Ağustoss 2021 transfer gelin burada toplaşalım ☺️

Transfer öncesi yada sonrasınsa çatlatma iğnesi olmadım ben. Doktor gerek yok dedi ama neye göre. Genelde herkes de çatlatma iğnesi kullanmış. Çatlatma iğnesi transferde neden yapılıyor.
Merhaba,
Catlatma ignesi bebeğin tutulmasına yardımcı olmak amacıyla yapılıyor. Fakat sadece doğal (naturel) transferde tercih ediliyor. İlaçlı transferde tercih edilen bir durum değil

Bende o da yok 6.gündeyim bi şey hissetmiyorum yok gibi geliyo gittikçe beklemek de zor geliyo 🤔
Merhabalar,
Stres yapmayın lütfen sabırla bekleyin. Stres bebeğin tutunmasini engelleyen en büyük etken. Banada 6. Gün sonrası sıkıcı gelmişti Stres yapmıştım ister istemez. Kulaklıkla son ses müzik dinleyerek ve şarkılara eşlik ederek stresi yendim.

Birsey sorabilir miyim? Soruyorum hatta 😅
Ben de bu tutmazsa tekrarını pgt Li yaptırmayı düşünüyorum. Bu pgt işlemi ne kadar sürüyor? Yani embriyolar 5.güne ulaşınca hemen yolluyorlar mi ne kadar sürede cevap geliyor? 😇
Evet 5.güne ulaşması gerekiyor ondan sonra embriyolardan biyopsi alınıyor ve alınan biyopsi gönderiliyor. Normal de 1 ay demişlerdi bize ortalama süre bizim 15 günde falan gelmişti. Süre yoğunluğa göre değişebiliyormuş.

Merhaba,
Catlatma ignesi bebeğin tutulmasına yardımcı olmak amacıyla yapılıyor. Fakat sadece doğal (naturel) transferde tercih ediliyor. İlaçlı transferde tercih edilen bir durum değil
Doğal yöntemle yapıldı benim transfer ama yinede kullanmadım. Önce Bi yazdı doktor al dersem alırsın dedi. Sonra gerek yok dedi.

Günaydın bugün 3.testimi verdim
1.test 119
2.test 173
3.test 360
Doktora yolladım henüz dönmedi.
kızlar benim için de dua edin.
Bu ikinci denemem. Öncesin de ilk normal gebelikte 10.hafta kalbi durmuştu sonra dış gebelik ve kimsayal gebelik.
Elimde değil çok korkuyorum sevinemiyorum

Günaydın bugün 3.testimi verdim
1.test 119
2.test 173
3.test 360
Doktora yolladım henüz dönmedi.
kızlar benim için de dua edin.
Bu ikinci denemem. Öncesin de ilk normal gebelikte 10.hafta kalbi durmuştu sonra dış gebelik ve kimsayal gebelik.
Elimde değil çok korkuyorum sevinemiyorum
Çok zor seni çok iyi anlıyorum ama bu sefer neden başka olmasın ki...

Merhabalar,
Ben doğal (naturel) transfer oldum. İlaçsız derken hiç ilaç kullanmadım değil elbette kullandım.
Adet oldum adet bittikten sonra yumurta takibine gittim. Yumurtalar belli bir büyüklüğe geldiğinde Doktorum lh e2 progesteron tahlili istedi 3 gün boyunca. 3. Gunun sonunda catlatma ignesi oldum. İğne olduğum gün;
Progestan fitil ( Günde 6 tane)
Monodoks
Prednol
Duphaston kullandım.
Transfer gününden 2 gün önce fitili bıraktım proluton depox iğneye geçtim.
Bu arada naturel transferde rahim kalınlığının adet sonrası doğal yoldan olmasını sağlıyorlar.
Transfer günü ilaclarimdan duphaston ve prednolü içtim. Transferim oldu. Transferin 4. Günü gonopeptyl iğne vuruldum. Transfer sonrası da ;
Prednol ve monodoks u bıraktım.
Enox kan sulandirici iğne
Corasprin
Folibol folik asit
Duphaston kullandım.
Bugün transferimin 10. Günü kan verdim pozitif sonuç aldım.
Naturel transferde şans daha yüksek oluyor yani en azından Doktorum ilaçlı transfere göre tutunma şansının daha yüksek olduğunu söyledi.
Ayrıntılı anlattım fakat aklınıza takılan birsey olursa sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.
Canım kan sulandırıcı iğne günde kaç kezdi

Canım ben de cumartesi işlem yaptırdım 9. Gün belli olur dediler umarım aynı günlerde güzel haberleri alırız
Bende cumartesi transfer oldum 😊 donmuş 6 gün emriyosuydu. 10 gün sonra test dediler.Belirtim olmadı şimdiye kadar beklemek çok zor bende pazar günü yaptırsam mı test diyorum sabah ve biraz öncede tuvalete gidince peçetede çok minik leke gördüm pembe ve kahve rengi gibi

Öncelikle pozitif sonucu gören herkesi tebrik ediyorum ilk mesajdan itibaren tek tek okudum :) benim de dondurulmuş 1 tane embriyom var transfer için adetimin gelmesini bekliyorum. Bu bekleme sürecinde bana tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı ? Ya da transfer sonrasında ?
Merhaba bu süreçte çok fazla olumsuz yorumu düşünmeyin. Doktorunuza her şeyi sorun çekinmeyin. Transfer sonrasında bazı merkezler yarım saat bazı Merkezler 2 saat yatın diyor. Ben odaya çıktıktan sonra doktora gelene kadar ıkınmaktan korktuğumdan beze idrarımı yapamadım. O 20-25 dk da zorlandım doktor gelince bana ıkın korkma ve yana yat dedi. Doktorunuza işleme girmeden bunları sorun işlem sonrası da bez isteyin ve gerisini düşünmeyin. Sonraki günlerde de ilaçlar için çizelge yaptım ve saatine uyarak içtim. Her gün Meryem suresi inşirah gibi içime iyi gelen sureleri dinliyorum. Birkaç nokta önemli ve her doktora göre değişiyor. İşlem sonrası banyo, hareket, yatmak mı oturmak mı? Bunları öncesinde sorun ve doktor ne diyorsa ona bakın. Herkesin uyguladığı taktik ve tecrübe farklı. Bir de şu his var ki tutacaksa ne olursa olsun tutar. Nasipse olur. Rabbim kullarına hayırlı evlatlar nasip eylesin.

Günde 1 kez halen de devam
Teşekkür ederim canım ben de iki kez iğne alıyorum bir de coraspirin varmış ama eczane vermemiş doktorum pıhtılaşma sorunundan dolayı garanti olsun diye yazdı onu sanırım eczacım da koymamış şimdi fark ettim ama günde 2 iğne yapıyorum zaten. Hem de senelerdir. Hayırlısı

Teşekkür ederim canım ben de iki kez iğne alıyorum bir de coraspirin varmış ama eczane vermemiş doktorum pıhtılaşma sorunundan dolayı garanti olsun diye yazdı onu sanırım eczacım da koymamış şimdi fark ettim ama günde 2 iğne yapıyorum zaten. Hem de senelerdir. Hayırlısı
Rica ederim.
Günde 1 kez iğne 1 kez de corasprin kullanıyorum. Doktor reçete etti ise ilacinizi kullanın bence

Kızlar ayağa kalkınca ya da oturunca sol kasıkta biraz ağrım oluyor bugün yatınca biraz geçiyor. Sizce iyiye işaret midir?

IMG-20210820-WA0009.webp
transferin 8. Günü 2 ad 3.Gün embriyosu. Kan testi ptesi verebilcem ama ümit var demi artık

Back
X