• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağlıyorum

yurt disinda hamileligimi gecirdim ve dogum yaptim.

doguma 1 ay kalana dek her gun 40 km yol yurudum, ev aradim. evi buldum doguma 2 hafta kala. dogumun olacagi geceye dek esya monte ettim. dogum yaptim sezaryen, ayni anda kist ameliyati oldum. hastaneden ciktigim gece bir bebek, bir cocuk ile tek basima 5 makina camasiri camasirhaneye indir gotur yikadim. sabaha dek 10 valiz yerlestirdim. sabah 10 valizi arabaya tasidim bir bebek bir cocukla ve ev tasidim. ev yerlestirdim ve aksam yemek yaptim.

bilemiyorum. sizce de biraz naz degil mi sizinki?
Yürüyordunuz? Günde 40 km hem de?

Aynen öyle. Zaten normalde de her gün 20 km yürüyorum açık havada.
O zaman gerçekten sizin adınıza üzüldüm. Çok zor şartlar altında hamilelik yasamissiniz. Siz rahatsız olmadığınızı söyleseniz bile böyle olmamalı her kadin hamilelik dönemini rahat gecirmeli ve babalar bu dönem de elini gerekirse tasin altına koymalı. Tüm yükü bir de hamile kadının üstüne yüklemek gayriinsani bence.

O zaman gerçekten sizin adınıza üzüldüm. Çok zor şartlar altında hamilelik yasamissiniz. Siz rahatsız olmadığınızı söyleseniz bile böyle olmamalı her kadin hamilelik dönemini rahat gecirmeli ve babalar bu dönem de elini gerekirse tasin altına koymalı. Tüm yükü bir de hamile kadının üstüne yüklemek gayriinsani bence.

Evet şartlarım zordu. Ama koşul oydu. Başka bir konuda da yazmıştım, insanlar koşullarına uyum sağlamalı. Atıyorum zor bir durumda ben bunu yapmam benim görevim değil demek sıkıntıyı çözmüyor, daha da arttırıyor.
Neyse ben konu değişim zaten, emsal verdim sadece

Evet sabah 9da başlıyorduk yürümeye, akşam 4’e dek yürüyorduk. Ev arıyorduk. Fransa’nın koşulları buydu keza. Öyle Türkiye’deki gibi değildi.
Gecmis olsun, kendinizi cok fazla yormayın, canınızın kıymetini bilin. Kadınlar kıymetlidir. Biraz da esiniz sorumluluk alsın. Her kadın icin gecerli bu dedigim. Kadının tek görevi ve övünç kaynagı cefakar, fedakar, cilekes anne olmamalı.

Esim vardı ama hem işi ile çok meşgul idi, hem de sanıyorum ki nasılsa semur halleden diye güveniyordu.

Buradan çıkan iki sonuç var.

1) her seye göğüs gerecek güçteyiz.
2) buny eşler dahil kimseye belli etmeye gerek yok, biz bilelim yeter
Her ilişki farklıdır tabi ki, ama ben herşeyi bu kadar yalnız yaptıktan sonra Benim için ordan çıkacak tek bir sonuç olur, o da o eşin eş olmadığı. Hayatımda olmasının da hiçbir anlamı olmadığı.

Her ilişki farklıdır tabi ki, ama ben herşeyi bu kadar yalnız yaptıktan sonra Benim için ordan çıkacak tek bir sonuç olur, o da o eşin eş olmadığı. Hayatımda olmasının da hiçbir anlamı olmadığı.

Bence de her kadın güçlü olmalı mecbur kalınca zaten içimizde ki o güç ortaya çıkar bunda hemfikirim .

Yalnız hayat arkadaşı eş demek bir kadının evliliğin getirdiği bütün sorunlarla yalnız başına mücadele etmesi gerekir anlamına da gelmiyor. Herkes üstüne düşen görevi guleryuzle halledecek bir erkek hamile karısını bu denli zor durumlara sokmamalı.

Soktuysa eğer niyet ve bakış açısını düşünemem çok geçerli sebebi olmalı bunu yapabilmesi için . Şu da bir gerçek iyi niyet tolerans herzaman güzel ve ise yarar ama birazda bakmak lazım karşıda ki hakediyor mu diye . Hep ver hep ver hep güçlü ol esin de olsa güçlü ol ayakların üstünde dur e o niye eşim ki benim o zaman birbirimizi sevip sayıp değer vermeyeceksek düşünmeyeceksek karşılıklı .

Eş de olsa hakettigi kadar muamele göstermek lazım . Her zaman söylerim insan önce kendine değer verecek ki karşıda ki değer versin . Bir koca eşine değer verecek ki ailesi de değer versin .
Allah merhametli insanlarla karşılaştırsın ne diyeyim .

Bence de her kadın güçlü olmalı mecbur kalınca zaten içimizde ki o güç ortaya çıkar bunda hemfikirim .

Yalnız hayat arkadaşı eş demek bir kadının evliliğin getirdiği bütün sorunlarla yalnız başına mücadele etmesi gerekir anlamına da gelmiyor. Herkes üstüne düşen görevi guleryuzle halledecek bir erkek hamile karısını bu denli zor durumlara sokmamalı.

Soktuysa eğer niyet ve bakış açısını düşünemem çok geçerli sebebi olmalı bunu yapabilmesi için . Şu da bir gerçek iyi niyet tolerans herzaman güzel ve ise yarar ama birazda bakmak lazım karşıda ki hakediyor mu diye . Hep ver hep ver hep güçlü ol esin de olsa güçlü ol ayakların üstünde dur e o niye eşim ki benim o zaman birbirimizi sevip sayıp değer vermeyeceksek düşünmeyeceksek karşılıklı .

Eş de olsa hakettigi kadar muamele göstermek lazım . Her zaman söylerim insan önce kendine değer verecek ki karşıda ki değer versin . Bir koca eşine değer verecek ki ailesi de değer versin .
Amin. Demeye çalıştıklarım bunlar tam olarak da. Yani ben güçlüyüm evet herşeyi de yalnız halledebilirim ama o zaman da yanımdaki adamı eş diye koca diye görmem. Yalnız ben güçlü bir kadınım derim.

kedi uzanamadigi cigere mirnav dermis diye bir tabirimiz var, bilir misiniz?

hayatlarimiz sizinle cok farkli olabilir, bu size saygisiz olma hakkini vermez. okumus, kendinizce memur olmus; cok kucuk rakamlara ayakta durma mucadelesiyle genclik harcamis, evlenmis ve umdugunu bulamamis olabilirsiniz. ben daha iyi bir evde, daha iyi kosullarda yasiyorum diye size gore asagilanmayi hak ediyor muyum? hamile bir insanin yasadigi sureci bile tiye alacak kadar mi buyuk kompleksleriniz?

toplumun her kesiminden kadinin birbirine destek vermek icin bir arada oldugu su platformda bu denli bir seyle karsilasmak sasirtici olmasa da cok aci.

Hay ağzınıza sağlık .
Konunuzu okumuştum. Sizi taşlayan insanlara hala sabırla karşılık vermenize şaşırmıştım doğrusu.
Ben de Türkiye şartlarında , üstelik henüz memur olamamış biri olarak yazdıklarınızı aşağılayıcı bulmadım. Çünkü bunlar doğru.
Ama maalesef insanlarımız sahip olmak isteyip olamadığı hayatları yermeye bayılıyorlar.

Hay ağzınıza sağlık .
Konunuzu okumuştum. Sizi taşlayan insanlara hala sabırla karşılık vermenize şaşırmıştım doğrusu.
Ben de Türkiye şartlarında , üstelik henüz memur olamamış biri olarak yazdıklarınızı aşağılayıcı bulmadım. Çünkü bunlar doğru.
Ama maalesef insanlarımız sahip olmak isteyip olamadığı hayatları yermeye bayılıyorlar.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Benim eşim de devlet memuru, profesör. Ben hiçbir meslek dalını da aşağılamadım. Ama bazı arkadaşların inatla konuyu başka yerlere getirmelerine de başka anlam bulamadım.

doguma 1 ay kalana dek her gun 40 km yol yurudum, ev aradim. evi buldum doguma 2 hafta kala. dogumun olacagi geceye dek esya monte ettim. dogum yaptim sezaryen, ayni anda kist ameliyati oldum. hastaneden ciktigim gece bir bebek, bir cocuk ile tek basima 5 makina camasiri camasirhaneye indir gotur yikadim. sabaha dek 10 valiz yerlestirdim. sabah 10 valizi arabaya tasidim bir bebek bir cocukla ve ev tasidim. ev yerlestirdim ve aksam yemek yaptim.

Bence siz olayi abartmissiniz biraz.
Ben de geldim yemegimi yaptim ayni gun camasir serdim katladim yatagin altina kadar supurdum vs. sizin yaptiginiz muhtemelen mecburiyetten ama yine de fazla olmus.

Mecburdunuz demekki. Aynı sey değil. Mecbur değilken ev mi tasısın naz kapris yapmadım demek icin? İnsan hamilelikte değil haliyle sürekli ilgi sevgi saygı bekliyo. Ekstra hamileyken hassaslasıyo. Ve konu sahibi bundan yakınıyo. Anlatabildim umarim. Yaptim demek icin insanları kirmaya ne bayılıyosunuz

Ne yazık ki... ne mutlu ki...
Konu sahibine yüklenmekle itham edildim ama bilakis farkına vardırmak amacım.
Ay saldır kocana ne öküz adam demek kolay. Zor olan kendi yapmak zorunda kaldıklarınla örnek verip onun da güçlü olduğunu göstermek. Eşiyle arasına daha da gerilim sokmamak
Ben sizi Anladım Hem bu yorumunuz hem genel yorumlarınız çok Makul ve mantıklı bulmuştum size katılıyorum Eğer şartları değiştiremiyorsanız kimseden fazla bir şey beklememek en iyisi,

Anlıyorum canım. Üzücü durum ama cidden insanları boşver, seni üzmeye hakları yok, zaten geçici bir süreç. Önemli olan eşinin yanında olması.
Yarım akıllı, küçük beyinli die kim dedi?
Ve eşin ne diyip dalga geçiyor, örnek verir misin

Canım esim söyledi başka hakaretler de ediyor bazen çok üzülüyorum çünkü Ben ona hep karşılıklı saygımızı kaybetmezsek ömür boyu mutlu oluruz demiştim .Ama o kaybetmeye başladı .mesela bir şeyi unuttuysam ki dalginligima geliyor bazen unutuyorum niye yapmadin diyor unuttum deyince de hakaret...

‘Sıfır beklentide olun, mutlu olun’ şeklindeki düşünme tarzını kesinlikle sağlıklı bulmuyorum. Hatta ilişkileri iyice çıkmaza soktuğunu ve iletişimsizlik yarattığını düşünüyorum. Madem sıfır beklentide olacağız neden bu bebeği 2 kişi yapıyoruz? Sıfır beklenti vs insanların avuntusu sadece. Herzaman güçlü olmak zorunda değiliz ve eşimize ‘sana ihtiyacım var’ demekten daha doğal bir şey olamaz. Destek görmek gayet de hakkınızdır. Göremediğiniz noktada da siz kendinizi düşüneceksiniz, bu bencillik vs değil. Önce ben demek gayet sağlıklı bir tavırdır, hep ben demek bencilliktir. Bu ayrımı yaparak kendinize ve bebeğinize odaklanın. Huzurunuzu bozan her türlü duruma ve söze karşı da net bir tavır takının. Üzülmeyin ve kendinize güvenin..

Bu zamana kadar hep su felsefede yaşadım
Az beklenti çok mutluluk.
Ama sonra baktım ki insanlar o kadar güzel kullanıyor ki beni ister istemez ben de kendini geri çekmeye başladım artık. Kendime acıdım resmen.

Amin canım inşallah.
Eşim ailesine karşı Beni savunur eğer hatalilarsa Ama bunu bana söyler sadece. Ben bilirim benim yanımda olduğunu yani.
Ama hiç br zaman ailesine karşı saygısız davranmasını istemem benim için saygı ilk sırada.

Canım esim söyledi başka hakaretler de ediyor bazen çok üzülüyorum çünkü Ben ona hep karşılıklı saygımızı kaybetmezsek ömür boyu mutlu oluruz demiştim .Ama o kaybetmeye başladı .mesela bir şeyi unuttuysam ki dalginligima geliyor bazen unutuyorum niye yapmadin diyor unuttum deyince de hakaret...

Ama sonra baktım ki insanlar o kadar güzel kullanıyor ki beni ister istemez ben de kendini geri çekmeye başladım artık. Kendime acıdım resmen.

Amin canım inşallah.
Eşim ailesine karşı Beni savunur eğer hatalilarsa Ama bunu bana söyler sadece. Ben bilirim benim yanımda olduğunu yani.
Ama hiç br zaman ailesine karşı saygısız davranmasını istemem benim için saygı ilk sırada.
İnş geçici bir süreçtir
Allah yardımcın olsun

Onunki naz değil de sizinki modern kölelik.
Kendinize acımıyorsunuz o belli ama taze bebekle ve küçük çocukla ev taşıyınca madalya vermiyorlar.

En çok zoruma da giden biz zaten daha önce bir bebegimizi kaybettik yaşadı en büyük acıyı. O zaman da bana çok kötü davranıyordu. Ama bebeği kaybetmeye bir ay kala hissetmiş olmalı ki bir ay çok iyi davrandı Ama bebeği kaybetmeden bir gün önce dildigi karpuzu yemedim bitiremedim diye ki istahsizdim bana çok kötü bağırdı çağırdı hakaretler etti.
Kalbim o kadar çarptı ki üzüntüden. Sonra bir gün geçince o bebegimizi kaybettik.
Elleriyle gömdü mezara.
Bu bebek plansız oldu. Çünkü şu an zaten bir buçuk yaşında bebeğim var.
Ama şunu belirtmeliyim ki esim bebeğine çok düşkün aralarında çok kuvvetli bir bağ var şimdiden. Bebeğim onu benden çok seviyor esim uyutuyor bebeği. Babalık çok güzel yapıyor. Keşke eşlik de öyle güzel yapsa.
2. Bebegimiz olacak diye tedirgin değilim esime babalık konusunda güveniyorum. Ama aramızdaki iletişim problemini çözemiyorum. Çok yoruldum.

Amin canım inşallah.

Tatlım ailesine saygısızlık yapmadan da bu dediklerimi gayette güzel yapabilir yeter ki istesin ama senin sorunun zaten öncelikle eşinde.

Amacım sana gaz vermek değil doğru noktaları göstermeye çalışıyorum sadece. Kocanı kotuleyip faydasız yorum yapmak istemiyorum .

Yapacağın şey şunlar benim naçizane gördüklerim anlattığın kadarıyla ...

Ailen desteğini çekecek yazmıştım sebebini okumuşsun .

Esini evlilik terapisi ne ikna etmeye çalış .

Eşini en iyi sen tanırsın yine de güzelce konuşmaya çalış derdini anlat ama uzatmadan net ifadelerle. Dır dır olarak algılıyor bazıları çünkü.

Sonradan böyle olduysa belki terapi fayda eder duzelirsiniz .

Çok güzel. Ne yapalım size madalya mi takalım. En zorunu siz yaşadınız diye bizim derdimiz dert olmasın mı? Kaldı ki kadın kocasının kötü muamelesinden şikayet ediyor.
profesordu garibim, final donemiydi, amfi dersinden 2000 adet kagit okuyordu :KK70:
Çocuk için bir bakıcı tutmak veya ev işleri için yardımcı birini kiralamak l zor değildi. Yapabilecek durundaymissiniz yapmışsınız. Şu tavrınız yorumlariniz çok itici. Başkaşının zorluklarını küçümsuyorsunuz ama kendi kocanız 2000 kağıt okuyacak diye bunları tek başına yapmak sizin tercihiniz.

Back
X