Aile geçmişinde kanser ve takıntılarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Kızlar yine sizler varsınız şükür de derlesebiliyorum. Başlıktan da anladığınız üzere ailemde malesef kanserden genç kayıplar oldu. Annem 54 yaşında meme kanseri ve ananem yine o yaşlarda rahim kanseri. İkisi de kadın hastalıkları olduğu için benim takilmam doğal değilmi. Şimdi herkesten kontrollerini yaptir vs yorumu gelecek biliyorum. O konuda sıkıntı yok. Farkındayım ve aksatmiyorum. Benim merak ettiğim böyle iki kuşak kadın hastalıkları kanseri olup 3. kuşakta olmayan bir örnek varmı? tanıdığınız bildiginiz bir örnek bile rahatlatacak beni. Yoksa kesin gözüyle bakıyor insan :(
gerçek örnek rahatlatır şimdi beni.
Teşekkür ederim şimdiden.

Evet ikisi alakalı kanserler. Yani ailesel bir gen bu duruma sebebiyet verir ama o kadar geç yaşta olması pek ailesel olduğunu göstermez. Genetik kalıtım varsa, bu hastalık kanserin beklenmediği 40 yaş altında ortaya çıkar genelde. Ama tabii tıpta kesin diye bir sey pek söylenemez. Geçmiş olsun çokça.

Kızlar yine sizler varsınız şükür de derlesebiliyorum. Başlıktan da anladığınız üzere ailemde malesef kanserden genç kayıplar oldu. Annem 54 yaşında meme kanseri ve ananem yine o yaşlarda rahim kanseri. İkisi de kadın hastalıkları olduğu için benim takilmam doğal değilmi. Şimdi herkesten kontrollerini yaptir vs yorumu gelecek biliyorum. O konuda sıkıntı yok. Farkındayım ve aksatmiyorum. Benim merak ettiğim böyle iki kuşak kadın hastalıkları kanseri olup 3. kuşakta olmayan bir örnek varmı? tanıdığınız bildiginiz bir örnek bile rahatlatacak beni. Yoksa kesin gözüyle bakıyor insan :KK43:
Kendine iyi bakarsan, spor yaparsan, sağlıklı beslenip stresten uzak durursan riskleri azaltırsın.

Bu arada benim babamın bütün kardeşleri kanserden öldü. Babamsa doksana merdiven dayadı ama sağlıklı çok şükür. Diğer kardeşlerinden daha iyi bakıyor kendine. Karnını çoğunlukla yoğurt ve peynirle doyuruyor. Çay, sigara yok. Her yere yürüyerek gidiyor. Bu da onun sağlıklı olmasının sırları.

Kızlar yine sizler varsınız şükür de derlesebiliyorum. Başlıktan da anladığınız üzere ailemde malesef kanserden genç kayıplar oldu. Annem 54 yaşında meme kanseri ve ananem yine o yaşlarda rahim kanseri. İkisi de kadın hastalıkları olduğu için benim takilmam doğal değilmi. Şimdi herkesten kontrollerini yaptir vs yorumu gelecek biliyorum. O konuda sıkıntı yok. Farkındayım ve aksatmiyorum. Benim merak ettiğim böyle iki kuşak kadın hastalıkları kanseri olup 3. kuşakta olmayan bir örnek varmı? tanıdığınız bildiginiz bir örnek bile rahatlatacak beni. Yoksa kesin gözüyle bakıyor insan :KK43:
benzer durumdayiz benimde anneannem yumurtalik kanserinden annemde mide kanserinden vefat etti..ucuncu kusakta olurmu olmazmi bilmiyorum ama bu hastaligin genetik oldugunu biliyor ve risk altinda oldugumuzu biliyorum yapabilecegimiz tek sey vucudumuzu iyi dinlemek ve en ufak bir seyde dr a gorunmek onun haricinde bu dusunceyle yasamak cok yanlis bence kafandan at bunu ve vucudunu dinle gozlemle

benzer durumdayiz benimde anneannem yumurtalik kanserinden annemde mide kanserinden vefat etti..ucuncu kusakta olurmu olmazmi bilmiyorum ama bu hastaligin genetik oldugunu biliyor ve risk altinda oldugumuzu biliyorum yapabilecegimiz tek sey vucudumuzu iyi dinlemek ve en ufak bir seyde dr a gorunmek onun haricinde bu dusunceyle yasamak cok yanlis bence kafandan at bunu ve vucudunu dinle gozlemle
Vücudu dinleyerek ve gözlemleyerek nasıl kafadan sileceğiz :KK15:

Kendine iyi bakarsan, spor yaparsan, sağlıklı beslenip stresten uzak durursan riskleri azaltırsın.

Bu arada benim babamın bütün kardeşleri kanserden öldü. Babamsa doksana merdiven dayadı ama sağlıklı çok şükür. Diğer kardeşlerinden daha iyi bakıyor kendine. Karnını çoğunlukla yoğurt ve peynirle doyuruyor. Çay, sigara yok. Her yere yürüyerek gidiyor. Bu da onun sağlıklı olmasının sırları.
Benim babamın da maşallahı var. 90 oldu bile.

Vücudu dinleyerek ve gözlemleyerek nasıl kafadan sileceğiz :KK15:
hayir anlamadin beni.dusunmemeye calis at kafandan ve vucudunu dinle yani biryerinde agri yada farkli birsey hissettiginde dr a git hatta senede bir kere devlette bile ic organlarina baktirabilirsin kanserle alakali testlerde yapiyorlar baska caresi yok

bunlari dusunerek ömür gecmez ki.sokaktan kimu çevirsen ailede bir kanser öyküsü vardır
malesef yaygın artik.benim de 2. dereceden akrabam ve baska bi akrabam kanserden vefat etti.
hic aklıma getirmiyorum.
kontrollerini yaptir gerisi takdiri ilahi.

bu arada bi haber izlemistim.kadin kanser tedavisi görüyor ve o gün tamamen vücudundan temizleniyor hastalik.sevincle evine giderken trafik kazası geçirip ölüyor.
her sey Allahin takdiri

hayir anlamadin beni.dusunmemeye calis at kafandan ve vucudunu dinle yani biryerinde agri yada farkli birsey hissettiginde dr a git hatta senede bir kere devlette bile ic organlarina baktirabilirsin kanserle alakali testlerde yapiyorlar baska caresi yok
Evet psikolojimizi koruyup kontrollere gitmek tek yolu sanki.

Her iki kanserde çok şükür ki erken tanıda olumlu sonuç alınan kanser türleri. Erken teşhis hayat kurtarır. Kontrollerinizde bir şey yoksa korkmayın.

Eltimin annesi kolon kanseriydi, doktorlar ırsi olduğunu ve rutin kontrol yapılması gerektiğini söylemişlerdi, bir arkadaşımın annesi meme kanseriydi gene ırsi olduğu söylendi, bir arkadaşımın babası ise küçük hücreli akciğer kanseriydi, teşhis konulduğu gün hastane tarafından çocukları ve torunları testten geçirildiler.
Yani artık kanserin bir çok çeşidinin ırsi olduğu biliniyor.
Bu demek değildir ki, her ırsi hastalık ailedeki herkeste çıkacaktır.
Ailesinde hiç bir kanser vakası olmayıp kansere yakalananlar yok mu? Tabi ki var.
Ama hayatımızı buna endekslersek yaşayamayız.
Kaldı ki, kanser olma riskiniz trafik kazası geçirme riskinizden kat ve kat daha az. Ama risk büyük olmasına rağmen her gün o trafikte işe gidip geliyor, günlük faaliyetlerimizi yapıyoruz.
Kendimizi fanusa kapatamayız değil mi?

Benim anneannem ve babaannem kardes. biri akciger biri karaciger kanserinden vefat etti. Diger kardesleri de kanserden vefat etti. Dedelerimde prostat kanserinden vefat etti. Annem babam simdi 60 yasinda ve o jenerasyondan kimsede kanser cikmadi cok sukur. Saglikli beslen sekerden uzak dur spor yap . Yillik kontrollerini aksatma . Sana dusen bunlar. Gerisi Allah a kalmis. Bunu stres yaparsan hastaligi kendin cagirirsin

Bizim ailede kalp , beyin kanaması, nörolojik hastalık, kanserler
Sürüyle var
Hem de en yakınları

Dedelerim babaannem
Annem babam amcam
Ama ben bu genleri değil iyi genleri aldığıma inanmak istiyorum

Sağlıklı bir hayat sürersek iyi oluruz inşallah

hastalık hastası olmak da bir hastalıktır.. bende de var böyle saplantılar ama olacakla öleceğin önüne geçemeyiz, kader de ne varsa o yaşanır ve en önemlisi de kötüyü çağırmamalıyız..

başka şeylerle kendinizi meşgul edin, aklınıza bu düşünceler geldikçe başka düşüncelerle geçiştirin derim..

Merhaba Arkadaşlar
Sizlerle bir durumu paylaşmak istiyorum.Umarım duyarlı arkadaşlara ulaşabilirim.
Kocaeli tıp fakültesinde okuyan kızım ve bir grup arkadaşının başlatmış oldukları (TODUP )toplumsal duyarlılık projesine eğitmenleri ve üniversitenin onayı ile başladılar.Öğrencilerin hedefi Kocaeli üniversitesi onkoloji hastanesinde tedavi gören ve görecek hastalara moral ve destek olmak istiyorlar.Bunun için hastane bünyesinde (PERUK BANKASI) açmak istiyorlar.Projeyi hayata geçirmek için peruklara ihtiyaçları var sizin veya çevrenizdeki insanların elinde kullanılmış veya kullanılmamış peruk olan varsa lütfen bizimle iletişime gecmenizi istiyoruz.Telefon ve mail bilgisi afişte bulunmaktadır.Eminim bu hastalığı yaşamış veya cevresinde yaşayan insanlar projenin önemini çok iyi anlayacaktır.Lütfen konuya duyarlı olalım ve öğrencilere destek olalım.iletişim 0507 841 74 42-0537 493 35 99

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X