ah şu kafam ah!

Kardeş bu kadar mı değersizsin ya töbe Allahım yanlış anlama ama sanki onlara göre kendini oğullarına yamamaya çalışan bir kadın gibi olduğun için kıymet görmemişsin . Yahu böyle parlak bir beyin bunu kendine neden yaptı ?

Mesleğimi yazmayim şimdi ama meslektaşlarının hepsi Türkiye ortalamasına göre çok çok iyi kazanıyor. Çoğunlukla eşleriyle aralarında maddi dengesizlik oluyor sizinki gibi. Boşanırken anlaşmalı değil çekişmeli oluyor ve ciddi oranda para kaybettiklerini görüyorum. Kadına nafaka davası açanlari bile duydum. Umarım az zararla kurtulursunuz. Gördüğüm kadariyla artık erkekler çok edepsiz olmuş. Evin avizeleri o söküp götüren bile var. Evlilik sözleşmesi şart .
benimde bir kadın müdürüm vardı.dediğiniz gibi.eşi onu darp etti.buna rağmen kadından boşanmak için tazminat istedi.
arada başka detaylarda oldu.mahkeme uzadı.kadıncağız para verdi adama kurtulmak için.onun kocası da bütün gün evde oturan 1 ay çalışsa başa kakan biriydi.üstelik ikisi de eğitimli insanlardı.amerikadan masterlı falan.aslında eğitim bir tarafa insanlık lazım.merhamet saygı.büyüğünü küçüğünü bilmek.ahlak.ona üzülmüştüm.benzerini yaşadım.onun bir sınıf arkadaşı vardı, şöyle anlatıyormuş.adamın karısı doktormuş.aylık geliri iyiymiş kadının.adam sürekli aldatıyormuş kadını ve diyormuş ki.karımı hiç beğenmiyorum.çocuk olmasa bi de onun şu maaşı bir an durmam yanında.yani eğitimli iyi maaşlı olunca da handikap sanırım.denk birini bulamayınca dediğiniz gibi para koparma derdinde oluyor adamlar.

Kardeş bu kadar mı değersizsin ya töbe Allahım yanlış anlama ama sanki onlara göre kendini oğullarına yamamaya çalışan bir kadın gibi olduğun için kıymet görmemişsin . Yahu böyle parlak bir beyin bunu kendine neden yaptı ?
insanları ayırt etmeden sevmeye çalışırım hep.onun ailesini de sevmeye çalıştım.oğulları akıllarınca ezilmesin die beni baskıladılar.bi de enterasan bir şekilde o sülalede gelinleri sevmezlermiş hiç.tüm gelinlerin arkasından konuşuluyordu.başka bir gelinleri vardı o sülalenin.gayet hanım bir kız.okumuş memur olmuş.kızın arkasından saf o diye konuşuyorlardı.efendim her söylenene inanıyormuş.kız iyi bir kız.60 yaşında biri bir şey söyleyince inanır tabi.onların gereksiz esprilerini anlamak zorunda mı.

insanları ayırt etmeden sevmeye çalışırım hep.onun ailesini de sevmeye çalıştım.oğulları akıllarınca ezilmesin die beni baskıladılar.bi de enterasan bir şekilde o sülalede gelinleri sevmezlermiş hiç.tüm gelinlerin arkasından konuşuluyordu.başka bir gelinleri vardı o sülalenin.gayet hanım bir kız.okumuş memur olmuş.kızın arkasından saf o diye konuşuyorlardı.efendim her söylenene inanıyormuş.kız iyi bir kız.60 yaşında biri bir şey söyleyince inanır tabi.onların gereksiz esprilerini anlamak zorunda mı.

Arkana bakmadan kaç vallahi kaç .

Geçmişi düşünüp tüh vah demenin anlamı yok. Evet hata yapmışsınız ama bu da sizin sınavınızmış, öyle düşünün. Şimdi bi geliriniz olduğu için, ailemiz arkanızda olduğu için, ve sağlıklı bir yavrunuz olduğu için şükredin, ve önünüze bakın. Karşı tarafın tehditlerini kayıt altına alın ve mahkemede kullanın. Bundan sonra akıllı davranın. Allah kolaylık versin

teşekkürler dikkate alacağım yorumlarınızı.ben de genel bir durum çocukluğumdan beri kendi değerimin farkında olamamak.ailede kimsenin başaramadığı ilkleri başarmama rağmen.örneğin çok iyi İngilizce konuşmak ya da İngilizce mühendislik fakültesini 1 yıl erken bitirmek gibi..yine de kendimi yeterli görmemek.mükemmel olmaya çalışmak.herşeyi en üst seviyede yaparsam insanların beni daha çok seveceğini düşünmek.hep vererek sevmek.aşırı alçakgönüllülük.bunların hepsi hayatımda handikap olarak geri döndü bana.karşıdaki insan duygusal zeka olarakta iq olarakta denk değilken bile ona davranışımla kendini nasıl iyi hissettiriyorsam bir süre sonra beni ezmeye çalışmaya başlamaları gibi.ailesinden de eşimden de bunu gördüm.bir keresinde eşim bana dedi ki sen o kadar güçlüsünki hayatta ve dengeli ,ben de sinir yapıyor bu duruşun tavrın dedi.iyi araba kullanıyorum örneğin.ve yıllardır kullanıyorum.araba park ediyorum heh başarmışsın diyordu.sonra beni kıskandığını fark ettim.yani aslında beni özümseyememiş.bende sinir yapıyorsun ne demek ya.yurtdışına gidiyorum iş dolayısıyla.ailesine öyle lanse ettirmiyor.sanki ben daha normal bir işte çalışan biriymişim gibi.ailesine benim yaptıklarımı kendi yapmış gibi anlatıyor.benim şirket aracımı kullanıyor.ailesine ziyarete benim şirket aracımla gidiyoruz logosuz araç.ailesi o aracın benim olduğunun farkında bile değil.gelin kalk camları sil.evi süpür diyorlar.iyi Kuranı kerim okuyorum örneğin.ay sen Kuran mı biliyorsun diyorlar.ama küçümseme ile.oğullarına sürekli iltifat ederken senin saçın mı dökülüyor.seni gelin zannetmemişler.küçük kızın arkadaşı zannetmiş diyorlar.minyonum.1,57 boyum.haketmediğim o kadar davranış gördüm ki.siz ne kadar donanımlı olursanız olun cahile yaranamıyorsun maalesef.
Buna edilgenlik deniyor. Bende de var fazlasıyla. Çocukluğunda değer görmemiş, eleştirilmiş veya eşyaya nüfuz etmesi gibi konularda engellenmiş kişilerde değersizlik hissi oluşurmuş. Yetişkinlik döneminde de başkaları tarafından değer görmek için hep fedakarlık yapar, her işi üstlenirmiş. Sürekli iyilik yaparak beğenilmek istermiş bilinçaltında. Sizinki de böyle olabilir. (İfadelerim çok düzgün olmamakla böyle bir durum var)
Ne kadar çok vasfa sahip olursak olalım değersizlik hissi olabilir. Hatta o vasıflar bile küçüklüğümüzde büyüklerimiz tarafından fark edilmek içindi belki de. Başarılı olursam, severler düşüncesi.
Ayrıca eşinizin kötü niyetli olduğundan çok kompleksli olduğunu düşündüm. Sizde sahip olup, onda eksik olan çok şey var. Her ne kadar siz bunu göstermeseniz bile kendisi de ailesi de farkında. Özellikle erkekler kariyer ve para anlamında kadından bir adım önde olmak istedikleri için bu durumu hazmedememiş, ailesi de kendince oğullarını koruma içgüdüsünde tabi cehalet de var. Şu an öfkeniz çok yoğun muhtemelen.
Aynı şeyleri yazıp duruyorum belki ama benzer şeyleri düşündüğüm için paylaştıkça veya yazdıkça rahatlıyor insan.
Çocuğunuz ve sizin için en hayırlısı neyse o şekilde sonuçlansın inşallah her şey

Çocuğunu senden alamaz.
Ayrıca mal paylaşımı kurallarına göre de eşyalara el koyamaz. Evlilik birliği içinde alınan mallar boşanma aşamasında paylaştırılır.
İyi bir avukatın vardır umarım.
+1 +1☆☆☆☆
Konu sahibi avukatın varmi

Buna edilgenlik deniyor. Bende de var fazlasıyla. Çocukluğunda değer görmemiş, eleştirilmiş veya eşyaya nüfuz etmesi gibi konularda engellenmiş kişilerde değersizlik hissi oluşurmuş. Yetişkinlik döneminde de başkaları tarafından değer görmek için hep fedakarlık yapar, her işi üstlenirmiş. Sürekli iyilik yaparak beğenilmek istermiş bilinçaltında. Sizinki de böyle olabilir. (İfadelerim çok düzgün olmamakla böyle bir durum var)
Ne kadar çok vasfa sahip olursak olalım değersizlik hissi olabilir. Hatta o vasıflar bile küçüklüğümüzde büyüklerimiz tarafından fark edilmek içindi belki de. Başarılı olursam, severler düşüncesi.
Ayrıca eşinizin kötü niyetli olduğundan çok kompleksli olduğunu düşündüm. Sizde sahip olup, onda eksik olan çok şey var. Her ne kadar siz bunu göstermeseniz bile kendisi de ailesi de farkında. Özellikle erkekler kariyer ve para anlamında kadından bir adım önde olmak istedikleri için bu durumu hazmedememiş, ailesi de kendince oğullarını koruma içgüdüsünde tabi cehalet de var. Şu an öfkeniz çok yoğun muhtemelen.
Aynı şeyleri yazıp duruyorum belki ama benzer şeyleri düşündüğüm için paylaştıkça veya yazdıkça rahatlıyor insan.
Çocuğunuz ve sizin için en hayırlısı neyse o şekilde sonuçlansın inşallah her şey
teşekkürler

Benim erkeklerde farkettigim bsy de şu: aşık oluyolar aşklarını yaşıyolar duygusal anlamda kendilerini doyuruyorlar ama aşik olduğu kişiyle evlenmiyorlar. Erkeklerin birçoğu mantık evliliği yapıyor. İşine geleni kullanıyor. Evlenene kadar peşinden koşuyor evlendikten sonra da kendi istediklerini yaptırmaya çalışıyo. Ben de safi mantık evliliğine karşıyım ama günümüz erkeklerinin çoğunun böyle evlilikler yaptığını düşünüyorum. Sizin eşiniz de bunu yapmış oldukça kurnaz biriymiş. Konudan alakasız olacak ama sitede aradım bulamadım bir mühendis bayan daha vardı konu açan eşi kartını maaşını her şeyini alıyodu kıza üç kuruş veriyo onun da lafını yapiyodu o bayan napti acaba? Bilen duyan var mı :)

O senden değil 6 yaş 16 yaş daha genç olsa aklı başında okumuş mühendis olmuş bir kız bulamazdı belkide.cocuğa gelince senin canını yakmanın tek yolu o.ama yaşamış biri olarak söylüyorum alamaz çocugu rahat ol.simdi yaşı küçük bir kızla evlendirsin anası.hem ilk defa biriyle evlenirkrn ceplerinden para çıkmış olur her zaman nerden bulacaklar aşktan gözü dönüp kendi masrafını kendi karşılayan kadını

Benim erkeklerde farkettigim bsy de şu: aşık oluyolar aşklarını yaşıyolar duygusal anlamda kendilerini doyuruyorlar ama aşik olduğu kişiyle evlenmiyorlar. Erkeklerin birçoğu mantık evliliği yapıyor. İşine geleni kullanıyor. Evlenene kadar peşinden koşuyor evlendikten sonra da kendi istediklerini yaptırmaya çalışıyo. Ben de safi mantık evliliğine karşıyım ama günümüz erkeklerinin çoğunun böyle evlilikler yaptığını düşünüyorum. Sizin eşiniz de bunu yapmış oldukça kurnaz biriymiş. Konudan alakasız olacak ama sitede aradım bulamadım bir mühendis bayan daha vardı konu açan eşi kartını maaşını her şeyini alıyodu kıza üç kuruş veriyo onun da lafını yapiyodu o bayan napti acaba? Bilen duyan var mı :)
o bayanı bilmiyorum ama benzer örnekler oluyor maalesef.erkekler zayıf yönlerini karşı taraf sorgulamasın diye höt höt yapıp kapatmaya çalışıyorlar.karşı tarafa baskı yapıyorlar ki karşı taraf gözünü açmasın çok sorgulamasın diye.şöyle bir örnek vereyim eşim şöyle bir şey demişti bana.Birgün yeni evliyken ben eşime mesaj attığım bir sırada eşim toplantıda imiş patronuyla.patron mesajla ilgilenme diye ona kızmış.gün içerisinde acil bir şey olmadıkça beni arama mesaj atma derdi.ben de aramazdım mesaj atmazdım işinden gücünden olmasın diye.araç altında aktif satış yapıyordu.sonra öğrendim ki günde 2-3 saat kafelerde oturduğu zamanlar oluyormuş.baştan keserdi konuları.çok kurnazdı benimki.

o bayanı bilmiyorum ama benzer örnekler oluyor maalesef.erkekler zayıf yönlerini karşı taraf sorgulamasın diye höt höt yapıp kapatmaya çalışıyorlar.karşı tarafa baskı yapıyorlar ki karşı taraf gözünü açmasın çok sorgulamasın diye.şöyle bir örnek vereyim eşim şöyle bir şey demişti bana.Birgün yeni evliyken ben eşime mesaj attığım bir sırada eşim toplantıda imiş patronuyla.patron mesajla ilgilenme diye ona kızmış.gün içerisinde acil bir şey olmadıkça beni arama mesaj atma derdi.ben de aramazdım mesaj atmazdım işinden gücünden olmasın diye.araç altında aktif satış yapıyordu.sonra öğrendim ki günde 2-3 saat kafelerde oturduğu zamanlar oluyormuş.baştan keserdi konuları.çok kurnazdı benimki.
yüksek ihtimalle patronun kızması da hikayedir.

O senden değil 6 yaş 16 yaş daha genç olsa aklı başında okumuş mühendis olmuş bir kız bulamazdı belkide.cocuğa gelince senin canını yakmanın tek yolu o.ama yaşamış biri olarak söylüyorum alamaz çocugu rahat ol.simdi yaşı küçük bir kızla evlendirsin anası.hem ilk defa biriyle evlenirkrn ceplerinden para çıkmış olur her zaman nerden bulacaklar aşktan gözü dönüp kendi masrafını kendi karşılayan kadını
o aile ölüyorum dese tek kuruş harcamaz.ilk torunlarına bile bir altın takamadılar.evlerinde para stokluyorlardı.küçük kız kardeşi ağzından kaçırdı.evde 150 bin tl nakitleri varmış.ev ahalisinin hepsi çalışıyordu.

o aile ölüyorum dese tek kuruş harcamaz.ilk torunlarına bile bir altın takamadılar.evlerinde para stokluyorlardı.küçük kız kardeşi ağzından kaçırdı.evde 150 bin tl nakitleri varmış.ev ahalisinin hepsi çalışıyordu.
bir de herşeye karışırdı benimki.bebeğime ona sormadan hiçbirşey alamıyordum.babynest aldım ona sormadan doğumdan bir gün önce önüme fırlattı kargodan geldiğinde.sürekli sebepsiz öfkeleniyordu.niye böyle yapıyorsun diye ağlamıştım.genel benim öfkem bilmiyorum dedi.herşeyi ödeyen bir karın var,karnı burnunda işe gidip geliyor. hamile zor yürüyor.kendi parasıyla aldığı şeye bile öfkeleniyorsun.be adam.Allahtan ne istiyorsun değil mi.

Back
X