- 17 Temmuz 2013
- 2.479
- 3.072
- 333
- Konu Sahibi incetertuby
-
Ben varim canim 2 normal dogum yaptim.suanki hamileligimde sezeryan olursam diye feci sekilde korkuyorum.Etrafımda normal dogum yapıp o kadar sorun yaşayan var ki "ee hani bu internette ille normal dogum yapan insanlar nerde" diyorum kendi kendime. Benimde doğumuma bir iki hafta kaldı. Bebegim hala ters duruyor ama normal dogum olsun diye bekliyorum yine de. Normal dogum yapıp çok iyi diyen etrafımda kimseye rastlamadım. Kayinvalidem dikişlerim hala ağrır ayrıca popomda yırtıklar oldu hala geçmedi diyor. Hatta bana bence sezeryan ol kızım diyor. Yine geçen bi tanıdık normal dogum oldu bir sürü dikisi varmış kadın ağlıyor açıdan doğurali kaç günler oldu keşke sezeryan olsaydım diye ağıt yakıyor resmen. Bu normal doğumda da bu kadar kesi varsa nerde kaldı işin normali nerde kaldı sezeryan dan farkı
İster normal doğum ister sezaryen olsun toparlanma süreci tamamiyle vücut yapısıyla alakalı.Etrafımda normal dogum yapıp o kadar sorun yaşayan var ki "ee hani bu internette ille normal dogum yapan insanlar nerde" diyorum kendi kendime. Benimde doğumuma bir iki hafta kaldı. Bebegim hala ters duruyor ama normal dogum olsun diye bekliyorum yine de. Normal dogum yapıp çok iyi diyen etrafımda kimseye rastlamadım. Kayinvalidem dikişlerim hala ağrır ayrıca popomda yırtıklar oldu hala geçmedi diyor. Hatta bana bence sezeryan ol kızım diyor. Yine geçen bi tanıdık normal dogum oldu bir sürü dikisi varmış kadın ağlıyor açıdan doğurali kaç günler oldu keşke sezeryan olsaydım diye ağıt yakıyor resmen. Bu normal doğumda da bu kadar kesi varsa nerde kaldı işin normali nerde kaldı sezeryan dan farkı
Benim elimin aştonda internet vardı baltın araştırdım aizlerle paylaşıyorum ama ya benşm gbi imkanınolmayan insanlar nenyapacak emeğinize sağlık sizinde allah razı olsun ne güzel düşüncedesiniz herkes siz gbi olsa. Madem anlatmıycaksınız bari fotokopi çıktısı verin yazın ne yapılacağını insanlar bilgilensinUlkemizde henuz doğum öncesi ve dogum sonrasi bilinclendirme programlari yok ne yazik ki egzersizlerle epizyosuz dogum yapani cok gördüm... ben 5 yil devlet hastanesinde doğum hanede çalıştım bunun devletle alakasi yok insanlikla alakasi var. Doguma alacagim bayana süreci anlatiyordum ve cok rahat geciyordu dogumlar genelde. Doğumdan sonra da anlatiyordum çünkü hem kadina hem benim emegime yazık... biraz ozenerek dikis atıyordum o dikiş açılırsa eger bilgisizlikten emegime acirdim ki cok şükür hic açılıp gelen olmadı.
Dikiş olsa ortada dikişte kalmadı sadece kocaman açık yara beni benden alan :)Ben sezeryan oldum ama komsum sizin gibi sıkıntılıydı dikişlerden normal doğumdu 1 ay sürdü onunki şimdi sıkıntısı yok ama.
Çok haklısınBende devlette doğurdum CANım ebe bi saat anlattı bana iki doğumumda da bazen işini yapmayan insanlar yüzünden geliyor böyle şeyler kadınların başına
Sonuc ne kesi atıldı mı. Ben o masajı geç okudum tam yapayım derken 39 da bebiş geldiBen yaptım perine masajı. Doktorlar kafanın çıkma esnasında atıyor o kesiği mutlaka. Tıp fakültesinde öyle tembihlemişler herhalde süreci beklemeden cırt cırt kesiyorlar. Ben de 36 dan sonra badem yağı ile yapmıştım masajı. 39 da doğdu.
Atıldı evet.Sonuc ne kesi atıldı mı. Ben o masajı geç okudum tam yapayım derken 39 da bebiş geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?