Aile baskısı

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
Merhabalar
33 yaşındayım ailemden ayrı bir ilde çalışıyorum.oldum olası baskısı bunaltması sebebi ile babamla anlaşamam baskı yüzünden de kaçarak saçma sapan bir evlilik yaptım.ne ailesel sıkıntılarım da ne boşanma sürecimde hep yalnızdım.davamı bir başıma açtım bir başıma boşandım.
bir başıma ortak kirada eski eşimle oturduğum evden taşındım.
gidebilirdim onların yaşadığı eve ama boşandıktan sonra yıllar sonra
zor.iki gün tahammül edemiyorum gittiğimde evlerinde uyuyamıyorum bile eski yaşadığım olaylar baskı bağırtı hor görülme anları bilinçaltıma yerleşmiş.
onlarda çıkıp gelseydin yanımıza tek başına taşınmazdın vs açıklama yapıyorlar.

Manevi desteği geçiyorum maddi olarak da hiç sormazlar .
ortalama bir maaş alıyorum .ne yerim ne içerim neyle uçak bileti alır yanlarına giderim.
Ama çalışırken bir sıkıntım yok akşam eve geldiğimde başlıyorlar görüntülü aramaya yatana kadar ara ara arıyorlar kendime ayıracağım gram zamanım olmuyor.
kaçarak evlendiğim için 15 sene önceki olaydan dolayı bana güvensizler arkadaşlarım evime gelmek istemiyor gelsek sen telefonda annen den babandan fırsat bulamıyorsun diyorlar
Annem tolere edici bir yapıda değil .aksine babamı fitilliyor.
Hadi arkadaşlarımla çaya kahve ye çıkarken haber veriyorum max 9 da eve dönüyorum anında surat tavır hıı tamam şu bayanla mısın diye ima ettikleri için milletin içinde cafede orda burda görüntülü aramak zorunda kalıyorum.
insanlar benden bıktı.
Süreç malum kreş okullar çocuğum küçük onların yanında.o yüzden hakkımı savunma tartışma ortamına giremiyorum

velhasıl tartışsam bile bu sefer babam sinir hastası o zaman çalışma gel bir tabak yemek bizimle otur banane diyor olay şiddete dönüyor.akrabalarım şeytan zaten .onlara göre bi tabak yemek yemek bir çatı olay bense çalışmak kendi ayaklarımın üzerinde kalmak istiyorum.bu yaşta evde mi oturayım.depresyona girdim .Annem şimdiden çoçupu öğlenci yazdıralım derdindeki gece boyu beni arayabilsinler.huzur vermesinler.Herkes iyi kötü tanışıp evleniyor karşıma doğru biri de çıkmadı ailem izin vermiyor gelemiyorum mu diyeyim
o kadar bunaldım ki.ne yapmalıyım şaşırdım kaldım.
bi akrabam bir anlayışlı annem yok annem hiç bir zaman anlayışlı olmadı.
yanlarına giderim yaz sıcagında eşortmanla otururum deniz dibimizde baban var ayıp der denize ayağımı sokturmazlar .bir askılı atlet giymem bile mümkün değil.annem direk müdehale ediyor zaten çok bunaldım

Ayrı yaşamıyor musunuz ben anlamadım ? Hiçbir faydalaları da yokmuş çekin restinizi oturun. Ne demek 33 yaşında kadın saat 9'da evde olacak. Ben 15 yaşında bile gece 12'de eve gelirdim. Utanmıyor musunuz arkadaşlarınızın yanında böyle davranılınca? Sizi kim niye istesin kusura bakmayın da hala büyümemişsiniz ki.. Denize vs. gitmeye bile izin istiyorsunuz.. Ne ayıbı anneniz cahil, babanız cahil ama siz de sinmişsiniz. Toparlayın kendinizi.

Ayrı yaşamıyor musunuz ben anlamadım ? Hiçbir faydalaları da yokmuş çekin restinizi oturun. Ne demek 33 yaşında kadın saat 9'da evde olacak. Ben 15 yaşında bile gece 12'de eve gelirdim. Utanmıyor musunuz arkadaşlarınızın yanında böyle davranılınca? Sizi kim niye istesin kusura bakmayın da hala büyümemişsiniz ki.. Denize vs. gitmeye bile izin istiyorsunuz.. Ne ayıbı anneniz cahil, babanız cahil ama siz de sinmişsiniz. Toparlayın kendinizi.
İzinsiz gittiğimde olay çıkar beni çalıştırmaz zorla eve kapatmaya kalkarlar iş yerimde babam rezillik çıkarabilecek olayı insan içinde şiddete dökebilecek biri .annem asla müdahil olmaz aksine ben daha önce kaçtığım için benden bilinmesin diye babamın yanında telefonda görüntülü görüşürken der aa saç mı boyattın aaa kaş mı yaptırdın aaa neden kendini göstermeye mi çalışıyorsun.babam hiddetlenir vs vs sanki bir krş yardımları var.
doğum günümde arayıp kutlamazlar bile el memleket de hastalanırım hastanede bile ararım görüntülü akıllarına şüphe gelmesin diye artık bıktım bıktım bunaldım.her gittiğim yer de diken üstündeyim huzurlu değilim arkadaşlarım benimle vakit geçirmek istemiyor telefonum bir kere markette duymamışım aramışlar babam bağırıyor annem sus babana cevap verme kes sesini diyor.diyorum duymadım duyacakmışım hemen içlerine kötü düşünceler doğuyor

hani kaza mı geçirdi vs değil kimle hangi adamla gibi

İzinsiz gittiğimde olay çıkar beni çalıştırmaz zorla eve kapatmaya kalkarlar iş yerimde babam rezillik çıkarabilecek olayı insan içinde şiddete dökebilecek biri .annem asla müdahil olmaz aksine ben daha önce kaçtığım için benden bilinmesin diye babamın yanında telefonda görüntülü görüşürken der aa saç mı boyattın aaa kaş mı yaptırdın aaa neden kendini göstermeye mi çalışıyorsun.babam hiddetlenir vs vs sanki bir krş yardımları var.
doğum günümde arayıp kutlamazlar bile el memleket de hastalanırım hastanede bile ararım görüntülü akıllarına şüphe gelmesin diye artık bıktım bıktım bunaldım.her gittiğim yer de diken üstündeyim huzurlu değilim arkadaşlarım benimle vakit geçirmek istemiyor telefonum bir kere markette duymamışım aramışlar babam bağırıyor annem sus babana cevap verme kes sesini diyor.diyorum duymadım duyacakmışım hemen içlerine kötü düşünceler doğuyor

Ailenizden ayrı bir şehirde çalışıyorsunuz ama çocuğunuz neden sizinle değil de onlarla yaşıyor?

Şuan sana ne faydaları var bir de ayrı şehirdesin kes iletişimi olsun bitsin

Çocuğun onlarla mı yaşıyor??
evet bakıcı ile problem yaşadım.diğer bakıcı lar da kreşten yüksek bakım ücreti maaşımın yetmeyeceğı tutarlar istediler.ardından kreşte bir süreç geçirdik sürekli hastalandı.günlerce hastane koridorlarında gezdim
sonra malum süreç pandemi.kreşler kapandı mecbur kaldım kimim kimsem kardeşim kuzenim yok gelsin bana yardım etsin .

Baskıcı cahil toplum kızına etek şort giydirmeyerek sahip çıktığını sanıyor sahip onunla çıkılmaz. Sen de olduğun yerde giy
öyle zamanında okuttuk da okuttuk başıma kakıp duuruyolar.
sahip çıkmışlar .
ama demiyorlar 18 yaşında bir kız çoçuğu huzurlu yuvasından neden kaçtı senelerce huysuz bir adamı aldatan bir kocayı şiddet gösteren bir kocayı çekti.onlara dönmemek için sustum çektim hala istemiyorum onları bayramda görmeye tahammülüm yok ama evladım orda

evet bakıcı ile problem yaşadım.diğer bakıcı lar da kreşten yüksek bakım ücreti maaşımın yetmeyeceğı tutarlar istediler.ardından kreşte bir süreç geçirdik sürekli hastalandı.günlerce hastane koridorlarında gezdim
sonra malum süreç pandemi.kreşler kapandı mecbur kaldım kimim kimsem kardeşim kuzenim yok gelsin bana yardım etsin .

O zaman çocuk büyüyüp yanınıza yerleşene kadar idare ediceksiniz. Bu yaştan sonra değişmez ki yaşlı insanlar.

Çocuğunuzun sizden ayrı olmasına ayrıca çok üzüldüm 😔

Bu insanları silmek için daha ne yapmalarını bekliyorsunuz? Çocuğunuzu yanınıza alabilecek imkanlar yaratın ve bu cahil insanlarla daha da görüşmeyin. Baba sanki Allah bana tövbe yarabbim.
annenize de yazıklar olsun.
silmem mümkün değil ki torunumuz der peşine düşer aynı evde yaşamak isterler benimle istemiyorum demem çözüm değil babam cahil laftan anlamaz bir adam direk şiddet rezillik mahkemelik karakolluk oluruz sonra hiç bir zaman yannımda olmayan amca hala vs topluluğu vurun kahpeye tarzında yaklaşımla tüü yazıklar olsun ailen çocuguna baktı yaptıgı rezilliğe bak deyip beni taşlarlar

Annem çocuklugumda sarıldıgını bana hatırlamam bende ilk gördüğüm insan sevgi görüp kaçtım ama ben suçluyum şimdi

Tamam ama zaten başka ildesiniz iş yerinize vs. nasıl gelecekler? Bence sizsiniz bu insanları bu kadar şımartan. Ben olsam görüşmem bile. Ne faydaları var zararları da olmasın der uzaklaşırım. Anne anne değil, baba baba değil.. Çıksalar ne kaybedeceksiniz ki. Belki hayatınıza doğru düzgün biri girecek, belki siz tanışacaksınız ama o da mümkün değil. Başka erkekle de olabilirsiniz, evinde kalabilirsiniz siz istiyorsanız onlar karışamaz. Çok canımı sıksalar polis çağırırır uzaklaştırırım kendimden umurumda da olmaz. Anneniz tam bir baba kölesi zaten. Eminim adamın gözüne iyi gözükmek için size böyle davranıyor bilerek.

O zaman çocuk büyüyüp yanınıza yerleşene kadar idare ediceksiniz. Bu yaştan sonra değişmez ki yaşlı insanlar.

Çocuğunuzun sizden ayrı olmasına ayrıca çok üzüldüm 😔
akşamları videolarını izleyerek uyuyorum sürekli ama bir yer de mecburum hasta olmasına zor şartlarda kötü insanlarla büyümesine izin veremezdim
özlerim ama iyi olduğunu bilirim

öyle zamanında okuttuk da okuttuk başıma kakıp duuruyolar.
sahip çıkmışlar .
ama demiyorlar 18 yaşında bir kız çoçuğu huzurlu yuvasından neden kaçtı senelerce huysuz bir adamı aldatan bir kocayı şiddet gösteren bir kocayı çekti.onlara dönmemek için sustum çektim hala istemiyorum onları bayramda görmeye tahammülüm yok ama evladım orda
Çocuğunu yanına almadan göbek bağını kesemezsin, mecbursun hala onların kurallarına bir yerde. Öte yandan kendini böyle doldurmamaya çalış. Onların eğitimi kültür seviyesi gördüğü göreceği kafa yapısı bu. Bizi anlayamazlar. Saygı da duymazlar. Adam bilmiyor adam eğitim almamış adam dünya görmemiş. Yapacak bir şey yok. Annen de çaresizlikten. Çaresizlikten ve aynı sebeplerden. Kinlenme yapacak bir şey yok çocuğunu yanına al tekrar evlenip Özgür yaşarsın umarım. Ailesi destek olan var olmayan var hepimiz eşit şartlarda değiliz. Bu arada benim ailem değilde dedem böyle ordan biliyorum, yanına gidince hep uzun şeyler giymek falan.

Tamam ama zaten başka ildesiniz iş yerinize vs. nasıl gelecekler? Bence sizsiniz bu insanları bu kadar şımartan. Ben olsam görüşmem bile. Ne faydaları var zararları da olmasın der uzaklaşırım. Anne anne değil, baba baba değil.. Çıksalar ne kaybedeceksiniz ki. Belki hayatınıza doğru düzgün biri girecek, belki siz tanışacaksınız ama o da mümkün değil. Başka erkekle de olabilirsiniz, evinde kalabilirsiniz siz istiyorsanız onlar karışamaz. Çok canımı sıksalar polis çağırırır uzaklaştırırım kendimden umurumda da olmaz. Anneniz tam bir baba kölesi zaten. Eminim adamın gözüne iyi gözükmek için size böyle davranıyor bilerek.
tanışacağım biri var mesela iki haftadır bir kahveye adamla çıkamadım adam da artık davet etmedi.
ne diyeceğim görüntülü görüşmede adamı mı göstereyim annem hemen hım kimle der babamı doldurur.
düzgün efendi bir bey di tanışamadan gitti

Çocuğunu yanına almadan göbek bağını kesemezsin, mecbursun hala onların kurallarına bir yerde. Öte yandan kendini böyle doldurmamaya çalış. Onların eğitimi kültür seviyesi gördüğü göreceği kafa yapısı bu. Bizi anlayamazlar. Saygı da duymazlar. Adam bilmiyor adam eğitim almamış adam dünya görmemiş. Yapacak bir şey yok. Annen de çaresizlikten. Çaresizlikten ve aynı sebeplerden. Kinlenme yapacak bir şey yok çocuğunu yanına al tekrar evlenip Özgür yaşarsın umarım. Ailesi destek olan var olmayan var hepimiz eşit şartlarda değiliz. Bu arada benim ailem değilde dedem böyle ordan biliyorum, yanına gidince hep uzun şeyler giymek falan.
Bbam da annem de seneelrce devlete hizmet etmiş memur insanlar.
okumuşlar başka insanların yanında ki hallerini görmeniz lazım akrabalarım yanında annem fıstıgım canım kızım diye konusur normal yalnız kaldıgımızda ismimle nefret eder.
eskileri hatırlatır sen evliyken ben hastaydım sen eşinin yanına gittin gibi veya kaçıp gittin der.biz seni okuttuk nankör der yani dışardaki insanlara oynuyorlar sorun kendi isteğiyle gelmiyor orda kalıyor başına buyruk derler

Back
X