Aile hayatım hep sıkıntılı geçiyor..

Anladım canım. Valla çok kötüymüş. Bence arkadaşların da dediği gibi bir süre ortalıkta görünme. Özlesen de uzak dur birazcık. Hem sen de biraz rahatlamış olursun. Eğitim durumunu bilemiyorum ama okulların kursları falan oluyor. Bir hobi edin. Kendini düşün. Anneanneni biraz da annen ve teyzen düşünsün. Kendini geliştir kurslara git. Kafanı dağıt. Sonra yine ilgilenirsin anneannenle.
Lisem bitti uni okumaya baska sehire gidecektim gidemedim anneannemi birakip,bende bos durmim diye 1 seneye yakin calistim isten ciktim evdeyim aciktan uni okumayi dusunuyorum dediginiz gibi yarin ola hayrola ipler artik koptu kopacak temelli kendi evime gecicem gibi gozukuyor annemide dolduruyolar kizim teyzeni anneanneni neden bunaltiyosun diyo oysaki benim ne psikoloji baski cektigimi kimse anlamiyo

Annaannene yazik bunca senedir hala kızından çektiği yetişir artık kızı ona hizmet etsin diye düşünüyorum

Teyzenizin evliliği sizi ilgilendirmez
Teyzeniz hep oradaysa anneanne de neden aklınız kalıyor hala anlamadım...
zaten teyzeniz orada...
Ayrıca da ikisi birden gelmiş üstünüze, anneannenize de tutumunuzu belli etmiş olursunuz, aradığında ben eskisi kadar rahat edemiyorum orada der kibarca reddedersiniz.
Anneannemde aklim kalmasa canim durmam zaten teyzem bi iş yapmiyo dagitiyo oturuyo anneannem topluyo yemek yapiyo teyzem keyfinde birkac sey yardim etse bile tek basina ne temizliyo ne yemek yapiyo yasli kadin yoruluyo ediyo diyorum ben yaninda oluyorum teyzemin elinde telefon oturuyo cocuk her yeri darmadagin ediyo ben daha ne yapayim umursamaz olamiyorum bu duruma karsi

Anneannenin yorumu ne peki sana kizdimi bu konu da.
Valla teyzen toplasa iyimis toplamiyorsa da cikis yapmasan iyimis bilemedimki.

Annaannene yazik bunca senedir hala kızından çektiği yetişir artık kızı ona hizmet etsin diye düşünüyorum
Evet yazik kac yasinda kadin yemek icmek hazirliyo ev temizliyo dayanamiyorum ben yapiyorum ona sen otur deyip teyzemin hic umrunda degil tam yardim etcek is yapcak cocuga bakim yanindan birakmiyo beni deyip siyriliyo isten yada hic yapmiyo kendi evindede durmuyo

Anneannenin yorumu ne peki sana kizdimi bu konu da.
Valla teyzen toplasa iyimis toplamiyorsa da cikis yapmasan iyimis bilemedimki.
Yavrum o da sana bakti etti kucukken ne istesen aldi sana kendi cocugu gibi gordu seni vs eyvallah inkar edemem hakli emegi var teyzemin diyorum sadece cocugu oetaligi dagittiginda toplasin senelerdir arkasini anneanne biz topluyoruz yoruldum artik diyorum oda tamam kizim olsun bosver deyip gecistiriyo gibi geliyo bana

O zaman biraz ailende kalacaksın teyzen uzun bir süre görüşmeyeceksin..
Bunlar oldu yaşandı bir şey değişmiyor teyzemi kuzenimi seviyorum tabikide ama onlar geldimi anneannemle aram bozuluyo onlar yokken gül gibi gecinip gidiyoruz

Anneannemde aklim kalmasa canim durmam zaten teyzem bi iş yapmiyo dagitiyo oturuyo anneannem topluyo yemek yapiyo teyzem keyfinde birkac sey yardim etse bile tek basina ne temizliyo ne yemek yapiyo yasli kadin yoruluyo ediyo diyorum ben yaninda oluyorum teyzemin elinde telefon oturuyo cocuk her yeri darmadagin ediyo ben daha ne yapayim umursamaz olamiyorum bu duruma karsi

Siz olmasanız belki teyzeniz bir işin ucundan tutar...
yada anneanneniz sonunda yorulup teyzenize kapıyı gösterir.
Anne-kız arasına girmeyin derim,. Baştan kaybedersiniz.
Evinizde kalın.

Lisem bitti uni okumaya baska sehire gidecektim gidemedim anneannemi birakip,bende bos durmim diye 1 seneye yakin calistim isten ciktim evdeyim aciktan uni okumayi dusunuyorum dediginiz gibi yarin ola hayrola ipler artik koptu kopacak temelli kendi evime gecicem gibi gozukuyor annemide dolduruyolar kizim teyzeni anneanneni neden bunaltiyosun diyo oysaki benim ne psikoloji baski cektigimi kimse anlamiyo
Üniversite okumalısın canım benim. Yazık olmuş keşke ailen bu duruma müdahale etseymiş. Neyse geç değil. Bence biraz da kendini düşün bak söylemesi üzücü ama annelerimiz babalarımız bile yaşlı insanlar ve Allah sıralı ölüm verirse bizlerden önce göçüp gidecekler. Kendini büyük ve derin boşluklara sürükleme. Kendi hayatını kurmaya odaklan.

Teyze anne yarisi onla zTen kus kalamazsin.ortalik dagilinca sende evinize git mecbur toplar annesine toplatacak degil sonucta

Siz olmasanız belki teyzeniz bir işin ucundan tutar...
yada anneanneniz sonunda yorulup teyzenize kapıyı gösterir.
Anne-kız arasına girmeyin derim,. Baştan kaybedersiniz.
Evinizde kalın.
Aralarina girmiyorum zaten teyzeme en ufak laf dedigimde doldurdugu icin bu raddeye geliyo yarin ola hayrola bakalim gecmeyi dusunuyorum

Üniversite okumalısın canım benim. Yazık olmuş keşke ailen bu duruma müdahale etseymiş. Neyse geç değil. Bence biraz da kendini düşün bak söylemesi üzücü ama annelerimiz babalarımız bile yaşlı insanlar ve Allah sıralı ölüm verirse bizlerden önce göçüp gidecekler. Kendini büyük ve derin boşluklara sürükleme. Kendi hayatını kurmaya odaklan.
Annemde biliyo her seyi hak veriyo bana ama teyzeme yani kardesine alinmasin gücenmesin diye bir sey diyemiyo gel yanima kizim kal bizle gitme diyo ben anneannemi birakip bi gidebilsem Allah gostermesin vefat ettiginde ben kolay kolay asla kendime gelecegimide sanmiyorum

Kendi evine dön. Eğer teyzen zaten hergün ordaysa zaten olmaya devam eder. Yani anneannen yalnız değil. Teyzende senden sonra ayağını keser zaten.

Evi toplayan vs olmayacağı için işler ona kalacak ve oda daha az gidecektir. Öyle veya böyle orası anneannenin evi Bir yerde seni ilgilendirmiyor çünkü teyzen onun kızı

Back
X