Kekler - Pastalar <ağlayan kek>

merve90

aşkımsınn senn:))
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
3.176
7
116
İstanbul
tadına doyamayacağınız harika bir lezzet!!!!

Yapılışı:Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.

Malzemeler:
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu

kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

sosu:
hazır çikolata sosu

30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz.
Afiyet olsun&#8230;

ilk yaptığımda benimki Haline Ağlayan Kek olmuştu ama zamanla püf noktasını çözdüm soslar soğuk olacak, hatta mümkünse krem şantiyi sürünce dolapta bir 5 dk bekletin.Sonra koyu kıvamlı hazırladığınız çikolata sosu dökün:)))
Merve senin kekte maaşallah ne güzel kabarmış ellerine sağlık :)))

yok tatlımm kekimin resmini çekmek pek nasip olmadı bunu netten buldum ben yaptığım zaamn kalıbın içinde yapıorum bu şekilde görünmüyor birgün söz çekicem koyucam fotosunu:)) aynen dediğin gibi 5dk krem şantiyi dolapta bekletiyorum

Ellerine sağlık tatlım güzel görünüyo ama süt az değil mi_?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…