Sevgili Karlidaglar.12 sene hemşirelik yaptım.öncelikle sende biliyorsun ki sağlık sektörü nankör bir sektördür.Ne kadar çalışırsan çalış,ne is biter,ne de insanlar memnun olur.Ama sanmaki diğer insanlar rahat çalışıyor.
Zamanla birlikte calustigin kişilere nasıl davranman gerektiğini öğreneceksin.Hakkini daha doğru yollardan savunmayı.Öncelikle özlük haklarını çok iyi öğren.Ve yaptığın isi tüm gayretinle ve canla başla yapmaya çalış.Diğer insanlara açık verme.güvendiğin insanlardan pratikte kullanacağın bilgileri öğren.Hemşirelik pratik isidir,teorisinin her detayını bilebilirsin,ama isi uygulamada yapmak farklıdır.tecrübe ve beceri gerektirir.
17 yaşında mesleğe başladım,ayni zamanda 2 yıllık hemşirelik okudum.sonrasında da 4 yıllık bir bolum.
Ama gönül rahatlığı ile soylebilirim,su an beni eski çalışma arkadaşlarıma sor.merikeklik çok iyi bir hemşire idi derler.bunu kendimi on plana çıkarmak için söylemiyorum inan.Her zaman isimi en iyisi ile yapma ya çalıştım.hep öğrenmeye,yeniliğe açık oldum.Hic bir isten kaçmadım.ve 12 yılımı çocuk servisi gibi bir serviste tamamladım.haklarimi ve mesleki bilgimden her zaman emin oldum ve gerektiğinde önlerine koydum.
Şimdi gülerek hatırlıyorum.Çok yoğun çalıştığımız bir yax günü doktorumuz hastanın ilacı niye geç kaltı diye .
azarlamıştı.ben de toyluk gittim bas hemşireye şikayet ettim,bizi azarlayamaz diye.
Hemşirelik zor bir meslek,pes etmek yok.simdi ekmek aslanin midesinde.zamanla alışacaksın.Özel daha zor biliyorum.