Demiş ama evlenmiş demekki seni çok seviyo.sende bu huyunu azaltmak için kendi kendini telkin etmelisin.boyle devam edersem cevremde kimse kalmaz diye.nişanlıyken eşimde böyle demişti![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Demiş ama evlenmiş demekki seni çok seviyo.sende bu huyunu azaltmak için kendi kendini telkin etmelisin.boyle devam edersem cevremde kimse kalmaz diye.nişanlıyken eşimde böyle demişti![]()
bi ara düzeldim 3 yıl kadar kendi kendime.Sonra üniv.de bi oda arkadaşım oldu 6 ay herşeyimi enerjimi kişiliğimi aldı götürdü.Tekrar yapmak için çabalicamCok zor bir hayat. Hem kendiniz icin hem de karsinizdaki icin. Bi terapiste duzenli olarak devam etmenizi oneririm. Kimse icinizdeki alinganlik huyunu söküp çıkaramaz. Ama vereceginiz tepkileri kontrol altina alabilmeli öğretir.
Ben de yapi olarak alingan bir insanımdır. Evliligin ilk zamanlari da gereksiz triplerim olurdu malesef. Tabii gereksiz olduklarını şimdi fark ediyorum. Esim sagolsun sonsuz toleransiyla vazgecirdi beni tum huylarimdan. Ben şöyle yapiyorum alindigim zamanlarda; karsimdaki kim olursa olsun ve olay ne olursa olsun, kasitli mi yapti yoksa ben bir kasit mi ariyorum diye düşünüyorum hemen. Ona gore karar veriyorum alinip alınmamaya. Surekli yapinca bir sure sonra meleke haline geliyor
40 günlük evliyiz dün,senin tribini çekemem dedi bi sürü laf etti ben ağzımı açamadım.Kendimi toparlicam Allah'ın izniyle bi kere yaptım bi daha yapıcamyani fazla naz aşık usandırır diye çok eski bir lafımız var.
kendini destek alarak bir an önce toparla. trip ilişkiyi çok fazla yıpratıyor. ve bir süre sonra karşı taraf ne konuşmak istiyor ne eve gitmek istiyor. kafa karışıklıkları başlar.
birgün küsmeyen bir kadın gelir hayatın alt üst olur.
annem bile çekmiyodu.Ne diyen oldu sana diyodu..Eşimde haklı nereye kadar.Kendi kendimi onarıcamDemiş ama evlenmiş demekki seni çok seviyo.sende bu huyunu azaltmak için kendi kendini telkin etmelisin.boyle devam edersem cevremde kimse kalmaz diye.
ağzımın önünde kilit var sanki gık diyemiyorumBende hayati bu kadar zorlastirip kendine zehir eden insanlari anlamiyorum. Konusmak varken kusmek neden. Acil destek alin derim.
Aynen bak durumun farkındasın bak ne güzel.yapabilirsin benceannem bile çekmiyodu.Ne diyen oldu sana diyodu..Eşimde haklı nereye kadar.Kendi kendimi onarıcam
Merhaba,kendim bişeyler yapamaz mıyım?Memuriyet durumum var o durumda psikolog sorun oluyo
Çok fazla alınganım.Atıyorum eşim bugün çok güzel olmuşsun dese dün güzel değil miydim diye üzülesim geliyo.Eşim ne söylese hemen yatak odasına geçip küsüyorum.Oda bıktı artık triplerimden.Elimde değil düzelemiyorum.Eşimle tartışma ortamımız oluyo ben karşısına geçip cevap vermiyorum küsüp odamıza geçiyorum.Arama mesafe koyuyorum.Bi dönem okuldayken psikatriste gitmiştim.Faydası olmadı.Nasıl yapıcam hayatım herşeye herkese küsmekle,konuşmamakla geçiyor.Kendimi böyle savunuyorum,mesafe koyarak.
bugün üzerinde çok fazla düşündüm biz doğuda yaşadık dünyaya geldik.Hiç erkek kardeşim olmadı.Anne babam sokağa çıkamazdı insanların baskısından.Babam elimizden tutup bizi gezdirirdi hatta okuyan ilk kızlar bizdik ablamlar kardeşlerim.Babam hep destek dururdu laf ettirmezdi bize 2.evlen diyene cevabını verirdi.Düşündüm bugün annemin yanında adımız yoktu.Ben siz olasınız diye mi yaptım erkek olsun diye yaptım.Biri bişey dese yaptım da noldu derdi.Hep dışladı bizi.Şimdi şükrediyor ölüyo bizim için ama bunu anlaması 17 yaşıma kadar sürdü.Sanırım anne tarafından dışlanmaya bağlı böyle oldum.Annem bizi hiç öpmedi mesela sarılmadı,dokunmadı.Merhaba,
İdeal olan profesyonel yardım almanız.
Alınıp darılmayın ama içinde bulunduğunuz psikoloji ve davranışlarınız hiç normal değil.
Okul öncesi dönemdeki çocuklar fazla benmerkezci oldukları için bazen böyle davranırlar.
Memuriyet nedeniyle psikolojik yardım almak niye sorun oluyor?
Onu anlamadım ama yardım alamayacaksanız eğer yalnız kaldığınızda bu durumun sebepleri neler olabilir? İç dünyanıza dönüp bir düşünün.
Mükemmeliyetçi ve fazla eleştirel ebeveynleriniz mi vardı?
Ya da çok korunaklı, her istediğinizin olduğu, pohpohlandığınız bir ailede mi büyüdünüz?
Takıntılı ve kaygılı biri misiniz?
Kaygılarınızla baş etme yöntemi olarak 'alınıp darılmayı mı kullanıyorsunuz?'
Bilişsel ve davranışçı terapiler serisinden (Psikonet yayınları) iki kitap önereceğim size:
Takıntılarla Başa Çıkma ve İyi Hissetmek
Not: Uzmanlık alanı 'Erken Çocukluk' olan bir psikolojik danışmanım.
diğer arkadaşa yazdım sanada kopyalıyorum.Sorunun köküne indim sanırım.yanliz caniniz sikkinken konusmak istememekle kusmek arasinda fark var. elbette insanlar farkli farklidir, konusmak istemeyebilirsiniz, bu da sizin mizacinizdir.
Siz yine odaniza gidersiniz, konusmazsiniz, ama aciklarsiniz da, su an istemiyorum sonra konusalim bu konuyu gibisinden. Veya o an yapamiyorsaniz bile normal bir gunde kendinizi aciklarsiniz, karsinizdaki de anlar bilir o an sizi yanliz birakmasi gerektigini.
Kusmek ise cocuk davranisidir, ve cok simarikcadir.
Sahsen 3. dereceden kisilere bile hic tahammul edemiyorken esimin yaptigini dusunemiyorum.
Sizin esiniz de bir gun kendini sorgulamaya baslayacaktir, buyumemis cocukla niye evlendim ki diye, aman onleminizi alin.
Anlatıklarınıza çok üzüldüm.bugün üzerinde çok fazla düşündüm biz doğuda yaşadık dünyaya geldik.Hiç erkek kardeşim olmadı.Anne babam sokağa çıkamazdı insanların baskısından.Babam elimizden tutup bizi gezdirirdi hatta okuyan ilk kızlar bizdik ablamlar kardeşlerim.Babam hep destek dururdu laf ettirmezdi bize 2.evlen diyene cevabını verirdi.Düşündüm bugün annemin yanında adımız yoktu.Ben siz olasınız diye mi yaptım erkek olsun diye yaptım.Biri bişey dese yaptım da noldu derdi.Hep dışladı bizi.Şimdi şükrediyor ölüyo bizim için ama bunu anlaması 17 yaşıma kadar sürdü.Sanırım anne tarafından dışlanmaya bağlı böyle oldum.Annem bizi hiç öpmedi mesela sarılmadı,dokunmadı.Bayramda dudağının ucuyla. : ( Şimdi çok pişman ama aramızda 1000 km yol var.Şimdide hayat ayırdı
tavsiyelerinize uyucam sipariş edicem kitapları
O kadar çok bastırmışım ki bu duyguyu güçlü olucam diye o kadar içime atmışım ki,yazdıklarımı okuyunca gözyaşlarımı tutamadım.Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Dediklerinizi harfi harfine yapıcam.Kitabı sipariş verdim.Notuda yazıp aynamın önüne ofise asıcam.Hoşçakalın :)Anlatıklarınıza çok üzüldüm.
Muhtemelen yaşadığınız dışlanmışlık hissi ve annenizle kuramadığınız 'güvenli bağlanma' bu duruma zemin hazırlamış.
Psikolojik danışmada çok kullandığımız bir teknik vardır 'şimdi ve burada'
Yani geçmiş adı üstünde geçmişte kaldı,
o zamanlar yaşadığınız bazı üzücü olaylar sizi olumsuz etkiledi, geçmişi değiştiremeyiz ama bugünü daha güzel ve mutlu yaşayabilir, yarınlar için de umutlu olabiliriz.
İsterseniz bu cümleleri bir karta yazıp görebileceğiniz bir yere asın.
Her sabah yüksek sesle okuyup kendinize bilişsel hatırlatma yapın.
Ailenizi kötülemeden eşinize çocukluğunuzda yaşadığınız bu olumsuz durumu ve sizde bıraktığı etkileri anlatın. Alıngan olmaktan memnun olmadığınızı söyleyin.
Değişmek istediğinizi ve bu yönünüzü törpülemek için yardıma ihtiyacınız olduğunu anlatın. Eşiniz anladığım kadarıyla yumuşak huylu biri ve sizi seviyor.
Size yardımcı olmakta istekli davranacağını düşünüyorum.
Umarım bu konuda ilerleme gösterebilirsiniz.
Sevgiyle kalın...
Bence hüsnüzan yapın yani söylediğimiz sözlerin bazzen çok boyutu var ama iyi tarafını görmekte bizim elimizde yani karşınızdaki kişiye güvenin öyle söyleyerek onu kastetmemiştir bugün çok güzel olmuşsun diyerek eşiniz eminim güzel olduğunuzu vurgulamak istemiş bugün daha az önemli burda hep iyi yanını görmeye pozitif bakmaya çalışın yoksa karşınızdaki insanlarda rahatsız olur düşünsenize sizin de her söylediğinizden kötü bir anlam çıkartılsa emin olun karşı tarafı çok üzer bu durum biz insanlar hep kötü mü düşünüyoruz yani kafaya takmayın güzel tarafını görmeye çalışın :)Çok fazla alınganım.Atıyorum eşim bugün çok güzel olmuşsun dese dün güzel değil miydim diye üzülesim geliyo.Eşim ne söylese hemen yatak odasına geçip küsüyorum.Oda bıktı artık triplerimden.Elimde değil düzelemiyorum.Eşimle tartışma ortamımız oluyo ben karşısına geçip cevap vermiyorum küsüp odamıza geçiyorum.Arama mesafe koyuyorum.Bi dönem okuldayken psikatriste gitmiştim.Faydası olmadı.Nasıl yapıcam hayatım herşeye herkese küsmekle,konuşmamakla geçiyor.Kendimi böyle savunuyorum,mesafe koyarak.
Canım buraya bole yazıyorsun ama insanlar cesit cesit seni anlamak yerine hemen elestriirler daha cok canın sıkılır emin ol agzı olan konusuor bakdım da yorumlara yok on yasındaki kzıım senn kdr kusmez blmem ne anlasıla. Asamıyorsun memuriyette evet cidden sıkıntı olablr psikyatris olayı pskyatris sana ilac vericek en fazla oda var sen en iyisi kendine bi hobi edin guzelce arkadas cevren nasıl blmiyorum eşine elinden geldiignce destek ol ona sole benim elimde deil bak diye blsin en azndan kotuyu dusunen bi yonun varsa surekli huy olduysa zorlanırsın ama yenlmycek bisey deil umarım basarırsınÇok fazla alınganım.Atıyorum eşim bugün çok güzel olmuşsun dese dün güzel değil miydim diye üzülesim geliyo.Eşim ne söylese hemen yatak odasına geçip küsüyorum.Oda bıktı artık triplerimden.Elimde değil düzelemiyorum.Eşimle tartışma ortamımız oluyo ben karşısına geçip cevap vermiyorum küsüp odamıza geçiyorum.Arama mesafe koyuyorum.Bi dönem okuldayken psikatriste gitmiştim.Faydası olmadı.Nasıl yapıcam hayatım herşeye herkese küsmekle,konuşmamakla geçiyor.Kendimi böyle savunuyorum,mesafe koyarak.
Çok fazla alınganım.Atıyorum eşim bugün çok güzel olmuşsun dese dün güzel değil miydim diye üzülesim geliyo.Eşim ne söylese hemen yatak odasına geçip küsüyorum.Oda bıktı artık triplerimden.Elimde değil düzelemiyorum.Eşimle tartışma ortamımız oluyo ben karşısına geçip cevap vermiyorum küsüp odamıza geçiyorum.Arama mesafe koyuyorum.Bi dönem okuldayken psikatriste gitmiştim.Faydası olmadı.Nasıl yapıcam hayatım herşeye herkese küsmekle,konuşmamakla geçiyor.Kendimi böyle savunuyorum,mesafe koyarak.