- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.824
- 448
- Konu Sahibi gunesvemai
Merhaba hanımlar,
Son bir aydır şiddetli bir dalgınlık ve unutkanlık hâli içerisindeyim. Ondan öncesinde de vardı, ara ara yapmam gereken bir sorumluluğu, elimdeki herhangi bir şeyi vs. unutmuşluğum oldu ama bu bir başka. Paramı, cüzdanımı, telefonumu, bütün kartlarımı teker teker kaybettim mesela. Dün eve girecekken kapının önüne cüzdanımı bırakmıştım anahtarımı bulmak için; bu sabah çöpü çıkardığımda hâlâ orada olduğunu gördüm. Bir hafta falan önce ocağı yakıp içeriye ders çalışmaya gittim ve tencere yandı. Arkadaşımla haberleşiyoruz beni şurada bekle diyor, unutuyorum gidip başka yerde bekliyorum. Bir işle uğraşırken ardından yapmam gereken ikinci işi unutup okuldan/işten çıkıp eve geliyorum ve herkesten sürekli özür diliyorum. Yine bugün markette sebze alırken elimdeki koskoca poşeti manav reyonuna bırakıp eve gelmişimArtık o kadar fazla oldu ki sayamıyorum. Bunlar şu an aklıma gelenler ve az aralıklarla bu türevde unutkanlıklar sergiliyorum. Artık bugün gidip marketten unuttuğum şeyi alırken tutamayıp ağladım insanların yanında
Bu arada tıbbi açıdan yalnız doktorun bir şey diyebileceğinin farkındayım, ama bir ay evvel gittiğimde bu denli şiddetli yaşamamama rağmen bu şikayetlerimi dile getirmiştim. Tahlillerde b12 ve d vit eksik çıktı, onları da kullanıyorum ama gittikçe daha dalgın hâle geliyorum. Önceden olan şeyleri, eski şeyleri ve akademik bilgileri hatırlıyorum diyebilirim, sanırım böyle daha anlık şeyleri unutuyor ve donuyorum. Ha bir de, diyelim birisi bir şey söyledi (buraya geldiğimi falanca bilmesin gibi), onu da unutup o kişiye söylediğim oldu. Yani sanki bazen hiç düşünemeden hareket ediyorum, asla farkında değilim. Bugün artık bu durumdan korktuğum için sinirlerim çok boşaldı... Ben kısa bir süre önce hayatımda en değer verdiğim insanı kaybettimAcaba bu durumlar benim üzüntülü halimle alakalı olabilir mi arkadaşlar? Toparlamaya çalışıyorum gerçi, yıkılmış halimden günbegün uzaklaşmaya çalışıyorum ama ben fark etmeden psikolojik bir nedenle bu duruma gelmiş olabilir miyim? Daha önce böyle bir şey yaşayanınız oldu mu? Moralim çok bozuk... Şimdiden teşekkür ederim.
B12'nin midede emilimi yeterince kuvvetli değil, ama en ucuz formu o olduğu için klasik pembe aç karna mide bulandıran hapları yazıyor doktorlar genelde. B12 iğnesi olun ya da ağız içi spray formunu kullanın.
D vitamini de en iyi emilimi K vitamini ile beraber alındığında veriyor. Piyasada d ve k vitamini birarada olan damlalar var ondan alın.
Kafanız sürekli başka yerlerde olduğu için dalgınlık yaşıyorsanız mindfullness, anda kalma egzersizleri yapmayı deneyin.