ağlayarak her istediğini yaptırmak

matarzu

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
133
2
641
Trabzon
15 aylık oğlum ağlayarak her istediğini bana ve babasına yaptırıyor.internetten biraz araştırdım ama yinede farklı bir fikri olan var mı?çocuğu olan herkesin allah yardımcısı olsun.

istediği birşey zararlı olduğu için almadığınızda ya da yapmadığınızda; ilgisini sevdiği farklı birşeye kaydırın...genellikle bu yöntem işe yarıyor bizde...
misalen; geçen akşam parkta plastik kötü bir oyuncağı almam için çok ısrar etti, ben de ısrarla alamayacağımı söyledim, sonucunda çok ağladı tabii..
baktım susmayacak,bak çantamda ne var diyip sevdiği oyuncaklı sakızdan çıkardım..diğer oyuncağı almadığım için ağladığını eve geldiğimizde hatırlasa da, o kriz anında hemen sakinleşip unuttu..
bu gibi durumlar için bir yerlerde saklı acil durum sakızı, oyuncağı bulundurmak işe yarıyor..

bir de olayın farklı boyutu var tabii ki;
eğer çocuğunuz haklı olduğu bir sebepten ağlıyor ise; mesela bilgisayarla ilgilenmek yerine kendisiyle oynamamızı istiyorsa, ağlatmak yerine kalkıp onunla oynamamız yapılması gereken...
fakat,
nedensizce ve olamayacak birşey için ağlıyorsa; ağlayabilirsin diyip kendi haline bırakmak sonucunda birkaç dk. içinde kendiliğnden susuyor olacaktır zaten...
Allah kolaylık versin, tüm evlat büyütenlere...

0-3 yaş bebek kesinlikle ağlatılmamalı... ama bunu derkende her istediğini yapın anlamında demiyorlar. arkadaşında dediği gibi hemen ilgisini başka şeylere yönlendirin... bol şans.

0-3 yaş bebek kesinlikle ağlatılmamalı... ama bunu derkende her istediğini yapın anlamında demiyorlar. arkadaşında dediği gibi hemen ilgisini başka şeylere yönlendirin... bol şans.

canım haklısnda bunu basarmak o kadar zor kı
benımde 18 aylık bı oglum var hersey aglıyor sabah kalkıyoruz gıdelım dıye aglıyor banyoya gırecem dıye aglıyor mutfakta su oynayacagım dıye aglıyor yemek yemeyecegım dıye aglıyor o kadar coook aglıyor kı artık yoruldum onunla ugrasmakatn sabah aksam esımıde benıde delırtıyor ne ısterse yapmaya calısıyoruz oynıuyoruz ondan baska bseyle ılgılenmıyoruz ama hıc mutlu olmuyor
guzelce anlatıyorum olmuyor kendı halıne bırakıyorum olmuyor ılgısını cekmeye calısıyorum ıkı dakıka sonra yıne aklına gelıyr
o zaman cıleden cıkıyor nsan
psıkolojım alt ust oldu oyalacak bısey bulamıyorum artık gunde 4 kere banyoyamı gırılır bız gırıyoruz sureklı yıkanmak ıstıyor
ıstedıgı olmayınada yere kafasını vurup aglıyor dıkkat ceksınde nasıl olursa olsun
bı doktora gıtmeyı dusunuyorum ben cok yıprandım cunku
yemedıgı ıcın hastalgıda bıtmıyor sımdıde yaz vırusu neyse ona yakalanmıs sureklı kusuyor ve ıshalde var zaten yemıyordu zayıftı ıyıce zayıfladı
cok uzuluyorum kızıyorum kızıncada daha da cok uzuluyorum sarılıyorum aglıyorum bıdaha kızmayacagım dıyorum oyle seyler yapıyor kıkızmamak mumkun olmuyor
demem o kı ıkımızınde bı doktora gıtmesı super olacak
tavsıye edebılecegınız bısey varsa seve seve dınlerım cozum arayısındayım

bende buna benzer bir sürece yakalanıyordum taki Sabiha paktuna keskin'in yazılarını okuyana dek... kitaplarını, faceteki sayfasını şiddetle öneririm... çünkü gerçekten bizim bilemeden yaptıklarımızın sonucunda çıkıyor o hırçınlıklar... 0-3 yaş anneye bağlılık dönemi... yani seni kendisi olarak görüyor.. bir parçası... 2 yaş sendromu buna eklenince olaylar çığırından çıkıyor yaklaşımımız doğru olmayınca... öncelikle geçmiş olsun hastalığı için... ama diğer baş vurması vs gibi olaylardada bizim doğru iletişimimiz devreye giriyor... delirecek gibi oluyor insan.. kızsan zararı daha büyük... o yüzden doğru iletişimi yakalarsan hem sen daha huzurlu hem ev daha huzurlu hemde meleğin daha mutlu olacak....... tek kişilik orduyuz bazen... ama olmak zorundayızda... faceteki sayfaya gir... önerilere bak... ordaki yazıları oku... vede en önemlisi '' doğru iletişim'' kitabını edin.... inan bana huzur gelecek hepinize........ sevgiler.

hemen bakıyorum canımm sagol onerılerın ıcın
o kadını televızyondan takıp ettım bı kac kere ıyı bı doktora benzıyor
kıtaplar yazılar okuyorum ama uygulamada pek basarılı olamıyorum galıba
bıde onun kıtabınıo okuyayım bakalım

arkadaslar bide bana care bulsaniz keske benim kizim iki hafta sonra 18 aylik olcak ve benim esim kizima cok dusgun hic aglatmiyalim her istedigi olsun ne istiyosa hemen eline veriyo hic zararlimi zararsizmi yeterki aglamasin ve k.annem bide k.babam onlarda hemen yanimizda yani ayni bahcede kaliyoruz kizim uyaninca direk onlara gitmek istiyo butun gun onlarda durayim diyo cunku onlarda ayni babasi gibi davraniyorlar eeee bu nedenle cocugum benden soguyor bende mecbur karsi cikiyorum kizima onlar verince elinden aliyorum kandirmaya calisiyorum bukez k.annem basliyo tamam gel kizim ben onu döverim veya tamam ben sana vereyim sen gel bana gibi seyler kizim alisti simdi ben birseyi vermezsem hemen agliyo tabi k.annem sesini duyuyor ve geliyo ne istiyosa hemen veriyo oyuzden cocuk yemek bile yediremiyorum cunku butun gun cikolata cips biskuvi gibi seylerle besliyorlar cocugu sirf istiyo diye aglamasin diye ne isterse yapiyorlar kizim artik agladigi zaman bile bana gelmeyi istemiyo hemen babaanne diye agliyo coook uzuluyorum böyle olunca gecen yere dustu kostum alacaktim bana gelmedi babaannesine gitti cok zoruma gidiyor analatam yardim edin ben nasil davranim bendemi onlar gibi davaranim kizima yoksa böyle devammi edeyim

Iyi aksamalar acaba bu sorunu nasil hallettiniz bende ayni durumu yasiyrm kaynanama gondermiyrm beninistemiyr surekli.kaynanama gtmeknistyr annesi iymus gbi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…