• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile bağımlısı eşe son bir şans vermeli miyim?

Bunu sen bilmelisin. Burdan istediğimizi yazarız. Hep yazıyorum hepte diyorum bir aile terapistine gidip evliliğinizi detaylı konuşmak krşılıklı birbirini anlamak. Eğer olmuyorsa olur yollarını konuşmak. Bunları neden yapmıyorda hayatınızı hiç tanımadığınız üç beş satır kendi tarafınızdan bakarak yazıyorsunuz hep. Sözüm genel. Şayet gittiyseniz tebrik ederim. Ve ordaki sonuç ne oldu onuda göz önünde buldururum.

Bunu sen bilmelisin. Burdan istediğimizi yazarız. Hep yazıyorum hepte diyorum bir aile terapistine gidip evliliğinizi detaylı konuşmak krşılıklı birbirini anlamak. Eğer olmuyorsa olur yollarını konuşmak. Bunları neden yapmıyorda hayatınızı hiç tanımadığınız üç beş satır kendi tarafınızdan bakarak yazıyorsunuz hep. Sözüm genel. Şayet gittiyseniz tebrik ederim. Ve ordaki sonuç ne oldu onuda göz önünde buldururum.
Mutlaka benim de haksız olduğum yerler vardır ama kendisi bile derki yüzde 90 ben haksizim diye.Terapiste gittik.Bizim eş değil ev arkadaşı bile olamadigimizi söyledi.Esimin ailesine bağımlı olduğunu ve 1.sinif çocuğu gibi ayrılmadığını söyledi çoğu yerde onu haksız buldu ve evleri ayırın ona göre karar verin dedi

Sanki ben açmışım konuyu
O denli aynı
Ne şansı yahu , böyleleri şansın ş sini geçin , yüzümüzün y sini hak etmiyor.
Ayrılın , sırtınızdan atın yükü .
O kadar rahatlayacaksınız ki , şimdiye kadar yapmadığınıza pişman olacaksınız ..

Eşimle çok uzun yıllar çıkıp evlendik.Ancak evlendikten sonra ne söz verdiği ilcede ne de evde huzur verdi.Varsa yoksa ailesiydi.Onun ailesine yakın yaşamak istemediğimi belirtmeme rağmen evlendikten sonra odaları ayırarak ev içinde yemeğe temizliğe laf atarak(obsesif kendisi)her gün tartışmayla geçti.1 senelik evliyken evleri ayırdık.Mahkemelere çıktık hep mahkeme gününe kadar burnundan kıl aldirmazken,mahkeme günü herşeyi düzelteceğim deyip 1 gün sonra vazgeçti.Ayri şekilde 2 sene geçti ve bu süreçte hep görüştük.Sartlari aileye yakın yaşamak,yazları en az 20-30 gün memleketine gitmek,emekli olunca 3-4 ay köyünde kalmak bu konulardan hiç vazgeçmedi.Sundugu şartlarda babasına ev almak,benim ailemle çok görüşmemek vardı onlardan vazgeçti.Son bir şans istiyor ancak kendisi ev içinde aşırı karışan ve hiç bir şey begenmeyen biri,kız tarafını erkek tarafından geride görüyor.Ben de çalışmama rağmen ev işlerini benim görevim görüyor ve kesinlikle temizlikçi tutmama karşı,aile içindeki her şeyi yediğimiz içtiğimiz gittiğimiz ,tartistigimiz her şeyi ailesine anlatıyor ve buna şeffaflık diyor.Gecmisi hiç unutmuyor ve aileler bize gelirken telefonla gelsinler dedik diye bana ve aileme çok öfkeli.Kendisi tek erkek cocuk ve bütün sorumluluğu kendine alıyor.Kiz yeğeni ilerde kocanın ailene gideceksin ona göre ev işi öğren oraya ait olacaksın ataerkil kafasıyla yetişmesi gerektiğini savunuyor.Tum bunlara rağmen seni de mutlu ederim diye kendini duzelttigini iddia ediyor.Guvenmiyorum ama son bir şans vermeli miyim?
Adamın şartlarının hangisi kabul edilebilir geldi de size, şans vermeyi düşünüyorsunuz?

Parama dokunmuyor ama ben de onun parasının hesabını bilmiyorum.İstersen çalışma ben bakarım o zaman paramı da istediğin kadar harcarsin diyor ama tabiki öğretmenliği bırakıp onun eline bakmayı asla düşünmüyorum.Hikayeniz çok güzelmiş.Dediginiz gibi ne kıymet biliyor ne de merhamet ediyor.Ailesini mutlu edersem ancak o da karşılığını veriyor

Bu zihniyetteki birinin öğretemen olmasi bile çok uzucu
Kaldi ki eş olsun baba olsun
Gercekten uzatmanin ne anlami var ki.
Cocugunuz var mi peki?

Ben her şeyi geçtim evleri ayırdıktan snra neden 2 yıl geçmesine izin verdiniz anlayamadım..2 yılda artık o tanıdığınız kişi değildir.Ama daha mı kötü olmuştır yoksa daha mı iyi bilemem..Sadece ne karar vercekseniz çabuk verin,gerekirse terapi alın.Süreyi daha da fazla uzatmayın..Kararsızlık içinde geçen zaman ömrünüzden geçiyor ve zamandan daha kıymetli hiçbir şey yok.

Ay gerçekten biri beni bayıltsın, daha aklı başında kadınlarla dolu bir dünyaya uyanana kadar da dürtmesin ya.
Ne şansı bacım? İyi misiniz siz? Neyin şansını vereceksiniz? Adam sizi insan olarak bile görmüyor. Saygısı yok, ne düşündüğünüz, hissettiğiniz zerre umurunda değil, üstelik şartları koyan o, sizi de uymaya zorluyor. Şans dediğiniz şey aklı başında, kendini düzeltmeye çalışan, sevgisini saygısını esirgemeyen insana verilir. Siz şans vermeyi değil de, şu köleliği bir deneyeyim, belki yapabilirim, oluru var mıdır diye soruyorsunuz herhalde.

Bı ınsanın kafası neyse o kafayla gıder hem calıs hem evı temızle hem aılesıne kul kole ol duzelmez bacım buu bosuna zamanını harcama. Boyle bırıne zaman harcamaya degmez
Kendisi de ev işini yapar ama bunun kadının görevi olduğunu kendisi anne evinde bu kadar yapmasına rağmen eşinin evinde artık ara sıra yapacağını söylüyor.Ailesine çok düşkün ve bununla da gurur duyuyor

Adam da keske kendi koyunden bir kizla evlenseymis. Bu nedir yani koy asagi koy yukari. Emekli olunca kalacagi sureye varana kadar hesaplamis,bi dur bismillah bakalim omrun olacak mi o gunlere ya? Akilsiz herif. Hem akilsiz hem mantiksiz asla sans mans vermeyin
Evet hep ileriyi planlar olmadık senaryolar kurar ve cevabımı sorar.Ailesi yılın yarışı köyde kalıyor onların izinden gitmeye çalışıyor ama annesi babası aynı köyden.Ben şehirde büyüdüm yapamam diyorum belki alışırsın 2 ay bile olsa gelirsin ben de 1-2 ay tek kalırım diyor

Back
X