Aile Büyüklerinin Yanında Tartışır Mısınız?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Evet sorum basit..
Kayınvalide kayınpeder,anne-babanız,görümcenizin yannda eşiniz hoşunuza gitmeyen bir şey dediğinde haklıyım canını okuyacağım mantığıyla tartışır mısınız;yoksa sessiz mi kalırsınız?:delphin:

Böyle bir konu yoktu herhalde?CADIARZU

Ne tam sessiz kalırım ne de aile büyüklerimin yanında canına okurum.
Ben haklı olduğu hissettiren bir iki çıkış yapıp, "bu konuyu seninle evde görüşürüz" diye kapatırım. Tabi bu sözleri alie büyüklerinin yanında söylerim.

Ne tam sessiz kalırım ne de aile büyüklerimin yanında canına okurum.
Ben haklı olduğu hissettiren bir iki çıkış yapıp, "bu konuyu seninle evde görüşürüz" diye kapatırım. Tabi bu sözleri alie büyüklerinin yanında söylerim.

Tam cümleyi toparlamaya çalışırken yorumunu gördüm.

Aynen katılıyorum...

sessiz kalmam asla. ancak başkalarının yanında da öyle tartışmam. fikrimi sakince söylerim. yalnış düşündüğünü ima ederim konuyu fazla uzatmadan. yalnız kaldığımızda da konuşur yada tartışmak gerekiyorsa tartışırım.

Aslında eşim ve ben bu konuda çok titiziz,
birbirimizi sinirlendirecek konulara büyüklerimzin yanında girmeyiz,
ama öyle bir durumla karşılaşsaydım kesinlikle susardım,
çünkü evliliğim boyunca ne benim ailem,ne de eşimin ailesi
hiçbir tartışmamızı duymamıştır bile.
ben bu konuda ailelerin üzülmesini istemiyorum,
onun içinde eşime kırgın bile olsam ki,küsmek gibi huyum yoktur,
ailelerimizin yanında hiçbirşey olmamış gibi davranırız...

Tecrübesizken çıkışlarım olmuştur kendi ailemin yanında.
Biraz inattık biz birbirimize. Eşimin ailesinin yanında hiç bişey demedim hiç. benneyaptımki
Hoş artık sessizce sonradan halletme yoluna gidiyoruz.:nazar:

Tecrübesizken çıkışlarım olmuştur kendi ailemin yanında.
Biraz inattık biz birbirimize. Eşimin ailesinin yanında hiç bişey demedim hiç. benneyaptımki
Hoş artık sessizce sonradan halletme yoluna gidiyoruz.:nazar:

En güzelini yapıyorsunuz inanın :lepi:

eğer eşim ailesinin yanında bana laf söylerse kısa ve öz bişekilde cvp veririrm.devamı evde diyede eklerim...ama asla sessiz kalmam

sessiz kalıım...
sonrasında canını okurum...

aynısını ben yaparsam
oda sessiz kalır eve gelince başımın etini yir...

ince bir laf çakarım ya da bir bakış atarım o anlar bunun hesabını daha sonra vereceğini sengözlerimebaksanab ama genelde eşimde bende ailelerin yanında tartışmıyoruz, yani bazen ister istemez bir laf sokma oluyor ama toparlıyoruz,

ben sessiz kalırım eğer çok canımı sıkmışsa ona çok şey anlatan bir bakış atarım ama tartışmaya girmen:1no2:
sonra evde başbaşayken hesap sorarımaklinialirimsmile
büyüklerin yada başkalarının yanında tartışmak atışmak hoş değil bence:olmaz:

sessiz kalmam düşüncemi söylerim ama çok da abartmam yalnız kaldığımızda sıkıntımı söylerim.

Sadece aile büyükleri değil,çocuklarımızın yanında da tartışmamaya özen gösteririz.

kendi ailemin yanındayken o kadar rahatki eşim hem bana hemde aileme..ama kendi ana babası yanında hep bi tedirginlik mevcut bu tedirginlikten doğan ufak tartışmalarımız oluyor onların evindeyken ister istemez şahit oluyorlar ama ben tartışmayı uzatmıyorum çünkü duydukları zaman mutlu oluyorlar..
bi r iki laf eder bu konu burda kapanmadı der susarım..tartışma uzarsa sevinen çok oluyor etrafımda

şimdiye kadar hiç ailelerin yanında atışmadık. beni kızdırdığında hemen anlar geri adım atar. bir bakışım yeter anlamasına da zaten.
ki gülümserim ben kızdığım da :) o ortam da birine kızdıysam bile eşim dile getirir. :nazar:

Eğer hassas dönemimdeysem ve hazmedemeyeceğim bir konu hakkında haklı olduğum halde bana zıt giderse Allah yarattı demem dalarım, sinirim o anlıktır çünkü tek başımıza kalıp kavga edene kadar unuturum geçer gider.

Asla olmadı olmaz da yapmam yani..
Evde gösteririm ben sana derim :))
Ama eve gidene kadar unutmuş ve kapatmış oluruz konuyu...:))

çok dikkat ederim hassas olduğuğum bir şeydir ne aileler ne de herhangi bir ortamda
başkalarının yanında tartışmam ,sessiz de kalmam ince laf donkundurmalarım olur ...
anlayan anlar yani ;))

O aile büyüklerinin yanında damarıma basmaz...
Kesinlikle de tartışmayız başkasının yanında...

Back
X