Öncelikle çocuğunuzu takip etmeden girismissinjz işe. Sabah bezi dolu kalkan çocuklarda böyle bir işe girisilmez. Ne zaman çocuğunuz kürü kalkmaya başladı tuvaleti sevdirmeye başlarsınız çocuğunuz kendisi haber vermesini istersiniz ..... Bu tip aşamalarla ilerlenir ve sonra kesinlikle tekrar bez kullanılmaz yoksa süreç doğru yonetilemiyor. Siz çevre baskısıyla girmissiniz tuvalet eğitimine ama çocuğunuzun hazır değil belli ki. Normalde uzmanlar 31 haftadan itibaren gözlemlemeye başlayabilirsiniz derMerhaba annişlerKızım 34 aylık.3 gün önce tuvalet eğitimine başladık.bundan 1 ay öncesi kadar da çok denedik ama tuvalette sürekli ağladığı için pes ettim.1 ay kadar daha bekleyim ramazan geçsin dedim.bezinden hiç vazgeçmeyen bi bebek.sürekli bezimi bağla diye ağlıyordu.3 gündür artık bezimiz yok dimi anne diyo ama tuvaletteki ağıdımız bitmiyor.her gidişte ortalığı yıkıyor resmen.lazımlık sandalye aldık.belki tuvaletten korkuyodur diye.ama ona da oturunca ağlıyor.geceleri bağlıyorum bezini hala.(yeni hamileyim gece tansiyonum çok düşüyor kalkamıyorum)bi de fark ettim akşam yatarken tembih etmeme rağmen sabaha kadar bez baya dolu şekilde kalkıyoruz..bilemiyorum hazır mı değiliz.saklı yerlerde çiş ve büyüğünü yapıyor rahatsızlık hissedip değiştirmemi istiyordu..bende bi cesaret başlamıştım eğitime ama sürekli ağlaması beni de çok yıprattı.ne yapacağımı bilemiyorum sanki alışamayacakmış gibi hissedip üzülüyorum.milletin de hala bezli mi kocaman oldu alıştır diye konuşması iyice stres yaptı..bu şekilde başlayıp sonuca ulaşam cici anneler beni mutlu edecek şeyler söylemenize çok ihtiyacım var
Çevre baskısından çok yaz döneminin gelmesi yaşının da nerdeyse 3 olması daha etkili oldu başlamamda.2 yaşında başlayan bebişleri gördükçe daha da hevesleniyorum.kızım çok akıllı maşallah.herşeyi bilir konuşur.ben artık bez takmıycam dimi anne diyor gülüyor.ama her tuvalete gidiş de ağlaması..başlamışken vazgeçmek de istemiyorum.2 haftada düzene oturur diyorlar.psikolojik yönden etkilenmesini de asla istemiyorum.ama çok kararsızım.yardımcı olacak kimsem de yok.bi taraftan gebelik sıkıntılarıyla bi taraftan da bu işle uğraşmak epey zor.Rabbim yardımcım olsun inşallah.Öncelikle çocuğunuzu takip etmeden girismissinjz işe. Sabah bezi dolu kalkan çocuklarda böyle bir işe girisilmez. Ne zaman çocuğunuz kürü kalkmaya başladı tuvaleti sevdirmeye başlarsınız çocuğunuz kendisi haber vermesini istersiniz ..... Bu tip aşamalarla ilerlenir ve sonra kesinlikle tekrar bez kullanılmaz yoksa süreç doğru yonetilemiyor. Siz çevre baskısıyla girmissiniz tuvalet eğitimine ama çocuğunuzun hazır değil belli ki. Normalde uzmanlar 31 haftadan itibaren gözlemlemeye başlayabilirsiniz der
Aldık aldık kuzum ama hiç dikkatini çekmiyor.çişini yapana kadar ortalığı yıkıyor sonra yapınca o kadar mutlu çıkıyor ki tuvalette.hemen ödül veriyorum.2 saat geçiyor yine aynı.Çocuğunuz istediği zaman başlayın piskolojisi bozulur daha sonra çocuğunuza lagzimlik alın ama önünde kornası olan oyuncak olan arabalı birşey alın sevsin onu orda otursun zamanla alisir biz öyle yaptık yeğenime
Kabızlık sorunu yasamadigindan emin olmalısınız daha ne söyleyeyim diski kalın olmasa bile yapıca sertse bu da onu zorluyor olabilir. Beslenmesine dikkat edin yani çikolata cips şeker gibi bağırsak sağlığını olumsuz etkileyecek şeylerden uzak dursun.Çevre baskısından çok yaz döneminin gelmesi yaşının da nerdeyse 3 olması daha etkili oldu başlamamda.2 yaşında başlayan bebişleri gördükçe daha da hevesleniyorum.kızım çok akıllı maşallah.herşeyi bilir konuşur.ben artık bez takmıycam dimi anne diyor gülüyor.ama her tuvalete gidiş de ağlaması..başlamışken vazgeçmek de istemiyorum.2 haftada düzene oturur diyorlar.psikolojik yönden etkilenmesini de asla istemiyorum.ama çok kararsızım.yardımcı olacak kimsem de yok.bi taraftan gebelik sıkıntılarıyla bi taraftan da bu işle uğraşmak epey zor.Rabbim yardımcım olsun inşallah.
Biraz daha bekleyin ozamn cnm zamanla alısir bebek bezi de pahalı kuzum senide anlıyorum gözün aydın ikinci bebekte geliyorrrrrrrAldık aldık kuzum ama hiç dikkatini çekmiyor.çişini yapana kadar ortalığı yıkıyor sonra yapınca o kadar mutlu çıkıyor ki tuvalette.hemen ödül veriyorum.2 saat geçiyor yine aynı.
Hergün saatinde yapan çocuk 2 gündür büyüğünü yapmıyorKabızlık sorunu yasamadigindan emin olmalısınız daha ne söyleyeyim diski kalın olmasa bile yapıca sertse bu da onu zorluyor olabilir. Beslenmesine dikkat edin yani çikolata cips şeker gibi bağırsak sağlığını olumsuz etkileyecek şeylerden uzak dursun.
Tuvalet eğitimi için resimli kitaplar var internette videolar var onlardan da faydalanabilirsiniz
Öyle yapıcam valla kuzum.bebek bezi de problem değil hemen öğrensin istiyorum yaşıtlarıyla analık işteBiraz daha bekleyin ozamn cnm zamanla alısir bebek bezi de pahalı kuzum senide anlıyorum gözün aydın ikinci bebekte geliyorrrrrrr
Aminnn kuzummmÖyle yapıcam valla kuzum.bebek bezi de problem değil hemen öğrensin istiyorum yaşıtlarıyla analık işteteşekkür ediyorumm bu arada Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah
Banyoya ya da tuvalete kalın bir muşamba serin onun üzerine yapsın benim yeğenim de tuvalette ve lazimlikta sorun yaşıyorduHergün saatinde yapan çocuk 2 gündür büyüğünü yapmıyoreminim korktuğu için kuzum yoksa rutin saatinde beze yapar kabızlığı yok eminim..videolar da izledik şarkılarda dinledik.yok vakti değil anladığım kadarıyla.vazgeçicem böyle giderse.yaşına girsin bi de o zaman denerim napıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?