Aile büyüklerinden uzak yaşamanın dezavantajları?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bsyo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bsyo

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
692
997
113
Aile apartmanında yaşıyoruz. Evliyim. Bir hastaneye gidecek olsam yada bi cemiyete giderken vs. cocugumu kayinvalideme birakiyorum. Bu cok nadir oluyor.

Sorum şu; alternatif olarak yasayabilecegimiz baska bir ev var.Tasinirsak bu uzakligin ne gibi dezavantajlarini yasariz?.. (mesafe en fazla yarim saat)

Son düzenleme:
Hayat sartlarinizi bilmedigimiz icin yorum yapmak zor. Bizde aile büyükleri cocuklarla ilgilenir, yardim da eder. Yakin oturuyorlar. Cocuklar da onlara bagli oldugu icin uzaga gitmek istemem. Sizde bir bag yoksa cocuk da fark etmez

Aile apartmanında yaşıyoruz. Evliyim. Bir hastaneye gidecek olsam yada bi cemiyete giderken vs. cocugumu kayinvalideme birakiyorum. Bu cok nadir oluyor.Babanneye degilde komsuya birakiyormusum hissi yasiyorum..Beraber yasarken benim gordugum tek avantaj bu..
Herkes kendi cocuguna baksin ben ugrasamam yemesine icmesine gezdirmesine vs vs ben karismam sadece severim diyen bir kayinvalidecigim var. ; ))

Sorum şu; alternatif olarak yasayabilecegimiz baska bir ev var.Tasinirsak bu uzakligin ne gibi dezavantajlarini yasariz?.. (mesafe en fazla yarim saat)
Tek avantaj çocukla zaruri durumlarda ilgilenmeleri ki o da yoksa sizde taşındıktan sonra da pek bir şey değişmez

Bence kv ye minnet etmeyin. Ya napın edin birini bulun yine mesafeye katlanın da çocugunuzu bırakın ya da cocugunuzu da yanınıza alın. Hem belki ona da yük geliyordur.

Evliliğiniz için daha iyi bile olur bence uzaklaşmanız. Bütün pislikler yakınlıktan çıkıyor. Ne kadar uzak o kadar iyi, zaten yardım da almıyomuşsunuz. Çocuğu birine bırakma derdiniz de birkaç seneye anaokuluna başladığı zaman bitecek zaten.

Aile apartmanında yaşıyoruz. Evliyim. Bir hastaneye gidecek olsam yada bi cemiyete giderken vs. cocugumu kayinvalideme birakiyorum. Bu cok nadir oluyor.Babanneye degilde komsuya birakiyormusum hissi yasiyorum..Beraber yasarken benim gordugum tek avantaj bu..
Herkes kendi cocuguna baksin ben ugrasamam yemesine icmesine gezdirmesine vs vs ben karismam sadece severim diyen bir kayinvalidecigim var. ; ))

uzak deyince yurtdışı, okyanus aşırı filan zannettim :KK45: korkmayin ya, o kadar uzak değilmiş, bişey olmaz

Dezavantaj olacağını sanmıyorum. Evlenince mümkünse iki aileye de yakın oturmamak lazım. Evlilik daha sağlıklı oluyor

hangi cemiyete gidiyorsunuz ?

Kayınvalidenizin öylede bir hayrı yokmuş böleside olmayacak yarım saat bile olsa mesafeniz taşının derim ben daha huzurlu olur.yarım saatlik yoldan yine bırakırsınız çocuğu zaten çok nadir olan bişeymiş,arkanıza bile bakmadan taşının kafa rahat olsun.

Yarim saat uzak değil ki, bir yere giderken uğrayıp yine bırakırsınız. Bende 10 15 saat şehir farkından bahsediyorsunuz sandım.

(mesafe en fazla yarim saat)

Kadının ne demesini bekliyordunuz siz evde iken sizin yerinize o mu bakacaktı

Yarım saat uzak olmanın tek sıkıntısı kv ye görüşmek için gelmek olabilir yani şimdi kapıdan da olsa gördük olur ama uzak olunca eşin anneme gidelim diyebilir

Çocuğum 10 yaşında çalışıyorum karşı apartmandaki görümceme bir kere bıraktım

Yakın ya da uzak olmak bir şeyi değiştirmez

bu hafta sonu ormana gitcez inşaAllah. anneanne ve babaanne evde inşaAllah gençlerin peşine takılmazlarsa. kızımı bırakmayı düşünmüyorum neden orman havası alsın bacakları açılsın. zihni açılsın gözleri renk cümbüşüne şahit olsun.4 ayından itibaren sürekli dışarı çıkardım rüzgar yağmur demeden. lohusa döneminde çok bunaldığımda bıraktım evde oda 1 aylık falandı =D çocuğu bir yerlere bırakacak ortam yaratmıyorum kendime. evde olsam zaten ayırmam kızımla bir şeyler yapardım hep. başka birine bağımlı olmak hoş değil. uzaklık çok iyidir.

Ne güzel bir kayınvalide. Benimki de ben bakayım bakıcı istemem diye eşimin kanına girer ve bı b.k da yapmaz dediklerimi uygulamaz çocuğu hasta eder umurunda olmaz ama yeter ki bizi yönetsin. Sizin durumunuzda size zararı yoksa yakında olsun ne olacak bence arada bir bile bırakmak iyi bişey

Uzaga tasinmak dediginiz yarim saatlik mesafe mi :) Bence bir sey degismez.
Benim kendi ailem yurtdışında, esimin ailesi bize yaklaşık 27 saatlik mesafede Türkiye'nin diğer ucunda yaşıyor.
Hastaneye gitme konusunda zorluk yasanabiliyor evet ama ben bir dezavantajini gormedim. Gerci sizinki dedigim gibi uzak mesafe olmuyor.

Back
X