Aile akraba ilişkileri

Zaman içinde günlük hayat koşturmacasında pek fırsat da kalmıyor aslında. Ben liseye kadar baba tarafından kuzenleriyle çok içli dışlı biriydim. Hatta aramızda aşk nefret ilişkisi vardı. Birbirimizi çekemezdik ama birbirimiz olmadan da yapamazdık. Liseden sonra üniversiteye geçince hem dersler, hem genişleyen çevre etkisiyle daha az görüşür olduk. Mezun olduktan sonra ilk ben evlenip şehir dışına çıktım, arkamdan başka bir kuzenim çıktı. Önümüzdeki yaz bir diğer kuzenim evlenip şehir dışına çıkacak. Bu durumda bizim birbirimizi görmemiz ancak bayramda memlekete gidersek mümkün oluyor. Ha isteyen telefonla devam eder irtibatı koparmaz ama zaman içinde zayıflıyor ilişkiler.

Anne babalarımız şanslıymış kendi kuzenleriyle ilişkileri kopmamış bizler gibi, o yüzden bizler kalabalık aile ortamlarında büyüyebildik. Dediğim gibi anne babamın kuzenlerini teyzelerimle halalarımla bir tutardık biz. Hatta özellikle babamın bir kuzenine hala amca deriz, eşime ilk bahsettiğimde tam anlayamamıştı da amcam olmayan amcam işte neyini anlamıyorsun diyip gülmüştüm.

Velhasılı kelam zamanın şartları, insanların iş için şehir değiştirmeleri, kendi çekirdek ailelerine odaklanmaları vs. derken eski kalabalık aile ortamları ister istemez yok oluyor.
Malesef anlattigin gibi eskiden diyorum yokluk vardi yokluk içinde kalabalık aileydik misafirlerde gelirdi yokluktan var ederdik ama simdi varlık içindeyiz insanyok

Belki kendi değil eşimin akrabaları olduğundan belirli bir sınırımız vardır, bilemiyorum.
Hiç akrabam teyzem dayım olmadığı için.
Ömrümde görmediğim kuzenim var benim öyle söyleyeyim, o derece akrabalık ilişkimiz olmadı😂
Belki yokluktan sağlam tutundum ama, yalnızlığı ailemde bildiğim için sıkı tutundum.
Herkesin evine coşkuyla gelecek, kalabalık sofralar kuracak eşi dostu olsun inşallah.
Bende annemin evinde kalabalıkla büyüdüm misafiriz bir günüm geçmiyordu sonra evlendim yine 3 yila kadar bende akrabalık ilişkilerimiz iyiydi sonra baktim Bi kopukluk oldu huzurumuz yerinde olur inşallah

Malesef anlattigin gibi eskiden diyorum yokluk vardi yokluk içinde kalabalık aileydik misafirlerde gelirdi yokluktan var ederdik ama simdi varlık içindeyiz insanyok

İşin aslı ben pek şikayetçi sayılmam bu durumdan ne yalan söyleyeyim. Ama bunun sebebi hem zaten çekirdek ailemin bana yetiyor oluşu hem de benim kalabalıklardan çok haz etmemem. Çünkü dört kardeşiz, birbirimizi arayıp soruyoruz, elimizi hiç çekmedik birbirimizin üstünden. Zamanın koşullarından farklı olmasını istediğim tek şey dördümüzün de çocuklarının birbirini kuzenden ziyade kardeş olarak tanıyıp bilmesi. Çünkü hiç birimiz 4 çocuk yapmayı planlamıyor. E öyle olunca çocukların kardeşleri kendilerine yetmeyecek. Bunun için de şimdiden çocukların beynine işliyoruz yani :) bir abimin kızı var 3 yaşında. Diğer abimin eşi ve ben de hamileyiz şu an. 3 yaşındaki yeğenim şu an kendisine 2 kardeş gelecek diye heyecan içinde bekliyor, sen onların ablası olacaksın diyoruz kendisine. Bana her geçen gün farklı bir isim önerisiyle geliyor, mesela geçen gün bebeğinin adı yiğit olsun dedi.

Bilemiyorum, çom farklı bir zamanda yaşıyoruz. Ama ben bi süre sonra insanların aradıklarını sosyal medyada, yoğun şehir hayatında vs bulamayınca kendi içlerine, ailelerine döneceklerini düşünüyorum.

İşin aslı ben pek şikayetçi sayılmam bu durumdan ne yalan söyleyeyim. Ama bunun sebebi hem zaten çekirdek ailemin bana yetiyor oluşu hem de benim kalabalıklardan çok haz etmemem. Çünkü dört kardeşiz, birbirimizi arayıp soruyoruz, elimizi hiç çekmedik birbirimizin üstünden. Zamanın koşullarından farklı olmasını istediğim tek şey dördümüzün de çocuklarının birbirini kuzenden ziyade kardeş olarak tanıyıp bilmesi. Çünkü hiç birimiz 4 çocuk yapmayı planlamıyor. E öyle olunca çocukların kardeşleri kendilerine yetmeyecek. Bunun için de şimdiden çocukların beynine işliyoruz yani :) bir abimin kızı var 3 yaşında. Diğer abimin eşi ve ben de hamileyiz şu an. 3 yaşındaki yeğenim şu an kendisine 2 kardeş gelecek diye heyecan içinde bekliyor, sen onların ablası olacaksın diyoruz kendisine. Bana her geçen gün farklı bir isim önerisiyle geliyor, mesela geçen gün bebeğinin adı yiğit olsun dedi.

Bilemiyorum, çom farklı bir zamanda yaşıyoruz. Ama ben bi süre sonra insanların aradıklarını sosyal medyada, yoğun şehir hayatında vs bulamayınca kendi içlerine, ailelerine döneceklerini düşünüyorum.
Kardeşlerim bekar daha küçükler insallah nasip olursa evlenince onlarla samimi olurum aynen sizin gibi İnternet işine gelirsek iyice saçmaladı yakindir insanların bikmasi insallah

En neftet ettiğim. Senelerdir annemin evine gelenin gidenin haddi hesabı olmaz. Resmen dıdısının dıdısının dıdısı evde 15-20 gün kalırdı. Deseniz ki neden inanın bende bilmiyom ya bunlar bize niye geliyodu ki :KK51:

Şimdikini biliyorum ama annemler artık tatil memleketindeler gelenler bir uğruyorlar. Allahtan otellere geliyorlar. Çünkü ne bulaşığı bitiyor sonra ne çamaşırı. Bide elimiz boş gitmeyelim belki yedirecek içirecek şeyleri yoktur diye düşünmekte yoktur sülalemizde gelen çöker Hoppa

Ben sevmiyom arkadaş öyle gelmesinler benim evime bende ailem harici kimseye gitmiyorum zaten:lülülü:

Eşimin ailesi ve benim ailemle gorusuyoruz bitti bu kadar. Eşimde bende akrabalardan büyük darbeler gördüğümüz için gitmeyi geçtim eve bile sokmuyoruz. Ama tabi çok büyük geçerli sebeplerimiz var. Etrafımda kimsede öyle akrabasıyla görüşmüyor, artık o devir bitti malesef.. Eskiler mi güzeldi, o zamanlar biz mi yapilan kotulukleri görmüyorduk bilmiyorum 🤷‍♀️

Arkadaşlar aile akraba ilişkileri kaldimi gelip gıtmeler eşim biz kimseye gitmiyoruz diyo oyle annesi kardesleride yok durduk yere akrabaya gidiliyomu merak ediyorum 🤔🤔
Bizde gitmiyoruz tabi sorunlar var. Hiçbiriyle görüşmeye gerek yok. Gidecek yerlere de haberli olacak şekilde

Eski durumlar yok artık . Eski samimiyetler yok . Bir misafir çağırsan dünya ikram sunum yapman gerek çünkü artık kimse senin muhabbetine güler yüzüne gelmiyor artık her şeyin içi o kadar boş ki birarda olunsa fotoğraflar çekilir altına nispet sözleri yazılıp medyaya sürülür vs vs insan kullanıldığını hissediyor o ayrı aman herkes kendi çekirdek ailesinde mutlu olsun akrabaya luzum yok

Ben geçen ramazan bayramında memlekete anneme gittim de yorgunluktan yattığım yeri bilemedim annemler 8 kardeş zirâ kuzenleri sayma artık o kadar çok benim gideceğimi öğrenen teyzelerim dayilarim bana da gel bana da gel kal diye hep aradılar hergün birine gittim kalmadım diye birde trip yedim😇😇 Cok ta güzel agirladilar sağolsunlar.ben çalışıyorum zira ben vakit bulamadiysam 60-65 yaşındaki teyzelerim dayilarim yengelerim bile ararlar halimi hatrımı sormak için.haberler de geçenlerde antalya için kırmızı alarm verildi tüm akrabalar dayilarim teyzelerim kuzenler aradı sizde zarar varmı yapabileceğimiz varmı diye.annemler her hafta 3 gün de bir tüm kardeşler buluşurlar bir evde kadınlar bir odada erkekler bir odada yatarlar yemekler yaparlar çay kahve faslı zeytinligi olanın zeytinligine mandalinligi olanın mandalinligine gidilip yardım edilir gerçi tüm kardeşler emekli (altın kardeşler derin ben onlara) annem yanima gelirse eğer herşey birşey gönderir bal tahin zeytinyağı battaniye çocuklara kiyafet ne ararsan kafasına edip çeyrek altın bile gönderen var sağolsunlar.mahallemde ise yazın her aksam sokakta otururuz çay keyfi yaparız tüm bayanlar hergün bir ev çay demleyip yanina birşeyler koyarız geceye kadar kadınlar otururuz sohbet ederiz bende çalıştığım halde katılırım çünkü bensiz olmaz taaa evden kapıya kadar gelip çağırırlar.😇😇😇bur mısır patlatsan cekirdek koysan yeter maksat bizde muhabbet olsun birarada olalım.kotu günümüzde de herkes herkesin yanındadır zira bizde mahallede kiralık ev yok herkes en 20 yıldır aynı evde oturanlardir(14 yıllık evliyim kayinvalide 30 yıldır burada) kayinvalide rahatsizlandiginda herkes hergün yemek getirmiş benim eve ben hastanede kayinvalideye bakarken.cocuklarim aç kalmasın diye gerçi eşimin teyzesi vardı ama sağolsunlar.

Benim anne baba tarafımda hiç bir akrabam yok.
Yani var da yok.
Babaannemi,yengemi yolda görsem tanımamazlığa gelirim,yengeme bunu çok yapmışımdır.
Kocamın ailesindeki dıdının dıdısını bile tanırım,çok severiz,sayarız birbirimizi.
Evimizde zevkle ağırlarım,onlara da koşa koşa giderim.

Back
X