Tekrar Ağrılar (Fikrinizi önemsiyorum, bekliyorum)

ciceklerdenbiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2025
94
30
3
25
Daha önce konu açmıştım. Ama yine de en başından başlıyorum, lütfen okuyup fikir verin dostlarım.

Şubat ayında şiddetli boyun ağrılarıyla boğuşmaya başladım. O kadar kötüydüm ki, ağlamaktan mahvoluyordum. Stres vücudumu zayıflatmıştı. Bir gün evde tekken boyun ağrısı koluma yayıldı. O an panik atak geçirdim. Ve bu maalesef devam etti. Uykusuz gecelerim o gün başladı. İki gün sonra, ishal ve kusma şikayetleriyle iyi bir özel hastaneye gittik. Kan testlerim yapıldı. Tüm değerlerim normaldi, sadece “biraz iltihap var” dediler. Doktor antibiyotiğe bile gerek olmadığını söyledi. EKG bile çektirmiştim ama ona da gerek yok diyerek güldü. Kalbim sıkışıyor dediğimde, “senin bir şeyin yok, panik atağın var” deyip beni gönderdi.

Mide bulantısı ilaçları biraz iyi geldi ama vücudumdaki ağrılar bir türlü geçmiyordu. Sonra beyin cerrahına gittik, MR sonucumda boyun düzleşmesi ve fıtık başlangıcı çıktı. Bu kez baş ağrılarım başladı. Tek bir noktada yoğun bir ağrı… Sürekli “kafamda bir şey var” diye ağlıyordum.

Farklı bir özel hastaneye gidip nörolojiye göründüm. Doktora zorla MR çektirdim. Sonuç temizdi. Kan tahlillerimde ise B12 ve D vitamini eksikliği çıktı. Takviyelere başladım (Mart başı).

Ve birden ağrılarım geçti. Panik atağım da hafifledi. Tam olarak geçmedi ama daha hafifti. Yine de saçma şeyleri kafaya takmaya devam ediyordum. Vücudumda bir şey ağrıyınca çıldıracak gibi oluyordum. Yüzümde 1.5 yıldır olan bir beni bile takmıştım, herkese soruyordum. Bir süre sonra göğsümde tam ortadaki kemiğin olduğu yerde bir ağrı başladı ama gelip geçiyordu. Ardından başımda egzama çıktı. Saç derim hep yara oldu. Ona da ayrı dertlendim…

Sonra pilatese başladım! Harika bir hocam vardı, fizyoterapistti. Beni inceledi ve postürümün çok bozuk olduğunu söyledi. Çalışmalara başladık, ağrılarım %90 oranında azaldı. Kendimi çok iyi hissediyordum. Hocam sık sık “sağ kolun çok gergin” diyordu. Sonra o hoca ayrıldı, paketim bitti…

Ve her şey o noktada başladı. Sağ sırtım hafif hafif ağrımaya başladı. İlaç içince geçiyordu, içmeyince geri geliyordu.

Geçen hafta yazlığa geldik. Geldiğimiz gün korkunç bir sağ sırt-kaburga ağrısı yaşadım. kıpırdayamıyordum. Nefes alıp verirken bir şey oluyor mu diye kontrol ediyordum. Genelde olmuyordu ama bazen çok derin nefes alınca oluyordu.

İlaç almadan atlatacağım diye direndim. Ama o ağrı göğsümdeki kemiğe geçti. Dokunamıyordum. İki gün dayandım ama bir gece ağrıdan uyuyamayınca sabah ağrı kesici içtim. Sırtım rahatladı ama göğsümdeki ağrı geçmedi. Genelde belli bir noktadaydı ama bazen göğsüme, omzuma yayılıyordu. Özellikle kolumu yukarı kaldırıp indirirken canım yanıyordu.

Daha önce boyun için kullanıp iyi geldiği için kas gevşeticiye başladım. Bugün üçüncü günüm. Ağrılar biraz azaldı ama geçmedi. Artık delirmek üzereyim. “Ciğerlerimde bir şey var” diyorum, sonra “kalbim” diyorum… Tatil bitsin, bayramdan sonra doktora gitmeyi planlıyorum ama onu bile zor bekliyorum. :(((

Ne olur… bana mantıklı, gerçekçi bir şey söyleyin…

Anksiyeteye bağlı bedensel hassasiyet böyle oluyor. Ben de çok yaşadım. Naçizane önerim kendinize kafanızı çok dağıtacak bir hobi, iş bulmanız.. böyle kendinizi dinlemeye fırsat bulamayacağınız bir tempoya girmeniz gerekli. Boşta kalınca insan kendini çok dinliyor. Muhakkak ağrılarınız gerçektir ama self hipnoz diye bir şey var hani televizyona dalınca bize seslenseler de duymayız ya işte bir şeye dalmanız gerekiyor.Benim öyle geçmişti

Anksiyeteye bağlı bedensel hassasiyet böyle oluyor. Ben de çok yaşadım. Naçizane önerim kendinize kafanızı çok dağıtacak bir hobi, iş bulmanız.. böyle kendinizi dinlemeye fırsat bulamayacağınız bir tempoya girmeniz gerekli. Boşta kalınca insan kendini çok dinliyor. Muhakkak ağrılarınız gerçektir ama self hipnoz diye bir şey var hani televizyona dalınca bize seslenseler de duymayız ya işte bir şeye dalmanız gerekiyor.Benim öyle geçmişti
Öncelikle merhaba. Postür bozukluğuna bağlı olduğunu düşünüyorum ağrılarımın ancak bu akşam arkadaşlarımla dışarıdayken hiç aklıma gelmeyen ağrı eve gelince aa unutmuşum diye düşünmeye başladığımda geri geldi, düşünüyorum şimdi ilacın etkisi mi geçti yoksa psikolojik mi diye :( Haziranın ortasında İstanbul’a döneceğim ve dr’a gideceğim.

Sizin ağrılarınız nasıl oluyodu? Göğsünüzde sızlama, tam ortada ağrı vs oluyo muydu 🥲

Fibromiyalji, skolyoz, iltihaplı romatizma bakıldı mı bu tarz rahatsızlıklarınız var mı?
Üniversite hastanesine dahiliyeye gidin. Romatoloji ve fiziksel tıp birimlerine yönlendirirler.
Skolyozum yok. İltihaplı romatizma için yaşım çok genç ama fibromiyaljiden şüpheleniyorum. Nisan- Mayısta ağrılarım tamamen geçince bir daha dr gitmek istememiştim . Ama şimdi sırt göğüs başlayınca öyle bi korku saldı ki yine neyim var diye :(

Sağlık anksiyetesi bu bende de var dışarda hastalık aklına gelmez ama eve geldığınde tek kaldığında tekrar vücudun ağrımaya başlar bende oyleyım her ay başka bi yerim ağrıyor hele biri yanımda bir hastalıkdan bahsederse hemen kendimde belirtilerini bulurum… boş kalmaman lazım beynini sürekli meşgul et daha çok sosyalleş telefondan oyun vs oyna veya bir diziye sar kafayı onu izle böyle böyle unutursun ve psikolojik destek al mutlaka

Skolyozum yok. İltihaplı romatizma için yaşım çok genç ama fibromiyaljiden şüpheleniyorum. Nisan- Mayısta ağrılarım tamamen geçince bir daha dr gitmek istememiştim . Ama şimdi sırt göğüs başlayınca öyle bi korku saldı ki yine neyim var diye :(
Çocuklarda bile iltihaplı romatizma oluyor ben 19 yaşımdan beri hastayım öyle bir yaş skalasını kim dedi size?

Konuyu güncel tutmak istiyorum, buna benzer şeyler yaşayanlar var mı? Paylaşabilir misiniz?
Merhaba,
Ben de şu an sırt ağrım ve mememe yayılan batma cinsinde bir ağrı sebebini araştırmak için yazınızı gördüm ve kendimi yazmaktan alı koyamadım. Bugün sırf bu yüzden doktora gittim, sağlık anksiyetem var. Sürekli kendimi dinliyorum, vücudumun tepkilerini istemsizce dikkate alıyorum. Bu konuda psk destek aldım fakat iyi gelmediğini düşünüp yarıda bıraktım. Doktora kalp krizi olabilir mi bu diyerek odasına girdiğimde muayene etti, ekg kan tahlili aldı bundan yaklaşık 2 ay önce zaten kalp doktorunda tüm tahlillerim yapıldı hepsi temiz çıkmıştı ama nafile işte anksiyete bunu dinlemiyor. Ekg temiz troponin de yükselme yok kan tahlilleri gayet iyi çıktı. Demem o ki biz kafamızda bunu büyütüyoruz galiba, bu yaşadığınız klima çarpması olabilir doktor bana muayene ederken çok mu klima altında duruyoruz acaba deyip güldü benim pimpirik hallerim yüzünden ekg ve kan tahlili aldığını %99 kalple ilgili olmadığını söyledi. Ben bu arada kolesterol sebebiyle kolesterol ilacı da kullanan biriyim. Bu tarz ağrılar ne yazık ki her şeyden olabilir. Yanlış yatmak, yanlış hareket, soğuk çarpması terli kalıp hava akımında kalmak gibi. İçiniz yine de rahat etmiyorsa bir doktora gidin, göreceksiniz hiç kötü bir şey olmayacak. Şafi ismiyle şifa diliyorum size. Lütfen kendinizi yalnız hissetmeyin.

Konuyu güncel tutmak istiyorum, buna benzer şeyler yaşayanlar var mı? Paylaşabilir misiniz?
Merhaba öncelikle geçmiş olsun şu an nasılsınız? Sizin yazınızı görünce bende yazmak istedim daha doğrusu buraya attım artık kendimi benim hastalığım da psikolojik mi yoksa ciddi anlamda bir hastalığım mı var anlayamadım bundan iki hafta öncesinde ağır bi grip geçirdim ve kendime gelebilmem bir haftayı sürdü gittiğim bi özel hastanede verilen serum yüzünden kalp çarpıntısı yaşadım ve nabzım 100’ün üzerine kadar çıktı baş dönmesi mide bulantısı göz kararması gibi şeyler yaşadım yarım saat sonra geçti ama ondan sonra başladı herşey iyileşemedim devlet hastanesine gittim ve penisilin iğne vuruldum o iğneyi vurduruken bile ölecek miyim nabzım hızlanır mı korkusu yaşadım antibiyotik verdiler 1000’lik onu kullanırken bile bi panik haline gelir oldum biraz iyileştim ilaçları bıraktım derken tekrar hafif boğaz ağrısı ve kulak ağrısı yaşamaya başladım tekrar hasta olmak istemediğim için antibiyotik kullandım ne olduysa ondan sonra oldu ilacın bana zarar verdiğini düşünme ilacı kusma istediği kusamama kalp çarpıntısı yaşadım ve iki üç gündür böyleyim nefes alamıyorum yada alamıyor muşum gibi geliyor bana bilemiyorum ard ardına büyük nefesler almaya çalışıyorum ve artık göğüs kafesim acımaya başladı bunun yüzünden sürekli kalbimi dinliyorum bazen atmıyor gibi hissediyorum buradaki buna benzer bütün yazıları okudum çok da sonuç alamadım açıkçası biraz geçiyor gibi oluyor daha sonra tekrar yaşıyorum bunları ayrıca yemek de yiyemiyorum artık o yemeği yerken nefessiz kalıp öleceğimi düşünüyorum aşırı kilo vermeye başladım Salı gününe göğüs hastalıklarından randevu aldım ama nasıl geçicek zaman bilmiyorum çaresiz kaldım artık iki doğum yaptım bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum günlük yaşamımı da etkilemeye başladı bir iş yapıyorum sırtımda ağrı oluşuyor sık sık nefes alma isteği geliyor gidip uzanıyorum çocuklara da zaman ayıramıyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın😔ama böyle yaşamak çok zor psikolojik mi yoksa üst solunum yolu enfeksiyonu mu yaşıyorum kalbimde mi bi sorun oluştu açıklık getirin bana da kızlar lütfenn🙏🏼

Merhaba,
Ben de şu an sırt ağrım ve mememe yayılan batma cinsinde bir ağrı sebebini araştırmak için yazınızı gördüm ve kendimi yazmaktan alı koyamadım. Bugün sırf bu yüzden doktora gittim, sağlık anksiyetem var. Sürekli kendimi dinliyorum, vücudumun tepkilerini istemsizce dikkate alıyorum. Bu konuda psk destek aldım fakat iyi gelmediğini düşünüp yarıda bıraktım. Doktora kalp krizi olabilir mi bu diyerek odasına girdiğimde muayene etti, ekg kan tahlili aldı bundan yaklaşık 2 ay önce zaten kalp doktorunda tüm tahlillerim yapıldı hepsi temiz çıkmıştı ama nafile işte anksiyete bunu dinlemiyor. Ekg temiz troponin de yükselme yok kan tahlilleri gayet iyi çıktı. Demem o ki biz kafamızda bunu büyütüyoruz galiba, bu yaşadığınız klima çarpması olabilir doktor bana muayene ederken çok mu klima altında duruyoruz acaba deyip güldü benim pimpirik hallerim yüzünden ekg ve kan tahlili aldığını %99 kalple ilgili olmadığını söyledi. Ben bu arada kolesterol sebebiyle kolesterol ilacı da kullanan biriyim. Bu tarz ağrılar ne yazık ki her şeyden olabilir. Yanlış yatmak, yanlış hareket, soğuk çarpması terli kalıp hava akımında kalmak gibi. İçiniz yine de rahat etmiyorsa bir doktora gidin, göreceksiniz hiç kötü bir şey olmayacak. Şafi ismiyle şifa diliyorum size. Lütfen kendinizi yalnız hissetmeyin.
Aynısı bende de mevcut sol meme hemde tam koltuk altı tarafı batma yanma

Merhaba,
Göğüs ağrılarım daha iyi. Ama şimdi de kasığımda bi ağrı hissediyorum, stres her gün vücuduma başka şekilde hücum ediyor :) Gerçekten ne yaşadığımızı kimse anlayamaz. Sağlık anksiyetesi ile yaşamak…. Allahım, Sen büyüksün. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Back
X