Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek BeslenmesiAglamaktan Az Olan Sutumde Kesilecek Yardimmm
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
15 bebegim, Bu gune kadar sutum var diyordum , Elimle sikinca hep bol bol geliyordu .. Bu aralar bebegimin kilo vermesinden suphelendim ve makina aldim sagdim . ve cok fazla olmadigini farkettim ..
15 Gunluk bebek bir seferde kac ml sutle doyar kafayi yemek uzereyim .. Atyica 1 haftada bebegim 60 gr almis . dr iyi dedi . Ama ben netten okudugum kadariyla cok azmis o kilo ... Fayi yiycem birisi bana bisey soylesin ...
15 bebegim, Bu gune kadar sutum var diyordum , Elimle sikinca hep bol bol geliyordu .. Bu aralar bebegimin kilo vermesinden suphelendim ve makina aldim sagdim . ve cok fazla olmadigini farkettim ..
15 Gunluk bebek bir seferde kac ml sutle doyar kafayi yemek uzereyim .. Atyica 1 haftada bebegim 60 gr almis . dr iyi dedi . Ama ben netten okudugum kadariyla cok azmis o kilo ... Fayi yiycem birisi bana bisey soylesin ...
benim 2 aylık bebeğim var. sizlerede yardım için bilgilendirmek amaççlı yazıyorum. sütüm azdı kupa kupa ısırgan rezene hümana stil ti 3 lt su neler neler içiyordum şimdi ise her gün 1 tatlı kaşığı bala 1 çay kaşığı bira mayası koyup yiyorum. ve yok böle bişet sütüm boşalsı bırak yetmemeyi bebeğimi emziriyorumve ardından sütümü sağıyorum 50-100 ml süt çıkıyo. süper bişeymiş.eminönünden aktardan almıştım. kilosu 220 tl. ben 40 tl lik aldım uzun süre yeter. ama bununla beraber yinede günde 2 llt su mutlaka içiyorum. gaz içinde 1 bardak rezene içiyorum aktardan aldığım rezeneyi bir tutam atıp iiçine 1 bardak su kaynatıp içiyorum.bebeğimin gazı olmasun diye. şükür herşey iyi süt sorunumda kalmadı hepinizin bilgisine kızlar..
öncelikle sakin ol. kafanı süte takarsan hepten azalır sütün. az derken ne kadar az sütün 10 ml mi 100 ml mi? onun midesi daha pinpon topu kadar bişey. sen kafana takma. arıca kilosunu da haftadan haftaya kontrol etmek pek doğru değil. bazen artar bazen azalır kilo alması. önemli olan aylık artış. sen bebeğini sık sık emzir. eğer memede ağlamıyor ve 1-2 saat deliksiz uyuyabiliyorsa karnı doyuyor demektir. doktorun iyi dediyse vardır bi bildiği sen internete neden bakıyorsun.. 15 gün sonra bi kontrolü daha var zaten sen beslenmene dikkat et bol bol dinlen kafanı serin tut. gerisi kendinden gelir zaten
benim 2 aylık bebeğim var. sizlerede yardım için bilgilendirmek amaççlı yazıyorum. sütüm azdı kupa kupa ısırgan rezene hümana stil ti 3 lt su neler neler içiyordum şimdi ise her gün 1 tatlı kaşığı bala 1 çay kaşığı bira mayası koyup yiyorum. ve yok böle bişet sütüm boşalsı bırak yetmemeyi bebeğimi emziriyorumve ardından sütümü sağıyorum 50-100 ml süt çıkıyo. süper bişeymiş.eminönünden aktardan almıştım. kilosu 220 tl. ben 40 tl lik aldım uzun süre yeter. ama bununla beraber yinede günde 2 llt su mutlaka içiyorum. gaz içinde 1 bardak rezene içiyorum aktardan aldığım rezeneyi bir tutam atıp iiçine 1 bardak su kaynatıp içiyorum.bebeğimin gazı olmasun diye. şükür herşey iyi süt sorunumda kalmadı hepinizin bilgisine kızlar..
ben de merak ettim bu bira mayasını,nasıl birşey kokusu tadı vs. gerçekten etkiliyse hemen almayı düşünüyorum,çünkü sütüm azalmaya başladı,oğlum göğsümü çekiştirmekten sıkılıyor artık,daha önce günde 2-3 kere verdiğim mamayı 4-5 defa vermeye başladım...
2,5 saat arayla emziriyorum , ve sutumu agiyorum 50 cc cikiyor . Onu da hemen emip bitiriyor , doymuyor heralde , Ama aglamasi falan yok cok sakin bir bebek . acaba kucuk oldugu icin karninin ac oldugunu farketmiyormu ? allahim 4 saat ayaktayim kafayi yemek uzereyim ..
pardon 24 saattir ayaktayim ... ac olan bebek uyurmu . benim bebek emziriyorum kendi halinde uyuyor . YA doydugunu nasil anliycammm .. Esimi gonderdim hassas terazi alacak .. Anca oyle rahat ederim (
pardon 24 saattir ayaktayim ... ac olan bebek uyurmu . benim bebek emziriyorum kendi halinde uyuyor . YA doydugunu nasil anliycammm .. Esimi gonderdim hassas terazi alacak .. Anca oyle rahat ederim (
bi anne olarak telaşın doğal ama inan boşuna üzülüyosun.
şunu unutma ki, eğer bebeğin aç olsa uyumaz,huysuzlanır ve sürekli yüksek sesle sanki bağırıyormuş gibi ağlar ve kakasını az yapar.belki sıktığında sütün az geliyodur ama doyurucudur sütün o da ona yetiyordur.
şuan onun emme içgüdüsü çok fazla yani sürekli emmek istemesi çok doğal.
24 saat ayaktayım demişiniz,sürekli emiyor mu hiç bırakmadan??:26:
sana kendimden örnek vereyim ilk bir ay sütüm çoktu hatta geceleri gündüzleri giysime çıkardı süt emmediği zamanlar.sonra bi üzüntüyle birden azaldı sütüm ama ben bunu anlayana kadar 1 ay geçti.yani oğlum bir ay boyunca ağladı,geceleri saat başı uyandı ,saatlerce emdi,emerken birden bırakıp ağlamaya başladı,uyku düzeni altüst oldu bende bir yeri ağrıyor yada gaz sancısıdır diye yapmadığım kalmamıştı ta ki, sağlık ocağına 2.ay aşısına gittiğimde anladım ki oğlum sadece açlıktan öyle yapıyormuş...
mecburen mamaya başladık oğlum ilk o mutlu, sakin hayatına geri döndü...
canım gerçekten boşuna telaş ediyorsun 3-5 ay sonra o teraziyi aldığın için kendi kendine kızacaksın. 50cc gayet iyi ayrıca bebek ağlamıyor etmiyor. eğer sarılığı yoksa ve göğsünü boşaltabiliyorsa doymadan uyumayacaktır. artık üzülme ve hemen git yat boşuna üzülüp gerçekten azaltacaksın sütünü..
Bence hiç kafana takma canım böyle şeyleri. Sakın sütünü de ölçme. Bazen bazı haftalar az alır bazı haftalar çok alabilir. Tamamen psikolojik bu süt olayı. Ben emzirme konusunda çok sıkıntı çektim. Ama hiçbir zaman ölçmedim sütümü. Su iç bol bol. Humana still tea çayı da işe yarıyor sanırım. Rezene de çok içtim ben. Süt de çok içtim ama sütü çok içme, çünkü bazen çocuklar tolero edemiyor anne sütünü. Yani sindirimi zor olabiliyor.
Çok gaz yapacak şeyleri yeme. Bazen çocuklar gazdan dolayı da emmeyebiliyor. Süt de emdikçe artan bişey. Zaman zaman az emer, süt azabilir ama emmeye başladı mı bebeğin sütün artabilir de.
Herkese kulağını tıka bebeğini emzirmede ısrarlı ve istekli ol yeter.
bu kadar pimpiriklenme bence. Madem makinada aldın, günde en az iki litre sıvı tüketip makinayla düzenli olarak sağarsan süt artıyor merak etme..bol sütlü günler...
canım anladığım kadarıyla senin dert ettiğin süt miktareı değil bebeğin doyup doymaması....
bebek için iki ölçü var birincisi aylık kilo takibi<<<<
ikincisi ise bez miktarı..bebeğin günde kaç kez bez değişiyor bunu takip et.
internette her yazana takılma her bebek farklıdır hepsi tosuncuk olacak diye bişey yok.haftada 60 gram aldı dmeişsin ama bebekler doğumdan sonraki 15 günde doğum kilolarından aşağı düşüyorlar yani seninki 60 daha arttıysa normaldir.aylık takibini bekle.
sen bebeğini istediği sürece emzir.aç bebek uyumaz<<<<
aç bebek susmaz ağlar<<<<
ama saatlerce emiyorsa bu normal.yeni doğan bebeklerin çenesi fazla güçlü değil ve çabuk yoruluyorlar o yuzden çok fazla emiyorlar yani saatlerce memede kalsa bile arada uyuyor uyanıyor emiyor durup dinleniyor tekrar emiyor.2 saatte bir emzirecem diye düşünme bebeğin istedikçe emzir..
sevgiyle kal....
Bence bebeğin doyuyor senin. 60 gram ilk ay için normal. Benim oğlum ilk hafta verdiği kiloyu ilk ayın sonunda daha tamamlamıştı bile. 4430 gr doğdu, ilk ay kontrolünde 4400 gr idi. Çok normal ilk ay bebeklerin attığı şişlikleri alamamaları.
Şu anda bebeğin ağlamıyor, kaka ve çiş yapıyor, bir miktar da kilo alıyorsa sorun yok. Aç bebek kendini belli eder zaten. Ağlar.
Hele hele 15 günlük bir anne için 2,5 saatte 50 ml bol sayılacak bir süt, bırak az olmasını. Ben o zamanlar merakımdan sağdığımda 30 ml çıkınca seviniyordum. Giderek artacak o, merak etme.
(Bir konuda daha da uyarı yapayım, 15 günden sonra bebeğin gaz sancıları başlar ve ağlamaları artar, uykusu azalır. O ağlamalarla açlığı karıştırıp üzüntü yapma. Gaz ağlamasında bebek ayaklarını karnına çekecek, belli saatlerde özellikle akşama doğru daha çok ağlayacak ve uykuya yatırınca birkaç dakika içinde uyanacak.)
Şimdi yapman gereken tek şey sütünün yettiğine kendini ikna edip bol bol bebeğini emzirmen.
cadaloz valla okadar bol sütün varki canım otur şükret allaha ben 15.günde sağdığımda 10 cc bile çıkmamıştı bunu görünce tıpkı senin yaptığın şeyi yaptım tabi büyüklerinde sütün yok diye sayıklayıp durması nedeniyle mamaya başladım oğlum ilk ay neredeyse hiç anne sütü almıyordu sonra dr mamayı bırak senin sütün yeter dedi baktımki oğlum benim sütümle doyuyor ağlamıyor ve kilo alıyor şimdi anne sütüne döndük şükür... meğerse bizim yaramazın yeni doğduğunda aranmalarının sebebi kendini güvende hissetmek istemesiymiş sonradan öğrendik tabi ama iş işten geçti...
şimdide oğlum bütün gece memede kalmak istiyor memede uyumak istiyor hemen bizimkiler mama verelim doymuyor çocuk diyolar oysa oğlum prematüre doğmasına rağmen ve bronşit olduğunda 1 kg zayıflamasına rağmen kilo alımı gayet iii, üstelik gece göğüslerim taş gibi oluyor sütten. bu nedenle karşı çıkıyorum sütüm var siz karışmayın diyorum bizimkilere....
şimdi yapacağın en ii şey bebişini emzir ve fırsatın varsa git dinlen.. kafanı takma bu süt olayına...ha bu arada benimhala 50 cc süt geliyor 2 satte bir demekki benim intihar etmem lazım...