• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ah be görümce

Merhaba ablalarim ve kardeslerim,

Sizlere bir sorum olacak,
5 sene oldu evleneli, ve 3 kere tup bebek tedavi sureci gecikdik, hamile kaldim ama ne yazikki bebegimin kalbi durdu, kaybettim...
senelerdir kizimin adi zeynep,
oglumun adini ensar koyma niyetiyle yasadim, ama olmadi.. hayatti bizim boyle bir imtihanimiz var diye kimseyi kiskanmadim veya cocuklarina imrenircesine bakmadim,
ama gorumcem 3 cocuguna hamile ve dogacak bebeginin adini ensar olacagini soyledi halbuki bizim ne cok bebek isteyip o isme niyetlendigimizi biliyordu, duydugumda aaa bizde o ismi dusunuyoruz dedim, kendisi sizde koyarsiniz ne olacak dedi..
sorum:
ben kendi bebegimi ensarim diye sevme hayali ile yasar iken simdi onun bebegine nasil oyle seslenecegim? nasil sevecegim, sizinde iciniz acirmiydi her bebege baktiginizda?
Benimde hep hayalimdi.Erkek olursa Emir
Kiz olsa Sara koyucam diye.Sonra abimin cocugu oldu erkek, adini emir koydu yengem.Cok istiyordum bu ismi oda istiyordu
Demek ki nasip degilmis.Baska isim koyucaz artk ne yapalim :KK14:

beni anlayanlara anlamiyanlara, destek cikanlara cok tesekkur ederim hepinize.. rabbim hepinizin gonlune gore versin

Merhaba ablalarim ve kardeslerim,

Sizlere bir sorum olacak,
5 sene oldu evleneli, ve 3 kere tup bebek tedavi sureci gecikdik, hamile kaldim ama ne yazikki bebegimin kalbi durdu, kaybettim...
senelerdir kizimin adi zeynep,
oglumun adini ensar koyma niyetiyle yasadim, ama olmadi.. hayatti bizim boyle bir imtihanimiz var diye kimseyi kiskanmadim veya cocuklarina imrenircesine bakmadim,
ama gorumcem 3 cocuguna hamile ve dogacak bebeginin adini ensar olacagini soyledi halbuki bizim ne cok bebek isteyip o isme niyetlendigimizi biliyordu, duydugumda aaa bizde o ismi dusunuyoruz dedim, kendisi sizde koyarsiniz ne olacak dedi..
sorum:
ben kendi bebegimi ensarim diye sevme hayali ile yasar iken simdi onun bebegine nasil oyle seslenecegim? nasil sevecegim, sizinde iciniz acirmiydi her bebege baktiginizda?
Gecmis olsun bebegini kaybetmene üzüldüm.seni cok ii anliyorum yıllardır benimde cocuguma koymak istedigim isimleri arkadaslarim akrabalarim hep.kendi cocuklarına verdi ...en büyük hayalimse bebegim olursa eylülde dogmasiydi ben kendimde eylul dogumluyum ..ocak ayinda 6ncı tüp bebek tedavim tutsaydi eylülde dogacak diyodum
Olmadi.........ve daha 3 ay önce evlenen kardeşimin eşinin hamile oldugunu ögrendigimde benim negatif sonuc aldigimin ertesi günüydü ..allah nasip ederse yegenimin tahmini dogum tarihi 27 eylül olan benim dogum günüm
Nasil mutluyum ve ayni zamanda nasil bi yangin var icimde anlatabiliyormuyum
Bende simdi senin üzüntüne üzuntu katmis gibimi oldu bilmiyom da seni kadar iyi anladigimi anlaman icin anlattim....
Hayirlisi olsun tez zamanda bizde kavusuruz bebeklerimize ve en güzel isimleri koyarizz arkadasim....

beni anlamaniza sevindim, kesinlikle kizgin veya kinli degilim, alinganda degil kirgin sadece
Düşünceli davranmaliydilar . Bende 3. Kez tüp bebek yaptıracağım ve yıllardır koymak istediğim isim belli onu bile bile en yakınındaki biri koyarsa üzülürüm .. sana hak veriyorum . Kesinlikle canım. Düşüncesiz saygısız insan çok

Gecmis olsun bebegini kaybetmene üzüldüm.seni cok ii anliyorum yıllardır benimde cocuguma koymak istedigim isimleri arkadaslarim akrabalarim hep.kendi cocuklarına verdi ...en büyük hayalimse bebegim olursa eylülde dogmasiydi ben kendimde eylul dogumluyum ..ocak ayinda 6ncı tüp bebek tedavim tutsaydi eylülde dogacak diyodum
Olmadi.........ve daha 3 ay önce evlenen kardeşimin eşinin hamile oldugunu ögrendigimde benim negatif sonuc aldigimin ertesi günüydü ..allah nasip ederse yegenimin tahmini dogum tarihi 27 eylül olan benim dogum günüm
Nasil mutluyum ve ayni zamanda nasil bi yangin var icimde anlatabiliyormuyum
Bende simdi senin üzüntüne üzuntu katmis gibimi oldu bilmiyom da seni kadar iyi anladigimi anlaman icin anlattim....
Hayirlisi olsun tez zamanda bizde kavusuruz bebeklerimize ve en güzel isimleri koyarizz arkadasim....
tabiki seni cok iyi anliyorum, rabbim gonlunuze ferahlik versin, ve evlat sahibi eylesin insallah, ayni yollardan geciyoruz birbirimize dua edelim insallah

Düşünceli davranmaliydilar . Bende 3. Kez tüp bebek yaptıracağım ve yıllardır koymak istediğim isim belli onu bile bile en yakınındaki biri koyarsa üzülürüm .. sana hak veriyorum . Kesinlikle canım. Düşüncesiz saygısız insan çok

insallah sizinde bebeginiz olur, hersey gonlunuzce olsun

Allah sana da nasip etsin sen de ensar koy canım inşallah. Biraz hassas olduğun için böyle düşünüyorsun ama sıkma canını. Yani o da keşke başka isim koysaymış bu kadar da tesadüf olamaz duyunca hoşuna gitmiştir, ince bir insan değilmiş ama inat yaptığını da düşünmüyorum sadece düşüncesiz

Olsun insallah Allah sanada versin sende koyarsin nolcakki.Ama görümcenin yerinde ben olsam bilerek koymazdım.

Isim sık rastlanan Ahmet Mehmet gibi bir isim olsa kuruntu yapiyorsun dersim ama Ensar cokta sık rastlanan bir isim degil.Gorumcenin gicikligina gıcık oldum simdi

ya abla bilemedim boyle olacagina, ben herzaman insanlara onyargisiz yaklasiyorum, boyle olacagini bilemedim, yanlizim beni uyaranda olmadi keske onceden yazaymisim sizde onceden uyarsaydiniz beni, ama yasamadan bilemiyor insan

Dogru haklisin insan zamanla ögreniyor herseyi. Ama bu ayni olaylar arkadaslar icinde gecerli. Güvenip bisey anlatma. Unutmaki dostununda dostu var

Sizin aciniza saygi duymaliydi evladinizi kaybetmissiniz ve evladiniza koyacaginiz ismi kendi bebegine koymasi cok buyuk bir vicdansizlik bence biraz sizide dusunmeli..

cok uzuldum basiniz sagolsun allah sabirlar versin insallh anne olmayi evladinizi kucaginiza almayi nasip etsin guzel allahim..

Biz cocuk istiyorduk olmuyordu ben kuzenime bir tane erkek ismi soylemistim olursa bu ismi koyucam diye. Kuzenimin benden once cocogu oldu ikinci cocugu idi. Herkes ona benim dedigim ismi koy demis ilk cocugu ile uyumlu isim diye. Ama KUZENIM KOYMADI o ismi baska isim koydu. Sen kendi cocuguna o ismi istiyorsun diye koymadim dedi bana.

İyi de isim size zimmetli değil ya? İsteyen koyar, gerekirse sülalede birden fazla aynı isim olur. Sizin durumunuzla görümcenizin durumunun hiç alakası yok. Yaşadıklarınız size bu konuda sıkıntı çıkarma hakkı vermiyor malesef. Onlar da beğenmiş ve koymaya karar vermiş. Üstünüze alınmayın.
İsim de güzel değil bence, tabii herkesin zevki farklıdır ama üzerine bu kadar sorun çıkınca 'paylaşılamayan isim bu mu' dedirtti bana.
Ya allah askina siz nasil bir vicdana sahipsiniz anne misiniz siz ?
Hic evlat hasreti cektiniz mi?
Evladinizi kaybetme korkusunu acisini yasadiniz mi ?
Cok merak ettim ben ve bir anne evlat hasreti cekmis sonunda tam kucagina alacagini hayal ederken evladini kaybetmis insana bu yaziyi yazmaz yazamaz benim buna vicdanim el vermez bir anne olarak..

2 yıl önce doğumda oğlumu kaybettim adını ömer koyduğumuzu herkes biliyordu. sonra bu sene görümcem doğum yaptı son ay dedi ömer olacak diye. ona diyemedim kv ye söyledim böyle böyle çok üzülürüz ne olur koymayın dedim. eşimin de çok üzüleceğini söyledim. yine de koydular 7 aylık oldu daha adıyla sevmedim çocuğu söyledim de ben bu çocuğu böyle sevemem diye..ofisteki arkadaşlarımdan biri 7 ay önce oğlu oldu 9 ay boyunca eşi oğlum olursa ömer olacak demiş. arkadaşta askts hanımın bebeği ölmüş ayıp olur demiş kadın da tamam dedi koymadı sağolsun. biri çocuğunu ömrümde belki 5-10 kez göreceğim bir erkek arkadaş diğeri canımız olması gereken görümce.

2 yıl önce doğumda oğlumu kaybettim adını ömer koyduğumuzu herkes biliyordu. sonra bu sene görümcem doğum yaptı son ay dedi ömer olacak diye. ona diyemedim kv ye söyledim böyle böyle çok üzülürüz ne olur koymayın dedim. eşimin de çok üzüleceğini söyledim. yine de koydular 7 aylık oldu daha adıyla sevmedim çocuğu söyledim de ben bu çocuğu böyle sevemem diye..ofisteki arkadaşlarımdan biri 7 ay önce oğlu oldu 9 ay boyunca eşi oğlum olursa ömer olacak demiş. arkadaşta askts hanımın bebeği ölmüş ayıp olur demiş kadın da tamam dedi koymadı sağolsun. biri çocuğunu ömrümde belki 5-10 kez göreceğim bir erkek arkadaş diğeri canımız olması gereken görümce.

Back
X