Ah şu kayınvalidem!

esrasofo

psixi mou
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
928
8
96
43
Diğer
Arkadaslar merhaba konuyu dogru yere mi actim bilmiyorum ama insallah yanit bulabilirim.esim ablasinin esinin is yerinde calisiyor maasi da gayet iyi aslinda ama o para bi turlu elimize tam olarak gecmiyo.biz 3 yillik evliyiz ve Allah bizlere bagislasin 6 aylik kizim var.enistesi parayi tam olarak vermiyo hep azar azar.tam olarak gecse elimize sukur yeticek ama yetmiyo.bi de bebgin masraflari. .neyse esimde isi birakip kanadaya gitmek istiyo.19 yasina kadar orda yasamis orda dogmus.soruna geleyim.esim annesini de goturebilir bizimle.ben istemiyorum cocuga bakar dedi.iyi hos kadin cok da yardimi oluyo Allah var.ama olmuyo 1 yil ayni evde yasadik kendi evimizin insaati bitene kadar.cok fazla yonetmek istiyo.bazen kiyafetime bile karisirdi.yaptigim yemeklere bile oglum bole sevmez derdi.gecenlerde oturmaya geldi makarna yapiyodum oglum kalin makarna sevmez diyo.seviyo kac defa yaptim yer dedim hayir dedi yakinimizda akraba var oraya telefon aciyo.acma anne seviyo yer dedim hayir hayir diyo.kendi evime bile karisiyo.esim de bu durmlari biliyo herzaman olmasa da arada citlatiyordum Allahtan cok sansliyim esim beni de annesini de hos tutmasini biliyo yani beni ezdirmez de annesine de saygisizlik yaptirmaz.ona tatli dille anlatmak istiyorum neden annesiyle beraber yasamk istemedigimi ama cekiniyorumda kotu es,gelin olmak istemiyorum.ama cidden kayinvalidemle ayni evde yasamak istemiyorum.kac gundur basim agriyo ben sadece esimle ve cocugumla olmak istiyorum .lutfen akil verin !!! simdiden tesekkurler

hangi kayınvalide oğlu gel diyecek te gelmeyecek :)
hem arkadaşın anlattığı kadarıyla zaten oğluna düşkün yok onu sevmez bunu yemez diye inat eden kendi dediğin yaptırmaya çalışan biriyse bence gelmeyide kabul edebilir ..
inşallah kabul etmez de tabi direk rahata erersiniz. ama kabul edeceğini düşünüyorsanız. uzak mamleket farklı bir ülkede yaşayacaksanız birde üstüne kayınvalideyle aynı evde yaşarsanız burada yaşadığınız sorunların çok daha üstünde sorun yaşarsınız. herkesten uzak olmanın psikolojisiyle birlikte bana göre çok daha zor olur herşey. bence bu konu bir dahaki açıldığında eşinize söyleyin ben istemiyorum deyin. beraber yaşarsak huzursuzluk muhakkak çıkacaktır ne annen benim ev düzenime ne ben annenin düzenine ayak uydurabilirim hep çatışma olacak sen hep arada kalacaksın istemiyorum böyle şeyler olsun filan de bişiyler bu kadar köklü hayatınızda değişiklikler yapmayı düşünürken zaten kararlarınız ortak olmalı eşinde belki üzülür belki bozulur ama senin dediğine gelir

daha konu ona soylenmedi ama buyuk bi ihtimalle gelmek istiycek. ogluna asiri bagli kim evladina yada anne babsina bagli olmazki ama o yonetmeye kalkiyo boyle yapicaz soyle yapicaz diyo bize sormak yok ama son bi kac aydir artik dolmus durumdayim yeri geldiginde saygisizlik yapmadan cevabi veriyorum o zaman da bozulup siz nasil isterseniz diyo
haklisin NUNNA aslinda esimde arada kalacagini az cok tahmin eder.

size şöyle yapın böyle yapın diyemem ama
ben olsam kesinlikle eşime annenin bizimle gelmesinin gerek olmadığını güzel
bir dille anlatırdım evine geldiğinde karışıyor düzenine yemeğine
orda kimbilir neler olur uzak durmakta yarar var

Bi de şöyle Bişey var sen de orda yalnız olacaksın, Belki sana can yoldaşi olur kayınvaliden.. gerçi senin kayınvalideden can yoldaşi olur mu o da tartişilir =) anlaşabileceğin Bi kadın olsaydı fena da olmazdı.. ama seni sinir ediyosa orda iyice sinir hastası olursun..

Bu sizin hakkınız zaten.
Kayınvalide bakıma muhtaç değil anladığım kadarıyla.
Bu durumda beraber oturmak zorunda değilsiniz.
Ne kadar iyi olursa olsun, biriyle aynı evde yaşamak zor iş, hele de bu kişi kayınvalideyse.
Eşinize de beraber oturmanın sıkıntılı olacağını güzel bir dille anlatabilirsiniz,
yaşadığınız, hissettiğiniz sıkıntıları, sizin yanınızda olacaktır umarım.

eşinle tatlı bir dille konuş ikna et.1 yıl beraber oturmuşsunuz rahat edememişsin
eşinde sıkıntıları az çok görmüştür.aslında bu teklifte bulunması bile gereksiz
yine de aynı evde yaşamanın zor olacağını mutsuz olmaktan korktuğunu eşine iyice anlat

tabiki gelmesin heralde esinin yanında göturmek istemesının sebebi kaynananın kocasının olmaması ve baska erkek evladıda yok heralde esinde burda tek bırakmak istemıyo,,,
ama olmaz hhuzurunuz kacar eli ayagı tutarken kredisini tüketmesın bence

kayinvalidem sukur dinc hala ve burda kizi da var yalniz deil yani.esimin goturme istegi de sadece cocugumuz icindi.ama ben cocugumuza bakabilirm dil sorunum da yok ingilizcem gayet iyi disari ciksam isimi halledebilirim yani kisacasi geregi yok gelmesinin hemen de calismiycam.zaten .sanirim esim annemi de alsak olur mu dedigi zamn benim yuz ifademden az cok anlamistir.su icin ayni konu konusulmuyo ama bir iki citlattim zor olucagini herhangi bisey demedi.bakalim hayirlisi herkese tesekkur ederim yorumlariniz icin

Tatlım bence kayınvaliden sizinle gelmemeli baksana herşeye karışıyormuş birazcık anlayışlı olmalı aynısı ona yapılsa hoşuna gitmezdir eminim sana neden yapıyor sizin bir düzeniniz var.Eşine bunu güzel bir dille anlatmalısın canım

gelmemesi için eşini ikna edebilecekmisin peki

canım peki sen çalışmayı düşünüyor musun kanada da eğer çalışmayacaksan gelmesine gerek yok aslında çalışşan bile gerek yok ama erkeklere bunu anlatmak zor eşine azcık çıtlatsan canım bir yıl kaldık ama böyle böyle annenede saygısızlık etmek istemiyorum ama yanımızda kalırsa bu saygımın devam etmesi zorlaşacak filan desen ne der acaba rabbim yardımcın olsun canım...

kayınvalidenize orda ihtiyacınız yok pekte iyi anlaşamıyormuşsunuz eşinize direk fikrinizi söyleyin bence bu sizin en doğal hakkınız...

eşinize açık ve net bir şekilde söyleyin kayınvaldenizle
yaşamak istemediğinizi bu sizin en doğal hakkınız kaldıki
kayınvaldeniz bakıma muhtaç falanda değil kimi kimsesi
olmayanlardanda değil ee sizinle yaşaması için bir neden yok
zaten orda kurulu bir düzeni yokmu sizinle yaşamıyo sanırım
söyleyin eşinize

Ne gerek var sen cocuguna bakamiyormusun esin artik bi aile oldugunuzun farkinda degil galiba böyle köklü bi degisiklik istiyosa kanadaya gitmek gibi ayaklarinin üstündede duracak,zorluk tabiki olur ilk baslarda ama asarsiniz bunu güzel bi dille esine izah et herseyde büyüklerin kapisi calinmamali bence kendi basiniza halledemiyeceginiz biseyde degil zaten.bebegin sen ve esin artik bi ailesiniz umarim kolaylikla atlatirsin canim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…