Aile baskısı

evet bakıcı ile problem yaşadım.diğer bakıcı lar da kreşten yüksek bakım ücreti maaşımın yetmeyeceğı tutarlar istediler.ardından kreşte bir süreç geçirdik sürekli hastalandı.günlerce hastane koridorlarında gezdim
sonra malum süreç pandemi.kreşler kapandı mecbur kaldım kimim kimsem kardeşim kuzenim yok gelsin bana yardım etsin .
Nafaka vermiyirmu tek başına sorumluluk olmaz

tanışacağım biri var mesela iki haftadır bir kahveye adamla çıkamadım adam da artık davet etmedi.
ne diyeceğim görüntülü görüşmede adamı mı göstereyim annem hemen hım kimle der babamı doldurur.
düzgün efendi bir bey di tanışamadan gitti

Çocuğunuza baktıklarını şimdi okudum. Biraz garip olacak ama kursa başladım filan deyin bence. 2. öğretim üni.ye başladım da diyebilirsiniz. Yavaş yavaş kendinizi çekin müsait değilim deyip kapatın telefonu. İşim var temizlik yapacağım, ağda yapacağım evde filan diyerek dışarı çıkın. Sizi göremezler zaten anladığım kadarıyla. Denize gidecekseniz oğlanı götürüyorum deyin çanta yapın içine mayo, havlu atın normal kıyafetle çıkın birkaç saat gidip gelin. İdare edin her şeyi.

Çok ilginç gerçekten. Sebep olarak öne sürdüğünüz pandemi süreci maksimum 4 aydır var. Ondan öncesinde de aileniz böyleydi herhalde. İlla koca şehirde başka bir bakıcı vardır, ailenizin bu şekilde iyi bir çocuk yetiştirmesi zaten imkansız. Her şeyi geçtim bu yüzden alın çocuğunuzu. Siz çok sinmişsiniz iş sizde bitiyor kusura bakmayın. Ne demek zorla eve kapatırlar arayın polisi. Kimsenin öyle bir hakkı yok, hayır yaşınız ufak da değil. Görüşmek zorunda mısınız? Rezillik çıkarsa çıksın karakolluk olursanız olun böyle yaşatmaktan iyidir. Zaten ayrı şehirlerdeymişsiniz. İnsanlar evini, işini, numarasını değiştirip bir ömür görüşmüyor ailesiyle. Kendi hayatınız olsun istiyorsanız harekete geçin, 33 yaşında çalışan çocuk sahibi kadınsınız.

Allah sabır versin. Çocuğundan ayrı olmana çok üzüldüm Bi an önce kavuşursun ve hiç ayrılmazsınız umarım. Ailenle de ciddi ciddi konuşman gerek, elbette 2.evlilik vs yapacaksın seni Bi kutuya hapsedemezler. Lütfen ama lütfen güçlü ol. Gerekirseocuğunu alınca onlarla görüşme. Yargılamak için söylemiyorum fakat zamanında kaçıcak cesareti bulmuşsun altı üstü Bi konuşma mı yapamıycaksın? Kaçmak daha zor. Tüm hayatını atıp gidiyosun, öyle babadan kaçıp evleniyorsun düşünsene. Aslında güçlüsün sadece potansiyelinin farkına varman lazım.

Baskıcı cahil toplum kızına etek şort giydirmeyerek sahip çıktığını sanıyor sahip onunla çıkılmaz.
öncelikle bu tespitiniz çok doğru...

bir de, canının her isteğini giymekle özgürleşeceğini sanan cahiller var. sırf bunun için ailesiyle kanlı bıçaklı olan kızlar tanıyorum.

bir askılı atlet yada bir tayt yüzünden ailesinden vazgeçer mi bir insan? bir tayt giyme özgürlüğü kazanmak uğruna, ailelerini kaybediyorlar. ne şimdi bu özgürlük mü? bence cahillik.

aynısını bazı anne babalarda yapıyor. kız mini etek giydi diye düşman muamelesi mi yapılır? ebeveynlik bu değil..

öncelikle bu tespitiniz çok doğru...

bir de, canının her isteğini giymekle özgürleşeceğini sanan cahiller var. sırf bunun için ailesiyle kanlı bıçaklı olan kızlar tanıyorum.

bir askılı atlet yada bir tayt yüzünden ailesinden vazgeçer mi bir insan? bir tayt giyme özgürlüğü kazanmak uğruna, ailelerini kaybediyorlar. ne şimdi bu özgürlük mü? bence cahillik.

aynısını bazı anne babalarda yapıyor. kız mini etek giydi diye düşman muamelesi mi yapılır? ebeveynlik bu değil..
Okumuşu çalışanı da aynı beyinde bitiyor .batılı bir aile çalışan insan içind enasıl davranmasını kendilerini farklı tanıtmayı bilen bir aile ama gelin içini görün insan bir kere kızım nerde yaşıyor diye gelip bakmazmı ...
bir gün otobüse atlar gelir .bellemişler uzaktan kontrol etmeyi kukla yapmayı

Sanırım elimiz kolunuz bağlı ailenize karşı çünkü Çocuğunuza bakıyorlar gerçekten de bir çocuğu bakmak büyütmek çok zor aileniz de bu zorluğu yaşıyordur bi de sizden ayrı evladınız ister anne kokusunu ilgisini sevgisi her çocuk ister bence alttan alın ailenize karşı sizin de haklı yanlarınız vardır ama ortada bir evladınız var ne olursa olsun kırmayın annenizi babanızı çünkü boşanmak en doğal hakkı olmasına rağmen kocasından boşandı diye kızını çok reddeden aile var ama boşandığınız kişiyle duvar örmeyin evladınız babası olduğu için babasıyla da görüştürün evladınızın babaya da ihtiyacı var

Sanırım elimiz kolunuz bağlı ailenize karşı çünkü Çocuğunuza bakıyorlar gerçekten de bir çocuğu bakmak büyütmek çok zor aileniz de bu zorluğu yaşıyordur bi de sizden ayrı evladınız ister anne kokusunu ilgisini sevgisi her çocuk ister bence alttan alın ailenize karşı sizin de haklı yanlarınız vardır ama ortada bir evladınız var ne olursa olsun kırmayın annenizi babanızı çünkü boşanmak en doğal hakkı olmasına rağmen kocasından boşandı diye kızını çok reddeden aile var ama boşandığınız kişiyle duvar örmeyin evladınız babası olduğu için babasıyla da görüştürün evladınızın babaya da ihtiyacı var
eski eşim gezme tozma eğlence peşinde.geçen dönemde evlenip kısa süreli evli kalıp ayrıldı .pek göresi ilgilenesi yok son 4 yılda 5 dk gördü çocugunu

Çocuğunuza baktıklarını şimdi okudum. Biraz garip olacak ama kursa başladım filan deyin bence. 2. öğretim üni.ye başladım da diyebilirsiniz. Yavaş yavaş kendinizi çekin müsait değilim deyip kapatın telefonu. İşim var temizlik yapacağım, ağda yapacağım evde filan diyerek dışarı çıkın. Sizi göremezler zaten anladığım kadarıyla. Denize gidecekseniz oğlanı götürüyorum deyin çanta yapın içine mayo, havlu atın normal kıyafetle çıkın birkaç saat gidip gelin. İdare edin her şeyi.
teşekkür ederim kıramıyorum olmadı dediğiniz gibi kursa başladım deyip gerçekten kursa başlamak .
öyle bir haldeyim ki bazen dostlarım kapalı olanlar vs babamdan dolayı görüntülü görüşmek istemiyorlar.resim atıyorum inansınlar diye bu sefer resim eski mi sen nerdesin demeye başlıyorlar.veya arkadaşlarım babamı annemi görmek zorunda değil .insanlar uzaklaşıyor böylelikle benden .pandemi sürecinde arkadaşlarım evimde kalmadı tek başıma geçirdim.
veya arkadaşlarım evime de gelse babam inada kapatmıyor ne geliyolar gelmesinler diyor .
sanki kirasını o evin o ödüyor sanki masrafları o karşılıyor bir gün daha sormadı .elektiriğim kesik kaldığı dönemim oldu ama babama tutup söyleyemedim yardımcı olmaz bir kez çok sıkışıp para istemiştim.
yüzüme kapattı akrabaların yanında neden para istedin beni zor durumda bıraktın diye.göndermedi zaten sonrada ne yaptın zordaydın diye sormadı bile
ama hasta olunca da dostlarım koşuyor.

teşekkür ederim kıramıyorum olmadı dediğiniz gibi kursa başladım deyip gerçekten kursa başlamak .
öyle bir haldeyim ki bazen dostlarım kapalı olanlar vs babamdan dolayı görüntülü görüşmek istemiyorlar.resim atıyorum inansınlar diye bu sefer resim eski mi sen nerdesin demeye başlıyorlar.veya arkadaşlarım babamı annemi görmek zorunda değil .insanlar uzaklaşıyor böylelikle benden .pandemi sürecinde arkadaşlarım evimde kalmadı tek başıma geçirdim.
veya arkadaşlarım evime de gelse babam inada kapatmıyor ne geliyolar gelmesinler diyor .
sanki kirasını o evin o ödüyor sanki masrafları o karşılıyor bir gün daha sormadı .elektiriğim kesik kaldığı dönemim oldu ama babama tutup söyleyemedim yardımcı olmaz bir kez çok sıkışıp para istemiştim.
yüzüme kapattı akrabaların yanında neden para istedin beni zor durumda bıraktın diye.göndermedi zaten sonrada ne yaptın zordaydın diye sormadı bile
ama hasta olunca da dostlarım koşuyor.

E öyle ben de olsam istemem habire arkadaşımın ailesiyle görüntülü görüşmek. Kursa başlayıp günde 1 saatse 3 deyip veya haftada 3 günse deyip siz bir şeyler yapabilirsiniz.

Çocuğunuz kaç yaşın da?

Evladınızı da yanınıza alın çok küçük değilse eğer okul, kreş idare edin çalışırken. Ailenize rest çekmeseniz bile siz istediğiniz istediğiniz zamanlar da görüşün, işyerimi basar eve gelir derseniz de açık adres bilmesinler farklı şehirmiş zaten.

Biraz zorlansanız bile kafanız daha rahat olur ve daha mutlu..

Büyük ihtimalle kaçarak evlendiğiniz için sizi gözetim altında tutmaya çalışıyorlar, çocuğunuza baktıkları için de siz geri çeviremiyorsunuz. Bu iş bu kadar uzamış, artık öyle pat diye sonlanmaz. İlk etapta haftada bir akşam bir bahaneyle savın onları açmayın telefonu. Duştaydım, çamaşır astım, telefonum yanımda sanıyordum çantamda kalmış, telefonu balkonda unutmuşym gibi... sonra bu bahaneleri sıklaştırın. Böylelikle sönecektir yani

tanışacağım biri var mesela iki haftadır bir kahveye adamla çıkamadım adam da artık davet etmedi.
ne diyeceğim görüntülü görüşmede adamı mı göstereyim annem hemen hım kimle der babamı doldurur.
düzgün efendi bir bey di tanışamadan gitti

Senin telefonunun meşgul tuşu ya da telefonu kapatma tuşu yok mu

Görüntülü görüşme de görüntülü görüşme

Açma arkadaşım

Ha buna sen alıştırmışsın da uygunsuz anlarda aç ya da tuvalette duşta Ağda yaparken vs vs

Duşa girerken arayıp duşa girip tam çıkarken tekrar mı arıyorsun

Büyük ihtimalle kaçarak evlendiğiniz için sizi gözetim altında tutmaya çalışıyorlar, çocuğunuza baktıkları için de siz geri çeviremiyorsunuz. Bu iş bu kadar uzamış, artık öyle pat diye sonlanmaz. İlk etapta haftada bir akşam bir bahaneyle savın onları açmayın telefonu. Duştaydım, çamaşır astım, telefonum yanımda sanıyordum çantamda kalmış, telefonu balkonda unutmuşym gibi... sonra bu bahaneleri sıklaştırın. Böylelikle sönecektir yani
Duş alma saatlerim bile gece geç saatler malesef .bir arasalar açmasam defalarca 50 60 kez ararlar .tamam duştaydin hadi namaz kıldın kaç saat sürdü açmadın derler .inanmaz hangi adamla nerdeydin de açmadın diye olay büyür babam anneme yüklenir annem ağlama krizlerine girer .yani bi çare bulamıyorum .biz çocuğa bakiyoruz sen evde bi kendin sin ne işin var diyorlar ve saatlerce telefon kapanmıyor. Bir saat kapatsam denetleme yolunu bulmuşlar bir saat sonra bir daha ariyolar

Ya da çocuğu aldıktan sonra para istesen belki küserler. Israrla para iste bence :)
Olay öyle vahim hale geldi ki şimdi çocuk burda buraya gel oraya bırakmayız seninle perişan oldu diyorlar yanlarina çekmek için sebeb buldular çaresiz kalıp birakmak zorundaydım çocuğumu izin alamadim birakacak kimsem yoktu .istesem para vermezler ki bugün aç kalsam sokakta kalsam yok bizde derler ilk bosandigimda çok kredi borcum olduğunu biliyorlardı. Arabayı sattigimi vs hic sormadilar ne yaptin diye daha ben yanlarina gittiğimde benden onlari gezdirmemi yedirmemi bekliyorlar ama demiyorlar bu kiz donunce ne yapacak evde ne yer ne içer.

Psikoljim alt üst durumda anne baba olarak 18 yaşımdan beri zaten ayriyiz bir bagimiz yok bir sefkatlerini görmüyorum tabi sagolsunlar cocuguma sahip ciktilar ama ederi bu degil ben hapis hayati yaşıyorum arkadaşlarım bir kahve icmeye davet ediyolar benim icim sıkıla sıkıla gidiyorum diken ustunde oturuyorum.gittigim yerden keyif almiyorum.eve geliyorum bi rahat uykum gelse uyuyakalirim telefonu duymam diye diken ustundeyim.bi arkadasim gelse babam ordan aman ne gelmis gitsin evine diye densizlik yapiyor.biktim usandim

Baba nafaka vermiyor mu ? pandemiden önce nasıldı süreç ? kaç yaşında çocuk öğlenci muhabbeti yaptığınıza göre ilkokula gidiyor , okullar artık tam gün mesainiz nasıl ? çocuğunuz şu an tam da sizin gibi büyüyor farkında mısınız ? bunu nasıl kabul edersiniz. çocuk ailede siz yalnız kimbilir hangi erkekle diyorlar . ailenin kafa yapısı bu.

Back
X