aile apartmanına gelin gelmek

eşinden mutfak masrafı diye paraları alacaksın. sonra da başka bir ihtiyacını karşılayacaksın o parayla.
herhalde eşinde altından kalkamayacağını anlar. annesine babasına bakıyosun, kayınvalidenin kayınvalidesine bile bakıyosun.
üstüne bide kaynına bakmışsın. kusura bakma da en büyük suç eşinin.

Son düzenleme:
ayrı ev olursa sızın ıcın daha ıyı olur yada esın adam akıllı oturup konusmalı...

yaptığın yemekler yenilmeyecek kadar kötü olursa kimse yemeğini yemek istemez az uyanık ol:34:

6 kişilik çeşit çeşit yemek yapsan ben bile gelir yerim...

pilavı yak azcık, çorbanı zehir gibi tuzlu yap elinden gelmesin yemek yapmak, hasta bakmak, ay belim ağrıyor yok bacağım sancıyor de vur kafayı yat hatta kaynananı kendine baktırt...

of of evlenince mi saflaşıyosunuz hep mi böyle temiz saf kalplisiniz anlamıyorum ki...

kayının ayağı kırıldıysa tuvalete götüemek sana mı düştü...

kocana de kocaman adam utanıyorum ben bena mı düşer onu tuvalete götürmek de...

Son düzenleme:
yaptığın yemekler yenilmeyecek kadar kötü olursa kimse yemeğini yemek istemez az uyanık ol:34:

6 kişilik çeşit çeşit yemek yapsan ben bile gelir yerim...

pilavı yak azcık, çorbanı zehir gibi tuzlu yap elinden gelmesin yemek yapmak, hasta bakmak, ay belim ağrıyor yok bacağım sancıyor de vur kafayı yat hatta kaynananı kendine baktırt...

of of evlenince mi saflaşıyosunuz hep mi böyle temiz saf kalplisiniz anlamıyorum ki...

kayının ayağı kırıldıysa tuvalete götüemek sana mı düştü...

kocana de kocaman adam utanıyorum ben bena mı düşer onu tuvalete götürmek de...

ağzına sağlık ohhh :6:

yazdıklarını okuyunca inan ben bunaldım eşinle konuş canım imkanınız varsa evinizi ayırın biraz mesafe her zaman için iyidir olmuyorsa da işe gir yemeğini ayır kimseyle fazla muhatap olma.bu iki seçenek dışında çıkar yolun yok gibi:44:

Peki tüm bunlara eşiniz ne diyor?

Yani sizin halinizi görüp de hiç mi tepki vermiyor.
Yoksa o da yapacaksın eli mahkum diye mi düşünüyor...

hemen kiraya çıkmanı öneririm. tecrübeyle sabittir. 1 yıl geçmeden daha çok çirkinleşecektir. yaşamış biri olarak söylüyorum. özel hayat sıfıra iniyor. kapıdan her çıktığında ahret soruları soruluyor yada peşine takılıyorlar. aldığın herşeye karışıyorlar. misafirin geldiğinde kontrol ediyorlar evinden çıkmıyorlar. en ufak ilgisiz davrandınmı küsüyorlar. eğer barışmazsan kavga çıkarıp eşine karşı dolduruyorlar. çok zor sadece yemekle bitmiyor belli bi aşamadan sonra. eşinden başka çözümde kimse bulamaz

ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Kizlar yazdim ama cikmadi tekrar yaziyorum bugun yemek tapmadim yani regl sancisinsan yapmadim oturdum size bu konuyu yazdim esim aksam gelince dedim bole bole sagolsun bu donemlerde bilir agrili gecirdigimi peki dedim asagdakilere ne dicez her ay ayni durumdan biktim dedim annem anlar ams babam kardesin doktora gidelim derse yok meraklanmayin regl oldummu dicem dedim yani bu durumu kullanarak konusmayi actim haklisin dedi calismaya baslayinca sadece ikimize kadar yapar yeriz zaten annem evde olur birakir o yapar dedi kizdim ben ayri olmak istiyorum dedim hem annem bisure daha calisacak kimseye usu buraktiramam ben onun yerine calisuyorum gibi algilanacak keselerimiz ayri olmali dedim evet haklisin dedi merak etme ben seni anliyorum dedi abliyosun da ise baslayinca erken gelirsem gene eline mi yapisacak muhabbeti olacak dedim esim de hayir asla sana soz veriyorum olmicak ole bisey dedi sadece komsuna goturur gibi ozel bisey tatli vs yaparsan istersen goturyryz dedi. Aslinda sevindim ama yasamadan goremicem tabi. Sonra kaynanama indim basta sinirli konustum kiymet bilinmiyor kimse artik yapma demiyor kim bu devirde bole yasiyor dedim sen evdesin diye biz yapma demiyoruz dedi e yarin ben caliscam ac mu durcaz dedim ozaman ben yaparim kendi yemegmi dedi bak dedim ozaman yapicn da simdi niye bu sacmalik kendi yagimizda kavrylalim dedim ben zaten isi birakinca yaparim size de bize dedi ben de hayir ben istemem dedim sonra sakinlestim tekrar indim busefer daha sevecen olarak sarildim anne dedim cok sinirlerim bozuldu bu devirde bole yasayan yok sanki kimse kiymet bilmiyo gibime geliyo bazen be pisirecegmi sasiruyorum dedim ama aldigim cevaba sasirdum sen gucunun yettigince yap yavrum sana bugun niye yapmadin demem ki isine baslayacaksin senden yemek beklemez kimse.sen bosver milleti nasil yasarsa yasasin gibi bisiler soledi iste altin ellerinden yedik hep falan iyi seyler soledi ama bu yandan da farkinda gozumun acildiginin milleti bosver ben kimin icin calisiyorum diyor ama kurus vermediki istemem de zaten, e maas karti ogrenci olan kaynimda bu durymda gelecek icin de birikim yapmis olmuyolar anlamadim ben bu nasil bizim icin calisiyo. Kizlar yorumlarinizi bekliyorum konustum hata mi ettim kafam karisti..

Tamam anlıyorum. Zor bir durum ama çözülmeyecek bir problem değil gibi sanki. Kayınvaliden çok kötü bir kadın olsa söylediklerinden alınıp kavga çıkarabilirdi. Gösterdiğin özverinin farkındalar demek ki.. Eşinle huzurun yerindeyse, mutluysan, ufak tefek şeyleri takma bence..

işe başladığınızda şuan yaşadıklarınız sadece sizn kırgınlığınız olarak kalacaktır..umutsuz olmayın,aynı apartmandda oturduğunuz için bazı sınırları belirleyin..madem güzel geçiniyorsunuz,kötüye çevirmeyin.evde olmuş olmanızın getirdiği sıkıntılarla aklınızda sürekli kötü kurgular büyüyor.evinizi sevip ayrılmak istemediğinize göre huzursuzluğu silin içinizden..bugün yaptığınız iyilikler yarın size geri dönüş yapacaktır.

Herkesin kayınvalidesi bir olmaz ama kadınlar kulübünde okuduklarımdan şunu anladım ki altın kaplama da olsa aynı binada oturmayaksın arkadaş mutlaka prüzler çıkıyor. Ev yoksa başka gerekirse gezmemden tozmamdan, tatilimden , giymyimden, boğazımdan kısarım yine de kiramı öder paşalar gibi otururum huzurla.

Son düzenleme:
üst katta oturuyoruz eşim şöyle destek oluyor çalışmaya başlynca duzene girecek diyor ozaman annem yapacak yemeği amaa ben bunu istemem kendim yapmak kendi yağımızda kavrulmak istiyorum..

canım ben şunu anlayamadımsen o ee gelin gelmeden önce kayın validen ne yapıyormuş yemek işini? aç mı oturuyorlardı acaba? hepimiz çalışıyoruz ama yemeğimizi de yapıyoruz çok şükür nasıl bir mantık anlamadım?

senin bu işlerden kurtarman için çalışman lazım
birde sanırım sen yapmaktan çok şikayetçi değilsinde taktir edilmemekten şikayetçisin

canım ben şunu anlayamadımsen o ee gelin gelmeden önce kayın validen ne yapıyormuş yemek işini? aç mı oturuyorlardı acaba? hepimiz çalışıyoruz ama yemeğimizi de yapıyoruz çok şükür nasıl bir mantık anlamadım?

Bende onu soyluyorum annem de hala calisir yemegini de yapar bu iste gecistirmis tost makarna aksamdan bi corba bunlari esim soyluyor sicak yemek girsin dedim bogazlarina ama insan bunu rutin hale getirmek istemiyor sonra bigun yapmasam garip gorunuyor ben 4 yil universite hayatimda ailemden ayri yasadim cok ozel gunler disinda okuldan gelip yemegimi yaptim yani..

senin bu işlerden kurtarman için çalışman lazım
birde sanırım sen yapmaktan çok şikayetçi değilsinde taktir edilmemekten şikayetçisin

Yapmak zor degil ama zoruma gitmeye basladi ince dusununce ve sanki bu durum genel olagan olmasi gereken biseymis gibi yapmamam ihtimali cok ayipmis gibi bi hava olustu hata bende ama iste ne yapayim eylulde insallah ise baslayinca sorun cozulur. Yorum yapan herkese tesekkurler. Bu arada gelismeleri yazmaya devam edecegim kizlar.

canım öncelikle Rabbim yardımcın olsun inşallah.. bende aynı bina da oturuyorum..Babaanne yatalak nişandan eri hep gelin gelecek biz rahatlayacağız diyorlar canım annem seni hizmetci alacaklar vazgeç diyordu..Sonra ben amelyat oldum kist amelyatı..doğal olarak bak diyemediler üstün körü söylüyordu ama eşime yeni amelyatlıyım ( amelyattan 4 ay sonra evlendim ) 2 kilo bir şey kaldıramıyorken babaanneni nasıl kaldırayım diyordum sağolsun anlayış gösterdi..Ama baştan da söyledim ben annene gerektiğinde ok ama kayınvalidemin kayınvalidesine bakmakla yükümlü olmadığımı defalarca söylemiştim..

Yemek konusu da sıkıntılı oldu..

Puff canım aynı bina çok kötü bir şey tahmin ederim ki çıkamazsın da :ssz::ssz:

En mantıklı çözüm yolu çalışmak gibi geliyor..Eğer onlar çalışıyor ise sende çalışırsın evde olmadığın içinde laf yapamazlar bence..Eşin ne diyor bu duruma kesin ne var ne olmuş diyordur..

Oh ne ala adamlarin keyiflerine bak! 1 yil nasil dayandin arkadasim gercekten cokkkkkkk sabirlisin.
O evden cikmadikca size huzur yok. Yemek konusu bile kapaninca baska problemler gelecektir.
Insallah esin verdigi sozleri tutar.
Ne diyeyimki baska, Allah hakkinda hayirlisini versin.

Back
X