Bebek Beslenmesi Ah şu mama konusu...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Cansu_can

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
114
4
66
Ankara
Arkadaşlar merhaba,

Benim yeni uç ayına girmiş bir oğlum var. En baından beri sütüm yetmediği için mama takviyesi veriyoruz. İlk başlarda 30 cc idi. Ancak kilosu geride kaldığı için 60 cc ye çıktı. Şu an 3 aylık her emzirmeden sonra 60 cc mama içiyor, ama hala doymadığı için ağlıyor. öğün araları 3 saat olması gerekirken doymadığı için ben hala 2 saatte bir besliyorum. Toplamda 8-9 kez 60 cc mama içiyor. Bu oran fazlamı? az mı bir türlü anlayamadım. Aynı sorunu yaşayanlar varsa, bana yardımcı olurmusunuz?

Doymadığı için ağlıyordur 90 cc verin ama 3 saatte bir verin bide bu şekilde deneyin 90 içince 2 saat sonra acıkmaz 3 saati bekler belki .. Ben o şekilde yapıyordum..

Doymadığı için ağlıyordur 90 cc verin ama 3 saatte bir verin bide bu şekilde deneyin 90 içince 2 saat sonra acıkmaz 3 saati bekler belki .. Ben o şekilde yapıyordum..

Ben de aynını düşünüyorum ama, hem sağlık ocağındakiler hem de gittiğimiz doktor mamayı mümkün olduğunca az vermemi istiyorlar. Mamanın şişmanlatacağı düşüncesindeler. Oğlum şu an 5 kilo 200 gr. fazlamı kilosu bilmiyorum :(

3 aylık bebek için kilosu normal benim kızımda 3 aylıkken 5.600 gr'dı...Mamanın şişmanlattığı konusuna da katılmıyorum canım endişe etme...bende şuan takviye mama veriyorum...
sen mama olarak ne kullanıyosun bilmiyorum ama benim yiğenim hiç anne sütü alamadan hep aptamil mama ile beslendi şuan 3 yaşında ve zayıf bile denebilir hiç bi zaman garip bi şişmanlığı olmadı çok normal gitti... ama sanırım sma mamanın içinde biraz şeker var diye duymuştum yani sağlık ocağı doktorum söylemişti bilemiyorum...aptamil kullanıyosan bence problem olmaz kafanada takmaa karnı doysun bebişinin yeter :)

Bende kilosunun normal olduğunu düşünüyorum ama sağlık ocağındaki hemşire ve gittiğim doktor mama konusunda çok hassaslar. Ben istemezmiyim bol bol sütüm olsun bebeşim doysun ama yok işte. İkisini birden sağdıüımda bazen 30 cc bazen 20 cc bazen 50 cc çıkıyor. Aptamil kullanıyorum bende... Eşimde tedirgin kof kilosu olur mu diye. İnanın sinirlerim bozuluyor. Çocuk aç ve ağlıyor 60 cc yetmiyor ama bunu kimselere anlatamıyorum :(

benim oğlum bir aylık ve ben de baştan beri mama takviyesi yapıyorum günde 2 ya da 3 defa 90 cc veriyorum tabi 90 a son 10 gündür geçtik ama daha önce 60 cc idi.Ancak yine de tam 90 bitmiyor 75 filan içiyor. İlk aptamil vermiştim ama alerji yaptı vücudunda kızarıklıklar oldu sonra sma gold a başladık memnunum. Doktoruma kalsa mama verme sütün yeter diyor ama öyle değil tabi yetmediğini anlamak için uzman olmak gerekmiyor. Mama takviyesini öğlen 12 akşam 6 ve gece 12 şeklinde veriyorum aralarda hep emziriyorum mama yedikten sonra 3 saat, emzirdikten sonra ise 2 saat aralıklarla besliyorum.

Benim bebeğimde şuan 2,5 aylık ve kilosu hala 3900-4000 gr arası. Bize de doktor mamaya başla dedi. Günde 40-50 cc lik 5-6 sefer veriyorum. Hiç istemiyorum ama napim çok az gelişti doğumdan bu yana :((

Bencede kilosu normal benim bebeğimde 5.400 gr dı 3 aylıkken mamanın saatini ayarlarsan fos kilo yapmaz bana doktorum 3 saatten önce asla verme derdi hiç te çok kilolu olmadı hiç bi ay ..sütün yoksa mamayı da az verirsen nasıl doyacak o zaman ben 90 cc vermiştim 3. Ayda.

merhaba kızlar, anneler, ilk 3 ayda hazırladığımız 30 cc mamalar, 4-5 aydan itibaren yerini 60-90 cc ye bırakıyor,7-8 aylık iken 120 cc iken yaşına geldiğinde 200-220 ml içebilirler, Bu arada 1 yaşındayken doğum kilosunun yaklaşık 3 katı olmalıdır. benim tavsiyem bebeğinizi arkadaşlarınızın bebekleri ile karşılaştırmayın. ya zayıf dersiniz ya da şişman dersiniz. moral bozmaktan bir yere gidemezsinizde. en kötüsü de herkes bir şeyi atlatınca hemen gerçeği unutur ve 8 aylıkken yürüdü, 4 aylıkken azı dişleri bile çıktı, 1 yaşındayken konuştu, pastasını bile üfledi gibi masallar duyarsınız. inanmayın moralinizi bozmayın.

Öncelikle bebeklerinize 1 yaşına kadar inek sütü, bal, yumurtanın beyazı ve allerji yapacak şeyler verilmemelidir. yoğurtu süt ile karıştırmayın. çok rahatlıkla 5 aydan itibaren verebilirsniz, yoğurdu sade değil de meyva veya bebek bisküvisi ile verebilirsiniz. şeker ile verilmesini beslenme uzmanları ve çocuk doktorları kesinlikle tavsiye etmiyorlar.

Gece Beslenmesi çok önemli bir durum, bebeğiniz büyüdükçe gece beslenmesini yavaş yavaş bırakmalısınız. bir süre sonra tamamen kesmelisiniz. Allah korusun hastane de kalsalar, gece beslenmesine tamamen kızıyor ve yaptırmıyorlar, bu konuda Prof. dr. Muazzez Garipağaoğlu'nu takip edebilirsiniz. Türkiye deki en önemli bebek beslenmesi uzmanıdır.

Ek besinlere gelince bebeğiniz 5 ayın içerisine girmesiyle yavaş yavaş ek besinler verebilirsiniz. meyva suları, meyva püreleri ( burada meyva pürelerini cam rende ile yapmanız gerekmektedir, eğer çelik rende kullanırsanız vitaminin kaçacağını belirteyim) meyva alırken de dikkatli olun, hormonlu meyvalar tercih etmeyin. az alın doğal olanı bulmaya çalışın. Eğer doğal bulamıyorsanız yada gezmeye çıktığınızda vermek isterseniz bana göre en doğalı hipp kavanozlar, hem pratik hem % 100 organik.

Bebeğinizin 6 aydan sonra büyümesiyle sütünüz yetmemeye başlarsa kesinlikle devam sütü için yine hipp tercih edin. Avrupa da yaşayan tanıdıklarınız varsa hipp i bir sorun danışın, cevaplar sizi direkt hipp e götürecektir.

Size ufak bir ipucu da vereyim. ben hipp mamalarını bir de kampanya ile alıyorum. hem fırsatlardan yararlanın hem de bebeğinizi %100 organik mama ile büyütün. Örn. hipp 300 gr mama 17 TL ve 5 kapak toplarsanız 1 mama hediye, size 13 TL ye geliyor. 800 gr hipp mama normalde 49 TL ye satılıyor, 3 mama ya 1 mama hediyesi ile hipp 800 gr mama 22 TL ye geliyor.

SMA isteyen olursa 900 Gr 4 adet alımda 31 TL, iki kapağa 1 900 gr mama hediyesiyle 21 TL ye geliyor... daha uygununu bulursanız benimle paylaşın lütfen

selamlar,

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Arkadaşlar,

Kızımda süt alerjisi vardı hala da devam ediyor. Fakat doktorumuz reçetemizi değiştirdi. Pregomin AS kullanıyorken şimdi Neocate'e geçtik. Elimde 10 kutu kadat Neocate var. İhtiyacı olanlara gönderebilirim, çünkü rapor çıkarmak zaman alıyor o süre içinde kullanılabilir en azından. İhtiyacı olanlar bana mesaj atarsa gönderebilirim.

Back
X