Aile danışmanlığı adı altında kadını pasifleştirmek isteyenler

bensibelim2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
3.378
1.597
123
42
Kızlar benim moralimi bozan bir konu var böyle sağda solda çıkıyor internette de yazılar çıkıyor mutlu aile adı altında kadın sussun katlansın şöyle yapsın böyle yapsın şeklinde telkinler veriliyor.. bugün bir arkadaşım da mail forward etmiş kadın fazla okumazsa üniversiteye falan gitmemiş bir kadın olursa ailelerde mutluluk artar diyor yazıda.. sözde kendisine aile danışmanı diyen kimseler bu işe ön ayak oluyorlar..

erkeklere bir şey diyen yok ama hep kadınlara, kadın sussun kadın uğraşsın kadın didinsin.. eee evlilik iki kişilik değilmi?
neden sadece biz?

bugün erkeklerle aynı eğitimi alıyorsak aynı hatta fazla para kazanıyorsak aynı hedeflerimiz varsa neden kendimizi geride tutmak zorundayız?
beyzadeler kaldıramıyor diye ben işimdenmi olacağım eğitimmi almayacağım?

bence bu tip danışmanlık adı altında kadın düşmanlığı yapanlara ciddi tepki göstermek gerekiyor.. biz susarsak bu dar görüşlü fikirler daha da palazlanır daha da artar.. ciddi psikoloji eğitimi almamış geçerli sertifikaları olmayanları ciddiye almamak gerekiyor.. mutlu aile kadın ve erkeğin denk olduğu ailedir öyle saçma roller görevler yüklemeden herkesin yaşamına saygıda bulunarak olur..

Kızlar benim moralimi bozan bir konu var böyle sağda solda çıkıyor internette de yazılar çıkıyor mutlu aile adı altında kadın sussun katlansın şöyle yapsın böyle yapsın şeklinde telkinler veriliyor.. bugün bir arkadaşım da mail forward etmiş kadın fazla okumazsa üniversiteye falan gitmemiş bir kadın olursa ailelerde mutluluk artar diyor yazıda.. sözde kendisine aile danışmanı diyen kimseler bu işe ön ayak oluyorlar..

erkeklere bir şey diyen yok ama hep kadınlara, kadın sussun kadın uğraşsın kadın didinsin.. eee evlilik iki kişilik değilmi?
neden sadece biz?

bugün erkeklerle aynı eğitimi alıyorsak aynı hatta fazla para kazanıyorsak aynı hedeflerimiz varsa neden kendimizi geride tutmak zorundayız?

bence bu tip danışmanlık adı altında kadın düşmanlığı yapanlara ciddi tepki göstermek gerekiyor.. biz susarsak bu dar görüşlü fikirler daha da palazlanır daha da artar.. ciddi psikoloji eğitimi almamış geçerli sertifikaları olmayanları ciddiye almamak gerekiyor.. mutlu aile kadın ve erkeğin denk olduğu ailedir öyle saçma roller görevler yüklemeden herkesin yaşamına saygıda bulunarak olur..

Bu konuyla alakalı mailler mi atılıyor :26:
Kopyalamanız veya bir sitede ise link vermeniz mümkün mü?

aynen canım kadınların okumasını başarılar kazanmasını istemeyen bir güruh var ve din toplum kadınlık gibi kavramları kullanarak eve tıkmak için yönlendirme yapmaya çalışıyorlar link vererek reklam yapmak istemiyorum ama bir parça kopyalayalım sana sözde bir aile danışmanından ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

''zamanın çarpık eğitim içeriği ve sistemi kadını kadınca işlerden daha çok uzaklaştırıcı bir etki yapıyor. Kadın eğitim sürecine girdikçe ev kadınlığından uzaklaşarak iş kadını olmayı ve kariyeri kendine hayatın ilk amacı ediniyor.''

yani burada sözde danışman kadının tek işinin evlilik ve ev işi olduğunu anlatmak istiyor. kafaya bakın..

Fazla uzağa gitmeye gerek yok, bu sitede de kaç kez denk geliyorum kızlar okudukça koca beğenmiyor diyenlere :) Hatta birinin profil resminde haydi kızlar kocaya yazıyordu. :)

Bizim ülkemiz ilerlemek yerine gittikçe geriye giden bir ülke haline geldi. Erkeği üstün görmeler, kadını aşağılamalar, kadın cinayetlerine, tecavüzlere gerekliyi cezayı vermemeler üstüne bir de alkış tutmalar. Artık öyle mailler atılsa şaşırmayacak hale geldik.

Eee devlet her önüne gelen mezuna 3 ayda aile danışmanlığı sertifikası dağıtırsa olacağı bu
Ya da parayı basan koçluk adı altında psikolojik vakalara el atmaya kalkarsa da olacağı bu
Daha çok böyle zirzoplara para bayıp memnun kalmayan olacak
Koçlukmuş, peh...
Pabucumun koçları :ssz:

Valla bende gecen gun okuldan gelince soyle bi televizyona bakiyodum zahideyle yetis hayata gibi bi programa rastladim ve izlemeye basladim bi hanimefendi aile danismaniydi sanirsam surekli tutturmus bi mutlu evlilik icin kadinlar susmali yok efendim alttan almali yemegini yapmali falan tamam yani bunlar gerekli ama karsilikli olmali sadece kadinin gorevi degil ki.

ayy bu kadar saçmalık olamaz ya kadın susmak zorunda kalmamalı bence sonucu ne olursa olsun kadın dik durmalı

tam olarak ne yazdıklarını kopyalamanız mümkün mü?

Kadını insan olarak görmeyen, kadın deyince evişi-çocuk-cinsellik serbest çağrışımı yapan, işine geldiği zaman harfiyen islami kuralları uygulayan işine gelmeyince islamiyetle bunu karıştırmayın diyen düşünce yapısının boşanmalar ve tecavüzler yargıya iş yükü çıkartıyor şeklinde kusması.... olarak değerlendiriyorum
Kadına bu kadar telkin verirken yanındada biraz erkeğe verseler cidden iş yükleri azalacak ama onu bile yapamıyorlar.

Son düzenleme:
yok artık! bir de mail mi yolluyorlar...
bunu yaparak medyatik olan bir kadın vardı bak siz yazınca o aklıma geldi... kocanız dovse bile ses etmeyin diyordu.
en azından bunları uzman degil diyerek maili silip geceriz ya da mesajı kır dizini otur der gibi gayet acık bicimde iletmeye calıstıgı icin dikkate almayabilirler...
fakat gazetelerin her gun kapak sayfaları ekonomik gucunu kazanılmasını destekleyecegine yeren haber yapıyorlar.
hatta siyaset bolumude biri toplamıstı bunları adını hatırlamıyorum, gazete haberlerinden kadınların calısma yasamından kaynaklanan hastalıklar ile surekli alttan alta mesaj verildigini yazmıstı.

neden sadece biz?

Maili sinirle silmediysen buraya kopyalarsan okumak isterim. Hoş sinirlerim zıplayacak ama mazoşist miyim neyim?

canım dediğin gibi sildim ama hiç buraya da kopyalayıp can sıkmak istemiyorum nasıl olsa bir yerde denk gelirsin kadın çalışmasın kadın okumasın kadın eğsin başını otursun istiyorlar o zaman ailelerde mutluluk artarmış nasıl olacaksa artık...

Back
X