ne yapsam bilemiyorum, söyle bi icimi döksem okur musunuz ki?

kahvesevenkiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2018
308
124
merhaba güzel hanimlar,

konuma gelip en sonunda umarim okuduktan sonra bana aklinizdan gecenleri yazarsiniz:)
konuya girmeden önce ne üzerinde yazacagimi söyleyeyim belki ilgisi olmayan hemen birakir okumayi:)
konum özellikle su konular hakkinda olacak:
- hayatimi 26 yasinda kurma döneminde olmam (istenilen cözüm: hangi yola gidecegim, nasil saglikli kararlar veririm?)
-sessiz, özgüvensiz, icine kapanik olmam (istenilen cözüm: nasil daha cok özgüvenli olurum, nasil daha cok insan toplarim kendime.. insanlarla muhattap olmayi seviyorum ama yapamiyorum...:KK43: )
-karsima cikan birisi ile kafamin karisik olmasi (istenilen cözüm: onu secmeli miyim sevmedigim halde, bana iyi geldigi halde?)
- yasimla ilgili depresyona girmelerim ve yeni baslicam hayata kararar verememek (istenilen cözüm: kararli biirisi nasil olabilirim?)

Bastan baslamak gerekirse, ben yurt disinda bir isci babanin ve ev haniminin kizi olarak dogup ve burada büyüyen + yasayan bir kizim. 26 yasindayim. annemle babam su an 66 yasindalar. anlicaniz ben baya sonradan dünya`ya gelen cocuk oldum. annem okuma yazma bilmiyor. babam insaatte calisti ve su an ikisi de evdeler malum babam yastan dolayi emekli oldu artik. onlar ailesinden ilgi sevgi görmedi ki bana gösterdi diyerekten ilk sorunumu size bildireyim:
- kücüklükte ciddiye alinmadim
- sevgi pek görmedim diye hatirliyorum, üzerime titrenmedi mesela ilgilenilmedi benimle (örnegin doktor bu cocugun vitamin eksikligi var diye mektup veriyor babaya, baba anlamiyor ki ilgilensin, veya okulda misal yarin beden egitimi dersi var, anne anlamiyor ki cocugunun yarin sporu oldugunu ona göre hazirlik yapsin, beslenme hazirlanmiyor. veya ogretmen mektup veriyor elime gidecegimiz piknige kapatilabilen icecekler getirin diye, benim annem tersine isler gibi benim cantama döner ve karton pakette icecek koyuyor yersin icersin diye oysa ben o kutudakini bitiremiyorum öylece kaliyor, sonra ögretmen bunu görüp bana ne döner mi diyor veya sise getirmenizi söylemistim diyor... bunlar anaokulunda ve ilkokulda olmustu, daha neler neler ayrintiya girsem sanirim kitap olur, kisacasi büyüdügümde aslinda bayagi bi psikolojik enkazin altinda oldugumu hissediyorum. kücüklügümden gelen bir enkazin altinda. sükür atlatmaya calisiyorum.. umarim atlatirim.

cocuklugumda, gencligimde; önemli olan, sevilen sayilan popüler bi kiz olmadim otomatikmen de. icine kapanik, sessiz sakin bir kiz olarak yetistim. aklim basima geldiginden beri de bu isci siniftan cikip memur/akademisyen sinifina ait olmak icin cirpiniyorum hem de tam 6 yildir. satis üzerine meslek yaptim. satista calisiyorum. bir diger psikolojik enkaz da burdan geliyor. istemedigim meslege sabir ettim...
bu meslegi severek asla yapmiyorum. ama ben devam okicam dedim mimar olucam diyerekten burdaki sisteme göre yüksekokul okuyabilmek icin liseyi bitirmeye kalktim. megersem bi sürü eksigim varmis, almancam berbatti, matematik bilmiyodum (lise düzeyinde) vs.vs. bu aciklari kapatayim derken lise bitireyim derken bi kac kez düstüm geri dogruldum nelerle karsilastim. sinifta ayrimcilik mi dersin, sinavlari gecememek mi dersin. bi sekilde bitti lise. sonra biri bana ana sinif ögretmenligi cok yakisir diye sokmasin mi kafama. hosuma gitti bu ve basvuru yaptim... direk almadiklari icin, lise yetmedigi icin, su filanca sinavi yap dediler. o sinav icin 1 sene cat pat hazirlanmama ragmen kil payi gecemedim sonra bi daha girdim 1 sene sonra yine olmadi. simdi de buradaki sisteme göre üniversiteye alinabilcegim bir okul yapiyorum bu haziranda bitecek. kazanir miyim muamma gecememe riski olan 2 dersim var :KK43:
her bir yerden bir eksigim cikiyor. kah ingilizcem, fransizcam yeterli degil, kah fizik veya kimya bilmiyorum vs vs böyle sürekli karsima engeller cikiyor. alt yapimda saglam olmadigi icin dersler konusunda sürekli düsüyorum, o duvarlari cikamiyorum......
yas oldu 26. ne yapicagimi ne okuyacagimi bilmiyorum. Bir nebze rahatlatan beni minyon görünümlü olmam. cogu kisi beni 20 saniyor. bu rahatlatiyor beni.. ama yine de simdi birisiyle evlenecek olsam biraz yasini almisim gibi geliyorum kulaga,

bide tüm bunlar yetmiyormus gibi istanbulda yasayan biriyle de tanistim. yaklasik 3 ay konustuktan sonra benim istanbula gelmemle görüstük.6. aydir tanisiyoruz,, ilk basta olabilir desemde, aslinda onu istemiyorum. fakat bana yaklasimi, benimle ilgilenisi, sevgi gösterisi, üzerime titremesi hosuma gidiyor her ne kadar benden 8 yas büyükte olsa. tipim degil ama nasil bi enerjisi varsa hosuma gidiyor bedenen. konusmalari sesi bana sefkat gösterisi cok hosuma gidiyor, sevmedigim adama ilidim resmen....

sürekli konusuyoruz telefonda. saatlerce. hatta ben uyuya kaldigimda ben uyurken nefesimi dinliyor. ben hayatimda hic bu kadar deger görmedim.. sevildigimi hissetmedim be..

mesela ben cok sinirlenen bi insanim, o hep cekiyor mesela beni. sorunlarimi dinleyip benimle ilgileniyor. beni sevdigini söylüyor. üzerime titriyor adeta. hatta sorunlarimi anlatirken ben bi kac kez agladigimda bana bir psikolog gibi davrandi. mantigini cok iyi kullanan ve konusmayi iyi bilen biri. ben ona göre cok toyum. bende ne buluyor bilmiyorum. neden beni istiyor onu da bilmiyorum.
ben kesin buraya gelmek icin beni kullaniyor o niyetle benimle görüsüyordur diye düsünüyordum ama bilmiyorum neyi nasil düsenecegimi de sasirdim gercekten. hayatimi nasil kurayim, ne okuyayim diye diye basimin etini yerken bir de bu adam cikti karsima. bana TR e gel diyor burda oku diyor. nasil gelirim ne okurum onu henüz bilmiyorum ki ülke degistireyim? gelsem bile beni nelerin bekledigini bilmiyorum.

maddi durumu cok iyi degil yani geciniriz diyor ama lüks bisey bekleme dedi bana. deniz kenari bi sehire tasinmak istiyor, istanbulda yasamak istemedigi icin.

ya da beni oraya getirdikten sonra buraya benimle birlikte geri dönme pesinde mi onuda bilmiyorum. bu tür önyargilari da sagolsun cevre, toplum asiladi bana. bana kalsa bi insan neden biriyle sirf yurt disinda yasiyor diye evlensin veya onu istesin ki..ah bu önyargilar. veya kendimi sevilmeye uygun bulmadigim ve benden büyük bi insanin beni neden istedigine anlam veremeyerek, yurt disindan olmam beni ona cazip kiliyor kafasindayim.
cok cikmazdayim. üzerime böyle bisey oturuyor sanki.
ya bidaha karsima böyle benimle ilgilenen birisi cikmazsa diye cok korkuyorum. gercekten hic böyle ilgilenilmedi benimle.. :KK43: beni ona baglayan bana olan ilgisi aslinda............ diger yandan da benden büyük duruyor, benden 8 yas büyük ama ben bide minyon oldugum icin yanyana cok komik dururuz da millet ne der bana diye de geciriyorum icimden. kalpten de sevmiyorum mesela.. mantigima kalsa sec onu diyor... ama secsem bile gerisi muamma...yanlis karar vermekten cok korkuyorum.....

öle iste.. simdilik bu kadar ben nasil bir cikmazdayim. nasil kurtulurum da saglikli karar veririm nolur bana yardim edin.. :KK43:

özetle: o adami secip TR e gelip orda mi bi hayat kurayim, yoksa kalbimin sesini dinleyip adam akilli bi bölüm okuyup bu ülkede mi kalayim. korkum su: ya bitremezsem okulu diye..cünkü baya bi eskigim var hala, kendimi gelistirmem lazim hem de cok.. iyi hos ama yasimda gidiyor 30`da dogru,, kalp insani oldugum icin isterim evlenip yuva kurmak önce bi hayati esimle yasamak... diger yandan ama beni dinleyen, bana deger veren sevgi gösteren ilgi gösteren ama gercekte sevmedigim fakat saygi ve hoslanti duydugum bi insan var. mantigini dinleyen bi insan olmadim hic ama mantikla hareket etseydim su an cok farkli yerlerde olurdum..

napim ben?
 

Kahvekolik-R

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
146
90
21
Bence ilk olarak ne istediğine kendin karar ver. Senin hayatın hata da yapsan mutlu da olsan tek başınasın. Benimde çocukluğum sevgisizdi. Tek hedefim polis olmakti sağlık sorunumdan dolayı olamadim. O kadar kaliplastirmisim ki kendimi ölürüm diyordum polis olamazsam ama ölmedim. Okumayacagim dedim başka bölüm çünkü istemiyorum. Meslek lisesine gittiğim için sınava girdim kazandim bir mesleğim var ama sevmediğim için yapmıyorum. Kısaca iki seçeneğinde iyi kötü yanlarını olabilecekleri düşün. Kötü bir durum olduğunda değecek mi diye düşün. Sunuda unutmamak gerek ki içinde ukte kalacağına yap istediğini. İleride milleti dinleyip bu hayati seçtim demek yerine bu hayatı kendim sectim kötü yönlerini de kendim yaşıyorum deme rahatlığı var. Bir de sevgisizligi insanlardan ilgi srvgi bekleyerek yenemezsin. Ben çok denedim insanlar sevgiyr ilgiye muhtaç birini görünce kullanmaya kalkiyor genelde. Kendini seversen kimseye ihtiyacın kalmaz. Bazen iyi ki böyle bir ailede doğmuşum ailrm arkamda olsaydi böyle ayaklarımin üzerinde duramazdim diyorum.
 

kahvesevenkiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2018
308
124
Bence ilk olarak ne istediğine kendin karar ver. Senin hayatın hata da yapsan mutlu da olsan tek başınasın. Benimde çocukluğum sevgisizdi. Tek hedefim polis olmakti sağlık sorunumdan dolayı olamadim. O kadar kaliplastirmisim ki kendimi ölürüm diyordum polis olamazsam ama ölmedim. Okumayacagim dedim başka bölüm çünkü istemiyorum. Meslek lisesine gittiğim için sınava girdim kazandim bir mesleğim var ama sevmediğim için yapmıyorum. Kısaca iki seçeneğinde iyi kötü yanlarını olabilecekleri düşün. Kötü bir durum olduğunda değecek mi diye düşün. Sunuda unutmamak gerek ki içinde ukte kalacağına yap istediğini. İleride milleti dinleyip bu hayati seçtim demek yerine bu hayatı kendim sectim kötü yönlerini de kendim yaşıyorum deme rahatlığı var. Bir de sevgisizligi insanlardan ilgi srvgi bekleyerek yenemezsin. Ben çok denedim insanlar sevgiyr ilgiye muhtaç birini görünce kullanmaya kalkiyor genelde. Kendini seversen kimseye ihtiyacın kalmaz. Bazen iyi ki böyle bir ailede doğmuşum ailrm arkamda olsaydi böyle ayaklarımin üzerinde duramazdim diyorum.
Canimm cok tesekkür ederim degerli yorumun icin. Son cümlende de cok haklisin. Simartilarak büyüseydik bugünki biz olmazdik belki de.
 

Durubeyaz16

Sen beni yenmedin...Çünkü ben seninle oynamadım.
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2017
738
1.824
37
Hepsini okudum ve bir abla olarak sana tavsiyem; orda kal. Tc ye gelmek senin için bir kaçış gibi gözüküyor ama buraya geldiğinde yabanci çevre, aşık olmadığın bir adam, alışamamak, belki istediğin gibi bir okul ve iş bulamamakla karşı karşıya kalabilirsin.
Uzaktan seninle çok ilgili ve aşık görünen adam bir süre sonra ilgisiz bir oduna dönüşebilir. Ne kadar taniyabilirsin ki bu durumda?

Konumu stabil tutmak en iyisi. Orda birseyler yapmaya çalış. Tc ye geleceksen de cok aşık ol.
 

damdan

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
25.159
55.610
Orada kendini eksik yetersiz hissediyorsun Ama o sıkıntıyı burada da yaşayacaksın

Örneğin biz burada yazım dilini anlamaya çalışıyoruz zira sen orada öğrendiğin Türkçe ile yazıyorsun

Meslek yapmak vs burada kullanılmaz örneğin

Buraya gelirsen Almanca çağrı merkezi vs iş bulursun da tatmin olamazsın kendini hep eksik hissedersin

Orada da bir yetememe duygun var ama dil sıkıntını çözmelisin

Evet evde Almanca kullanılmamış ama okulda Almanca var komşu arkadaş vs hep Türk olan bir çevrede mi büyüdün

Kendine Türk olmayan bir çevre edinmelisin

O Adamı da unut

Uyurken telefonda nefesini dinliyorum diyen bir Adamın eksik bir yönü mutlaka vardır
 

kahvesevenkiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2018
308
124
Hepsini okudum ve bir abla olarak sana tavsiyem; orda kal. Tc ye gelmek senin için bir kaçış gibi gözüküyor ama buraya geldiğinde yabanci çevre, aşık olmadığın bir adam, alışamamak, belki istediğin gibi bir okul ve iş bulamamakla karşı karşıya kalabilirsin.
Uzaktan seninle çok ilgili ve aşık görünen adam bir süre sonra ilgisiz bir oduna dönüşebilir. Ne kadar taniyabilirsin ki bu durumda?

Konumu stabil tutmak en iyisi. Orda birseyler yapmaya çalış. Tc ye geleceksen de cok aşık ol.
Cok tesekkür ederim degerli yorumunuz icin adeta okurken her yazdiginiza onay verdi ic sesim:))
 

kahvesevenkiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
ÜZGÜN
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2018
308
124
Orada kendini eksik yetersiz hissediyorsun Ama o sıkıntıyı burada da yaşayacaksın

Örneğin biz burada yazım dilini anlamaya çalışıyoruz zira sen orada öğrendiğin Türkçe ile yazıyorsun

Meslek yapmak vs burada kullanılmaz örneğin

Buraya gelirsen Almanca çağrı merkezi vs iş bulursun da tatmin olamazsın kendini hep eksik hissedersin

Orada da bir yetememe duygun var ama dil sıkıntını çözmelisin

Evet evde Almanca kullanılmamış ama okulda Almanca var komşu arkadaş vs hep Türk olan bir çevrede mi büyüdün

Kendine Türk olmayan bir çevre edinmelisin

O Adamı da unut

Uyurken telefonda nefesini dinliyorum diyen bir Adamın eksik bir yönü mutlaka vardır
Cok tesekkür ederim degerli yorumunuz icin. Cok dogru konulara deginmissiniz. Eksiklik duygusunu hep yasicam maalesef ama sanki TR de yine de bi sayginlik görürüm diye de geciyor icimden yabanci dil bildigim icin de is bulurum ama iste, sevdigim bisey olur mu bilmiyorum. Böyle cikmazda olmak cok kötü ya. Hedefi belirleyip o hedefe adim adim ilerlemek isterdim ana ben adeta bir cemberde dolanip duruyorum.. son olarak uyurken sesimi dinlemesi olayi: cidden cok hosuma gidiyor bu hareketi. Asik olmadigim insandan gelmesi de ayri konu maalesef ama sizce ne gibi eksik bir yönü olabilir, psikolojik mi kastettiniz? O yüzden mi böyle ilgili sizce?
 

damdan

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
25.159
55.610
Cok tesekkür ederim degerli yorumunuz icin. Cok dogru konulara deginmissiniz. Eksiklik duygusunu hep yasicam maalesef ama sanki TR de yine de bi sayginlik görürüm diye de geciyor icimden yabanci dil bildigim icin de is bulurum ama iste, sevdigim bisey olur mu bilmiyorum. Böyle cikmazda olmak cok kötü ya. Hedefi belirleyip o hedefe adim adim ilerlemek isterdim ana ben adeta bir cemberde dolanip duruyorum.. son olarak uyurken sesimi dinlemesi olayi: cidden cok hosuma gidiyor bu hareketi. Asik olmadigim insandan gelmesi de ayri konu maalesef ama sizce ne gibi eksik bir yönü olabilir, psikolojik mi kastettiniz? O yüzden mi böyle ilgili sizce?

psikolojisinden öte seni kandırmaya çalışıyor izlenimi doğuruyor

ya işte yurt dışı hayalinde ya başka bir alanda cinsel fiziksel ya da duygusal bir eksikliği var bunu sana çaktırmamaya çalışıyor gibi

hani mesela başka şehre gidelim diyormuş ya neden gitmemiş daha orada ailesi mi var

yani adam küçük değil ki 30 üstü neden böyle 17 lik hayal ve tavırları var
 

captain price

erkek değilim ben
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
26.362
90.502
bi de gereğinden fazla dramatikleştiriyosunuz olayı.
çoğu kişinin çocukluğu sizin gibidir. ben de ailemden öyle aman aman ilgi veya sevgi görmedim. engelli kardeşim vardı, onla ilgilenmekten annem bizimle ilgilenemiyordu ki. yerli malı haftasında ben hep meyve götürürdüm. öyle okul gezilerine vs de asla gidemezdim. ee sonuç? niye bu tip ufak seylerin geleceğini etkilemesine izin veriyosun ki? herkes prensesler gibi el bebek gül bebek büyümüyor.

dil bildiğiniz için türkiyede saygı göreceğinizi sanıyorsunuz ama burada hemen herkes ikinci dil biliyor zaten. hatta 3. dil bile biliyor. bir de siz almanca biliyorsunuz tamam ama imla olarak düzgün müsünüz? bu da önemli. konuşmak başka, o dili iş hayatında kullanmak başka. sadece dil blginiz ile burada ne iş yapabilirsiniz ki? dilin yanında mesleki bi eğitim lazım. YYani türkiyeye gelince kapılar bir bir açılmayacak size.

ayrıca türkiyenin artık gelişmekte olan bi ülke olarak bile anılmadığı bi dönemdeyiz. daha bugün hızlı tren kazası oldu. 4 kişi öldü. kar yağdı dün gece ve ankaradaki işlek istanbul yolu bile buzdan geçilmiyor. iş yerine karda kayarak geldim, sokaklarin hali içler açısı. her yerde balgamlar vs... bunları almanyada bulamazsınız sanıyorum.

görüştüğünüz adama gelince... bir kere görmüşsünüz. ne kadar tanıyosunuz da güveniyorsunuz? sesinizi dinlemesi vs bişey ifade etmez. insan gördüğünü tanır, duyduğunu değil. 11 aydır tanıyorum nişanlımı ve yeni yeni huylarını görüyorum hala ki haftanın en az 5 günü görüşüyoruz. ben bile tanıyamamışım diyorum bazen. siz hiç tanımıyorsunuz.
 

Aytanesi

Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2018
364
403
Daha gencsin yasim gidiyor diye hareket edersen yanlış yapma ihtimalin çok.Ilgi görmediğin için ailenden her karsına cıkanı seviyor ilgileniyor sanabilirsin o yuzden zamana yay dogru kararlar alabilmek icin zaten bu surecte zaman sana gosterir bakarsın firsatlar sunar hersey daha guzel olur.
 

Akanseneler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
441
39
Canim benim sana sarilisam geldi
Bende senin gibi büyüdüm .Ne almanlarin içine katilabiliyordum (dişlaniyordum,mobbing vardi) ne türklerin için de kendimi buluyordum .
Benim babamda köyden gelmiş ilkokul okumuş ve annemde öyle .
Maalesef almancalari hep yetersizdi ,birde bizimkiler sanki daha tr yaşiyorlar gibi ve orda hayat durmuş gibi bizlere kilif kiyafet sürekli baski uygularlardi .
Bir erkek arkadaşi direkt o... olmana yetiyordu .
Ben şimdi senin nasil hissetiģini anliyorum fakat bende doģru secimler yapamadim ,kimsem yoktu gibi.
Ben tr den evlendim ve çok mutsuz oldum.
Kötü eşim yok ama herşeyim yine eksik .
Yine herşeyi a-z ben yapiyorum sanki kocam yok evde erkek yok .
Sana demek istediğim kesinlikle tr evlenme senin sorumluģun asla bitmeyecek ,güvenecek dalin olmayacak.

Sana tavsiyem ,uniye derslerin yetmiyorsa bir güzel meslek öģren .Mesleģi başladinmi sevdinmi berufsschule da başarabilirsin.Meslek secmekte zorlaniyorsan youtube dan araştir ve sen o mesleği yapiyormuş gibi hayel et ,ne hisederdin ,iç sesini dinle .
Anne babanla beraber oturuyorsan cik ve kendi evini kur ,önce yalniz yaşa ve sadece kimsenin ilgisi olmadan kendine yet.
Ben yapamadim ,20 sene önce biraz daha zordu ,benim kizkardeşim yapti ve 8 sene yalniz yaşadi ve benden daha özgüvenli ve arkadaş cevresi bol ,sosyal olan biri.
Biraz karişik oldu ,ama seni türkcenden dolayida kutluyorum .Yurt dişinda sanirim türkce dersi almadin ve bence bayaği başaralisin .
Tekrakliyorum ,Tr den evlenme ve asla kalbin o adama atmiyorsa hiç hiç devam etme ,sen daha gencsin korkma ,kardeşim 31 yaşinda evlendi ve çok mutlu.
Sevebileçeğin bir meslek sahibi ol.
Kendi evine taşin,vicdan yapman gerekmez annen baban daha gencler ve yanliz yaşaya bilirler .
Birde konu komşu ne der arkamdan ne konuşlar diye kafani bozma .Konuşan konuşsun bir konuşur iki konuşur sonra herkes alişir .
Korkma sen başara bilirsin ,sen güclü kadinsin.
 

AbsolutPromise

perfectly imperfect
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2018
6.176
23.399
Yurtdışında nerede yaşıyorsunuz? Almanca, fransızca falan demişsiniz İsviçre, belçika civarında mısınız?
Olayları fazla dramatikleştirerek anlatmışsınız. Sevgi ilgi görmedim diyorsunuz ama çocukken fazla şımartılmış gibi sorumluluk alamıyorsunuz hala.
Yurtdışında yaşıyorsunuz bunca zaman yeterli dil geliştiremediniz mi?
Yabancı dilin yaşandığı yerde yaşarken bir dili öğrenmek için 6 ay yeterli olur. Kendinizi biraz sosyalleştirin ve dilinizi geliştirin. Kendinize özgüveniniz de yerine gelirse mutlaka bir iş bulursunuz.
 

tulumbachen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
5.900
13.249
bence sevmedigin bir adamin pesine takilma. asiri sacma olur ve hem sana yazik hemde adama.
meslek sorununu tam anlamadim. Mimar (architektur) veya ana okulu ögretmeni demissin- bu iki meslegin arasinda dünyalarca fark var.
lise bitirdim demissin ama ana okulu ögretmeni sinavini gecememissin. bu nasil odu? lise abitur demek- ve ana okulu ögretmeni icin 9 yillik okul yeterli (Hauptschule) hangi sinavi gecemedin? bildigime göre kolaylikla girebilirsiniz bu meslege- almanyada hemsire ve ana okulu ögretmeni eksikligi yüzünden artik yurtdisindan isci aliyorlar- bence iyice arastirin.

eziklik konusunda: bunu hemen hemen hepimiz yasadik. ailemizin bizi sevmediginden degil- almanca bilmedikleri yüzünden biraz ezildik bu dogru ama kendini toparlaman senin elinde. amacim kendimi övmek degil, ama bende almanyada büyüdüm- ve aslen tr dogumluyum. 10 yasinda geldim almanyaya ve 3 uni bitirdim ve 5 dil konusuyorum. senin almancan niye cok kötü? Bu annenin abanin sucu degilki.

neyse, bence sen almanyada güzel bir meslek yap- yanlis anlama ama almanyada meslek vs. konularinda sorun ceken insan trde asla yapamaz. sen bizim sinavlarda zorlanmissin bide trde ögrencilerin girdigi sinavlara bir göz at istersen. ben 3 uni bitirmeme ragmen sorularin yarisini bile anlamiyorum cünkü türkcem yeterli degil. seninde türkcen akademik bir kariyer icin asla yeterli degildir. agir konusduysam kusura bakma- ama trde hayat 10 kat daha zor- helede is hayati