Menenjit aşısı acillll

1anne-

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2024
114
42
18
Arkadaşlar 6 aylık oğluma menenjit aşısı yaptırmak istedik doktorumuz iki aşıdan birini seçebilirsiniz dedi bizde nemersis gibi bi adı olan ilacı seçtik ancak sağlık ocağı bi doz bundan bi doz baxsero dan bi doz tekrar bundsn yapılacak gibi bişey dedi hiç bişey anlamadık yaptıran varsa acil yardımcı olabilir mi

Arkadaşlar 6 aylık oğluma menenjit aşısı yaptırmak istedik doktorumuz iki aşıdan birini seçebilirsiniz dedi bizde nemersis gibi bi adı olan ilacı seçtik ancak sağlık ocağı bi doz bundan bi doz baxsero dan bi doz tekrar bundsn yapılacak gibi bişey dedi hiç bişey anlamadık yaptıran varsa acil yardımcı olabilir mi
Bizim doktorumuz da asm deki ebe de iki grub aşının da yapılmasını söyledi. 2 doz baxsero olduk. 1 doz a grubu olan nemersis di sanırım onu olduk 2. Dozu 13 aylık da olacağız

askim bence baska bir doktordan fikir al. bizim doktorumuz bexero ve nimenrix aynı anda ve 3 doz olarak yaptırmamızı istedi.

kaldı ki bu secilecek bir sey değil. cünkü biri a grubu, diğeri b grubu virüse karşı koruyor. yani ikisinin de yapılması lazım. bize 3,5 ve 13.aylarda ikisini de aynı anda yaptırmamızı söyledi. (bu ayları söyleme sebebi bu aylarda devlet aşıları olmaması. yani boş olan ayları uygun gördü. ama başladığınız aya göre farklı bir aşılama takvimi oluşturur doktorunuz.)

onun dısında dediğim gibi ikisi de yapılmalı

Bugün bi çocuk doktoruna sordum oda ilk ne aldıysanız ikinci dozu ondan yaptırın dedi o kadar karıştı ki kafam yani işin garibi sağlık ocağına önceden bildirdim ben bu aşıyı yaptıracağımı ben aşıyı alıp gelene kadar bana böyle birşey olduğunu söylemedi alıp getirince de yanlış almışsın dedi ilk baxsero alacaktın dedi sonra biz doktorumuz bunu önerdi deyince öbür hafta getir onu da yapayım dedi ben şimdi ne yapayım bazı yerlerde de ara da iki hafta olmalı diyor

Bizim doktorumuz da asm deki ebe de iki grub aşının da yapılmasını söyledi. 2 doz baxsero olduk. 1 doz a grubu olan nemersis di sanırım onu olduk 2. Dozu 13 aylık da olacağız
Ya tamam ama sıralamanın arada ki sürenin bi önemi var mı acaba yok mu aramızda bi sağlıkocağı ebesi

Ebe onu sana söylüyor. Hatta normalinde asm deki ebe seni aramalı aşı zamanı geldi diye.
Bizim doğum 10 temmuz.
30 ekim de b gubu 1. Doz olmuşuz.
30 aralıkta b grubu 2. Doz.
11 şubatta a grubu 1.doz
agustos başı da a grubu 2. Doz olucaz

Hepsini hem aylık kontrole gittiğimizde kendi doktorumuz söyledi hemde eve arıyor aşı zamanınız geldi diye 1 1anne-

Canım iki asiyida olması gerek sanırım doktorla aranız da bir iletişim kopukluğu olmus. Menenjitin bir sürü çeşitleri var ve bir tanesi örnek size söylenen hepsini kapsamiyor o yüzden diğerini de yapmanız gerekir 3 doz şeklinde ister ikisini ayni anda yaparsınız ister ikisinin arasına zaman koyarsiniz doktorla anlasamiyorsani başka doktorla görüşün size dozların hangi ayda nasıl yapılacağına dair kağıt versin. Rota aşısını hatırlatmak isterim bu arada. Geçmiş olsun.

Ebe onu sana söylüyor. Hatta normalinde asm deki ebe seni aramalı aşı zamanı geldi diye.
Bizim doğum 10 temmuz.
30 ekim de b gubu 1. Doz olmuşuz.
30 aralıkta b grubu 2. Doz.
11 şubatta a grubu 1.doz
agustos başı da a grubu 2. Doz olucaz

Hepsini hem aylık kontrole gittiğimizde kendi doktorumuz söyledi hemde eve arıyor aşı zamanınız geldi diye 1 1anne-
Bizim ebe bunu asla yapmadı özel aşı kendin takip edeceksin dedi yani ben şuan nemersis yaptırdım diğerlerini ne zaman yaptırmam gerekecek

Canım iki asiyida olması gerek sanırım doktorla aranız da bir iletişim kopukluğu olmus. Menenjitin bir sürü çeşitleri var ve bir tanesi örnek size söylenen hepsini kapsamiyor o yüzden diğerini de yapmanız gerekir 3 doz şeklinde ister ikisini ayni anda yaparsınız ister ikisinin arasına zaman koyarsiniz doktorla anlasamiyorsani başka doktorla görüşün size dozların hangi ayda nasıl yapılacağına dair kağıt versin. Rota aşısını hatırlatmak isterim bu arada. Geçmiş olsun.
Rotayı yaptırdık canım bu memenjitte bi sorun oldu endişelendim yani aslında hata yapmadım o zaman ilk doz nemersis oldu şimdi işikimci dozu baxero yaptırmam lazım ama süresi önemli mi acaba yani aradan ne kadar geçmesi lazım

Bizim ebe bunu asla yapmadı özel aşı kendin takip edeceksin dedi yani ben şuan nemersis yaptırdım diğerlerini ne zaman yaptırmam gerekecek
Yanlış yönlendirmek istemem inanki önemli durumlar çünkü. İstersen kendi doktorun dışında başka bir çocuk doktoru ile de görüş zamanları için. Ama geç kalmazsın sıkma kendini.

Yanlış yönlendirmek istemem inanki önemli durumlar çünkü. İstersen kendi doktorun dışında başka bir çocuk doktoru ile de görüş zamanları için. Ama geç kalmazsın sıkma kendini.
Tamam teşekkür ederim bi doktora daha sorayım

Rotayı yaptırdık canım bu memenjitte bi sorun oldu endişelendim yani aslında hata yapmadım o zaman ilk doz nemersis oldu şimdi işikimci dozu baxero yaptırmam lazım ama süresi önemli mi acaba yani aradan ne kadar geçmesi lazım
Biz ilk dozu nimenrix yaptırdık 2 ay sonra bexsero 1. Doz 2 ay sonra bexsero 2. Doz nimenrixin 2. Dozu 13 aylıkken yapılcak. Yani ;

A grubu 1. Doz
2 ay ara
B grubu 1. Doz
2 ay ara
B grubu 2. Doz
Bebek 13 aylıkken a grubu 2. Doz

Ya peki bu ebe hangi akla bana bi hafta sonra getir ikinci dozu diyor kimse de böyle bişey yapılmamış çok teşekkür ederim çok açıklayıcı yazmışsınız

Ben oğluma üçer doz yaptırdım iki aşı yaptırdık 3-5-12. Aylarda nimenrix ve bexsero, doktorumuz önermişti ve durumunuz varsa ikisi de farklı etkiye sahip demişti, öyle iki farklı şekilde yapılıyor mu bilmiyorum bizim hemşiremiz doktor reçete yazsın ona göre yapalım demişti

Önemli değil ama çokta uzatma ağlamasına dayanamazsan bir hafta arayla yaptır

Ya peki bu ebe hangi akla bana bi hafta sonra getir ikinci dozu diyor kimse de böyle bişey yapılmamış çok teşekkür ederim çok açıklayıcı yazmışsınız
Burası Türkiye canım her şeyi kendin araştırıp bileceksn yoksa aşıdan komaya giren ölen çocuklar da var ama kimse bahsetmez bunlardan

Back
X