Kekler - Pastalar Ağlayan pasta

arkadaşlar krem şanti ile çikolata sos birbirine karışsın istemiyorsanız kremşantiyi kek pişerken buzdolaında soğutun. çikolata sosu da soğusun iyice..
sonra krem şantiyi sürüyonuz kaşıkla katılaşıyo.
üstüne de çikolata sosu şahane oluyo. bende sosunu kendim hazırlıyorum.
hazır paket kullanmıyorum daha güzel oluyor.
sevgiler..

çok güzel görünüyor,,ama zor ir pastaya benziyor yani herkesin kolayca yapabileceği bir pasta değil gibi...

sosunun tarifini verseniz...buradaki Türk marketlerinde cikolata sosu bulamadim...ama bu pastayi denemeyi cok istiyorum...sosu nasil yapim????

Bende bu pastayi sıkca yapiyorum ve cok da begeniliyor.Fakat ben kek ilikken kurdanla delip,sekersiz sut dokuyorum ve krem santiyi buzdolabinda biraz beklettikten sonra suruyorum.Cikolata sosununda ilk sicakligi ciktiktan (cok sicak olmayacak sekilde, sicaga yakin) sonra krem santinin uzerine dokuyorum.Boyle olunca da krem santiler, kurdanla deldigimiz yerlerden goz goz yukari cikiyor ve cok guzel bir goruntu olusuyor.Kesinlikle krem santi erir diye dusunmeyin,eriyen kisim zaten cikolata sosunun aralarindan yukari cikiyor.Cikolata sosunun sicakligi onemli..Yaptigim zaman fotograf eklerim..
PINK79 icin de bir cikolata sosu tarifi vereyim onceden not almisim,hic denemedim ama isini gorur sanirim..
2 corba kasigi un
2 su bardagi sut
1 su bardagi toz seker
1 yumurta
2 corba kasigi kakao
bitter cikolata

siviyagin icine un koyup kavuruyoruz.Sutu,sekeri,kakaoyu ilave edip,icine 1 yumurtayi kiriyoruz ve ocakta pisiriyoruz.Ocaktan aldiktan sonra en son bitter cikolatayi ekliyoruz.Bu asamada mikserle cirpilabilir.

arkadaşlar krem şanti ile çikolata sos birbirine karışsın istemiyorsanız kremşantiyi kek pişerken buzdolaında soğutun. çikolata sosu da soğusun iyice..
sonra krem şantiyi sürüyonuz kaşıkla katılaşıyo.
üstüne de çikolata sosu şahane oluyo. bende sosunu kendim hazırlıyorum.
hazır paket kullanmıyorum daha güzel oluyor.
sevgiler..

Özlemim lütfen yaptığın çikolata sosunun tarifini yazarmısın bende denemek istiyorum canımcokacimcoook

günaydın kızlar, ağlayan pasta için bir çikolata sosu tarifi de benden:

bir paket içim krema ve 200 gr bitter çikolata,
bunları birlikte eritiyorsunuz, harika bir sos oluyor, ağlayan pastaya da çok yakışıyor, çikolata oranı fazla olduğu için daha çabuk donuyor.

bende simdi yaptim bu pastayi,daha yeni sekerli sütünü döktüm...biraz sogusun,krem santi ve sosunu dökecem...bakalim nasil olacak????

Özlemim lütfen yaptığın çikolata sosunun tarifini yazarmısın bende denemek istiyorum canımcokacimcoook

canlar;
sos tarifi şu şekilde:
1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı kakao
hepsini tencereye koyup kaynayana kadar pudin gibi pişirin..
tarifte şeker yoktu.. ama ben 2-3 çorba kaşığı şeker katıyorum.
şeker koymasanız da pasta ve krem şanti tatlı olduğundan acılık katmıyor..
ama az şekerle tatlandırabilirsiniz..

sosun tadı güzel oluyor hemde gayet ekonomik..

harika oldu, çok teşekkürler canım

dsc00923sh2.jpg

w800.png

Canım ellerıne saglık cok gusel :)
ama sanırım cıkolata sosunu sıcak doktun sen karışım olmuş mozaik desenli
daha deişik :)

ellerine sağlık canım ablamda yapıyo bundan süper oluyo.hatta yeğenim annesine demişki "anne ama bu pasta ağlamıyo"çok gülmüştük yapcak herkesin eline sağlık ve afiyet olsun

canlar; tarif bi paket (iki poşet) kremşanti için.. kremşantiden bir paketten çıkan iki poşeti bir bardak süt ile kullanın. buzdolabnda soğutun. o zaman çikolata sosu üstünden akıyo.. :) bulaşmıyo karışmıyo kremşantiye.. sevgiler.

Son düzenleme:
ben bunu yapınca yuvarlak pasta tabakları varya ona yapıyorum.sadece 1 paket krem şanti kullanıyorum hem arasına sürüyorum hem üzerine o zaman daha hafif oluyor.ama yuvarlak pasta tabağında duruşu daha harika oluyor

Back
X