• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağız ya da nefes kokusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
canım çok basit, bendede oluyordu, gastroentoloji bölümüne gitsin insanların çoğunda oluyor, midede helicobakter diye bir mikrop var,bir aylık ilaç tedavisinden sonra eskisi gibi kokmuyor artık,üfleme testi veya endoskopiyle ortaya çıkıyor.

Gerçekten mi inşallah böyle düzelebilecek bir şeydir insanların ona karşı benimle aynı duyguları paylaşması bile beni rahatsız ediyor maalesef

eşiniz sonuçta herşeyi uygun dille söyleyebilirsiniz, canım sende ağız kokusu hissediyorum de, rahatsız oluyorum deme de, midende rahatsızlık olabilir de sonra ülsere kansere çevrilebilir(ki bu doğru bişey) iyi huyluysa mikrop ömür boyu çekersiniz vallah :)

eşiniz sonuçta herşeyi uygun dille söyleyebilirsiniz, canım sende ağız kokusu hissediyorum de, rahatsız oluyorum deme de, midende rahatsızlık olabilir de sonra ülsere kansere çevrilebilir(ki bu doğru bişey) iyi huyluysa mikrop ömür boyu çekersiniz vallah :)

Ayyyy demeyin öyle sürekli söylüyorum daha akşam dedim ama hiç Dr a gitmedi bu zamana kadar hani diyorum seninki ağızla alakalı değil bi rahatsızlığın olabilir diye oda olabilir diyip geçip gidiyo öyle ama icraat yok artık paranoyak oldum sanırım her erkeğin ağzı kokuyor mu diye düşünür oldum

peki soylediginizde hic mi tedavi veya bi çozum için yanasmiyor bari rahatsiz etmiyeyim yanimdakileri falan diyipde :s acaba baskalarida soylese etkili olabilirmi? annesi veya deger verdigi herhangi biri? esimde acayip kompleksli agiz kokusundan dolayi ben agir bir koku sezmiyorum aslinda en azindan sik sik deyil surekli benimle yakindan konusacagi zaman elini hemen agzina koyuyor konusunca ben koku almiyayim diye ben ise hic bi sekilde bu konuyu açmadim, oda sigara kullaniyor muhtemelen bu yuzdendr. sizin esinizde sigara kullaniyor ise oyle olabilir. internette degisik tedavilerde var arastirmakta fayda var

Bademcik taşı çok bilinen bişi değildir ama dehşet koku yapar doktora gitse o an yoksa doktorda anlamaz en büyük belirtisi ağıza gelen pirinç taneleri gibi taneler ve koku
Helicobacter pylori mideye yerleşen bir bakteri
Sinüsün ve akciğer enfeksiyonlarının bikaçıda kokuya sebep olur
Diş eti rahatsızlığı olsa diş hekimi söylerdi sanırım.
Kokuyu balık , aseton , amonyak ,apse , çürükmeyve
benzetebiliyormusun
Mesela böbrek yetmezliğinde balık , şeker hastalığında aseton gibi kokar

Doktora gitmeye hiçbişekilde yanaşmıyorsa
Aslında ilk önerebileceğim tuzlu su gargara ,
sinüs rinse burun yıkama , tarçınlı sakız

Bence eşinizin midesiyle ilgili bir sorunu olabilir.Diş ve boğazıyla ilgili bi sorunu yoksa,mutlaka midede bulunan bi bakteriye baktırmasını öneririm.Arama motorlarında "Helicobakter" diye aratırsan bulabilirsin.Geçmeyen, ne yaparsan yap önlenemeyen bir ağız kokusu yapar bu bakteri.Sanki asit gibi kokar kişinin nefesi.Çeşitli ölçeklerde antibiyotik tedavisiyle ya tamamen geçiyor yada azalıyor.Bunu atlamayın derim.

peki soylediginizde hic mi tedavi veya bi çozum için yanasmiyor bari rahatsiz etmiyeyim yanimdakileri falan diyipde :s acaba baskalarida soylese etkili olabilirmi? annesi veya deger verdigi herhangi biri? esimde acayip kompleksli agiz kokusundan dolayi ben agir bir koku sezmiyorum aslinda en azindan sik sik deyil surekli benimle yakindan konusacagi zaman elini hemen agzina koyuyor konusunca ben koku almiyayim diye ben ise hic bi sekilde bu konuyu açmadim, oda sigara kullaniyor muhtemelen bu yuzdendr. sizin esinizde sigara kullaniyor ise oyle olabilir. internette degisik tedavilerde var arastirmakta fayda var

Yok sigara içmiyor hani nefesin kokuyor desemde kaç kere maalesef hiç nefesini esirgemez sağolsun :) öyle nefesli konuşur
Tedaviye yanaşmamaktan değil sanırım uğraşmak istemediğinden Dr a gitmiyor sanırım şahsen o bana dese 50 kere gitmiştim şimdiye kadar dişçiye bile kaç defa dedikten sonra gitti

Bademcik taşı çok bilinen bişi değildir ama dehşet koku yapar doktora gitse o an yoksa doktorda anlamaz en büyük belirtisi ağıza gelen pirinç taneleri gibi taneler ve koku
Helicobacter pylori mideye yerleşen bir bakteri
Sinüsün ve akciğer enfeksiyonlarının bikaçıda kokuya sebep olur
Diş eti rahatsızlığı olsa diş hekimi söylerdi sanırım.
Kokuyu balık , aseton , amonyak ,apse , çürükmeyve
benzetebiliyormusun
Mesela böbrek yetmezliğinde balık , şeker hastalığında aseton gibi kokar

Doktora gitmeye hiçbişekilde yanaşmıyorsa
Aslında ilk önerebileceğim tuzlu su gargara ,
sinüs rinse burun yıkama , tarçınlı sakız
bademcik taşı bende de oluyor bazen biliyorum onunki ondan değil olsa kesilir bazen düştükçe en azından dediğiniz bakteri olabilir belki ne bileyim ya çok iğrenç kokuyor tanımlayamadım bu saydıklarınızla sinüslerlede alakalı olabilir ya mide ya da kbb

Bence eşinizin midesiyle ilgili bir sorunu olabilir.Diş ve boğazıyla ilgili bi sorunu yoksa,mutlaka midede bulunan bi bakteriye baktırmasını öneririm.Arama motorlarında "Helicobakter" diye aratırsan bulabilirsin.Geçmeyen, ne yaparsan yap önlenemeyen bir ağız kokusu yapar bu bakteri.Sanki asit gibi kokar kişinin nefesi.Çeşitli ölçeklerde antibiyotik tedavisiyle ya tamamen geçiyor yada azalıyor.Bunu atlamayın derim.

Ben bakayım bu bakteriye geçmiyormuş da öffff ne iğrenç bişey bu

Iyi geceler arkadaşlar bu konuyu açmak istemezdim ama danışmak istedim eşimin nefesi çok kötü kokuyor yemek yese bile hemen arkasından acayip tiksiniyorum zaten bu yüzden de onu öpmeyi hiç sevmedim ve uzun süredir de sorunlu olduğumuz için işime geliyor diyebilirim onunla yakından hiç konuşamıyorum çünkü çok tiksiniyorum bi ara dişçiye gitti ama o uygulama diş taşı temizlemeydi dişinde sorun çıkmadı ve kokmaya devam etti acaba bi hastalık mı var?
Iş arkadaşları da fazlasıyla rahatsız oluyodur eminim çünkü Abi'm ve bi arkadaşım rahatsız olmuşlardı o birisiyle konuşunca bile ben acaba karşıdaki rahatsız oluyor mudur diye düşünüyorum
Ne yapmalı çok tiksiniyorum konuşmak istemiyorum :( zaten problemliyiz böyle olunca hiç olumlu düşünemiyorum..

abin ve arkadaşın sana eşinin nefesinin koktugunu mu söyledi ne ayıp!...
onlar oyle dedi sen ne dedin merak ediyorum eşinde istemez herhalde böyle bir rahatsızlığı olsun
adamdan öyle bir bahsettınkı üzüldüm :2: yazık hakkında senin düşündüklerini bir bilse...
bence ne olursa olsun insan eşinden yaratık gibi bahsetmemeli
çok rahatsızsan randevu alalım bir doktordan de onunla paylaş ,sosyal yaşamını etkiler bu durum sen farkında olmayabılırsın falan de nebılım...
iç organlarla alakalı bir durum olabilir dahiliye uzmanına görünün

Iyi geceler arkadaşlar bu konuyu açmak istemezdim ama danışmak istedim eşimin nefesi çok kötü kokuyor yemek yese bile hemen arkasından acayip tiksiniyorum zaten bu yüzden de onu öpmeyi hiç sevmedim ve uzun süredir de sorunlu olduğumuz için işime geliyor diyebilirim onunla yakından hiç konuşamıyorum çünkü çok tiksiniyorum bi ara dişçiye gitti ama o uygulama diş taşı temizlemeydi dişinde sorun çıkmadı ve kokmaya devam etti acaba bi hastalık mı var?
Iş arkadaşları da fazlasıyla rahatsız oluyodur eminim çünkü Abi'm ve bi arkadaşım rahatsız olmuşlardı o birisiyle konuşunca bile ben acaba karşıdaki rahatsız oluyor mudur diye düşünüyorum
Ne yapmalı çok tiksiniyorum konuşmak istemiyorum :( zaten problemliyiz böyle olunca hiç olumlu düşünemiyorum..

belkide midesinde problem vardır,bir dahiliye kontrolu şart gibi,aranız şu an sorunlu ise iyi oldugunuz bir anda uygun bir dille konusun derim

nefes kokusu bi hastalık diye duymuştum
yani açken ya da sabah kalkınca herkesin nefesi kokar ama sürekli olması normal değil
acilen bi doktora gitmesi gerekiyo
sen nap et ikna edip götür

nefesi kokan biriyle ben de karşılaşmıştım insan yakından konuşamıyo bile kokudan
gerçekten çok kötü bir durum o kişi için
söylenmiyo da bi rahatsızlığınız mı var diye alınabilir sonuçta ama siz eşisiniz siz söylemezseniz kimse söyleyemez

benim anlamadığım kendi nası rahatsız olmuyo bu durumdan sen uyarmışsın çünkü daha önce senin iğrenebileceğini düşünüp kendiliğinden gitmesi gerekiyodu bence

eğer doktora gitmeyi reddederse bence sen de uzak dur bi süre belki ne kadar rahatsız olduğunu anlar

abin ve arkadaşın sana eşinin nefesinin koktugunu mu söyledi ne ayıp!...
onlar oyle dedi sen ne dedin merak ediyorum eşinde istemez herhalde böyle bir rahatsızlığı olsun
adamdan öyle bir bahsettınkı üzüldüm :2: yazık hakkında senin düşündüklerini bir bilse...
bence ne olursa olsun insan eşinden yaratık gibi bahsetmemeli
çok rahatsızsan randevu alalım bir doktordan de onunla paylaş ,sosyal yaşamını etkiler bu durum sen farkında olmayabılırsın falan de nebılım...
iç organlarla alakalı bir durum olabilir dahiliye uzmanına görünün

Evet çünkü o kokuyu çeken sen değilsin hem yargılamak sana düşmez benim diğer konularımı oku ondan sonra yorum yap istersen tekrar abim neden söylemesin onun iyiliği için bana söylüyo varsa tedavisi Dr a gitsin diye hem bu bir kerelik bi koku almadan dolayı söylenmiş bir şey değil ki lütfen alakasız yorumlar yapmayın sırf eleştirmek adına

belkide midesinde problem vardır,bir dahiliye kontrolu şart gibi,aranız şu an sorunlu ise iyi oldugunuz bir anda uygun bir dille konusun derim

Zaten ifadelerim hep Dr a gitmesi açısından olumlu yönde ama hala gidemedi maalesef

nefes kokusu bi hastalık diye duymuştum
yani açken ya da sabah kalkınca herkesin nefesi kokar ama sürekli olması normal değil
acilen bi doktora gitmesi gerekiyo
sen nap et ikna edip götür

nefesi kokan biriyle ben de karşılaşmıştım insan yakından konuşamıyo bile kokudan
gerçekten çok kötü bir durum o kişi için
söylenmiyo da bi rahatsızlığınız mı var diye alınabilir sonuçta ama siz eşisiniz siz söylemezseniz kimse söyleyemez

benim anlamadığım kendi nası rahatsız olmuyo bu durumdan sen uyarmışsın çünkü daha önce senin iğrenebileceğini düşünüp kendiliğinden gitmesi gerekiyodu bence

eğer doktora gitmeyi reddederse bence sen de uzak dur bi süre belki ne kadar rahatsız olduğunu anlar
Zaten dedim ya sorunlarımızdan ötürü pek yakın olamıyoruz diye..
Bunun ki içsel bi durum artık eminim maalesefbu bazen kalablıksak ve ben ona rahatsız oluyorsam insanların ne düşündüğünü düşünmek bile üzüyor çünkü nefesini tutmak zorunda kalıyorsun bazen :(

Evet çünkü o kokuyu çeken sen değilsin hem yargılamak sana düşmez benim diğer konularımı oku ondan sonra yorum yap istersen tekrar abim neden söylemesin onun iyiliği için bana söylüyo varsa tedavisi Dr a gitsin diye hem bu bir kerelik bi koku almadan dolayı söylenmiş bir şey değil ki lütfen alakasız yorumlar yapmayın sırf eleştirmek adına

senin sinirlerin bozulmuş bence
arkadasım ben senı neden eleştireyimki konunun tarzı düz mantık bana göre yanlış bu benim fikrim
buraya yazıyorsan her türlü eleştiriye açık olmalısın ınsanlar senı anlattıgın kadarıyla vakıf olurlar konuya ne saldırıyorsun ki tarzın yalnış
bana ters bu herkese açık bir konuysa yorumu mu yaparım!... daha insanları yermeden konunu anlatabilirsin ben rahatsız oldum senin tarzından... sende benım tarzımdan rahatsız olmuş olacaksın ki saldırıyorsun!...eğer eşine böyle itikleyici davranışlar sergiliyorsan aranızda sorunlar olması cok normal yoksa banane senin eşinin nefesınden senden sayfanı kapayınca aklıma bıle gelmezsin sorunun derinine inmelisin bence seninde dediğin gibi eşinle alakalı herşey sana batıyor olmalı ki ondan bu şekilde bahsedebiliyorsun kendin için en iyisini yap onsuzlukmu seni mutlu edecek onunlamı mutlusun bunun sorgusunu yaparsan hayatına daha güzel şekil verebilirsin...

Son düzenleme:
senin sinirlerin bozulmuş bence
arkadasım ben senı neden eleştireyimki konunun tarzı düz mantık bana göre yanlış bu benim fikrim
buraya yazıyorsan her türlü eleştiriye açık olmalısın ınsanlar senı anlattıgın kadarıyla vakıf olurlar konuya ne saldırıyorsun ki tarzın yalnış
bana ters bu herkese açık bir konuysa yorumu mu yaparım!... daha insanları yermeden konunu anlatabilirsin ben rahatsız oldum senin tarzından... sende benım tarzımdan rahatsız olmuş olacaksın ki saldırıyorsun!...eğer eşine böyle itikleyici davranışlar sergiliyorsan aranızda sorunlar olması cok normal yoksa banane senin eşinin nefesınden senden sayfanı kapayınca aklıma bıle gelmezsin sorunun derinine inmelisin bence seninde dediğin gibi eşinle alakalı herşey sana batıyor olmalı ki ondan bu şekilde bahsedebiliyorsun kendin için en iyisini yap onsuzlukmu seni mutlu edecek onunlamı mutlusun bunun sorgusunu yaparsan hayatına daha güzel şekil verebilirsin...
Üslubuna hayran kaldım ağzına sağlık :46:

eşim bana geçenlerde "benim ağız kokum mu var?" dedi.
ben de "yok, peki benim var mı dedim?"
"birazcık" dedi. (ben farkında değildim)
"dişlerimi fırçalamayı aksattım, ondan olabilir" dedim.
sonraki günlerde ağız temizliğime dikkat ettim.
eşimin kibarca uyarısı da beni rahatsız etmedi..

(ama söylediğin halde umursamıyorsa davranışı hoş değil :50:)

eşim bana geçenlerde "benim ağız kokum mu var?" dedi.
ben de "yok, peki benim var mı dedim?"
"birazcık" dedi. (ben farkında değildim)
"dişlerimi fırçalamayı aksattım, ondan olabilir" dedim.
sonraki günlerde ağız temizliğime dikkat ettim.
eşimin kibarca uyarısı da beni rahatsız etmedi..

(ama söylediğin halde umursamıyorsa davranışı hoş değil :50:)

Mesela birkaç gün önce yemek borusunu gösteriyo buram ağrıyor diye bende midene ilgili bir sıkıntın olabilir dra git belki nefes kokun da bununla alakalı olabilir eğer gidersen bu konuyu da konuş dedim tamam dedi bakalım artım ne zaman giderse dra insanların ondan rahatsız olmalarını istemiyorum sonuçta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X