ahh çocuklarrr..

begum_fde

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2015
7
0
37
Hanimlaarr bana acil yardım.. 4,5 ve 2,5 yasinda iki kizim var. Büyük kizim sürekli küçük ve büyük tuvaletini tutuyor ve hatta altına kaçırıyor.. Ne desem ne yapsam olmuyor... Sebebi ne olabilir sizce nasıl davranmalıyım:KK43: ne yapmaliyim??

Bizdede aynı sorun var.Kardeş meselesiyle beraber başladı.ilk başlarda çok sorun ettim çok kafama taktım ama ben taktıkça çocuğun üstüne gitttikçe(birde iki çocukla uğraşmanın stresi sıkıntısıyla) dahada kronikleşti.oluruna bırak ,tuvalete zamanında gittikçe ödüllendir,en önemlisi pozitif davran yoksa daha kötü oluyor.herşeyi denedim yok yok.kendinide 'büyüyüp altına yapan yok' diyip rahatlat.şimdi nadiren tutuyor.canları sağolsun de geç.yoksa insan neden neden diye çok üzülüyor.

Um
Bizdede aynı sorun var.Kardeş meselesiyle beraber başladı.ilk başlarda çok sorun ettim çok kafama taktım ama ben taktıkça çocuğun üstüne gitttikçe(birde iki çocukla uğraşmanın stresi sıkıntısıyla) dahada kronikleşti.oluruna bırak ,tuvalete zamanında gittikçe ödüllendir,en önemlisi pozitif davran yoksa daha kötü oluyor.herşeyi denedim yok yok.kendinide 'büyüyüp altına yapan yok' diyip rahatlat.şimdi nadiren tutuyor.canları sağolsun de geç.yoksa insan neden neden diye çok üzülüyor.

Çoktan alıştı aslında tuvalete ancak bu aralar tutmaya başladı. İki ya da uç günde bir büyük tuvaletini yapıyor biraz kabızlık problemi de var. Acıdığını söylüyor. Tekrar aciyacak korkusuyla tutuyor olabilir mi?

benimkinin savunmasıda aynı.tutarken yakaladığımda doğru tavalete götürüyorum.yolda bana acıyacak şimdi diye söyleniyor

küçük kardeşi olan çocuklar böyle şeyler yapabiliyorlar
bi kere ona da bez takın.
zaten rahat edemeyip bi daha istemeyecektir.

Acicak korkusu da vardır ama tuvaletini tutmazsa acımadan yapacağını söyleyin asla cezalandirmayin ama kalıcı etkileri olabiliyor odullendirme iyi fikir bi cizelge hazirlayin haftalara göre yapmadığı günlere centik atin hafta sonuda odullendirin bez baglamayin bide sakın onceden tutuyosa tekrar öğrenir

bide tablet çok istiyordu tutmazsan, gelir gelmez gidersen alıcam deddim.3,4 ay tutmadı aldık gene başladı ama dediğim gibi zamanla azalıyor,birazda üşengeçlikten oldu artık

büyük kızınız tuvaletini yaptıktan sonra, küçük kardeşin yanında
ödüllendirebilirsiniz.kıskançlıktan olma ihtimalide var.
ben ödül araba vererek alıştırmıştım.birkaç kereden sonra alışmıştı.

Tüm söylediklerinizi deneyecgm..bana da kıskancliktan yapiyor gibi geliyor. Düzelevek insallah .. Çok tesekkurler hanimlar..

X