ben uzun yillar cektim ve arastirma hastanelerine gittim sisli etfale, ozele gittim, epilepsi teshisi mi koyulmadi migren mi koyulmadi neler neler.. once sorunu tespit etmek lazim. aile de var mi anne ve teyzelerde var mi varsa kuvvetle muhtemel migren. benim ailede yoktu donemsel yasadim gecti. migrense sana iyi gelen gelmeyen yiyecekelri bilmen gerekli. kimine kahve ve ilik dus basagrisini gecirirken kiminde kahve agriyi tetikliyor ve kafaya buz koymak iyi geliyor. bedenini iyi dinle yedigin bir peynir abur cubur, bir madde agriyi tetikliyor olmali. kuvvetli ses isik alisveris merkezi kalabalik iyi gelmez zorda kalmadikca uzak dur. ekran gozu yoruyor agriyi tetikliyor. ben bazi otlar caylar bulmustum iyi gelen sakin tutuyordu beni. hormonal bas agrisi olabilir hormonlarina baktirmalisin bu durumda. benim stres bitince basagrisi da gitti, bir donem dogum kontrol hapi kullandim adet duzenleyici amaciyla hepimizin malumu markalar onlar agri yapti bende. ben evlenmemistim hacamatci teyze sacimi kazimadi normalde kafadan yapiliyor. ben omuzlardan ense kokunden yaptim cok rahatladim her sene yaptiririm cesitli bolgelerime. yakinen tanidigim biri direkt bas agrisindan hacamatla kurtuldu. ben sadece ondan diyemiyorum dedigim gibi stres etkeni gitti yiyecekelre dikkat ettim spor yaptim. dr dedi ki her gun ayni saatte uyur uyanirsin haftasonu uyku saatlerin degisir bu bile basagrisina sebep olur. uykunu duzenle muhakkak. bu tip basagrilarinin altinda uzuntu veya psikolojik bir sebep yatmasi cok kuvvetli bir neden. imkanin varsa psikologa git. veya kendini dinle kafaya taktigin uzuldugun bir sey mi var? bir vitamin eksikligi gluten hassasiye gibi seyler de yatabilir altinda. tespit etmek icin bol bol arastir agri cekenlerle konus internette okumalar yap. benim de bir gun agrimasa bir gun agrirdi. istifra ederdim agridan. sol gozumde gorme kaybi olurdu. kapanip yatardim. agri gecse bile bir gun enerjimi emerdi normal hayata donemezdim. dogal yaglar caylar bitkiler vitaminler cok cok faydali. bir de dua et Allah ne oldugunu ve sifasini buldursun. norolojiye de mutlaka git mr cekilsin onemli bir sey bile olabilir altinda. agri kesici aliyorum geciyor idare edeyim deme saglik elden gidince kiymeti yok.