Ağlamaktan helak oldum sabah sabah

birde işey sorucam ben aktif olarak kullanmaya başlayalı çok az zaman oldu bu siteyi. bildirim geliyor ama banamı değil mi anlamıyorum. Umarım o soruyu bana sormuşsunuzdur. ben atladım birazda öyle :D

Sözleşmen ne olur bilemem.

Ama bana biraz Nazlı geldin. Sağlık personeli olan biri bunlara hazır olmalı. Sağlık sektörü başka bir sektöre benzemez. Uzman doktor bile yard doç tan fırça yerken, sen Çömez hemşire halinle tabii ki bulamadığın dosya için bashemsireden fırça yersin. Çünkü o dosya bulunacak. Hikaye anlatmayacaksin, dosyayı bulacaksın, anlatabiliyor muyum?

Daha bu iş ortamıyla baş edemiyorsan, seni doğuya atanmış, ya da universite hastanesi yoğun bakımda, Yenidoğanda çalışırken hayal bile edemiyorum. Üstesinden gelemezsin. Biraz güçlü ve işinin ehli ol yahu. Sen saglikcisin, su faturası alan memur değilsin. Alış.

Türk dizileri var ya son dönemde. Saçma sapan. Genç kız bir şirkette işe başlar. Hem bir halt bilmez hem de patrona beş beş cevap verir, gözlerini aça aça falan... hah işte hayat o bayağı ve avam dizilerdeki gibi değil. Sen de o bayağı dizi kızlarina özenme

Ne fircalar yesen de (hakaret değil elbette ama sağlık alanı kıran kıranadır), dört elle işine sarılmaya, işinin ehli olmaya ve üstlerinin gözünde becerikli biri olmaya bak. Ben olsam öyle yapardım
Söylemesi kolay ama meslek gerçekten sandığınız gibi değil hele ki özel sektörde sırf birinin siniri bozulduğu için veya egosu tatmin olsun diye azar yemek gerçekten çok kötü. Tamam belki diğer sektörler de böyle ama senden daha az çalıştığı hatta işi stajyere verip hiç çalışmadığı halde zamanında düşük puanla devlete dayanan senden yüksek maaşla hastayı azarlayarak iş yapanı görünce sinirler bozuluyor bizde insanız haliyle

Söylemesi kolay ama meslek gerçekten sandığınız gibi değil hele ki özel sektörde sırf birinin siniri bozulduğu için veya egosu tatmin olsun diye azar yemek gerçekten çok kötü. Tamam belki diğer sektörler de böyle ama senden daha az çalıştığı hatta işi stajyere verip hiç çalışmadığı halde zamanında düşük puanla devlete dayanan senden yüksek maaşla hastayı azarlayarak iş yapanı görünce sinirler bozuluyor bizde insanız haliyle
Kesinlikle öyle

Sandığım gibi değil mi... Benim hangi sektörde hangi kademede olduğumu biliyor musunuz?

Tıp camiasinda hoca karısına kızar, acısını senden çıkarır. Ya da kendi embesil çocuğu özel üniversiteyi zor kazanır, ve öve öve bitiremez o cocugunu, ama bileginin hakkiyla gelmiş tıp ogrencisinin burnundan getirir. böyledir. Kapris çekmek normaldir demiyorum ama bir sağlıkçi bunlara sasirmaz.

Sandığım gibi değil mi... Benim hangi sektörde hangi kademede olduğumu biliyor musunuz?

Tıp camiasinda hoca karısına kızar, acısını senden çıkarır. Ya da kendi embesil çocuğu özel üniversiteyi zor kazanır, ve öve öve bitiremez o cocugunu, ama bileginin hakkiyla gelmiş tıp ogrencisinin burnundan getirir. böyledir. Kapris çekmek normaldir demiyorum ama bir sağlıkçi bunlara sasirmaz.
Sizler gibi yüksek kademede bile bunları görenler varken biz çömez hemşirenin buna içerlemesi olmaz sizde haklısınız.

Vicdan ve merhamet olmadan bu is yapılmaz.Bak ne güzel anlatıyorsun kendini.Derin bir nefes al ve isine devam et.biz doktorların hemşireleri emirlerindeki kişiler olarak gördüğü ve çay tasittigi dönemlerde çalıştık.ve sadece doktorlarla değil arkadaşlarımızla da mücadele ettik.Doktor hemşire odasına girdiğinde ayağa kalkan ablalarımız vardı.Saygısız da olduk,terbiyesizde.zamanla yaptığımız isleri gördükçe onlarda bize alıştı.
Nefret seni demoralize eder.kendini ezdirmeden isini öne çıkar.sokma canini.

O kadar paraya tapıyolarki bana da ödetir gibi geliyor tazminatı vericek para olsa çalışmam zaten anlayıs sıfır ya nefret ediyorum
Şimdi düşünsem herhalde bi hastanem olsa ve bir yıl güvenim doktor hemşire alsam işe herhalde bende koyardım tazminat yani sonuçta senin ona onunda sana ihtiyacı var çünkü zorla sana gel çalış demiyor her yer aynı canim 1 yil bir yerde çalıştım öğle yemegi ordan diye anlaştık ve sana yemin edebilirim tek bir simit yediğim zaman oldu hatta aldırış etmeyip yemek söylemedikleri zamanda oldu onların bir mecburiyeti yokki ülke işsiz dolu biri olmazsa öbürü bence çıkma katlan bir yılını doldur bu arada başka iş bak dolunca süren çıkarsın ama orasida iyi olurmu bilmem her yer ayni

Sözleşmenin örneği sen de yok mu? Orada fesih halleri falan erken ayrilirsan yaptırımlar yazar. Yoksa personel birimi varsa git görüş. Hem bas hemşireyi şikayet et. Hem de ayrılırsam sıkıntı olur mu? Bu kadın bana hakarete varan davranışlarda bulunuyor falan de. Daha fazla dayanamayacagim diye konuş

Istanbul da ismini vermiyim şimdi çok bildik bi hastanede arkadasimda aynı durumdaydı sözleşmesi varken istifa edip çekti geldi 4 bin lira tazminat odettiler süresi dolmadan bıraktığı icin

Şimdi sana mobing uyguladığı için o tazminatı senden isteyemez.
O zaman Müdürlüğe baş hemşireyi şikayet eden bir dilekce yazabilirsin.

Bu kadın sana bağırmaya başladığı zaman çıkar telini ses kaydı al. Kadına sen hep sakin cevap car. Lütfen böyle bağırmayin üzülüyorum falan. Sonra bakın ses kaydı alıyorum lütfen daha fazla hakaret etmeyin. Sizi şikayet edeceğim falan de.

Zaten belki onlar kova sonra. Ses kaydı da haber vererek aldığın için yasal olur.

Sonra da istifa dilakceşi yaz. Dilekçe de baş hemşirenin kötü muamelesi nedeniyle istifa ediyorum. Konuyu size daha önce şu nolu dilekçeyle bildirmiştim falan da diyebilirsin. (hakaret etmişse daha da iyi olur. Haklı fesih sebebi hakaret çünkü)

Ses kaydını istifa dilekçede ekleme. O senin delilin. Sana tazminat için sikistirirlarsa o zaman ben size dava açacağım diye ortaya çıkArsin.

Bi avukat arkadaş okursanız yorum yapsın. Ben avukat değilim ama ben böyle hareket ederdim.

Teşekkür ederim hepinize cok cok sağolun asla ama asla devam etmeyeceğim orada dediklerinizi uygulayacağım

Tatlım iş hayatı böyledir zaten her zaman herşey senin istediğin gibi gitmez ama bence istifa etmektense servisini değiştirmek için yöneticinle konuş.

hastaneye bak acaba kaçırdığı hemşirelerden de mi geçiniyorlar
neyse 4 ayı geçmiş dişini sıkmaya bak
ve nerede çalışırsan çalış seni çileden çıkaracak ya iş arkadaşın ya da amirin olacak bu hayatın gerçeği

Back
X