• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ah be görümce

Merhaba ablalarim ve kardeslerim,

Sizlere bir sorum olacak,
5 sene oldu evleneli, ve 3 kere tup bebek tedavi sureci gecikdik, hamile kaldim ama ne yazikki bebegimin kalbi durdu, kaybettim...
senelerdir kizimin adi zeynep,
oglumun adini ensar koyma niyetiyle yasadim, ama olmadi.. hayatti bizim boyle bir imtihanimiz var diye kimseyi kiskanmadim veya cocuklarina imrenircesine bakmadim,
ama gorumcem 3 cocuguna hamile ve dogacak bebeginin adini ensar olacagini soyledi halbuki bizim ne cok bebek isteyip o isme niyetlendigimizi biliyordu, duydugumda aaa bizde o ismi dusunuyoruz dedim, kendisi sizde koyarsiniz ne olacak dedi..
sorum:
ben kendi bebegimi ensarim diye sevme hayali ile yasar iken simdi onun bebegine nasil oyle seslenecegim? nasil sevecegim, sizinde iciniz acirmiydi her bebege baktiginizda?

Rabbim hayırlı ömürlü evlatlar nasip etsin size inşaAllah..

Seni ancak senin gibi çocuk özlemi çeken anlar,
Yani ben :KK5:
Ben olsam benimde içime otururdu tüm yorumları okumadım sızın dusundugunuzu bıle bıle koyuyorsa ben bunda ıyı nıyet aramam kımse kusura bakmasın..

Ben de senin gibi bebek sahibi olmayı çok istiyorken eğer benim düşündüğüm ismi bile bile koyuyor ise alinganlik yapardım. Bende hassas ve alıngan yapıya sahibimdir. Görümce de o kadar isim arasında o ismi mi buldu allah aşkına. Yazık ya yeterince üzülüyorsun zaten.

3 sene sonra yeni baristik gorumceyle, devamli sorun uretiyordu, esimde bikac ay oldu barisali desemki baska isim bulamadinmi, olmayan bebegin ismimi konulur der cikar lafi koydugu anda bende kizarim ve senelerde yine konusmayiz dedi, bende ortami bozmak istemiyorum.. haklisin demekten baska secenek bulamadim
Zaten küsluk durum olmuş. Bence inadına o ismi koyacak o. Senin yerinde olsam hiç takmamaya çalışırım. Eğer inatla yapıyorsa o kendi kalbi herkes kalbinin ekmeğini yer der geçerim. Hem daha güzel isimler var diye düşünürdüm ki canım benim daha güzel isimler bulabilirsin üzülme. Görümceye de bir şey deme boş ver gitsin. Şimdi bu konu da bir şey söylesen seni haklı iken haksız duruma düşürür. Boş ver unut gitsin

Hic canini sikma olurmu insallah en kisa surede hamile kalirsin bol bol dua et. Bos ver gorumceyi daha guzel isimler var onlardan birini koyarsin. Allah herkesin kalbine göre verir canim uzme kendini

3 sene sonra yeni baristik gorumceyle, devamli sorun uretiyordu, esimde bikac ay oldu barisali desemki baska isim bulamadinmi, olmayan bebegin ismimi konulur der cikar lafi koydugu anda bende kizarim ve senelerde yine konusmayiz dedi, bende ortami bozmak istemiyorum.. haklisin demekten baska secenek bulamadim
Gorumcenizle daha once bu isim fikrini paylasmis miydiniz? Bence bu kadar takintili olmayin. Cocugunuz olsa bile belki 3 tane kiziniz olacak ve yine Ensar ismini koyamiyacaksiniz.

Bundan sonra 4 tane kiziniz olsa o erkek ismini kimse koyamayacak mi? Kusura bakmayin ama ben bu sadece bana ozel olsun mantigini anlamiyorum. Ne olacak ki aile de ikiser tane olsun..

görümce ayıp etmiş.
benim bir komşumun 2 tane bebeği doğdu yaşamadı. ikimiz aynı anda hamileydik. o doğum yaptı maalesef bebek yaşamadı ben 2 ay sonra doğum yaptım oğlumun adını x koydum. arada gelip severdi. dedi ki bir gün oğlum yaşasaydı biz de x koyacaktık adını. ne diyeceğimi bilemedim. çok şaşırdım üzüldüm. ki ben hiç bilmiyordum bile. görümceye hiçbir şey demeyin. ama eşiniz anlayışlıysa anlatsın görümceye. smile68 doğmamış bebeğimizi ensar diye seviyor Zeynep diye seviyor. böyle yapman onu üzer desin.

Bende hep kızım olursa x ismi koyacağım diye düşünürdüm. Benden önce erkek kardeşimin oldu kızı o koydu beğendiğim ismi. Tabi o benim fikrimi bilmiyordu. Bir an yalan yok içim cız etti. Ama sonra bir sürü güzel isim var bende onlardan birini koyarım dedim geçtim. Üzülmeyin sizde. Rabbim inşallah sizede nasip etsin. Güzel isim çok.

Görümcenizle alakasız yazacağım yorum ama bence zeynep ve ensar takıntınızdan vazgeçin.
Ben de 3 kayıp yaşadım, hepsine de isim koymuştum ama doğan çocuklarıma o isimleri koymayı hiç düşünmedim. Bence o isimleri unutup yeni bir başlangıç yapın, belki size daha hayırlı gelir. Allah tez zamanda kucağınızı doldursun inşallah.

bence ayıp etmiş ama hiç bi kadının bi kadına bilerek böyle bi kötülük yapacağını benim mantığım almıyor. hayır ensar ismi o kadat güzel bi isim de değil, sonuçta karşısındak de abisi ve onun eşi, ortada kaybedilmiş bebekler var. yani bile bile niye yapsın ki, kimse o kadar kötü olamaz.

ensar ismini duyunca bile karamanda ki tecavüz olayı aklıma geliyor bir irkiliyorum.bence koyma o ismi zaten.

emin ol daha güzel isimler var bırak o ensar koysun.

inşallah senin de sağlıklı hayırlı bir evladın olur istediğin başka bir ismi koyarsın,üzülme.

Bende rüzgar koycaktim gorumcem ben koycaktim.onu diyor başka isim koyabildik ensari siz koycagini koymasina izin verme

ensar ismini duyunca bile karamanda ki tecavüz olayı aklıma geliyor bir irkiliyorum.bence koyma o ismi zaten.

emin ol daha güzel isimler var bırak o ensar koysun.

inşallah senin de sağlıklı hayırlı bir evladın olur istediğin başka bir ismi koyarsın,üzülme.

Aynen söylediklerinize takılıyorum. Ensar ismi ne ya? Direkman benim aklıma tecavüze uğrayan, günahsız çocuklar geliyor aklıma. Kendimi çok kötü hissediyorum. Bu dünyanın çok acımasız ve zalim bir yer olduğu, el kadar çocuklara devletin dahi sahip çıkamadığı..

Ayrıcada hiç üzülmeyin, umudunuzu kaybetmeyin.. Rabbim gönlünüze göre, size de hayırlı evlatlar nasip etsin.. Bir sürü anlamı güzel, isimler var. Herşey isim gibi olsun..

Bence görümcenize içim sızlar falan deyip de üstelemeyin. Zaten daha yeni barışmışsınız, yine huzursuzluk çıkmasın. İstediğim ismi koydurmuyor diye aile büyüklerine falan söyler, kriz çıkar. Neme lazım. Yerinizde olsam kız ve erkek bebek için yepyeni iki isim belirlerdim kafamda ve eşim dahil kimseye söylemezdim.

Aman boşverin yaaa isim mi yok hele bi çocuğunuz doğsun da o kadar güzel başka isimler var ki.Bir de aklınızda bulunsun her düşüncenizi gerçekleştirmeden söylemeyin,görümceniz gibi kıskanç biri gelir o hayalinizi kurduğunuz şeyi gerçekleştirir.Allah insanların kalbine iyilik versin

Aranizda daha once küslük yasandigini ve bu isimleri de koymak istediğinizi bildigini belirtmissiniz. Bu sartlarda gorumceniz bana iyi niyetli gelmedi. Ama koyacaksa koyacak yapacak bisey yok bosver senin de birgun oglun olursa sende koyarsin madem cok istiyorsun hayallerinden vazgecme. Benim de oglumun ismi ensar cok da guzel bir isim seçtigin isimler rabbim nasip eder insallah. Burdaki yorumlardan etkilenmemeni istiyorum ne kadar mantiksiz seyler soylenmis tecavuzculer bilmem ne. Ne demek bu ya. Her ensar ismindekiler tecavuze yatkın mi olcak. Bir kurumun ismini neye bagladilar akil alir sey degil. Sanirsin ki hic tecavuz sucu isleyen ali,ahmet, ruzgar, bilmem ne yok. Sinan cetinin oglu ruzgar cetin de bir polisimizi sehit etti aman koymayin ruzgar ismi olur mu gereksizler!

Aranizda daha once küslük yasandigini ve bu isimleri de koymak istediğinizi bildigini belirtmissiniz. Bu sartlarda gorumceniz bana iyi niyetli gelmedi. Ama koyacaksa koyacak yapacak bisey yok bosver senin de birgun oglun olursa sende koyarsin madem cok istiyorsun hayallerinden vazgecme. Benim de oglumun ismi ensar cok da guzel bir isim seçtigin isimler rabbim nasip eder insallah. Burdaki yorumlardan etkilenmemeni istiyorum ne kadar mantiksiz seyler soylenmis tecavuzculer bilmem ne. Ne demek bu ya. Her ensar ismindekiler tecavuze yatkın mi olcak. Bir kurumun ismini neye bagladilar akil alir sey degil. Sanirsin ki hic tecavuz sucu isleyen ali,ahmet, ruzgar, bilmem ne yok. Sinan cetinin oglu ruzgar cetin de bir polisimizi sehit etti aman koymayin ruzgar ismi olur mu gereksizler!

beni isimden sogutma icimi rahatlatma niyetiyle diyor olabilirler, ama bu muhammet vakfi veya mehmet vakfida olabilirdi, o zamanda bu isimlerede bu gozlemi bakilirdiki, sanmiyorum..
rabbim bebeginizi kucaginiza almayi nasip eylesin insallah, rabbim herkesin istegine gore en hayirlisini versin

Ben olsam koydurmazdım keza koydurmadımda

Merhaba ablalarim ve kardeslerim,

Sizlere bir sorum olacak,
5 sene oldu evleneli, ve 3 kere tup bebek tedavi sureci gecikdik, hamile kaldim ama ne yazikki bebegimin kalbi durdu, kaybettim...
senelerdir kizimin adi zeynep,
oglumun adini ensar koyma niyetiyle yasadim, ama olmadi.. hayatti bizim boyle bir imtihanimiz var diye kimseyi kiskanmadim veya cocuklarina imrenircesine bakmadim,
ama gorumcem 3 cocuguna hamile ve dogacak bebeginin adini ensar olacagini soyledi halbuki bizim ne cok bebek isteyip o isme niyetlendigimizi biliyordu, duydugumda aaa bizde o ismi dusunuyoruz dedim, kendisi sizde koyarsiniz ne olacak dedi..
sorum:
ben kendi bebegimi ensarim diye sevme hayali ile yasar iken simdi onun bebegine nasil oyle seslenecegim? nasil sevecegim, sizinde iciniz acirmiydi her bebege baktiginizda?
Walla daha once bu ismi telaffuz etmediyse gorumcen senin hayalini bilmeden once fln da aklinda varsa bsey diyemeyiz ama biliyordu diyosunuz ozman gicikligina gbi bsey mi yapmis sanki eger oyleysede yazik yani

Back
X