ağlayan çocuklar....

huzur_gibisi_yok

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
1.317
856
83
bu bir sitem ve belki de biraz bilinclendirme postudur yazip rahatlamak istedim daha biraz once basima geldi ve gercekten sinir oldum
markette orda burda aglayan tutturan bi cocuk gordugunuzde neden onun eline biseyler tutusturma susturmaya calisma geregi duyuyorsunuz anlamiyorum
bilerek aglatiyo cunku anne gicikligina yapiyo cocuga sanki biz biseyler alip eline vermeyi bilmiyoruz
belki daha yeni yedi fazla olcak belki o senin verdigini yemiyo cocuk illaki eline tutusturcaksiniz yapmayin
aglayan bi cocuk gordugunuzde mudahale etmeyin annesi yaninda o cocugun huyunu suyunu bilir neden agladigini
illaki biseyler tutusturdugunuzda size bunlari anlatmamiz mi gerekiyor yada orda cocuk aglarken sizinle soz dalasinami girmemiz ...
en beteride o cikolata tutusturdugunuz cocuk diyabetli olabilir yani mecburdur anne elinden almaya ve elinden bisey alinan cocuk daha beter aglamaya baslar
belki en iyi niyetinizle yapiyosunuz o hareketi ama yapmayin lutfen yapmayin

bir olay mi yasadiniz? kimse anneye sormuyor uzativeriyor hqklisiniz cocuk gorunce de istiyor.. bende dahil olunmamasi konusunda katılıyorum. basimiza gelen çoğu kotu seyin "iyi niyetle"başladığını düşünüyorum. kimse anne yardim istemiyorsa mudahil olmamali iyi niyetleri herkes kendi evladina saklamali.

ay aman git hayatta aklıma gelmez, bi bebeğe bunu yapınca annesinin bukadar üzüleceği.
bi daa dikkatli davranayım bari.
sağolun uyardığnız için.

Bende abur cubur vermemeye gayret ediyorum
Ama işte dışarı çıkınca lolipop mudur topitor mudur adı her neyse
Ondan görüyor mesela kızım, istiyor
Hayır vermeyin teşekkürler diyorum
Halkımız ne kadar cömerttir bilirsiniz, yediklerinden yedirtler ısrarla
İlla o da yesin diye veriyorlar
Sonrada elinden alabilene aşk olsun

Anlıyorum, geçmiş olsun kuzunuza da

ben abur cubur dikkatli veriyorum benim cocugumdan biraz daha buyuk cocugu olan bi anne marketteyiz bu arada benim oglumu aglarken gorunce cikolata almis ve ben para oderken cocugun eline tutusturdu hayir dedim ama cocuk gordu daha beter aglicak ki aglama nedeni parktan gelmek istememesi ve yolda meyveli sut icmisti
2 yas civari cocuklar 2 yas sendromu denilen illet bisey yasiyolar tutturuyolar herseyi istiyolar marketi toplasam alsam baska bi sey bulur aglamak icin ki cikolata yemesi yasak olan diyabetli cocuklar var onlar ve anneleri icin dahaa beter bi durum bu

madem konu açılmış... sadece ağlarken değil, normalde de çocuklara annesinden izin istemeden yiyecek ikram etmeyin.
sizin masumane ikram ettiğiniz çikolatayı, şekeri, cipsi o anne çocuğuna asla yedirmiyor olabilir. önce annesiyle bir göz teması kurun, bir fikir alın sonra uzatın, lütfen...

Acil bir durum olmamışsa ebeveynlerinin yaninda ağlayan çocuğun yanina bile gitmen değil ki eline birşey tutturup susturmaya çalışmak. Bir çocuğun dilinden en iyi anlayan anneleridir ve niçin ağladığını nasıl susturulacağını en iyi onlar bilir. Dışarıdan bir müdahale dediğiniz gibi olayı daha farklı bir boyuta taşıyabilir. Size kesinlikle katılıyorum.

Asla bir başkasının çocuğuna yanında ebeveynleri varken müdahele edilmez , hele hele eline bi şeyler tutuşturmak da neyin nesi , dediğiniz gibi belki o çocuğun alerjisi var diyabeti var .Bu da yeni moda oldu "aaa çocuk ağlıyo yazııık , hadi eline çikolata verelim de sussun ", başında annesi var size ne canım .

aglayan bi cocuk gorunce aninda susturma cabasini anlamak guc ki cocugun derdi yiyecek degil sanki ben alamam evet alsam suscak evet ama derdimiz baska parktan eve donmemiz gerekiyoru aglayarak biseyler yaptiramaya calismamayi guzelce anlatmaya calisiyorum hop biri cikolata tutusturuyo eline gelde sinir olma

Şahsen kızım hiç kimseden bişey almaz zaten, ben ona sıkı sıkı tembihledim hatta bazen abartıp tanıdıklardan bile almaz. 2,5 yaşında henüz. Eğer durumdan rahatsızsanız bunu tembihleyin çocuğa.

Türk insanı böyledir, yardım etmek ister, aklınca sana iyilik yapıyor, herkesi değiştiremeyeceğimize göre yapmanız gereken kendi önleminizi almak. Birisi birşey mi verdi teşekkür edin ve red edin ben öyle yapıyorum, kızım almaz başkasından birşey diyorum bana veriyorlar bazen ben de yok mok diyorum ısrar edince de teşekkür ediyor, alıp saklıyorum ama vermiyorum. Haaa kızım çok mu ağladı, daha sağlıklı başka birşeyle kandırırım yani, çocuk bu kandıracak, dikkatini çekecek illaki bişey bulunur.

Çocuk ağlarken eline seveceği bir şey tutuşturmak çocuğun olumsuz davranışını pekiştirir. Burada da bahsettiğiniz şeyi yapanlar illa ki vardır, konu bir uyarı olması açısından güzel olmuş. İyi niyetlerinden hiçbir şüphem yok fakat insanlar kendilerinin olmayan çocukların eğitimini ve bakımını ebeveynlerine bırakmaları gerektiğinin farkında olmalı. Aksi gerçekten çok sinir bozucu. :KK11:

evet ya bayramda yaklasiyor simdi gittigimiz yerde verecekler seker tatli hadi sende al yemek isticek vermesen aglicak versen zararli yedir azcik bisey olmaz sen dicekler sen cok biliyon insallah patlamam birine

pelin- pelin- değinmiş tam da vurgulayacağım noktaya.
Değil ağlamak, kendi halindeki bir çocuğa bile öyle gelişi güzel çikolata şeker uzatmak doğru değil.
Döner bi annesiyle kontak kurarsınız "Bi mahzuru yok değil mi?" diye.

Hadi diyabeti olmasın, yemek saati içinde olabilir çocuk, verdin eli kadar çikolatayı, yedi... Gitti çocuğun öğünü.
Annesinin bütün emeklerini iyi niyetinle çiğnedin.

Çocuk bağırırken hele, tutuşturdun eline... Ne oldu? Çocuğun bağırmasını ödüllendirdin.

İyi niyet, içinde bilgi içermiyorsa, o iyi niyetten adam bile ölür.
Artık kaç yüz kere aynı olay yaşanıyorsa, kibarlıkmış filan kalmamıştır da yani anlarım.
Konu sahibine hak veriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
off bende şeker verenlere gıcık kapıyorum..
topitop vb türevi şeyleri de her zaman yanlarında mı taşıyorlar anlamadım gitti..

Şahsen kızım hiç kimseden bişey almaz zaten, ben ona sıkı sıkı tembihledim hatta bazen abartıp tanıdıklardan bile almaz. 2,5 yaşında henüz. Eğer durumdan rahatsızsanız bunu tembihleyin çocuğa.

Türk insanı böyledir, yardım etmek ister, aklınca sana iyilik yapıyor, herkesi değiştiremeyeceğimize göre yapmanız gereken kendi önleminizi almak. Birisi birşey mi verdi teşekkür edin ve red edin ben öyle yapıyorum, kızım almaz başkasından birşey diyorum bana veriyorlar bazen ben de yok mok diyorum ısrar edince de teşekkür ediyor, alıp saklıyorum ama vermiyorum. Haaa kızım çok mu ağladı, daha sağlıklı başka birşeyle kandırırım yani, çocuk bu kandıracak, dikkatini çekecek illaki bişey bulunur.
iste benimkide yemek buldumu hoooop doner aninda yemekle kandirmak cok kolay cok.duskun bogazina ama iste ben kandirmak yerine konusarak halletmeye calisiyor pat bozuyor bide anne alip vermedi ama bi yabanci verdi diye sacma sapan bisey olusuyo aramizda

bu bir sitem ve belki de biraz bilinclendirme postudur yazip rahatlamak istedim daha biraz once basima geldi ve gercekten sinir oldum
markette orda burda aglayan tutturan bi cocuk gordugunuzde neden onun eline biseyler tutusturma susturmaya calisma geregi duyuyorsunuz anlamiyorum
bilerek aglatiyo cunku anne gicikligina yapiyo cocuga sanki biz biseyler alip eline vermeyi bilmiyoruz
belki daha yeni yedi fazla olcak belki o senin verdigini yemiyo cocuk illaki eline tutusturcaksiniz yapmayin
aglayan bi cocuk gordugunuzde mudahale etmeyin annesi yaninda o cocugun huyunu suyunu bilir neden agladigini
illaki biseyler tutusturdugunuzda size bunlari anlatmamiz mi gerekiyor yada orda cocuk aglarken sizinle soz dalasinami girmemiz ...
en beteride o cikolata tutusturdugunuz cocuk diyabetli olabilir yani mecburdur anne elinden almaya ve elinden bisey alinan cocuk daha beter aglamaya baslar
belki en iyi niyetinizle yapiyosunuz o hareketi ama yapmayin lutfen yapmayin

Yine ve her zaman yazdigim gibi bizim millet pek sever elalemin ic islerine karismaya, bu ister cocuk olsun isterse baska sey. Ustune vazife olmayan ise kimse karismazsa bu sekilde talihsiz olaylarda yasanmaz.

Bende hoslanmıyorum bu durumdan,benim kızımda hoşlanmıyor biri yanımıza gelip "neden aglıyorsun vs"dediğinde ki zaten ağlamanın dozunuda arttıriyor böyle durumlarda. Aglayınca ilgilenince abartıyor benim kızım,bende oralı olmuyorum tutturma olduğunda,sakinleşince konuşalım diyip aglamasına karışmıyorum. Bunu görenlerde "aman anneye bak çocuk ağlıyor ilgilenmiyor "diye düşünüyordur ama kazın ayağı öyle değil. Ben cani değilim,sadece sebepsiz ağlayan çocuğuma sinirlenmek,kızmak yerine sakinleşene kadar belirli mesafede duruyorum. Bu sayede uzun sürmesi muhtemel bir durumu kısa bir ağlama ile geçiriyoruz,üzerine düşsem susmaz,abartır çünkü biliyorum,yaşadım. Sakinleşince sarılıp onu çok sevdiğimi soylerim,öpüşürüz biter gider. Müdahaleye gerek yok yani.
Bende kimsenin çocuğuna müdahale etmem/etmezdim anne olmadan öncede.
Annesine sormadan asla birşey teklif etmem. Kızıma parkta,kalabalıkta birşey yedirip,içirmem sırf onu yiyemeyecek bir durumu olan çocuklar üzülmesin diye. İllaki yedireceksem en uzak köşedeki bankta yediririm. Kızımda bilir elinde yiyecek ile dolaşmaması,parkta oynamamasi gerektiğini. Ama kocaman kadınlar ellerinde hamburgerler parkta çocuk gezerken yediriyorlar ya sinir oluyorum. Bir düşün yahu,oradaki çocuklardan yiyemeyen olur onu. Alamayan olur. Ama nerde. Çocuk yesinde nasil,nerde,ne şekilde yerse yesin kafası.

pelin- pelin- değinmiş tam da vurgulayacağım noktaya.
Değil ağlamak, kendi halindeki bir çocuğa bile öyle gelişi güzel çikolata şeker uzatmak doğru değil.
Döner bi annesiyle kontak kurarsınız "Bi mahzuru yok değil mi?" diye.

Hadi diyabeti olmasın, yemek saati içinde olabilir çocuk, verdin eli kadar çikolatayı, yedi... Gitti çocuğun öğünü.
Annesinin bütün emeklerini iyi niyetinle çiğnedin.

Çocuk bağırırken hele, tutuşturdun eline... Ne oldu? Çocuğun bağırmasını ödüllendirdin.

İyi niyet, içinde bilgi içermiyorsa, o iyi niyetten adam bile ölür.
Artık kaç yüz kere aynı olay yaşanıyorsa, kibarlıkmış filan kalmamıştır da yani anlarım.
Konu sahibine hak veriyorum.

aynen öyle,
iyi niyetten şüphem yok, ama ben 4 yıldır bu çocuğa büskivisini bile evde yapıyorsam, paketli, hazır gıdalardan uzak tutmak için çaba sarfediyorsam, bu yaptığım doğru da olsa yanlış da olsa, kimsenin düzenimi bozmaya hakkı yok.
1.5 yaşındayken misafirlikte kola ikram eden mi olmadı, plajda eline doritos tutuşturan mı...
çocuk "bu çok zararlı ben yemem" diyor, karşısındaki hala sırıtarak ye ye bişey olmaz faydalı bu diyor.
göz doktoru bile lolipop ikram ediyor.
hem çocuğumu hiç tanımadığı zararlı bir besinle tanıştırıyorsun hem onun arsızlığını ödüllendiriyorsun.

Back
X