Aglama krizleri... Bu aciyla bas edemiyorum

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
konu belki de yanlis yerdedir bilemedim.

Henuz 1 hafta oldu bebegimin kalbi durdugu icin benden kopartilali. Eger kalbi durmasaydi pazartesi gunu ikili test icin kontrolumuz vardi.

Ve ben eger grip olmamis olsaydim, doktorum gel bir bakalim gribin siddetine demeseydi, bebegimin icimde olu oldugundan haberim bile olmayacakti.

Allah a inanan ve tevekkul eden bir insan oldum herzaman. O ne uygun gorduyse ona boyun egmeyi bildim. Yine ondan gelene boynum kildan ince, yine biliyorum ki rabbim bu aciyi da verdiyse benim icin daha hayirlisi olacagi icin vermistir, o ne eylerse guzel eyler, biliyorum bilmesine de....

Canimin nasil yandigini tarif etmeme imkan dahi yok. Hani evlat acisi derler ya, tum iliklerime kadar o aciyi hissediyorum. Butun hucrelerim aciyor, durup dururken hicbirsey yokken aglama krizlerine giriyorum.

Sure gectikce hafifler dedigim acim gunden gune buyuyor icimde. Kurtaj sonrasi kontrole gittim persembe gunu. Doktorum 10 gun rapor vermisti, kontrole gittigim gune kadar esimden baska tek bir kisiyle ne gorustum ne telefonlara ciktim. O gun kendimi toplayacagim artik diye kararlastirip dus aldim, ozenerek giyindim, takilarimi taktim, fon cektim, makyaj yaptim. İyi gorunursem iyi hissederim sandim. Doktorum muayene sonrasi fiziksel olarak iyi oldugumu, ama psikolojik olarak destek almam gerektigini soyledi. Gerek olmadigini belirttim. Kendim halledebilirim dedim.

Doktorum o an dedi ki, sen istedigin kadar giyin hazirlan, ellerin titriyor kelimeleri karistriyorsun, bu odada seninle ne kadar cok heyecanlandiran zamanlar yasadik birlikte, normalde heyecanlndiginda verdigin tepkilerin bunlar olmadigini biliyorum dedi...

Dun gece ise cok ama cok buyuk bir aglama krizi gecirdim. Sabaha kadar uyku tutmuyor zaten, yatakta oturuyordum. Sabaha karsi bir saatti ve telefondan oyun oynayarak kafami dagitmaya calisiyordum. Aniden icimde kocaman acisini hissettim ve bagira bagira haykira haykira aglamaya basladim. Ellerim ayaklarimin bagi cozuldu sanki, yigilip kaldim yataga. Esim adamcagiz uykusundan uyanip ne yapacagini sasirdi bana. Yaklasik 1,5 saat kriz seklinde agladim.

Psikolojik destek alacagim, kendi kendime atlatamiyorum farkindayim. Ama hersey anlamini yitirmis durumda su an. Birileri beni teselli edecek bir seyler soylediginde saatlerce bana gayet mantikli ve guzel konussa dahi konusmanin sonunda tek bir cumleyle anlamsizlastiriyorum anlattiklarini. "Senin hic cocugun öldü mü? "

Bu gibi kayiplar travmalar yasayanlar bu sureci nasil atlattilar paylasabilirlerse cok sevinirim.

Hangi acı geçmiyor ki...
Cok geçmiş olsun.
İnşallah en kisa zamanda anne olur kucağını doldurursun.

Henuz 1 hafta oldu bebegimin kalbi durdugu icin benden kopartilali. Eger kalbi durmasaydi pazartesi gunu ikili test icin kontrolumuz vardi.

Ve ben eger grip olmamis olsaydim, doktorum gel bir bakalim gribin siddetine demeseydi, bebegimin icimde olu oldugundan haberim bile olmayacakti.

Allah a inanan ve tevekkul eden bir insan oldum herzaman. O ne uygun gorduyse ona boyun egmeyi bildim. Yine ondan gelene boynum kildan ince, yine biliyorum ki rabbim bu aciyi da verdiyse benim icin daha hayirlisi olacagi icin vermistir, o ne eylerse guzel eyler, biliyorum bilmesine de....

Canimin nasil yandigini tarif etmeme imkan dahi yok. Hani evlat acisi derler ya, tum iliklerime kadar o aciyi hissediyorum. Butun hucrelerim aciyor, durup dururken hicbirsey yokken aglama krizlerine giriyorum.

Sure gectikce hafifler dedigim acim gunden gune buyuyor icimde. Kurtaj sonrasi kontrole gittim persembe gunu. Doktorum 10 gun rapor vermisti, kontrole gittigim gune kadar esimden baska tek bir kisiyle ne gorustum ne telefonlara ciktim. O gun kendimi toplayacagim artik diye kararlastirip dus aldim, ozenerek giyindim, takilarimi taktim, fon cektim, makyaj yaptim. İyi gorunursem iyi hissederim sandim. Doktorum muayene sonrasi fiziksel olarak iyi oldugumu, ama psikolojik olarak destek almam gerektigini soyledi. Gerek olmadigini belirttim. Kendim halledebilirim dedim.

Doktorum o an dedi ki, sen istedigin kadar giyin hazirlan, ellerin titriyor kelimeleri karistriyorsun, bu odada seninle ne kadar cok heyecanlandiran zamanlar yasadik birlikte, normalde heyecanlndiginda verdigin tepkilerin bunlar olmadigini biliyorum dedi...

Dun gece ise cok ama cok buyuk bir aglama krizi gecirdim. Sabaha kadar uyku tutmuyor zaten, yatakta oturuyordum. Sabaha karsi bir saatti ve telefondan oyun oynayarak kafami dagitmaya calisiyordum. Aniden icimde kocaman acisini hissettim ve bagira bagira haykira haykira aglamaya basladim. Ellerim ayaklarimin bagi cozuldu sanki, yigilip kaldim yataga. Esim adamcagiz uykusundan uyanip ne yapacagini sasirdi bana. Yaklasik 1,5 saat kriz seklinde agladim.

Psikolojik destek alacagim, kendi kendime atlatamiyorum farkindayim. Ama hersey anlamini yitirmis durumda su an. Birileri beni teselli edecek bir seyler soylediginde saatlerce bana gayet mantikli ve guzel konussa dahi konusmanin sonunda tek bir cumleyle anlamsizlastiriyorum anlattiklarini. "Senin hic cocugun öldü mü? "

Bu gibi kayiplar travmalar yasayanlar bu sureci nasil atlattilar paylasabilirlerse cok sevinirim.
Canim benim ben de daha once bebegimi kaybettim erken dogumla seneler gecti hala bir yanimda sızidir ama mecbur hayat devam etti.
Ben kendimi iyi olmak icin zorladim.o cennetten seni goruyor ve emin ol sen üzüldükce o da orda uzuliyor "annem benim icin uzuluyor diye" bunu hep soyledim kendime.ne kadar erken toparlanirsan o kadar cabuk anne olursun bunu da unutma. Bana hastanede bir bayan "seneye bu zamanlar kucaginda bebegin olacak toparlanmazsan ona nasil annelik edeceksin" ben inanmadim o zaman ama cok cok hakliymis. Acı icimde ama yasam devam ediyor uzulmekle aglamakla geri gelmeyecek o dedim. Seneler oldu hala aklimda yuregimde..mezarina gidiyorum hep duami ediyorum konusuyorum kardesini de goturuyorum.evet kardesi var hem de o bayanin dedigi gibi senesinde oglum kucagimdaydi ;) .rabbim bana 3 ay sonra hamile kalmayi ve oglumu nasip etti. Simdi okula basladi oglum.
Sen de hayatin devam ettigini yavrunun cennette seni bekledigini ve sen uzuldulce onunda uzuldugunu unutma ve hayatina devam et cabuk toparlan ve yavrunun kardesinin kucaginda olacagi gunleri hayal et

Tek Sen değilsin bunu yaşayan cevap vereyim son soruna benjm de aynı olay başıma geldi.
Doğuma birkaç ay kala eşimin aldattığıni öğrendiğim gün Bebeğimi kaybettim o kürtaj o Hiç lik hissi o donup kalmak izah edilecek gibi değil. Senin ağlama krizlerinde yanında olan eşin var ben ise yapayalnizdim. O hafta bebek odası takımı gelmişti eşyaları herseyi. Sonrası hepsini paketleyip çocuk yurduna verdim. Karnım da binlerce cam kırığı var hissiydi o dönem yaşadıklarım.
Şimdi ikinci eşimle evliyim bir de kızımız var. Yapabilecek hicbirsey yok dönem dönem o kuzum için çok ağlasam da elden bişey gelmiyor.

İlk çocuğunuz mu?Kaç aylikdi vefat ettiğinde? Allah sabir versin geçen hafta benimde bir tanıdığım kişinin bebeğinin kalbi durdu ona da çok üzüldüm .İnanın anne değilim henüz ama herkes aynı kalbi duran gelişemeyen tutunamayan bence sabırlı olun .İnşallah tekrar anne olursjnuz

Seni teselli edecek soz yok. Sadece kocaman bir "zaman"a ihtiyacin var.Bu zaman icinde destek alabilirsin, belki ilac kullanabilirsin. Bir psikologun yonlendirmesi yerinde olacaktir.

İlk çocuğunuz mu?Kaç aylikdi vefat ettiğinde? Allah sabir versin geçen hafta benimde bir tanıdığım kişinin bebeğinin kalbi durdu ona da çok üzüldüm .İnanın anne değilim henüz ama herkes aynı kalbi duran gelişemeyen tutunamayan bence sabırlı olun .İnşallah tekrar anne olursjnuz
Evet ilk gebeligimdi, hatta hic hazir olmadigimi dusundugum bir donemde korunurken ve yumurtlama duzensizligim varken hamile kalmistim. 2,5 aylikti daha, her ne kadar yahu henuz kan pihtisiymis deseniz bile bebegim benimle konusuyordu. Aciktim anne diyordu deli gibi yemek yiyordum, yavas hareket et yoruldum diyordu nefes nefese kaliyordum, uykum geldi diyordu surekli uyuyordum o benimle hep konusuyordu, gelisiminde hicbir sorun yoktu, doktor normalden bile iri ve saglikli gorundugunu soylemisti. Fazla fazla tum testler yapilmis ve en ufak bir risk faktoru bulunamamisti. Doktorum bile saskinlik icinde kaldi kalp atisini goremeyince...

Acınız anlaşılabilir elbette, ama "senin hiç çocuğun öldümü" de büyük laf evet 2,5 aylık bir hamilelik sizin için tabii ki sadece bir kan pıhtısı değil ama beterin beteri var insanlar doğurup büyütüp yıllarını paylaştığı çocuklarını kaybediyor, acınızı yaşayın tabii.. kimse size "boşver be" demez diyemez, ama daha makul olun, Allah hayırlı zamanda sağlıklı evlatlar versin inşallah

Canım acini doya doya yasa, hic birseyi içine atma. Bu bir süreç ve bunu bir şekilde atlatacaksın. Yok sayıp görmezden gelirsen daha büyük patlamalar yaşarsın.

Kendini hic birsey için suçlama. Ağlamak en doğal ihtiyaçtır. Peygamberimiz bile oğlu henüz bebekken öldüğünde ağlamıştı. Onu öyle görenler şaşırınca da ağlamasının isyandan değil merhametten olduğunu dile getirmişti...

Ben de babamı ilk kaybettiğimde senin gibi hissetmiştim. Resmen aynı odadaki insanları babası olanlar ve babası ölenler diye sınıflandırıyordum kafamda. Babası hayattan olanların tesellilerini bile duymak istemiyordum çünkü çok anlamsız geliyordu.

Ben de çok ağladım. Çok şükür Rabbime o acılara merhem olacak nice mutluluklar yaşattı. Yaran kapanmayacak evet ama ömür boyu da böyle cayır cayır yanmayacaksın, bana güven. Daha çok taze herşey. Kendine zaman tanı. Hep iyi olmak zorunda değilsin varsın biraz da sen depresyona gir :)

Rabbim inşallah evladını sana ahirette şefaatçi eylesin. Cennette kavuşursunuz inşallah meleğinle...

Acınız anlaşılabilir elbette, ama "senin hiç çocuğun öldümü" de büyük laf evet 2,5 aylık bir hamilelik sizin için tabii ki sadece bir kan pıhtısı değil ama beterin beteri var insanlar doğurup büyütüp yıllarını paylaştığı çocuklarını kaybediyor, acınızı yaşayın tabii.. kimse size "boşver be" demez diyemez, ama daha makul olun, Allah hayırlı zamanda sağlıklı evlatlar versin inşallah

Yasadigim aciyi ancak cocugunu kaybetmis insan anlar demek istiyorum

Aynı acıyı bende yaşadım canım Allah yardım etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın. Benimde kalp atışı durduğu icin kurtaj oldum.ustelik kurtajdan sonra sanirsam dogurganligimida kaybettim.uzulme herseyin hayirlisi.insallah rabbim ikiz evlat verir sana gidenin yerine

Çok haklısın seni çok iyi anlıyorum. Bende seninle aynı şeyi yaşadım. Bebeğimin kalp atışı durduğu için kürtaj oldum. Bide farklı düşük yaptım evet çok acı ama ben senin kadar yoğun yaşamadım acı açıkcası belkide bir evladım daha olduğu için tabi. Rabbim kalbine ferahlık versin inşallah. Bol bol inşirah suresi okumanı tavsiye ederim. Feraha kavuşmak için etkili. Tabi psikolojik destekte alsan daha iyi olacak doktorunda önermiş zaten.

Yazmak istedim bunları ama yazamadım.
O cümleyi yaşayanlardan biri olarak düşükle gerçekten konuşan bir çocuk acısı arasında farkı ancak yaşayan anlar.
Tabiki zor bişey düşük ama o acıyı yaşayan bizleri biraz hafife almak oluyor.acını küçümsemiyorum yanlış anlama ama isyana girmesin hareketlerin dikkat et canım.
Allah beterinden saklasın diyin, diyelim..

Bir arkadaşim 7 düşük yapti En sonuncu dogarken dr hatasi yuzunden öldü.Cenazeyi almaya eşim gitti aile perişandı.
Toparlanabilirsiniz .Düşünup durmayin.

Kötü olman çok normal. Aksi olsa sıkıntı zaten destek al mutlaka, şu düşün belki bir nebze olsun rahatlarsın. kıyamet günü annelerin kaybettigi bebekler cennetin kapısında bekleyecekkermiş.Onlara Allah û teâlâ neden görmediklerini sorduğunda ise anne, babaları olmadan girmeyecekkerini söyleyeceklermiş Rabbim onların bu istekleri üzerine anne, babalarını yanlarına verip cennete alacakmış. Rabbim sabır versin bir daha yaşatmasın. Ama senden beterini düşün canım.

Ağlayarak okudum inan ki iki evladını hissedemeden kaybeden bir Anne'yim ben de ..Rabbim kimseye yaşatmasın canımdan can gitti vardır Rabbimin bir bildiği vardır illa ki .ama üzülmemek elde değil seni öyle iyi anlıyorum ki .şimdi tekrar hamileyim her hafta doktora gittim doktor artık az l diyor bebeğimi gördüğümde çok ağlamamdan şikayet ediyor. Bu acıyı yaşadınız mı bu korkuyu biliyor musunuz diyemiyorum sadece.bi yerde okumuştum bebeklerimizi melekler cennete götürmek isterlermiş. Ben Annemi bekliyorum dermiş meleklerimiz Annen benim diye kandırma istermiş melekler .hayır ben Annemi kokusundan tanırım dermiş. Ne kadar gerçek bilmiyorum ama içim çok yanmıştı. Şuna inanıyorum ki mahşerde meleklerimiz karşılayacak bizi. Üzülme demenin çok saçma olduğunu o kadar iyi biliyorum ki içinde kopan fırtınayı da.en güzel sen özetlenmişsin. "Sizin hiç çocuğunuz öldü mü? "Rabbim sabır versin ve en kısa zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah..

benm bebegiminde 10 haftalikken kalbi durdu,bigun once gormustum halbuki kalbi pitir pitir atiyordu,ertesi gun ani bi kanamayla gozlerimin onunde dustu gitti.
oyuzden senin hissettiklerini cok iyi anliyorum.
benim toparlanmam 4 haftayi bulmustu,4 hafta diyorum yani aglama krizlerim azalmisti.
ani aglama krizlerin cok normal,ben gulerken bi anda aglamaya basliyordum.
ama 3 sene once benimle ayni anda hamile olan bi arkadasimin kardesi vardi,benden 2 hafta sonra dogum yapacakti,ben dogum yaptim ve duydum ki bebegi 39. haftada karninda olmus:KK61: suni sanciyla olu dogum yaptirmislar kiza..
ikinci gebeligimde dusuk yaptigimda sarsildim ama hic neden ben demedim..
bana nimetini sinirsizca verirken neden verdin bunu Allahim demiyorum,aldigin icinde neden demeye haya ederim dedikce yukum azaldi sanki..
2 ay sonrasinda ise tekrar hamile kaldim cok sukur,insallah bu kez Rabbim tamamina erdirir diye dua ediyorum.
Veren ve alan Allahin sani yucedir,O ister olur..
uzul agla,acini yasa ama emin ol gececek..
Rabbim daha beteriyle sinamasin kimseyi..

Back
X