Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
cadaloz valla okadar bol sütün varki canım otur şükret allaha ben 15.günde sağdığımda 10 cc bile çıkmamıştı bunu görünce tıpkı senin yaptığın şeyi yaptım tabi büyüklerinde sütün yok diye sayıklayıp durması nedeniyle mamaya başladım oğlum ilk ay neredeyse hiç anne sütü almıyordu sonra dr mamayı bırak senin sütün yeter dedi baktımki oğlum benim sütümle doyuyor ağlamıyor ve kilo alıyor şimdi anne sütüne döndük şükür... meğerse bizim yaramazın yeni doğduğunda aranmalarının sebebi kendini güvende hissetmek istemesiymiş sonradan öğrendik tabi ama iş işten geçti...
şimdide oğlum bütün gece memede kalmak istiyor memede uyumak istiyor hemen bizimkiler mama verelim doymuyor çocuk diyolar oysa oğlum prematüre doğmasına rağmen ve bronşit olduğunda 1 kg zayıflamasına rağmen kilo alımı gayet iii, üstelik gece göğüslerim taş gibi oluyor sütten. bu nedenle karşı çıkıyorum sütüm var siz karışmayın diyorum bizimkilere....
şimdi yapacağın en ii şey bebişini emzir ve fırsatın varsa git dinlen.. kafanı takma bu süt olayına...ha bu arada benimhala 50 cc süt geliyor 2 satte bir demekki benim intihar etmem lazım...
yorumlarniz icin cok tesekkur ederim.. bol bol dinlenmeye calisiyorum . kafami takmiyorum artik .. insallah bol bol sutumuz olur dolup tasar butun annelerin
bol bol emzır arkadasım. bebegın emmesıyle sagmak aynı olmaz aklında bulunsun.. cocuk emınce gogusler daha fazla uyarılır.. bırde takma, ınan senın sutun ıyı. dınlen, ıyı beslen, ve bol bol su ıc. gunde 4 lt. humana stıll -tea de cok ıyı sut yapar, gunde 3-4 bardak ıc.. ve unutma ac bebek uyumaz, cok aglar.
aynı dönemlerden geçtik hep, sen hep emzir emin ol az olsa bile sütün artacaktır. emzirmezsen daha da azalır kaldı ki her diyene aldırma bence, mama olayına da girme benim kızımda zaman zaman sütüm yetmediğinde ağladı 1-2 gün gece 1-2 saatte bir kalktı ama ben hiç mama vermedim herkes durup durup yetmiyo mama ver dedi sinir oluyordum ama pes etmedim şimdi 4aylığı geçtik ve ek gıdaya başladık şükür ki zor dönemi atlatttık ama kolay değil hele de etraftakilerin yönlendirmeleriyle...

mumlar yanar birer birer!
Kayıtlı Üye
Senin dönemindeyken 30 ml anca çıkıyordu benden canım ve bebeğim doyuyordu. Dengeli beslen ve düzenli dinlen, hiç takma, daha minicik onun midesi ve sık sık emiyordur zaten. maşallah sütüne
güle güle büyüt bebeğini.
herşey güzel olacak...
Kayıtlı Üye
ilk aylarda benim bebeğimde hep aranıyordu ve devamlı emmek istiyordu bende buna benzer bibaşlık açmıştım hatta. sana şunu söyleyebilirimki kesinlikle sütüm yok demeyeceksin ben onu öğrendim bebekler ilk aylarda emme refleksinden dolayı ağızlarının yanına ne gelirse emmek istiyorlarmış ama bunu etrafımda kimseye anlatamıyordum bu bebek aç diye diye benide çileden çıkadılar psikolojim bozulmuştu ağlıyordum hep ya emziremezsem diye. ben 3 ay emmişim sadece, bebeğiminde öyle olmasından korkuyordum ama boşunaymış. bol su ve rezene içiyordum birde dinlenmek sütü arttırıyor ama çok emdiği için ben dinlenemiyordum bile. öncelikle sütüm yok deme sonra bol sıvı al ve fırsat buldukça uyu gör bak sütün artacak...