- 7 Mart 2019
- 75
- 27
- 3
- 30
- Konu Sahibi Yasamadimgormedim
Malesef anlattigin gibi eskiden diyorum yokluk vardi yokluk içinde kalabalık aileydik misafirlerde gelirdi yokluktan var ederdik ama simdi varlık içindeyiz insanyokZaman içinde günlük hayat koşturmacasında pek fırsat da kalmıyor aslında. Ben liseye kadar baba tarafından kuzenleriyle çok içli dışlı biriydim. Hatta aramızda aşk nefret ilişkisi vardı. Birbirimizi çekemezdik ama birbirimiz olmadan da yapamazdık. Liseden sonra üniversiteye geçince hem dersler, hem genişleyen çevre etkisiyle daha az görüşür olduk. Mezun olduktan sonra ilk ben evlenip şehir dışına çıktım, arkamdan başka bir kuzenim çıktı. Önümüzdeki yaz bir diğer kuzenim evlenip şehir dışına çıkacak. Bu durumda bizim birbirimizi görmemiz ancak bayramda memlekete gidersek mümkün oluyor. Ha isteyen telefonla devam eder irtibatı koparmaz ama zaman içinde zayıflıyor ilişkiler.
Anne babalarımız şanslıymış kendi kuzenleriyle ilişkileri kopmamış bizler gibi, o yüzden bizler kalabalık aile ortamlarında büyüyebildik. Dediğim gibi anne babamın kuzenlerini teyzelerimle halalarımla bir tutardık biz. Hatta özellikle babamın bir kuzenine hala amca deriz, eşime ilk bahsettiğimde tam anlayamamıştı da amcam olmayan amcam işte neyini anlamıyorsun diyip gülmüştüm.
Velhasılı kelam zamanın şartları, insanların iş için şehir değiştirmeleri, kendi çekirdek ailelerine odaklanmaları vs. derken eski kalabalık aile ortamları ister istemez yok oluyor.