Ah eşim

İkinizin de yaptığı bencillik. Eşiniz size danışmadan sınava girmek istemiş, siz de kazanamasın diye dua etmişsiniz.

Size danışsaydı, destek olur muydunuz?

Yaptığı doğru demiyorum ama şu koşulda ikinizde eşitsiniz.

Elbette siz onun çantası falan değilsiniz ama bu adamla evlenirken işinin ne olduğunu, nerelere gidebileceğini kabul ederek evlendiniz diye düşünüyorum. Bilmiyorum ya ben işimde yükselmek istesem ve eşim başaramamam için dualar etse... düşünürken bile içim burkuldu. Bu konuda size danışsa da gitmeyi istemeyecektiniz büyük ihtimalle, peki o zaman ne olacaktı ben bunu merak ettim.

Siz gitmek istemeseniz o mutsuz, o gitmek istese siz mutsuz olacaktınız.

Borç meselesinde ise haklısınız.

Ben daha onceki yillarda ona bu sinava girmesini soylemistim ve desteklemistim.. o zaman kendisi istemedi.. daha 2 ay once artik yerlesik hayatimiz olsun, sonradan gelip boyle iyi alismis olmamis ne guzel diye konusurken birden sinava basvurmasi adil mi sizce? Ben ona gitmek istemedigimi soylememe ragmen yapti bunu.. benimde elimdeki tek koz dua oldu bu durumda... ha benim duamla kaybetmedi tabiki... nasip...

Acaba yaptıgı veya yapmaya calıstıgı seylerde önünü kestiginiz olmusmuydu veya terslediginiz vs
Belki hevesini kırmayın diye bilerek sormayıp emirvakiye getirmeye calısmıstır

Buraya gelmeden once destekledim ama o zaman cok soz konusu olmadi zaten.. bi ara tekrar universiteye baslamak istedi destekledim, ama kendi vazgecti..

Ama buraya gelince tek dedigim sey, artik burada uzun bir sure kalalim.. bu yuzden soylememis olabilir.. yani bu yuzden istemedigimi dusunmus olabilir

Iyi aksamlar hanimlar,

Evliligin onuncu yiliyla birlikte sanirim esimle problemlerimiz artmaya basladi.. hafif tokezlemeye basladik, bircok seyi sorgulamaya basladim... esim genel olarak iyi bir baba ve iyi bir estir.. kotu aliskanligi yok.. genelde evden ise, isten eve. Bi kac hobisi var, arada onlarla takilir.. genel olarak problemsizdir.. izinli gunlerinde bizi ihmal etmez, biraz benim zorumla da olsa gezeriz ailecek... cocuklariyla ve benimle vakit gecirmeyi sever..

Ama son zamanlarda beni rahatsiz eden cok onemli konular var... yazin dogu gorevi bitti, batiya tasindik, tasindigimiz yeri sevdim, benimsedim, burada bir duzen kurdum... daha onceki yerleri kabullenmem ve alismam zor olmustu ama burada daha kolay oldu.. normal sartlarda burada bi 10-15 sene kalabiliriz..

Buraya geldikten 2 ay sonra mesleginde yukselme sinavi olacagini ogrenmis.. bana hic sormadan kayip olmus.. bu sinavi kazanirsa tekrar ve daha sık tasinmak zorunda kalacagiz.. hevesini kirmamak icin bisey demedim ama icten ice kazanamasin diye dua ettim ve kazanamadi :)

Bugun tesadufen arkadasiyla telefonda konusurken kurum degistirmeye calistigini ogrendim... ne oluyor dedim.. kivirdi, bilgi aldim sadece nasil olur diye filan dedi... dedim sen niye bu tur konulari bana soylemiyorsun, neden birlikte karar vermiyoruz? Biz birlikte yasiyoruz ve bu kadar onemli kararlari birlikte vermemiz lazim.. bana sordun mu buradan gitmek istedigimi? Soylendim bayagi, kirildigimi belli ettim.. hatasini anladi, gonlunu almaya calisti ama ben cok sıkıldım... beni onemsemiyor mu, yada her turlu evet diyip gelecegimi dusundugu icin soylemeye gerek duymuyor mu?

Yazin da cok sacma bir sekilde dayisina yuklu bir meblag borc verdigini ogrenmistim.. bana soyleme geregi duymadi.. aciklamasi da 'sen zaten bisey demezsin diye dusundum' evet gercekten ihtiyaci varsa ver derdim ama dil ucuyla bile olsa insan esine bunu soylemez mi?

Gün gectikce güvenimi kaybetmeye basliyor sanki...
Siz eşinize tepki vermediğiniz için oda öyle davranıyor olabilir benim eşimin telefonu kırıldı eve geldi çıkardı annesinin telefonunu almış bana uzattı bu ne dedim annemin telefonu benmki kırıldı ya seninkinş bana ver hattını buna takalım dedi normalde herşeye olumlu cevap veririm baktım olmuyo eşim benim ne istediğimi ne düşündüğümü sorgulamamaya başladı hop dedim orda dur vermiyorum telefonumu anneninkini sen kullan dedim yeni telefon aldırmayacağımı biliyodu yani demem o ki sesini çıkarmazsan kendi düşünceni ifade etmezsen sanada fikir soran olmaz konuşki oda anlasın

Back
X