• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ah'ım niye tutmuyor?

Eğer gerçekten günahınıza girdiyse bi sekilde döner onu bulur..

Ama sadece ayrıldınız seni bıraktı baskasyla evlendi dyede beddua tuttcak diye bisey yok.
Bence öyle kötü dualarda etmeyin.. gerek yok önünüze bakın,hersey Allahtan sizin icin hayırlısı onsuz olmakmıs belkide yaradan sizi böyle ödüllendirdi..

Aynısını ben de yaşıyorum. Kimseye beddua etmem , ama çok kırıldıysa içime atarım, Rabbim sana havale ediyorum derim. Hep de duyarım sonraları seneler sonra da olsa. Kırdığın yerden kırılırsın diye bir ayet var.

Hatta yeni öğrendim, eşimin ailesinin beni çok kırdığı bir dönemde yani eşimle beni ayırmaya çalıştığında, görümcemin de kendi kv si ve eşiyle sorunlar yaşadığını hatta çocuğu olmuyor diye muayeneye götürüldüğünü duydum. Kurcalamadım ama bu kadarı da yetti.

Beni çok üzen eski sevgilimin başına gelenleri 10 sene sonra kendi ağzından dinledim...Bir çok şey var böyle.
Onun ağzından dinledim derken 10 yıl sonra sizimi aradio_O

Birşeyi merak ettim benim eşim de dahil derken eşiniz başkasinimi seviyor yanliş anlamis olabilirm kusura bakmayin
Aldatildim canim ve malesef bosanmadim ve şimdi beni deli gibi seviyomus numarasi yapiyor :) aşk dolu bakmalar sarilmalar vs. Bide eski sevgilisni arattirdigini görmüştüm sitelerden.. bizim evliligimiz cok oncesine dayanir yine o kizi unutamadigi icin ayrilmistim bi kac arkadasimdan da ona kor kutuk asik oldugunu duymustum salaklik mi dersin aşk mi dersin büyük konuşma mi dersin asla evlenmem dedigim adamla evli buldum kendimi.. beni aldattigi kadin baska bir kadin

Sadece terkedildiniz diye tanımadığınız insanları da etkileyebilme riski olacak dilekleri niye dilersiniz hiç anlamam… İlgili kişi ile evli değildiniz sonuçta… Sizi tanımış, kafasına uymamış, ayrılmışsınız… Bu kadar nefsinizin kölesi olmayın… Önünüze bakın. Sonuçta yuva kurmuş artık, size bir faydası yok :KK43: Daha fazla üzülüp de heder etmeyin boşu boşuna kendinizi… O çıkan ahlar daha başka içerikte oluyor… Gerçekten hak yenmiş ise, birinin hayatını karartma durumu var ise tutuyor Allahın izni ile… Yoksa her canı yananın ahı tutsaydı, ohoo hepimiz yanmıştık O:) Kimbilir nerelerde kimlerin gönül teline istemeden de olsa basmışızdır… Sonuçta beşeriz, şaşarız… Önemli olan bile isteye yapmamak...

istemiyorum güvenmiyorum dedikce israrla peşimden koştu.maddi manavı cok büyük buhran geçirdiğim dönemde boşluğundan faydalandı ona sığındım.ruya gibi aylar geçirdim.sonra beni terk etti kısa bir süre içind e evlendi.esi yeni hamile imiş.ev almış tatilde idi yeni dönmüş.cok mutlu.
sen geçmiyorsun bile onun aklından kafası meşgul evini düzenliyor çocuğuna elbiseler alıp karısıyla hayaller kuruyor sende mal gibi acı çekiyorsun diyorum .ama elimde olan bisey değil ki.ben gecenin bir vakti icim sıkılarak uyanayim nefesim kesilsin diye uğraşmıyorum ki.uyuyorum yani plansız uyanmam.sabah akşam huzuru kalmasin mutlu olamasin diye beddua ediyorum.Allahim benimde karşıma birini çıkar mutlu olayım diye degil tüm enerjimi dualarımı o mutsuz olsun diye ediyorum.Aksine adamın her işi yolunda.taşa elini atsa altın kesiliyor.ben birine kötülük ettimde benden mi ah çıkıyor diyorum kesinlikle hayir.
ah 'ım tutar mi kızlar.Allah adama yağdırıyor.ahirette degil dünya gözüyle yasattiklarini yasasın istiyorum
sizi anliyorum fakat adamda sizi aldatmamis ki ayrilmis sonra evlenmis takmayin kafaniza bedua etmeyin kimseyede iliskiler boyledir sevgikiyken ayrilir evliyken bosaniriz hayatin olagan akisi bu bunuda bir tecrube sayin ve yolunuza bakin

Aldatildim canim ve malesef bosanmadim ve şimdi beni deli gibi seviyomus numarasi yapiyor :) aşk dolu bakmalar sarilmalar vs. Bide eski sevgilisni arattirdigini görmüştüm sitelerden.. bizim evliligimiz cok oncesine dayanir yine o kizi unutamadigi icin ayrilmistim bi kac arkadasimdan da ona kor kutuk asik oldugunu duymustum salaklik mi dersin aşk mi dersin büyük konuşma mi dersin asla evlenmem dedigim adamla evli buldum kendimi.. beni aldattigi kadin baska bir kadin
Peki neden boşanmadinizki

Beddua döner dolaşır edenide bulur unutmayın. Siz Allaha havale edip kendi mutlulugunuza odaklanin. Siz sürekli olumsuza odaklandiginiz için mutsuzsunuz başka şeylere odaklanın biraz .yipratmayin kendinizi

size cvb vereceğim takip ettiğim ve olgun bulduğum bir insansınız.takdir edersinizki burada uzun uzadıya önce ayrıntısına kadar açıklama yapılamıyor.adamin niyeti zaten başkası ile evlenmekmis.bana ilgi gösterirken sevgisinde boğarken aile yapısına uygun kiz kız ile nisan hazırlığı yapiliyormus.

Ne olursa olsun evlendigi kızı ilkokul mezunu, köylü, başörtülü diye tanimlamaniz sizi hakli bile olsaniz haksiz duruma dusurdu, simdi o kizin ne sucu var ki mutsuz olsun, hic tanimadiginiz birine dolayli yoldan beddua ederseniz ahin buyugunu siz alirsiniz.

Beddua döner dolaşır seni bulur derler ve doğru ben ne kadar bedua ettiysem bana döndü.,bedua yerine rabbimize havale et rabbim bilir

bende aynı anda idare edilmişim.benimke gonul eglendirdi istedigi gibi koyden türbanlı ilkokuldan sonra okumamış erkek arkadasi hic olmamış ev kızı aldi

Adamın zihniyeti belli de sizin zihniyetiniz de pek farklı değil ki.. ‘Gönül eğlendirmek’ nedir ya?? O kızı ev kızı, türbanlı ve alt metinde cahil olarak konumlandırıyorsunuz. Kendinizi ise daha farklı konumlandırıyorsunuz. Diğer yandan flört ettiğiniz bir ilişki için ‘benimle gönül eğlendirdi’ diyorsunuz. Bu nasıl çelişki? Hayatla ilgili bir tarafınız olsun, bir duruşunuz olsun. Madem kendinizi ‘gönül eğlendirilen’ biri olarak görecektiniz o halde kimseyle çıkmayacaktınız. Bu çelişkilerinizden kurtulursanız daha az acı çekersiniz.

‘Ben birini sevdim, güvendim ve her insan gibi tercihlerim doğrultusunda bir ilişki yaşadım’ şeklinde düşünebilseydiniz bugün kendinizi kullanılmış hissetmeyecektiniz. Ama düşünemiyorsunuz çünkü kendi değerinizi başka birinin size verdiği değerle belirliyorsunuz. Eğer sizi ‘evlenmeye layık’ görseydi o zaman değerli hissedecektiniz. Oysaki kimsenin değeri bunlara bağlı değildir, kişi kendi değerini kendisi belirler. Bu da duruş, özsaygı,özgüven,hayat felsefesi gibi şeylerden geçer.

Herkes birilerini terk etti, belki olur diye flört etti ;umut verdi, olmayacağını anladı reddetti. Hepimiz yaptık bunları , bize de beddua mı edilsin? Terk edilmek zor bir durum, insanın gururuna dokunuyor en çok. Kızgınlıkla bir süre karşısındaki ceza çeksin istiyor ama sizinki çok uzun sürmüş artık. Bu kadar arabeskleşmeye de gerek yok. Eğer sizle gönül eğlendirip, başından beri olmayacağını bilip yine de devam ettiyse berbat biriymiş zaten evlenmediğiniz iyi olmuş. Kendi mutluluğunuza bakın artık. Ben mutsuzsam ona ne olmuş ne önemi var ki?

"Kekim niye kabarmıyor, halbuki aynen tarife uygun yapıyorum ben de" minvalinde bir soru olmuş.

O işler öyle olmuyor. Gönül ilişkilerinde ah'a falan inanmam. Sizin gibi konu açanlar da çok gördüm. Siz kendi negatifliğiniz ve mutsuzluğunuzla kalıyorsunuz. Ah mah yok. Kendi hayatınıza kalite katmaya harcayın enerjinizi.

Yani döner dolaşır ssni bulur derler.Bu duygulardan kurtulun.Aşk bitmiş duygular bitmiş olabilir.Hayat bu ya:)Önünüze bakın

istemiyorum güvenmiyorum dedikce israrla peşimden koştu.maddi manavı cok büyük buhran geçirdiğim dönemde boşluğundan faydalandı ona sığındım.ruya gibi aylar geçirdim.sonra beni terk etti kısa bir süre içind e evlendi.esi yeni hamile imiş.ev almış tatilde idi yeni dönmüş.cok mutlu.
sen geçmiyorsun bile onun aklından kafası meşgul evini düzenliyor çocuğuna elbiseler alıp karısıyla hayaller kuruyor sende mal gibi acı çekiyorsun diyorum .ama elimde olan bisey değil ki.ben gecenin bir vakti icim sıkılarak uyanayim nefesim kesilsin diye uğraşmıyorum ki.uyuyorum yani plansız uyanmam.sabah akşam huzuru kalmasin mutlu olamasin diye beddua ediyorum.Allahim benimde karşıma birini çıkar mutlu olayım diye degil tüm enerjimi dualarımı o mutsuz olsun diye ediyorum.Aksine adamın her işi yolunda.taşa elini atsa altın kesiliyor.ben birine kötülük ettimde benden mi ah çıkıyor diyorum kesinlikle hayir.
ah 'ım tutar mi kızlar.Allah adama yağdırıyor.ahirette degil dünya gözüyle yasattiklarini yasasın istiyorum
Cünkü karma diye bisey var:(Eskilerin dediği sekliyle,beddua döner dolasır seni bulur:(Beddua etme.Haline sükret,hayatına devam et..

"Ben birini sevdim, güvendim ve her insan gibi tercihlerim doğrultusunda bir ilişki yaşadım" şeklinde düşünebilseydiniz bugün kendinizi kullanılmış hissetmeyecektiniz. Ama düşünemiyorsunuz çünkü kendi değerinizi başka birinin size verdiği değerle belirliyorsunuz. Eğer sizi ‘evlenmeye layık’ görseydi o zaman değerli hissedecektiniz. Oysaki kimsenin değeri bunlara bağlı değildir, kişi kendi değerini kendisi belirler. Bu da duruş, özsaygı,özgüven,hayat felsefesi gibi şeylerden geçer.

Mesele tam olarak bu bence de. Yani konu sahibi, dengesiz ne istediğini bilmeyen bir insandan kurtuldum diye düşüneceğine, bu insanın onayına ihtiyacı varmış gibi niye beni evlenmeye layık görmedi beni kullandı diyerek boşuna kendini harap ediyor. Olması gereken "Ben birine güvendim ama güvenilecek biri olmadığını anladım bana yalan söylediği için Allah'ından bulsun" deyip hayatına devam etmek.

Back
X