Ah bu kayınvalide

Xwomen

Aşk herşeye değer..
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
350
310
33
Merhaba kızlar. Doğrudan konuya gireceğim.

Yaklaşık 9 aydır sözlüyüm. Bu sürede yavaş yavaş çeyiz yapıyorum. Bugüne kadar ne kendi anneme ne kv me bana şunu alalım demedim gerek duymadım. Kendim seçip beğenip alıyorum kafama göre.

Gelelim konuya. Bundan iki hafta önce kv bizi çaya çağırdı annemle gittik. Kalabalık bir ortamdı. Neyse otururken kv min bir tanıdığı geldi kadın havlu nevresim falan satıyor. Kv bana bi tanesini gösterdi bunu alalım çeyize güzel mi diye bende baktım güzelmiş olur dedim. Aynı kadından ben daha önce farklı bi modelini almıştım nevresimin. Neyse velhasıl aldık nevresimi 20 kişinin içinde. Herkes demek hazırlıklara başladın X oğluna çeyiz mi yapıyosun vs dedi. Buraya kadar herşey normal. Ben de ilk kez şunu yapalım ya da bunu alalım dedi fikrimi aldı diye mutlu olmuştum açıkcası çünkü normalde hiç böyle bir durum olmamıştı. Olay nevresim de değil aslında çöp de alsak olurdum, hoşuma gitti bu davranışı.

Neyse aradan 10 gün geçti bir akşam beni yine çağırdı iftar için arkadaşlarını çağırmış. Gittim. Yemekten sonra herkes gidince oturuyoruz. Nevresimi satan arkadaşı da var. Kadın bana dedi ki ay nikotinella senin nevresimi çok beğenmişler aynısından bulabilirsem tekrar getireyim olamazsa başka seçersin. Ben anlamadım ne olduğunu. Kv gülerek dedi ki biz senin nevresimini ertesi gün sattık. Ertesi gün yine misafir varmış bu kadın da satış yaparken kv ben de bunu aldım diye göstermiş. Onu beğenmişler ve kv de de onu satmış. Bana diyoki 5 tl kar ettim. Ya almasaydı yapmasaydı ben bunda değilim gerçekten ama bana seç beğen deyip de ertesi gün satmasına sinir oldum. Dedim ki aslında hiç almasaydın benim ihtiyacım yoktu bi daha aynısı gelirse kendine al kullan gerek yok dedim. Ama çok bozuldum. Aa olur mu hiç sana aldım onu diyo bide...

Şimdi kızlar yenisi gelince içimdeki sesi dinlersem üzerine benzin döküp yak diyor ama bi yandan da belki abartiyosundur diyor. Kabul etmeli miyim sizce yenisini? İstemiyorum kabul etmek kibarca nasıl reddebilirim. Israr edecek çünkü biliyorum.:KK14::KK14:

kayınvalden ayıp etmiş tabiki ama kafana takma bosver ufak sorunlar bunlar hic bişey senden kıymetli degil umrunda olmasın önemseme o zaman daha az üzülürsün cnm

Akilli kadinmis nolacak ticaret yapmis : )))) kotu niyet gormedim valla. Ceyiz kulturunu reddediyorum da yapilacaksa kiz tarafi yapar zaten niye kv sana ceyiz yapsin ki? Ona takilmadigini anladim da yine de kv ceyiz yapmali gibi bi bakis acin var hic duymadim erkek tarafinin ceyiz yaptigini

kayınvalden ayıp etmiş tabiki ama kafana takma bosver ufak sorunlar bunlar hic bişey senden kıymetli degil umrunda olmasın önemseme o zaman daha az üzülürsün cnm
Ben almış satmış bunda değilim de sadece yaptığı zoruma gitti. Teşekkür ederim yorumunuz için gerçekten. Takmıycam artık bundan sonra hiç çünkü böyle ufacık şeylerden tadım kaçıyor yok yere.

Böyle küçük şeyleri büyütme bence.
Alırsa al koy çeyizine kullanmazsın olur biter.

Ben almış satmış bunda değilim de sadece yaptığı zoruma gitti. Teşekkür ederim yorumunuz için gerçekten. Takmıycam artık bundan sonra hiç çünkü böyle ufacık şeylerden tadım kaçıyor yok yere.
aynen amaann dünya malı alsa ne satsa ne bosver umursamıycaksın ozaman mutlu olursun

Akilli kadinmis nolacak ticaret yapmis : )))) kotu niyet gormedim valla. Ceyiz kulturunu reddediyorum da yapilacaksa kiz tarafi yapar zaten niye kv sana ceyiz yapsin ki? Ona takilmadigini anladim da yine de kv ceyiz yapmali gibi bi bakis acin var hic duymadim erkek tarafinin ceyiz yaptigini
Hayır çeyiz yapması yada alması değil tatlım fikrimi sormasıydı beni mutlu eden. Çünkü genellikle sormaz :KK53: O yüzden söyledim çöp alsak da mutlu olurdum diye :KK52:

Iyide benim bildigim ceyiz nevresim kiz tarafi halleder.mecbur degil ki
Aynen öyle canım. Mecbur değil tabiki. Ben de talep etmedim zaten. Ama durduk yere böyle yapınca üzüldüm sadece. Hiç almasaydı da bana neden almıyor demezdim aklıma da gelmezdi.

acaba beğenmediğinizimi düşündü kv.niz.aksi takdirde 5 lira için niye böyle bir şey yapsın ki.

ben de kv adayıyım.oğlum eylülde evlenecek ve birşeyler yapıyorum.(tek çocuk olduğu için)nevresim takımı bende aldım.biri markalı pamuk saten,diğeri markasız ranforce.gelinime gösterdim.benim vardı dedi.ama teşekkür etti.ne bileyim beğenmedi,diye düşündüm.buna rağmen,böyle bir şey yapmam,kv.değişik biriymiş...

acaba beğenmediğinizimi düşündü kv.niz.aksi takdirde 5 lira için niye böyle bir şey yapsın ki.

ben de kv adayıyım.oğlum eylülde evlenecek ve birşeyler yapıyorum.(tek çocuk olduğu için)nevresim takımı bende aldım.biri markalı pamuk saten,diğeri markasız ranforce.gelinime gösterdim.benim vardı dedi.ama teşekkür etti.ne bileyim beğenmedi,diye düşündüm.buna rağmen,böyle bir şey yapmam,kv.değişik biriymiş...

Normalde beyaz eşya mobilya düğün herşeyi kendimiz yapıcaz. Bu konularda bile talebim olmadı benim gerek gmrmedim çünkü. Yani olayın maddi kısmı değil beni üzen. Almasaydı da aklıma gelmezdi niye almadı diye. Beraberce seçtik iyi güzel dedik ertesi gün bana gülerek sattım ben 5 lira kar ettim vs demesine bozuldum. O yüzden istemiyorum aslında.
Ne kadar güzel düşünceli olmak. Sizi tebrik ederim. Aldığınızdan ziyade beğenir misin diye sorduğunuz fikrini önemsediğiniz için. Darısı bizim başımıza inşaallah. :KK37:

Yaaarkadaş her şeyi mecbur olduğumuzdan mı yapıyoruz kızın zaten ceyizi vardır, sıkıntı aldığı şeyi satması bir de 5 lira kâr ettim diye anlatması, duyan da bi para zanneder küçük hesaplar yapan insanları hiç sevmem, madem ulu orta gösterdi biri de beğendi almak istedi, münasibi Hayır satamam onu gelinime aldım demesi idi

almak zorunda değil derken sanki kız ille al demiş gibi yazıyorsunuz ha

Yaaarkadaş her şeyi mecbur olduğumuzdan mı yapıyoruz kızın zaten ceyizi vardır, sıkıntı aldığı şeyi satması bir de 5 lira kâr ettim diye anlatması, duyan da bi para zanneder küçük hesaplar yapan insanları hiç sevmem, madem ulu orta gösterdi biri de beğendi almak istedi, münasibi Hayır satamam onu gelinime aldım demesi idi

almak zorunda değil derken sanki kız ille al demiş gibi yazıyorsunuz ha
yerinde olsam madem bu kadar muhtaçsın der çıkarır 20 lira verirdim yeminle

:KK48::KK48::KK48::KK48::KK48::KK48::KK48: çok iyi fikir. Hayal ettim birden :KK70: Bunu aklımın bi köşesine not ediyorum hemen :KK58::21:

X