 tl gibi bişey.
Neyse gittim 5000 kredi çektim verdim borcunu kapattı.
1 ay sonra da evlendik. 2000 tl param vardı. 2. el eşyalar aldık eski püskü. nikah yaptık evlendik.
eşim de yanıma geldi.
Çalışamadı tabi köy gibi yerdeyiz. Ben çalışıyorum o evde.

Maaşı alıyodum borçları ödeyince elimde 20 tl kalıyodu.
Kredi kartına yüklendik borçlar arttı falan.
Eşimin biraz sigortası vardı. 2-3 ay da ben devam ettirdim. Başka şehre tayin oldum eş durumundan.
Bu defa çalışmaya başladı ama aramızda 5 saat mesafe vardı.
Aldığı maaştan bi hayır görmedik. Zaten sonra ayrıldı işten. Ben iş değiştirdim. Başka şehre geldik. Taşınma parası, eşya alma, ev tutma depozito derken, para yetmedi bi kredi daha, bi kredi daha.... benim borçlar azalacağına 15-20 bin oldu.

Bu arada eşimi 12 ay askere gönderdim :KK70:
Bu defa iyice tek maaş sıkıştım ona da para gönderiyorum.
Kredi kartı şişti. Ben yine kredi çektim. Toplam borç 40 bin tl oldu.

bu arada ne ev var ne araba. eşyalar da müthiş değil yani. hepsi ortalama şeyler. eksikler çok.

neyse askerden geldi iş aradı. 6 ay boyunca. sonra işe girdi. biraz toparladık ama hesaplar yine hep ekside.
işten ayrıldı.
3 aydır yine işsizdi.

AMAAAA
Şu an Kpss puanıyla memur oldu
Durumumuz düzeliyor.
Borçlarımız 1,5 sene daha var.
Ama her şey güzelleşiyor.

Bu duruma sabretmesek gelemezdik. Çok sıkıntı çektim yalan yok. 4 senedir çalışıyorum, 4 senelik memurlar arabalarını vs. alıyolar. Ben daha ev eşyası dizeceğim.
Eşimin kredi kartı borçlarıyla başlayan borç batağımız yüzünden onu suçladığım çok oldu.
ama şu an eşim benden daha iyi para idaresi yapıyor.

Eşinin hatası büyük ama eğer hatasından ders aldıysa bu süreci artık uzatmayın. Güzel günler elbette gelecek. 1 tek şans daha hakettiğini düşünüyorum eşinin.

Kendimi uzun uzun yazdığım için özür dilerim konunu sabote ettiysem. Sadece zor günlerden sonra güzel şeylerin de olabileceğini anlatmak istedim

Neden başkalarına bakıyosunuz şükretmek yerine. Yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan varken. Dünyayı kendinize cennet edinmeyin burası imtihan yeri. Borçlar biterde Allah bitmeyecek sıkıntılardan korusun. Bırakın arabanız olmasın bi yerlere giderken el ele gidin eviniz olmasında oturduğunuz evden istediğiniz zaman başka bi eve geçecek imkanınız olsun bırakın tabak çanağınız olmasın tek kaptan yemek yiyin. Ve eşinize tekrar güvenin. Ama diyosanızki ben boşanınca mutlu olucam evlenmek kadar boşanmakda Haktandır sizin bileceğiniz bişe. Ama bence başkalarının hayatlarına bakmayın insanların yanında sevgi pıtırcığını oynayıp kendilerine kaldıklarında birbirinden ölesiye nefret eden o kadar çok insan varki. Bence sizin en çok ihtiyacınız olan şey şükür.

gerçekten çok özverili bir insansiniz
Allah gönlünüze göre versin her daim mutlu olun inşallah
sizin borçlarınız hayat i devam ettirmek için mecburi borç ama konu sahibininki sadece bir anlık zevk heves uğruna yapılmış borç
bu kısmı çok ağır geliyor bence

Başka kocalara bakma. Dışarıdan mükemmel görünenlerin evde nasıl olduğunu bilemezsin ki. Bir de devamlı ben çok mutluyum kocam çok iyi çok süper evliliğimiz var filan diyenlere de hiç inanma; onlar asıl yalanı söyleyenler öyle olmadıkları için devamlı öyle görünmeye çalışanlar. Öyle olsalar zaten bunu gösterme ihtiyacı içinde olmazlar. Yani instagramda facebookta devamlı kocalarıyla mutluluk pozu verenlere çok da inanma, kendi kocana mutluluğuna bak sen. Bu arada para hariç kocan iyi biriymiş, ağır konuşma, bu hatasını da kabul etmiş konuyu kapat eşinin değerini bil daha fazla üstüne gitme. Derim ben naçizane....

Canım merhaba, konunu vakit buldukça okudum.

@obiviyante çok güzel yazmış, kafanı bulandırma. Hayatında olanlara karşı haklı tepkini koyuyorsun bu normal, kendini suçlama, ama ciddiye alınmayacak şekilde ısıtıp ısıtıp da ortaya getirme. Öte yandan da eşin bilsin ne halt yediğini, senin yapmak zorunda olmadığın bir fedakarlık yaptığını bilsin. Değişik bir denge yani.

Yani nasıl anlatayım, senin durumun kolay değil. Hep mutsuz olacaksın ve bu evlilik biter demiyorum çünkü eşin büyük hata yapsa da elinden geldiğince telafi etmeye çalışıyor. Ama daha önce de söyledim hep bir risk var. Belki geçecek gidecek bu günler içinde kalan her şeyi gerçekleştireceksin. Ama bu fedakarlığına karşılık da göremeyebilirsin canım. Tekrar hayal kırıklığına uğramamak için bu riski de kabul ederek devam etmelisin. Bu yüzden imkanın ölçüsünde istediklerinden geri kalma. Evet belki şu an bir ev alamazsınız ama en azından kıyafet al evine ufak tefek süsler al, durumunuz el verdiğince gezin. Kendini daha iyi hissettir yani. Zaten büyük riske girdin iyice de sıkma kendini.

İnşallah borçlarınız bitince de senin istediğin yerden bir ev alırsınız.

Gönlünü ferah tut, istersen psikolojik destek al rahatlarsın.

sakin oyle birsey yapmayin. cok rezil edici bir hareket olur. hem kendinizi hem onu rezil edersiniz. oynamiyorum dediyse oynamiyordur yalan soyluyorsa er gec cikar didiklemeyin nolur. herkesin hatasi var ders almistir surekli bu konuyu gundeme getirirseniz yapar yapmayacagi da varsa. bir insana 50 kere sen hirsizsin dersen sonunda yapmasam da hirsiz diyorlar bari yapiyim da desinler dermis.!!! bekleyin biraz kimse kimseden uzun sure kumar oynayip oynamadigini saklayamaz bir yerden acik verir supheyle yasanmaz ki

100 bin mi???? saka mi bu? nasil bir idda da 100 bin kaybedilor o iddaa degil baska birsey oynamis bence

100 bini YIYEN VE KUMARDA YIYEN BIR INSAN DEGIL 2. SANSI "Ş" yi hak etmez. her ay kenara 1000 tl konulsa 100 ayda birikir.hanimlar kumar ne zamandir affedilir bir hata oldu ben bu siteyi okudukca yilin 2016 degilde m.ö de bir sene oldugunu dusunmeye basladim.ohhhh ne guzel adam kumarda 100 bin yesin kadin da borclari odesin adama da soylenince bozulsun bir de adam .pesss. vallahi pes billahi pes tillahi pes. yahu adam ustune kredi cekilip ev alinicak parayi yemis. yedigi para bir cocugunun hayat boyu ogrenim masrafini karsilar nerdeyse. saka mi yapiyor herkes burda. herkese rezil etmistim onu yuzune tukurup donuna kadar alip gitmistim.ozur dilerim

Her yorumu okudum ama alıntı yaptım mi bilmiyorum. Toplu cevap vereceğim arkadaşlar.

Uzun uzun emek dolu yorumlarınıza teşekkür ederim.

Bu güne okudugum iki yorumla çok Üzgün başladım maalesef. Tatilde olduğum için eşimin yanında değilim ve bu duygularla iyice soğumuş uzaklaşmış hissediyorum.

Hepiniz farklı açilardan bakınca haklısınız. Okurken beşik gibi sallandım bir o yana bir bu yana.

Evet yaa salak miyim da onun akilsizliginin bedelini ödüyorum çek git nomu üç ağla beş zirla unutursun.

Ama evet gerçekten pişman belki benimle ayakta duruyor. Belki gerçekten düzeltti kendini. 3 sene sonra belki tam da meyvesini yiyeceğim bu evliliğin. Çektiğim sıkıntılara değecek belki..

Ruh halim de aynen böyle işte bir iyi bir kötü bir daha umutlu bir daha karamsar. Ona karşı bir merhamet dolu bir nefret doluyum.

Tahammülsüzüm beni merak etme hakkı bile tanımıyorum. Aradı aradı disardaydim ulaşamadı bana bakmadım tele. Baktım dönmedim. Malum kafam, kalbim ona karşı çok soğuk. Merakla nerdesin niye haber vermiyorsun telefonuna bile bakmiyorsun demiş. Uygun degildim zaten psikolojim bomb.k biliyorsun üstüme gelme diye tersledim..

Ahh arkadaşlar bilseniz. Ailem annem nasıl seviyor onu. Bunu söylesem neler olur düşünmek bile istemiyorum.

Doğru ne bilemez haldeyim.

Çok üzgünum çok. :(

Bu yükü tek başıma taşımak çok zor.

Ama taşımak zorundayım. Kimseye anlatamam. Anlatıp devam edemem.

Gitsem iyi olacagimdan emin olsaydım keşke. Hiç bir şeyden emin değilim.

Z zeytinagaci sen de çok emek vermişsin gerçekten. Artık hep mutlu olmanı dilerim.

Ama borç sebebi var ya hani işte o durumu zorlaştıran..

Rabbimden kolaylik diliyorum.

Belki de gerçekten aptalım ve hakediyorum bunları hala gitmediğim için. :(

Her yorumu okudum ama alıntı yaptım mi bilmiyorum. Toplu cevap vereceğim arkadaşlar.

Uzun uzun emek dolu yorumlarınıza teşekkür ederim.

Bu güne okudugum iki yorumla çok Üzgün başladım maalesef. Tatilde olduğum için eşimin yanında değilim ve bu duygularla iyice soğumuş uzaklaşmış hissediyorum.

Hepiniz farklı açilardan bakınca haklısınız. Okurken beşik gibi sallandım bir o yana bir bu yana.

Evet yaa salak miyim da onun akilsizliginin bedelini ödüyorum çek git nomu üç ağla beş zirla unutursun.

Ama evet gerçekten pişman belki benimle ayakta duruyor. Belki gerçekten düzeltti kendini. 3 sene sonra belki tam da meyvesini yiyeceğim bu evliliğin. Çektiğim sıkıntılara değecek belki..

Ruh halim de aynen böyle işte bir iyi bir kötü bir daha umutlu bir daha karamsar. Ona karşı bir merhamet dolu bir nefret doluyum.

Tahammülsüzüm beni merak etme hakkı bile tanımıyorum. Aradı aradı disardaydim ulaşamadı bana bakmadım tele. Baktım dönmedim. Malum kafam, kalbim ona karşı çok soğuk. Merakla nerdesin niye haber vermiyorsun telefonuna bile bakmiyorsun demiş. Uygun degildim zaten psikolojim bomb.k biliyorsun üstüme gelme diye tersledim..

Ahh arkadaşlar bilseniz. Ailem annem nasıl seviyor onu. Bunu söylesem neler olur düşünmek bile istemiyorum.

Doğru ne bilemez haldeyim.

Çok üzgünum çok. :KK43:

Bu yükü tek başıma taşımak çok zor.

Ama taşımak zorundayım. Kimseye anlatamam. Anlatıp devam edemem.

Gitsem iyi olacagimdan emin olsaydım keşke. Hiç bir şeyden emin değilim.

Z zeytinagaci sen de çok emek vermişsin gerçekten. Artık hep mutlu olmanı dilerim.

Ama borç sebebi var ya hani işte o durumu zorlaştıran..

Rabbimden kolaylik diliyorum.

Belki de gerçekten aptalım ve hakediyorum bunları hala gitmediğim için. :KK43:
siz kk yi okudukca belki daha da kafaniz karisicak ki oyle de oluyor. bir muddet okumayin bence girmeyin siteye.. icinizi dinleyin kalp sizin evlilik sizin hayat sizin. biz ne kadar yprum da yapsak asil yasayan sizsiniz. siz kalbinizi dinleyin en guzeli bu bence. dua edin ve icinizden geleni yapin

siz kk yi okudukca belki daha da kafaniz karisicak ki oyle de oluyor. bir muddet okumayin bence girmeyin siteye.. icinizi dinleyin kalp sizin evlilik sizin hayat sizin. biz ne kadar yprum da yapsak asil yasayan sizsiniz. siz kalbinizi dinleyin en guzeli bu bence. dua edin ve icinizden geleni yapin

Burda özelden bir kaç mesaj geldi.
Benimle ortak derdi olanları bilmek onlarla dertlesmek hem rahatlatıyor hem de çok üzüyor. Sayıca ne kadar çokuz bu nasıl bir illetmis meger.. Çok safmişim eğlencesine oynanan bir oyundu gözümde. Nasıl sorgulamadim vaktinde. Eşim salak ama ben de salagim cidden. Akıllı geçinen bir salak! :KK43:

aslinda bizimki saflik degil körü körüne güvenmek...akil kari gelmiyo çünkü yaptiklari..bencede sen hiç birimizle kiyaslama kendini sonuçta hepsi bambaşka kişilikler...sadece temkinli ol adam uslu durursa tekrardan güvenmeye başlarsin yavaş yavaş rahat durmazsa zaten açik veriyorlar bi yerde..üzme kendini su akar yolunu bulur..yaşayacagimiz varmis bunlari; vardir Allahin bir bildigi unutma her darliktan sonra bir ferahlik vardir bol bol dua et..Allah yardimcimiz olsun..

aslinda bizimki saflik degil körü körüne güvenmek...akil kari gelmiyo çünkü yaptiklari..bencede sen hiç birimizle kiyaslama kendini sonuçta hepsi bambaşka kişilikler...sadece temkinli ol adam uslu durursa tekrardan güvenmeye başlarsin yavaş yavaş rahat durmazsa zaten açik veriyorlar bi yerde..üzme kendini su akar yolunu bulur..yaşayacagimiz varmis bunlari; vardir Allahin bir bildigi unutma her darliktan sonra bir ferahlik vardir bol bol dua et..Allah yardimcimiz olsun..

Etkilenmemek elde değil. Şuan mesela zaten ters konuştum diye sessiz kaç saattir konuşmuyoruz. Zaten yanımda değil acaba yapıyor mudur gerçekten diye düşünüyorum. Sorasim var oynuyor musun doğru söyle diye üstüne gidip sikistirasim var.

Etkilenmemek elde değil. Şuan mesela zaten ters konuştum diye sessiz kaç saattir konuşmuyoruz. Zaten yanımda değil acaba yapıyor mudur gerçekten diye düşünüyorum. Sorasim var oynuyor musun doğru söyle diye üstüne gidip sikistirasim var.
hayir hayir sakin .cok sevimsiz bir hareket surekli sormak. yapicak adam zaten siz sorsanizda yapar. yemin de ettirseniz yapar .sakin. en sinir bozucu sey surekli ayni seyi sormak kurcalamak. asil iyice aklina sorarsiniz. affetiyseniz konuyu kapatin. oturup konusun son kez ."seni vicdanina birakiyorum.sana oynuyor musun demeyecegim ama bir daha tekrari oldugunda ben olmayacagim diyin. ben sunu anlamadim neden onun ailesine soylemediniz bu kadar buyuk bir seyi? siz hem hemen affetmissiniz hem de dir dir yapiyorsunuz. kizmayin ama boyle. ya affetmeyecektiniz yada konuyu kapatin artik 5 ay gecmis zaten yeni degil . ama onun ailesinin bilmesi gerekirdi. bu ufak bir sorun degil cunku

Burda özelden bir kaç mesaj geldi.
Benimle ortak derdi olanları bilmek onlarla dertlesmek hem rahatlatıyor hem de çok üzüyor. Sayıca ne kadar çokuz bu nasıl bir illetmis meger.. Çok safmişim eğlencesine oynanan bir oyundu gözümde. Nasıl sorgulamadim vaktinde. Eşim salak ama ben de salagim cidden. Akıllı geçinen bir salak! :KK43:
sorgulasaniz ne degisecekti ? "kumar oynuyorum askm " mi ddiyecekti. sizin hic bir salakliginiz yok kendinize bu konuda haksizlik etmeyin. hatasi onun hatasi. siz didiklesenizde ogrenemeyebilirdiniz. ayrica bir insan surekli sorgulanmaz. insan istedikten sonra herseyi yapar

bence sorma yapiyosada söylermi hiç..ben kandirmistim bir kaç kere öyle ağzindan laf almistim o kadarda saflar aslinda.. iylikle hayatim cidden seni anliyorum( tövbe yalan:p) nasil bu kadar kapildin demekki elinde degil senden tek istegim bana dürüst ol oynadiysanda söyle ben denk gelirsem daha kötü olur en azindan seni anlarim..ya kazandigin oldumu nasil oluyo şu iddaa gaza getirdim bence ufakta olsa oynamissindir sen dimi belkide biliyorum biseyler nedersin hadi itiraf et .. he falan güļüyorum biyandan.. içimdende seni mahvedicem hadi oltaya gel..öyle konusturdum ama iyilikle sonrada mahvettim tabi:KK70:iste bu kadarda safdirikler aslinda bide tel.gecmisini siliyomu ona bak bi yakalamazsan bi denk geliyosun silmeyi unutuyolar bazen..valla beni dedektif yapti bu adam..

hayir hayir sakin .cok sevimsiz bir hareket surekli sormak. yapicak adam zaten siz sorsanizda yapar. yemin de ettirseniz yapar .sakin. en sinir bozucu sey surekli ayni seyi sormak kurcalamak. asil iyice aklina sorarsiniz. affetiyseniz konuyu kapatin. oturup konusun son kez ."seni vicdanina birakiyorum.sana oynuyor musun demeyecegim ama bir daha tekrari oldugunda ben olmayacagim diyin. ben sunu anlamadim neden onun ailesine soylemediniz bu kadar buyuk bir seyi? siz hem hemen affetmissiniz hem de dir dir yapiyorsunuz. kizmayin ama boyle. ya affetmeyecektiniz yada konuyu kapatin artik 5 ay gecmis zaten yeni degil . ama onun ailesinin bilmesi gerekirdi. bu ufak bir sorun degil cunku

sorgulasaniz ne degisecekti ? "kumar oynuyorum askm " mi ddiyecekti. sizin hic bir salakliginiz yok kendinize bu konuda haksizlik etmeyin. hatasi onun hatasi. siz didiklesenizde ogrenemeyebilirdiniz. ayrica bir insan surekli sorgulanmaz. insan istedikten sonra herseyi yapar

Öyle bir babasi var ki öldürür.
En iyi ihtimalle hayatindan siler. Kimse ile gorusturmez annesine bile hasret kalır eşim.

Üc kuruş karı olmaz. Alıp karşısına adam akıllı bir öğüt bile vermez. Eşimi siler daha çok yıkar.

Annesi zaten yıkılır melek gibi kadın ne suçu var?

Hiç bir faydaları olmayacak üstüne ortalık karışacak herkes üzülecek.

Söylemenin kime faydası ne?

Zaten ailesi beni sevmez annesi dışında.

Üstüne benim aileme de yansır.
Benim melek annemin suçu ne?

Hadi eşim gercekten düzeldi bir daha kaybettiği o saygıyı nasıl kazanacak?

Ben seviyorum unuturum onlar unutur mu bu olanı?

Bu leke hep üzerinde kalacak hep..

Ona bu kötülüğü yapamadım..

bence sorma yapiyosada söylermi hiç..ben kandirmistim bir kaç kere öyle ağzindan laf almistim o kadarda saflar aslinda.. iylikle hayatim cidden seni anliyorum( tövbe yalan:p) nasil bu kadar kapildin demekki elinde degil senden tek istegim bana dürüst ol oynadiysanda söyle ben denk gelirsem daha kötü olur en azindan seni anlarim..ya kazandigin oldumu nasil oluyo şu iddaa gaza getirdim bence ufakta olsa oynamissindir sen dimi belkide biliyorum biseyler nedersin hadi itiraf et .. he falan güļüyorum biyandan.. içimdende seni mahvedicem hadi oltaya gel..öyle konusturdum ama iyilikle sonrada mahvettim tabi:KK70:iste bu kadarda safdirikler aslinda bide tel.gecmisini siliyomu ona bak bi yakalamazsan bi denk geliyosun silmeyi unutuyolar bazen..valla beni dedektif yapti bu adam..

O kadar kötüyüm ki dayanamadım içim çok huzursuz bir ses devamli rahatsız ediyor.

Güvenme yine yapar hatta belki gizli gizli yapıyor diye hiç susmuyor. Kötüyüm ondan böyle dengesizce davranıyorum dedim.

Yazıklar olsun beni bırak gelme kal orda.
Ne yaparım gizli gizli.
Sıkcam kafama son raddeye geldim bıktım artik dedi.. :(

Anlamıyorum ki gerçekten düzeldi de gururuna mi dokunuyor bu tavırlarım üstüne gidislerim. Yoksa devam ediyor mudur..

Anam ben çok yaşamam bu dertle kafam bir milyon :(

Ahshsj kumarbaz eşlerinin taktikleri de aynı. Zarf atma, iyilikle yaklaşıp burundan getirme , telefon karıştırma vs. Vay arkadaş hepimizin beyni yandi.

Ben oğlumu alıp anneme geldim bugün. Benim herif su saati ile ilgili bi sıkıntı yaşandığında ödemesi gereken parayı odememis ve yüklü miktarda ceza gelmişti. Bugün bilgimin olduğu bu konuyla ilgili kapima ihbarname geldi ve benim devreler yandı. Kalktım bavulu hazırladım ve anneme geldim. Herife de "ne borcun varsa kapatiyorsun ben o eve öyle geliyorum" dedim. Yusuf yusuf adeta. Gozune ketçap sikar içine patates banarim. Yiter.

Ahshsj kumarbaz eşlerinin taktikleri de aynı. Zarf atma, iyilikle yaklaşıp burundan getirme , telefon karıştırma vs. Vay arkadaş hepimizin beyni yandi.

Ben oğlumu alıp anneme geldim bugün. Benim herif su saati ile ilgili bi sıkıntı yaşandığında ödemesi gereken parayı odememis ve yüklü miktarda ceza gelmişti. Bugün bilgimin olduğu bu konuyla ilgili kapima ihbarname geldi ve benim devreler yandı. Kalktım bavulu hazırladım ve anneme geldim. Herife de "ne borcun varsa kapatiyorsun ben o eve öyle geliyorum" dedim. Yusuf yusuf adeta. Gozune ketçap sikar içine patates banarim. Yiter.

Iyi de o borcu nasıl kapatacak?
Başka yerden borç alarak mi?

Dön dolaş sar başa.

Allah yardım etsin hepimize valla.
Korkuyorum sağlıktan olcam diye.

:KK70:Allah bizim aklimizi korusun manyak ettiler bizi valla ben senin bu yaptigini gecen nisanda yaptim adam hala düzeltecek ..kafam esince telini açmiyorum buğun baktim para atmiş o kadar borç içinde üzüldüm haline ah şu vicdan...ne olacak bizim bu halimiz hayatim ya diyor tel.de adamin kendinden umudu yok vah ki vah bize:KK14:

Öyle bir babasi var ki öldürür.
En iyi ihtimalle hayatindan siler. Kimse ile gorusturmez annesine bile hasret kalır eşim.

Üc kuruş karı olmaz. Alıp karşısına adam akıllı bir öğüt bile vermez. Eşimi siler daha çok yıkar.

Annesi zaten yıkılır melek gibi kadın ne suçu var?

Hiç bir faydaları olmayacak üstüne ortalık karışacak herkes üzülecek.

Söylemenin kime faydası ne?

Zaten ailesi beni sevmez annesi dışında.

Üstüne benim aileme de yansır.
Benim melek annemin suçu ne?

Hadi eşim gercekten düzeldi bir daha kaybettiği o saygıyı nasıl kazanacak?

Ben seviyorum unuturum onlar unutur mu bu olanı?

Bu leke hep üzerinde kalacak hep..

Ona bu kötülüğü yapamadım..
cok iyi bir insansiniz...haklisiniz sucu olmayan annelerimizi uzmemek icin sakliyoruz cogu zaman sorunlarimizi. dogrusu da bu zaten aile herseyi bilmemeli. ama bu olayda ben sizin kadar sakin kalamazdim. ama bu kadar da uzatmazdim. yani ya affeder bir daha konuyu acmazdim ki ben bunu yapicak sakinlikte bir insan degilim... yada cildirir evi kirip doker tum ailesine de soylerdim ve biz zaten ben affetsemde yurutemezdik cunku surekli para harcardim yada abiden aklima gelir yuzune tukururdum surekli espri yaptim civiklik olsun diye degil cok sert konusuyor gibi olmak istemiyorum bana dusmez cunku. ama didiklemeyin artik. affetmissiniz madem tamamen kapatin konuyu lutfen. ben soyle bir ornek veriyim size. mesela esim disari ciktigi zaman asla aramam . nerdesin kimlesin demem. gec gel derim hatta. emin olun umrumda degil yapacak adam gunduz de yapar cunku. yapacak insan 4 duvara kitleseniz telden yapar. kisaca capkinlik kumar vs. ne kadar didiklerseniz didikleyin yapacak insan yapar. ve siz arastirmasaniz da cikar ortaya. onu guveninizle ezin. asla acmayin bir daha konuyu.oyle ki konular acildikca normallesir.BEN BENI ALDATIYOR MUSUN DEMEYI BILE KENDIME YAKISTIRAMAM AYRICA COK IGRENC BU SOZUN AGIZA ALINMASI. NORMALLESTIRIR CUNKU "ALDATMA" OLAYINI. siz de surekli idda mi oynadin derseniz olayi hafifletirsiniz. normallestirir siniz. hic bir adamin karisina beni aldatiyor musun dedigini duydunuz mu? demez cunku bu lafi agzina almaz adam olan erkek zaten. demek istedigim siz idda oynuyor musun dedikce oynayabilirini dusunmus oluyor sunuz. oyle bir davranin ki bu olayin ahiza bile alinmayacagini anlasin. uzatmayin kisaca. tercihi yapmissiniz nokta

Kızlar çok merak ettiğim bir konu var.
Özellikle bankacı arkadaşlar yardimci olursa çok sevinirim.

Eş onayı alınmadan bankalar ihtiyaç kredisi verir mi?

Bugün iki arkadaş senin haberin olmadan eşine mümkün değil kredi veremezler. Vekalet falan mı verdin dedi. Ama böyle bir şey verdiğimi hatırlamıyorum.

Bir de madem böyle bir şey var haberim yoktu, borç içinde yüzüyor krediler almış başını gitmiş diyen kadınlar niye çok?

ihtiyac kredisi icin yok öyle bisey yoksa bu hallere düsermiydik.bi ara öyle bir kanun cikmisti oda benim bildigim ev kredisi icin oyle bir sart vardi o kanun yururlukten kalkmis çogu insan eşine izin vermedigi için kimse kredi cekemez olmus kanunu kaldirmislar oyle duymustum.ama ihtiyac kredisi icin izin sarti olmadiğina eminim.

ihtiyac kredisi icin yok öyle bisey yoksa bu hallere düsermiydik.bi ara öyle bir kanun cikmisti oda benim bildigim ev kredisi icin oyle bir sart vardi o kanun yururlukten kalkmis çogu insan eşine izin vermedigi için kimse kredi cekemez olmus kanunu kaldirmislar oyle duymustum.ama ihtiyac kredisi icin izin sarti olmadiğina eminim.

Keşke öyle bir şart olsaydı.

Bir arkadaş kart bile çıkarsa senin haberin olur deyince şok yaşadım. Abisi bankacı o mu böyle kılıfina uydurdu benim ruhum duymadı diye dünyanın küfürünü ettim bugün ona da valla :(

canim alakasi yotur bence devlet memurlarina cok kolay veriyolar krediyi..kirk yilda bi kanun cikarmislar ise yarar onunda kaldirmislar aile birliginin korunmasi icin bunun sart olmasi lazim aslinda kadinlari magdur ediyorlar hep

Back
X