• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ah be görümce

Merhaba ablalarim ve kardeslerim,

Sizlere bir sorum olacak,
5 sene oldu evleneli, ve 3 kere tup bebek tedavi sureci gecikdik, hamile kaldim ama ne yazikki bebegimin kalbi durdu, kaybettim...
senelerdir kizimin adi zeynep,
oglumun adini ensar koyma niyetiyle yasadim, ama olmadi.. hayatti bizim boyle bir imtihanimiz var diye kimseyi kiskanmadim veya cocuklarina imrenircesine bakmadim,
ama gorumcem 3 cocuguna hamile ve dogacak bebeginin adini ensar olacagini soyledi halbuki bizim ne cok bebek isteyip o isme niyetlendigimizi biliyordu, duydugumda aaa bizde o ismi dusunuyoruz dedim, kendisi sizde koyarsiniz ne olacak dedi..
sorum:
ben kendi bebegimi ensarim diye sevme hayali ile yasar iken simdi onun bebegine nasil oyle seslenecegim? nasil sevecegim, sizinde iciniz acirmiydi her bebege baktiginizda?

Ona hayalinizi söylediğiniz halde böyle yapması, hem de daha yeni barışmışken yapması bana hiç iyi niyetli gelmedi. Bence aranıza maksimum mesafe koyun, pek görüşmeyin, özelinizi paylaşmayın.

Bence oğlunuz olursa o ismi koymayın. Kucağınıza aldığınızda yüzüne baktığınızda karar verirsiniz ne isim koyacağınıza.

Benimde oğlum olursa Eymen koycam dedim görümcem dedi onu koyma ben oğlum olursa Eymen koycam diye hayal etmiştim dedi eşinden ayrıldı ama o isim benim hala içimde kaldı o yüzden alınganlıktan başka bişey değil

Canım ben henüz evli değilim ama malum cocuklarımız olursa ileride hangi isimleri koyacağımızı filan kararlaştırdık her bekar çift gibi. Gecen sene görümcem hamile kaldı ,oğlu olacaktı ve beğendi isimler arasında efe ismi de vardı.. benim sözlüm direk şey demiş, abla valla benimkiyle aranızda halledin o o ismi oğlumuza düşünüyordu sonra sorun çıkmasın demiş.. görümcem sağolsun vazgeçmiş o ismi koymaktan ki koysaydı bile ben darılmazdım cünkü iki isim koymayı düşünüyoruz ileride oğlumuz olursa inş. Hem şöyle düşün belki Allah sanada nasip ettiğinde sen o ismi oğluna koymaktan coktan vazgeçmiş olursun daha güzel icine sinen bi isim beğenirsin ..
insallah oylede olur, rabbim sanada huzurlu bir yuva tatli tatli cocuklar nasip etsin

Ona hayalinizi söylediğiniz halde böyle yapması, hem de daha yeni barışmışken yapması bana hiç iyi niyetli gelmedi. Bence aranıza maksimum mesafe koyun, pek görüşmeyin, özelinizi paylaşmayın.

Bence oğlunuz olursa o ismi koymayın. Kucağınıza aldığınızda yüzüne baktığınızda karar verirsiniz ne isim koyacağınıza.

oylede yapacagim insallah tesekkur ederim

Bende olsam üzülürdüm belki de kizardom. Ben yıllardır evlat hasretiyle yanayım herkes de bunu bilsin koyacağım isme kadar söyleyeyim onunla ilgili hayaller kurayim bunu bile bile gitsin gorumce o ismi koysun .. aynı ismi eskiden beri sevmiş koymak istemis olabilir baştan soyleseymis bende ensar koymak istiyorum çoktandır diye en azından nisbet yapar gibi olmazdı... kimse kusura bakmasın ama hiç hoş bir durum değil. Bende aynı ismi bi çok kişi koyabilir hatta koymak istediğim isim çevremde çokça var ama başkalarında olup olmaması mühim değil ama su saatten sonra elti yada gorumce yada ablam kardeşim bunu bilerek o ismi koymak istiyorsa bu düpedüz essekliktir benim canım yana yana koyması çok saçma . İnsanda biraz düşünce olur . Bu konuda da alıngan olman çok normal . Başına gelmeyen anlamaz .

Ay ne kadar kötü bir insanmis yazik o görümceye. Bak canim sakin canini sikma. O sana öyle yapip senin hayalini kurdugun hayati yasamaya calisiyorsa. Sende ona senin hayallerini onun yasayamicagini göster. Abla sen bilirsin tabiki koyabilirsin ben kocamla bir isim bulduk cok güzel de. Ama söylemicem süpriz de yapistir lafi.
Bide bundan sonra düsüncelerini, hayallerini planlarini hic kimseye anlatma. Sorursalar bile gecistir. Kimseye hicbir özelini anlatma. O görümceylede arana mesafe koy, koyki mesafeyi koydugun yerde kala kalsin. Ayy cok sinirlendim

Uyuzlukta zirve yapmış, ben olsam ciddi tavır yapardım. O utanmamış ben mi utanacağım, ne düşünüyorsam söylerdim.
Sanki başka isim kalmamış, sanki sıradan, herkesin aklına kolayca düşecek bir isimmiş gibi. Yuh artık.

Siz doğrudan söyleyemiyorsanız daha naif söyleyin. Bu ismi koyman beni üzer, ben şahsen bu isimle seslenemem, başkası seslendikçe de içim sızlar deyin.

Bence ayıp etmiş , nispet yapar gibi. Ben olsam ay ben de Ensar ismini çok beğeniyordum bir gün oğlum olursa koymayı düşünüyordum ama şu son olaylardan sonra güzelim isimden soğudum, her duyduğumda o rezil taciz olayını hatırlatıyor der bütün hevesini kaçırırdım :halay: hatta bir tane hiç olmayacak bir isim bulup oğlum olursa artık bu ismi istiyorum derdim :D o isme dönmezse ben de neyim :D

Bende olsam üzülürdüm belki de kizardom. Ben yıllardır evlat hasretiyle yanayım herkes de bunu bilsin koyacağım isme kadar söyleyeyim onunla ilgili hayaller kurayim bunu bile bile gitsin gorumce o ismi koysun .. aynı ismi eskiden beri sevmiş koymak istemis olabilir baştan soyleseymis bende ensar koymak istiyorum çoktandır diye en azından nisbet yapar gibi olmazdı... kimse kusura bakmasın ama hiç hoş bir durum değil. Bende aynı ismi bi çok kişi koyabilir hatta koymak istediğim isim çevremde çokça var ama başkalarında olup olmaması mühim değil ama su saatten sonra elti yada gorumce yada ablam kardeşim bunu bilerek o ismi koymak istiyorsa bu düpedüz essekliktir benim canım yana yana koyması çok saçma . İnsanda biraz düşünce olur . Bu konuda da alıngan olman çok normal . Başına gelmeyen anlamaz .

beni anlamaniza sevindim, kesinlikle kizgin veya kinli degilim, alinganda degil kirgin sadece

Ay ne kadar kötü bir insanmis yazik o görümceye. Bak canim sakin canini sikma. O sana öyle yapip senin hayalini kurdugun hayati yasamaya calisiyorsa. Sende ona senin hayallerini onun yasayamicagini göster. Abla sen bilirsin tabiki koyabilirsin ben kocamla bir isim bulduk cok güzel de. Ama söylemicem süpriz de yapistir lafi.
Bide bundan sonra düsüncelerini, hayallerini planlarini hic kimseye anlatma. Sorursalar bile gecistir. Kimseye hicbir özelini anlatma. O görümceylede arana mesafe koy, koyki mesafeyi koydugun yerde kala kalsin. Ayy cok sinirlendim

ya abla bilemedim boyle olacagina, ben herzaman insanlara onyargisiz yaklasiyorum, boyle olacagini bilemedim, yanlizim beni uyaranda olmadi keske onceden yazaymisim sizde onceden uyarsaydiniz beni, ama yasamadan bilemiyor insan

Siz doğrudan söyleyemiyorsanız daha naif söyleyin. Bu ismi koyman beni üzer, ben şahsen bu isimle seslenemem, başkası seslendikçe de içim sızlar deyin.

beni anlasaydi o ismi dusunmezdi diye dusunuyorum ama oyle desem uzerine alingan yapar

Bence ayıp etmiş , nispet yapar gibi. Ben olsam ay ben de Ensar ismini çok beğeniyordum bir gün oğlum olursa koymayı düşünüyordum ama şu son olaylardan sonra güzelim isimden soğudum, her duyduğumda o rezil taciz olayını hatırlatıyor der bütün hevesini kaçırırdım :halay: hatta bir tane hiç olmayacak bir isim bulup oğlum olursa artık bu ismi istiyorum derdim :KK70: o isme dönmezse ben de neyim :KK70:

hahahahaha ya hic aklima gelmezdi boyle bisey, ama cok gicik bir insan olmayi ne cok isterdim

Buyutuyorsun. 100 tane merve, elif isminde kisi taniyorumdur mesela. Biz de iki kuzen ayni ismi seviyormuşuz ama daha ikimizin de cocugu yok, olursa da isteyen istedigini koyacak. Gorumcenin cocugunu sen buyutmeyeceksin ki kirk yilda bir ensar diye seslenecek olmayi bu kadar kafaya takacak ne var.

Daha önceden o ismi koyacağınızdan haberi var mıydı? daha ortada çocuk yokken ben bu ismi koyucam demiş miydiniz yani bence sorun değil ailede bu tür isimler koyuluyorsa koymak istemiş olabilir. başka isim koyarsınız..eşiniz tepki vermiyor mu önceden biliyorsa.

5 sene oldu evleneli, ve 3 kere tup bebek tedavi sureci gecikdik, hamile kaldim ama ne yazikki bebegimin kalbi durdu, kaybettim...
oglumun adini ensar koyma niyetiyle yasadim, ama olmadi.. hayatti bizim boyle bir imtihanimiz var diye kimseyi kiskanmadim veya cocuklarina imrenircesine bakmadim,
ama gorumcem 3 cocuguna hamile ve dogacak bebeginin adini ensar olacagini soyledi halbuki bizim ne cok bebek isteyip o isme niyetlendigimizi biliyordu, duydugumda aaa bizde o ismi dusunuyoruz dedim, kendisi sizde koyarsiniz ne olacak dedi..
sorum:
ben kendi bebegimi ensarim diye sevme hayali ile yasar iken simdi onun bebegine nasil oyle seslenecegim? nasil sevecegim, sizinde iciniz acirmiydi her bebege baktiginizda?
Canim Rabbim sana gonlune gore saglikli bebisler versin gorumceniz denen sahisa gelince belliki kompleksli ve sizi kiskanan birisi caninizi sıkmayin daha farkli guzel isim bulursunuz insallah yada sizde ayni ismi koyun catlasin iyice

Eşimin abisinin karısı bir oğlum olsada şu ismi koysam diye çok demiş 20 küsür yıl önce. Bende bilmiyordum sonra bir akrabadan duydum ve koyacağım isim aynıymış bende değiştirdim koymuyorum. Başkasının hayali benim gerçeğim olmuş zaten milyonlarca isim var düşünceli olmak başka tabi. Boşver üzülme sen.
Kardeşim bunu yapıyor olsaydı gözümden çookkk aşşalara düşerdi. Eşin içinde öyle olmuştur muhtemelen. İnsan soğur bu tip şeylerde.
İnşallah yakın zamanda sağlıkla mutlulukla müjdeli haber alır sonra onu kucağına alır gönlünce isim koyarsın :dua::KK68:

Canım boşver sen onu bunu, sen hamile kal sağlıkla inşallah :KK200: bebeğin adını biz koyarız :KK46::KK19:

sorum:
Benim acımazdı
Cok sallamaZdım ama görümcenizin yaptıgı biraz kırıcı bir davranıs
O ismi koymasa da olur yani, daha anlayıslı davranabilirdi
Herseyde vardır bir hayır , üzülmeyin

Back
X