ah ne yapsam,evlensem mi???

sezsez

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2011
463
66
Kizlar merhaba....kafam com karisik,yardiminiza ihtiyacim var.
Ben annemi 6 ay once kaybettim..babacimla kaldik..hayatimda biri var,benimle evlenmek istiyor.ama ben babami yalniz birakmak istemiyorum..babamin evi bahce icinde,cok genis ve ferah.3 katli.ust katta oturuyoruz,altta bos daire var..benimle evlenmek isteyen kisinin de dairesi var ama cok ufak ve ne yazikki mezarliga bakiyor.ben bugun,bizim evimizde oturmayi istedigimi,hem boylelikle babami yalniz birakmayacagimi hem de daha genis bir evde oturup daha rahat edecegimizi soyledim.benim gozumde benim ne kadar malim mulkum varsa esimin olur onlar ayni zamanda..ama kendisi cok karsi cikti,sanirim gurur yapiyor..o asla icguveysi gibi oturamazmis.
Siz ne dusunuyorsunuz,hakli olabilir mi??sonucta babamla ayni evde oturmayacagiz ki..dairelerimjz ayri olacak..ne yapacagimi bilemedim..

Yani o orda oturunca. Babanın evini temizlemeye, ona yemek yapmaya falan gitmeyecek. Gündüz zaten işte olacağı için babanla oturup dedikodu yapmak zorunda değil. O yüzden erkeğin durumu farklı bence.. Oturabilir yani istese..

Sende hakkisin kendince.
Oda hakli.
Bence diretme, sen yine glip gidersin babana.
Bende istemezdim icguveysi olmayi.

Bu arada bsin sagolsun, Allah mekanini cennet etsin annenin.

Ikna etmeyi calis onu.
Yani gurur yapmaya gerek yok böyle konularda..
Sonucta muhtac oldugundan gelmeyecek. Ic guveysi de sayilmaz zaten.

Dun cok konustuk resmen nuh dedi peygamber demedi..tamamen gurur yapiyor..ama ben evlenince 2 tane evim olacak,mecburum hergun babama yemek goturmeye,temiziligini yapmaya..zaten annecigimi kaybettim.babami da kaybetmek istemiyorum..bir de evi mezarliga bakiyor,baktikca annecigimi hatirlitorum,icim bir garip oluyor.bu yuzden evlenmekten vazgectim gibi..dogru mu yapiyorum bilmiyorum..bu fedakarligi yapmaliydi diye dusunuyorum..offf cok kararsiz kaldim..bu arada kizlar ben ogretmenim,doguda gorev yapiyorum..eger evlenmezsem yine gidecegim babam hepten yalniz kalacak..2 ucu seyli degnek yani...

Yani tek probleminiz buysa bunun için evlilikten vazgeçmezdim ben. Evleri kiraya verip, o kira geliriyle yine babana yakın kolaylıkla gidip gelebileceğin şekilde alt sokağından falan bir daire kiralayabilirsiniz. Hem onun gönlü olur iç güveysi gibi düşünmez hem de sen babana yardım etmeye devam edebilirsin. İlla kendi evlerinizde oturmak zorunda değilsiniz ki. Artık çok insan evlerini kiraya verip o gelirle başka evlerde oturmayı tercih ediyor. Orta yolu bulmak en iyisi.

Bu teklifi de sundum ama hazir evi varken kiraya gitmek ona cok mantiksiz geliyor..sen o eve gelin gideceksin dedi.. bu kadar kati yanii..bu ev konusunda bu kadar istegimi yapmiuorsa ilerde hic bi istedigimi yapmaz gibi geliyor..

o zaman babana kira versin. hem de içgüveysi olmaktan kurtulmuş olur.

pekı

sevgılınızın babası vefatetmıs annesı tek kalmıs olsaydı ve sıze beraber oturalım deseydı tabıkı ne demek seve seve der mıydınız

Iste sorun da burda,ben o evde oturamam deyip sebeplerini acikladigimda kati bir sekilde beni reddetti..yani cozum bulmak yok..direk red.ona gore ben onunla nohut oda bakla sofada bile oturabilmeliymisim..sevgimden boyle emin olabilirmis ama simdi onun evini istemiyormusum..hay allahim yaaaa...ne evmis arkadas☺☺☺

Gorev yaptiginiz yer cok problemli degilse, babanizi da alip gitseniz? Hastane vs gibi ihtiyaclar acisindan sıkıntı yoksa?

Anneniz hayatta olsa ve hadi alt katlarinda oturalim deseniz, ic guveysi endisesini ve kati olmasini anlarim.

Ama annenizi yeni kaybetmissiniz, basiniz sag olsun, mekani cennet olsun. Anlayisli olmamak ya da orta yol bulunmasina karsi cikmak gibi bir lüksü yok, cok affedersiniz. Burda erkeklik gururunun hic sirasi degil, su anki hassas durumunuzu hice saymis kati bir insan gibi geldi bana, cok bencilce geldi.

pekı

sevgılınızın babası vefatetmıs annesı tek kalmıs olsaydı ve sıze beraber oturalım deseydı tabıkı ne demek seve seve der mıydınız

Bunu da dusundum..annem benim kanser hastasiydi,cok zor sureclerden gectik..eger annem hic hasta olmamis olsaydi,olmeseydi belki ben de onun ailesiyle oturmak istemezdim..insan basina gelmeden anlamiuor maalesef..simdi daha farkli bakiyorum hayata..onun ailesi de kendi ailem kadar kiymetli..

Gorev yaptiginiz yer cok problemli degilse, babanizi da alip gitseniz? Hastane vs gibi ihtiyaclar acisindan sıkıntı yoksa?

Anneniz hayatta olsa ve hadi alt katlarinda oturalim deseniz, ic guveysi endisesini ve kati olmasini anlarim.

Ama annenizi yeni kaybetmissiniz, basiniz sag olsun, mekani cennet olsun. Anlayisli olmamak ya da orta yol bulunmasina karsi cikmak gibi bir lüksü yok, cok affedersiniz. Burda erkeklik gururunun hic sirasi degil, su anki hassas durumunuzu hice saymis kati bir insan gibi geldi bana, cok bencilce geldi.

Bana da cok bencilce geliyor...gorev yaptigim yer sanliurfa merkez..babami da goturebilirim ama yeni vir duzen kurmamiz gerekiyor orda,su an 3 kiz kaliuoruz evde..ev tutacagiz ayri,hersey sil bastan..elbetteki zor ama yapilabilir bisey..babam kabul eder mi bilmiyorum..15 gunlugune gelmisti cok cani sıkilmisti orda...

Bunu da dusundum..annem benim kanser hastasiydi,cok zor sureclerden gectik..eger annem hic hasta olmamis olsaydi,olmeseydi belki ben de onun ailesiyle oturmak istemezdim..insan basina gelmeden anlamiuor maalesef..simdi daha farkli bakiyorum hayata..onun ailesi de kendi ailem kadar kiymetli..
sevgılınızın orda otuırmak ıstememeısını anlıyorum haklı da bulabılırım kendımce sahsen ben de yapmazdım ama su da bı gercek kı sen bıze gelın gelıyorsun bızım dedıgımız yer olacak bızım ıstedıgımız olacak vs gıbı dusunce yapısındaysa sen de bunu hazmedemıycek yapıdaysan pek de ılıskınız yurumez lutfen yanlış anlayın sadece görusumu yazdım

sevgılınızın orda otuırmak ıstememeısını anlıyorum haklı da bulabılırım kendımce sahsen ben de yapmazdım ama su da bı gercek kı sen bıze gelın gelıyorsun bızım dedıgımız yer olacak bızım ıstedıgımız olacak vs gıbı dusunce yapısındaysa sen de bunu hazmedemıycek yapıdaysan pek de ılıskınız yurumez lutfen yanlış anlayın sadece görusumu yazdım

Cok haklisin..sanirim bu dusunce de kendisi.."gelin" denildiginde kocasina ve kocasinin ailesine her daim el pence divan olacak bir insan dusluyor anladigim kadariyla...ben saygidan kusur etmem ama benim de dusuncelerim hislerim onemli olmali..yani bu evde oturmak beni rahatsiz ediyor,mezarliga baktikca annemi hatirliyorum dedigimde,neden bu kadar zor atlatiyorsun,hepimiz ailesinden birini kaybedecek herkes sen gibi mi yapsin diyor...cok acimasizca degil mi??

X