Aile hekimine hamilelik için gidilir mi?

tlskm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
265
74
Merhaba kızlar bir sorum olacak...
Hamilelik düşünenler için aile hekimine gidip test yaptıranlar varmı ? Yoksa hastaneyemi gidilmesi doğru ...Bana yardımcı olursanız bu konuda sevinirim..Bebek düşünüyoruz ama testleri yaptırmak için geldim desem ?

Kızlar bir yol göstermenizi bekliyorum ....Giden var ise

Aile hekimi test yapıyor mu bi bilgim yok canım ama daha sağlıklı olmasını istiyorsan bi hastaneye gidip detaylı tahliller yaptırabilirsiniz

Geçen gün bir arkadaşımla konuştum aile hekimine gittiğini ve bebek düşündüklerini söylemiş ve tüm tahlilleri yaptırmış demir eksikliği çıkmış vede folik asit vermiş doktor bir sonraki ayda bebişinin haberini almış bende varmı diye bir sorayım dedim burada...

Folik asiti daha öncede duydum gebelik düşünenlere veriliyormuş ve işe de yarıyormuş. Ama benim sıkıntı eşimde olduğu için ben hiç denemedim. Daha çok eşim için araştırmalar yapıyoruz. Senin muayeneni yapabilirler o zaman ama sıkıntı eşindeyse onunda görünmesi gerekecek

Henüz doktora gitmedim ...Genel olarak gidiyorum senede 1 doktora ama bakalım kısmeet bir kaç ay daha deneyelim vardır bir hayır inşAllah kafama görede kullanmak istemiyorum aslında folik asiti ama bir sakıncasıda olmuyormuş elimin altında ilaç var ama kararsızım.

Biz 1 yıldır evliyiz ilk günden beri çocuk istiyoruz hiç korunmadık olmayınca en sonunda doktora gittik benim hormonlarım çok normal çıktı, sadece rahmim terse dönükmüş adet sancılarımın sebebi de buymuş ama bu gebeliğe engel değil dedi doktorum ve kullanmam için hiçbir ilaç vermedi. Sonra eşim için gittik meğer eşimin spermleri hareketsizmiş o yüzden bir türlü olmuyormuş, şimdi eşim ilaç kullanmakta bakalım işe yarayacak mı.. Bence de sen kafana göre kullanma ve çocuk düşündüğün halde olmuyorsa geç kalmadan bir doktora git derim. Sütten ağzı yanan bir insan tavsiyesi bu sadece :) Ama dilerim Allah'tan bi sıkıntınız yoktur ve en kısa zamanda hayırlı haberler alırsın inşallah :)

İnşAllah teşekkür ederim..Hepimize versin rabbim aratmadan inşAllah.Sperm hareketliliği için keçi boynuzu,İlişkiden 1-2 saat önce sert bir kahve tavsiye edebilirim.Kuru yemiş hep önünde olsun fındık,ceviz gibi mesela çayı fazla tüketmemeye özen göstersin içersende açık çok açık tüketmeye bak ...Bende yumurtlama dönemimi bilmiyorum geçen ay ovulasyon testine başladım bakalım kısmet artık ya ...Doktora gitmeye gerek kalmadan mutlu haberi alırız.

Evet duydum keçi boynuzunu, birde tanıdık bir aktardan macun yaptırdık hareketlilik için şimdi onu kullanıyor, normalde de çayı çok açık içiyordu zaten, kuru yemiş dersen maşallahı var çok tüketir boğazına düşkündür. Ama baharatta çok tüketirdi o olumsuz etkiliyormuş. Şimdi baharattan da uzak. Amin canım rabbim hayırlısını versin. Sağ salim olsun da beklemeye razıyız... Ben hiç ovulasyon testi yaptırmadım, telefonumda bir uygulama var adet günlerini işaretleyince yumurtlama gününü direkt veriyor ona göre yapıyoruz, bir de kendim hesaplıyorum. 14-16 ve 18.günlere göre

Hım o programın adı nedir? Bende ovulasyon aldım netten yağıyorum şimdi yine başladım bakalım kısmet benimde geçen ay hep 2. çizgi çıktı diyorum kendi kendime keşke hgc de böyle çift çıksa diye inşAllah Allahım o duyguyu tattırır bizlere..

Takvimim diye bir uygulama canım. Amiiiinn Allah isteyen herkese en doğru zamanda yaşatsın bu duyguyu inşallah:nazar:

Merhaba kızlar bir sorum olacak...
Hamilelik düşünenler için aile hekimine gidip test yaptıranlar varmı ? Yoksa hastaneyemi gidilmesi doğru ...Bana yardımcı olursanız bu konuda sevinirim..Bebek düşünüyoruz ama testleri yaptırmak için geldim desem ?

Kızlar bir yol göstermenizi bekliyorum ....Giden var ise

Cnm aile hekimlğinde ebel testler yapılıyo. Kan testi vs gibi. Orda bir ön test yaptırabilirsin ama mutlaka donanımlı bir hastaneye getmen lazım. Kadın doğum doktorunun kontrolünde olman gerekir. Zaten ben ce hamilelik durumu olmasa bile genel muayene için yılda 1-2 defa kadın dopum doktoruna gidilmeli mutlaka.

Folik asiti daha öncede duydum gebelik düşünenlere veriliyormuş ve işe de yarıyormuş. Ama benim sıkıntı eşimde olduğu için ben hiç denemedim. Daha çok eşim için araştırmalar yapıyoruz. Senin muayeneni yapabilirler o zaman ama sıkıntı eşindeyse onunda görünmesi gerekecek

Cnm folik asitin amacı bebek yapmak değil. anlamadım ama sıkıntı eşinizde diye siz neden folik asit kulanmadınız ??? Folik asiti hamilelik düşünen kadınlara verilir. Çünkü hamileliğin ilk 3 ayında bebeğin omur ilik gelişimi için folik asit şart. Keşke birazcık folik asidin ne olduğunu araştırsaydınız.

Cnm aile hekimlğinde ebel testler yapılıyo. Kan testi vs gibi. Orda bir ön test yaptırabilirsin ama mutlaka donanımlı bir hastaneye getmen lazım. Kadın doğum doktorunun kontrolünde olman gerekir. Zaten ben ce hamilelik durumu olmasa bile genel muayene için yılda 1-2 defa kadın dopum doktoruna gidilmeli mutlaka.

Bende arkadaşımdan duyduğum için bir danışayım dedim burada da sizlere aile hekimin yakınımda en azından giderim içimi rahatlatırım...Büyük bir şehirde oturduğum için doktor konusunda araştırma yapmam lazım pat diyede gidilmiyor malum bakalım kısmet zaman ne gösterecek zaten senede 1 gidiyorum kontrole

X